- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Apple notebookok
- Samsung LCD és LED TV-k
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- SONY LCD és LED TV-k
- Milyen monitort vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz jézusom #31152 üzenetére
Soha nem használtam, ezüst sprét nyomtam annak idején, de a Betadine megjelenése óta (10év?) kezembe nem volt már az se. Fertőtlenítés a legfontosabb, azon túl mással kenni ha lenyal mindent akkor nem is érdemes, a folyamatos birizgálással lassul a sebgyógyulás is. Ha a szőr belelóg a sebbe azt kell levágni, de a doki azon túl van szerintem.
-
jézusom
addikt
válasz #47205632 #31153 üzenetére
2-3x muszáj lemosni, nem tud egész nap bent lenni, félek a legyektől is, meg tényleg ez a szer rajta szokott maradni pár órát, addig gyógyul
Most ugrott be, van nekem plastubol pp is régebben adták gyógyszertárban, de igazából nem tudtam használni, itt is a sziszegés nem tetszett neki Erről a cuccról mi a véleményed? Ha lefújnám a sebet, szellőzne, csipné? Gondolom arra jó, hogy ne menjen bele piszok.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz jézusom #31154 üzenetére
Nem használok ilyeneket, nálam a Betadine magában elég vagy ha olyan akkor Hyperol. Nem nyalják le, nincs légy mert bent vannak addig, nem kellett mást használnom soha.
Plastubol az sebfedő, a már valamennyire bevarrasodott vagy összevarrt sebekre való 2-3 nappal később. Nyílt sebre ráfújni nem jó, mert a bacik elszaporodnak a rétege alatt és a váladékot se engedi kijutni ha van. Akkor már inkább az ezüst spré az fertőtlenít és lepereg ha épp olyanja van, csak az összeken mindent.
Doki mivel kenegette? -
jézusom
addikt
válasz #47205632 #31155 üzenetére
Ugyan azt használta, mint én. Higitott betadine meg utána rá ez az immunovet vagy mi. De ezt csak utolsó kezelésnél, és abbol hoztam haza is. Az elején csak betadinre emlékszem. Egyébként most nem tudom ez nyílt sebnek számíte, nem vérzik és összevarrták 2 hete, varratot már kiszedte a doki, de idő előtt mivel jobb így mint ha a kutya szedi ki, márpedig elkezdte. A hús mondjuk kilátszik, de varrosodik, nem vérzik.
-
törölt tag
Megvettem életem eddigi legdrágább 11.4 kilós Acanáját, karcolva 30 ezerért.
-
Vesa
veterán
válasz #47205632 #31150 üzenetére
"nem a Betadine csíp, hanem minden ami folyadék és a mély sebbe kerül."
Egyetértek. Nekem volt egy durva műtétem, 15cm-es vágás, tisztán ment bele a Betadine és kicsit csípett, de nem volt vészes. Felszíni sérülésnél, nem túl mély sebeknél -pl. elestem bringával és felhasadt az alkarom-, szintén ment bele a tömény jód, de egyáltalán nem csípett. Mély seb esetén bármi csíp, ami hozzáér. Akár a tiszta víz is!
A tudomány a valóság költészete!
-
jézusom
addikt
válasz #47205632 #31158 üzenetére
Én akkor veszek acanát, ha el merik árulni mi a rákér tesznek bele borsót... Semmi féle hüvelyest nem adok kutyának, csak ha maradék kajában van. Ez lehet hogy csak az én hülyeségem, de amíg fele annyiba kerül egy tiszta csirke és gabona mentes jó fehérje+zsír tartalmú táp... De most nyáron semilyen tápot nem adok ráérek este összeállítani a menüt
Ezzel együtt nem panaszkodhatnak a kutyáid amikor látom zsákszámra viszik haza 2000Ft/10kg tápot, enyhe düh fog el.
-
törölt tag
válasz jézusom #31160 üzenetére
Kényszerből vettem én is ennyiért. Néha késik a futár a táppal, aztán olyankor beugrok valamelyik kisállat boltba pár kilóért, ilyen helyeken meg Acana az egyetlen ehető táp. Csak most egyrészt hosszú hétvége jött és több kellett, másrészt a falka is bővült és a pár kiló az már háromnegyed zsák, ennyit meg már nem veszek bontva, megveszem inkább az egész zsákkal. Persze a kisbolt a +50% árat úgy rádobja, mint a huzat, ki is jött a 29500...
