Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • tothbe

    addikt

    válasz dobolan #1219 üzenetére

    nos, nálunk 40A van egy fázison (nem lehetett 3 fázis, amikor be lett kötve) és egy 7,4KW-os indukciós főzőlap van bekötve rá (4mm2-es réz kábellel van kötve és egy 32-es biztosíték van előtte. Ez most épp NEFF, de előtte volt már BOSCH és még előtte TEKA is, de ennek nincs nagy jelentőssége. Egyszerre maxon 2 lap tud menni maxon. Ha a harmadikat felkapcsoljuk kettes fölé (10-es skálán) akkor már a másik kettőt visszakapcsolja magától. Három lapon egyszerre max 6-osig engedi feltolni. A negyediket is rákapcsolva pedig már csak lassú főzésre van lehetőség, mertnem enged 1-nél több lapot 2-es fokozat fölé, ha megy mind a négy. És ez minden más fogyasztótól függetlenül, csak az 1 fázisos bekötés miatt van így.
    De ezt nem minden főzőlap tudja így. Pl. a TEKA az engedte feljebb tolni a harmadikat is, de ott volt, hogy lekapcsolt a fő biztosíték, ha pl. a sütő is el lett indítva maxon egy ilyen terhelés mellé.

    Tehát az 1 fázisos bekötés az inkább egy élhető és megoldható kompromisszumnak nevezhető, és a három fázisos bekötés jelenthet csak valós megoldást, 3x16A felállásban, ha valóban családi főzésekben gondolkodva szeretne az ember elektromos főzőlapot magának.
    Ha valahol két lapra van csak szükség (egyedülálló, gyerekek nélküli pár, de akár egy kisebb család), akkor amúgy lehet kapni két lapos főzőlapot is, ami a pulton is kevesebb helyet foglal és valóban teljes értékűen működik akár egy fázisról. Ehhez kiegészítésnek lehet venni külső egy lapos indukciós főzőlapot, amit oda lehet tenni akkor a konyhába, ha szökőévben egyszer nagyobb főzéshez kell egy harmadik lap is.

    [ Szerkesztve ]

    By(e) Tothbe

Új hozzászólás Aktív témák