Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • j.bravo

    addikt

    válasz bajnokpityu #30766 üzenetére

    OKs, küldöm majd PÜ-ben, vagy ha van igény rá, akár itt is.

    A linkeltnél kevésbé tudományosan csinálom, remélem nem rontom el.
    Mindkét kutya olyan arányban kapja a csontos illetve nem csontos húst, ahogy neki oké a széklete állaga alapján, ez a nagyobbnál kb. 200-200 gramm, a kisebbnél kb 150-160 csontos és 50-60 nem csontos.

    Igyekszem variálni a húsok fajtáit, de nem dőlök a kardomba ha egy ideig ugyanazt kapják; illetve a csontosnál fontosabbnak tartom hogy olyan amit rendesen megrág, nem egyben nyeli le és aztán esetleg kihányja, vagy ki kell szedni belőle. Ezért elég sok a kacsafarhát a nagynak, csirkefarhát a kicsinek; persze szokott lenni pulyka/kacsanyak, vagy szárnytő.
    A nem csontosat variálom, pár naponta váltok, ahogy épp kiadja, marha-, pulyka-, csirke nyesedék, ha kapok, nyúl.
    Nem óramű pontossággal, de rendszeresen van máj illetve (egyelőre sima, mosott) pacal a nyesedék fele helyett, illetve van hogy teljes egészében zúza, vagy hal (lidlis fagyasztott sprotni nem füstölt, olcsó, remek a célra). Alkalmanként, jellemzően ha épp meglátom az állateledelesnél, marha gége, birka tüdő, egyéb belsőségek.
    A zöldségnél is variálom illetve keverem a cukkinit, uborkát, almát, céklát, répát, zellert, édesburgonyát, fejes salátát. Lereszelem (durva sajtreszelővel), vagy leturmixolom hogy viszonylag durva/sűrű "smoothie" legyen.

    A vaddal egyszer megégettem magam (szarvasnak vettem és szalonnás jellegű cafatokat valamint egyértelműen vaddisznósörtét is találtam benne, hibázhattak a válogatásnál), azóta csak akkor adok vadat ha egészben is láttam a húst, plusz totál megbízható helyről van.

    A kiegészítőket is hasonlóan, nincs naptárba vésve, de azért rendszeres a spirulina, lazacolaj, zöldkagyló por. Jellemzően pár alkalommal kapnak, aztán pár alkalom szünet.
    Egyszer vettem egy nagy adag csirkelábat, megfőztem kocsonyának, lefagyasztottam, abból amikor eszembe jut, felolvasztom és pár napig adok egy-egy kanállal a kajára.

    Azért bízom benne hogy nem baj ha nem katonás rendben kapják, mert néhány heti horizonton a mennyiség szerintem egész oké, és mi magunk sem szigorúan kiszámolt étrenden vagyunk; ők pedig jobban bírják mint mi...

    A betervezett labor majd ad valami visszajelzést, mennyire jó ez így.

    [ Szerkesztve ]

    Whatever.

Új hozzászólás Aktív témák