De ez meg fog szűnni, lemondom a futáros szállítást és elmegyek én a kajáért inkább, megveszem hónapokra és mindig ideér időben is. A falkavezér dolga a vadászat.Prémium tápban próbálják utánozni a növényevő vadak beleiben, gyomrában, bendőjében lévő növényi táplálékot, meg amit a farkasok éhínség vagy unalmuk idején elrágcsálnak, bogyókat stb. Meg persze fasza marketing. Nem fognak a réten füvet kaszálni se erdei bogyókat szedni és azt belerakni, van helyette könnyen, gyorsan, nagy mennyiségben kertészetben/üvegházban termelhető verziója: borsó meg egyéb növények. Ezért van benne az. Na meg szeretnek ők is hígítani, mert hihetetlen árrés. Csak épp nem mindegy, hogy kukoricával hígítunk egy tápot vagy sütőtökkel, borsóval, céklával, répával, almával, naranccsal... Nyilván van benne olyan gyümölcs, zöldség is ami emberi fogyasztásra esztétikailag már nem 100%-os és nem csinálható belőle más se pl. gyümölcslé, püré, de ettől még a tápba az nagyon is jó. Csak a marketing bullshitet nem kell elhinni.
Egy Acana árazása még érthető is, sőt nem is volt drága akkor (a sima csirkés még olcsóbb volt), az utóbbi egy-két évben szaladt el a ló, drasztikusan megugrott az ára/csökkent a zsákméret is, azért is cseréltem le sok évnyi Acanázás után N&D-re. Illetve ezt legalább rágják is, az Acanát rágás nélkül lenyelték mindig, nem is értem ebben a kategóriában miért nem gyártanak külön small, large tápszemeket.A szupermarketes kutyaetetés undorító. Az meg pláne, hogy sokan tudnának jobbat adni annál, csak nem akarnak, mert "minek", meg a drága kutyakaja "átverés", meg kap konyhakosztot és "jódolgavan". Lusta utána nézni, nem is érdekli, az ilyen ember nem is veszi komolyan az állattartást aki mindig a bevásárlóközpontos mocskok között válogat és vérszemet kap amelyik épp akciós és 1890 Ft a 10 Kg...
Engem se tökéletesnek és mindent tudónak raktak ki a világra, én is szarokkal etettem annak idején vagy két évig (akkor még nem voltak bevásárlóközpontos szemetek, takarmányboltban lehetett kapni interneten sem létező ismeretlen ótvarokat), én is hittem azt, hogy a bevásárlóközpontban a legdrágább a legjobb, de aztán fejlődtem, felvilágosodtam. Idehaza ez az ami hiányzik sokakból. Még a normál szintre fejlődés is, nemhogy az fölé.
Inkább lefele megyünk, ahogy megjelenik valami olcsóbb, semmi nem számít csak az, hogy olcsóbb lesz. És itt már nem a szegénység a mozgatórugó, mert tudnának jobbat venni, a mentalitás az. -
jézusom
addikt
válasz #47205632 #31161 üzenetére
Ezt én értem, de a borsóval simán felpumpálják a fehérje százalékot, ez az ami nem tetszik. Ha csak a rostja van benne, az oké, de ezt nem sikerült kiderítenem, inkább veszek brit care-t. De most inkább hús, a rizsemből adok nekik, meg maradék. Így rendes húsbol megkapják a csirkét is, de tápból nem. Zöldség az répa, vagy cékla, a kis hülye kutyám nyersen elrágcsálja a sárgarépát Egyébként ha farkasból indulok ki azok úgy jutnak zöldséghez, hogy a prédaállat gyomrából, tehát előemésztve tehát inkább főzöm ami olyan, a répát nem tudom hova tegyem, inkább a felét főzöm csak. Ha véletlenül nekik főzök rízst, vagy zabot rendesen túlfőzöm inkább, de inkább az enyémből kapnak úgy, hogy még ráfőzök. Húst nem főzöm, csak a sertést, vagy vadnyesit ha kapok.
-
törölt tag
Régen csináltam, de meguntam. Nekem a folyamatos normális hús beszerzése ugyanolyan nehéz. Táp meg mindig van, csak néha késik és az bosszantó. Jó mondjuk szlovákoktól hozva persze, hogy bele tud csúszni késés a futároknál, de most már kiesik ez is, mert kimegyek érte.
Konzervet meg Fressnapfban veszem. Prémium konzerv nem igazán van, nincs piaca. Főleg nem nagy dobozos ami nagytestű kutyának kell. Real Nature konzerv ezért arat, nincs más 800g-os kiszerelésű ebben a minőségben. Talán a Landfleisch, de alig van választéka. A többi meg 400g-os. -
-
Vesa
veterán
válasz #47205632 #31164 üzenetére
"Nekem a folyamatos normális hús beszerzése ugyanolyan nehéz."
Nekünk is emiatt lett ez felejtős. 4 gyerek mellett, még a kutyák miatt is annyit rohangálni az állandó friss húsért, nem fér bele már.
Konzerves tápot keverve adod? Én még soha nem vettem ilyet mert tudom, hogy víz+hulladék, de ennek ellenére már gondoltam rá, hogy néha, pusztán a változatosság kedvéért, kevernék a táphoz azt is, mondjuk hetente egyszer.
Más: A szőr "fényesítése" miatt régen adtunk a kutyáknak nyers tojást, ritkán, két hetente, havonta egyszer. Erről most mi a szakmai vélemény vajon? Fertőzéstől kissé tartok.
-
jézusom
addikt
A tojást kifelejtettem, én adom nekik télen-nyáron 1-1 darabot (nem minden nap). Semmi cécó, a kajás tál tetejére, a kicsi rendesen játszik vele, meghagyja a végére óvatosan elballag vele a fűre, ott töri össze, és szépen felfalja
A fertőzés akkor lenne reális, ha ott hagynám nekik felbontva. Legalábbis úgy gondolom, ha teljes egészében megkapják és egyből megeszik, nem lehet bajuk.
Arra még tudok gondolni, hogy főzve jobban emészthető, mivel embernél is úgy van, de kutyáknál nem tudom.
Multkor vettem az aldiban flakonos tojásfehérje levet, abból is kaptak. De ez tartósítószeres, meg csak fehérje, de nem fertőz az biztos. Egyéb helyeken lehet kapni teljes tojást tetra packban, vagy főzve rúdban, ha árulnák közelben biztos kipróbálnám Ezek nem veszélyesek, pasztőrözöttek.
-
törölt tag
Nem keverem, hétvégén konzerv, hétközben táp. Néha megdobom valamivel.
Konzerv az heti 1-2 alkalomnyi etetésre való, ára miatt is meg a rágáshiány miatt is, meg puhát szarnak tőle.
Prémium konzervben nincs hulladék, csak drága azzal etetni. A csomagolás miatt, a kiszerelés miatt, a víz miatt, a piaca miatt. Bár mivel nem fő táplálékforrás, a konzerv minőségén kicsit ereszthet az ember, én is ezt teszem és akkor barátibb árban.
Alapvetően kisebb kutyáknak gyártják a konzervet, az ára miatt. Ehhez igazodik a méretezés is, nincs 1200g-os konzerv, 800g-os is csak pár gyártótól van ami igazán felsőkategória, de rendelgetni kell, nem tudok érte elmenni, zavaros az importőr, meg készlethiány meg blabla, nem kínlódok vele. 400g-os meg nem opció. Egy kutyánál még el lehet vele játszani így, de nem ötnél. Maradtam a Real Nature-nél, ez csak felsőkategória alja/középkategória teteje, de legalább van stabilan, jónak jó. Táp a lényeg, abból nem szabad lejjebb adni.Vannak egyébként előrecsomagolt barf kaják is, amit csak megmikrózol is kiöntöd neki. Ez kényelmes opció lehet, csak árban nevetséges. [link]
Acanával csak fele-harmadannyiba kerül etetni... Ugye, hogy nem drága az Acana.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Az eredeti receptbe ezért kell alkohol és keverik össze rögtön a tojással. De a bolti tojás amúgy is kezelve van, meg hát egy tojásról származó szalmonella nem halálos.
Én Dermafit szirupot használtam anno (halolaj a nagy része annak is), nem szoktam házi praktikákra bízni, ha valóban szépítésre szorul a bunda.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
Vesa
veterán
Köszönöm mindenkinek a választ!
Akkor konzerv táp ügyben azt fogom venni amit Dorothy használ, csak én keverni fogom heti egyszer. Meglátjuk, mit reagál rá a kutya.
Tojás ügyben pedig nem igazán tudom, hogy akkor most mi legyen... Mit szóltok köztes megoldásként a lágytojás sárgájához? Így nem kerül bele fehérje viszont nem is fő meg teljesen a tojás, de a sárga is kap annyi hőkezelést, hogy salamon ellát kivonhassam az egyenletből.
-
törölt tag
Az angolok úgy szeretik félig lágyan és még nem haltak ki, az teljesen jó.
Real Nature konzervből Deep Forestet szoktam venni az szarvasos-vaddisznós nagyon szeretik, bár van aki nem szívleli a disznóhúst, de itt konzervben nincs veszélyforrása. 1299Ft/800g
[ Szerkesztve ]
-
Zola007
veterán
LIDL-ben kapható középtestű kutyának való bolhaírtó spot-on
Van vele tapasztalat?Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
jézusom
addikt
válasz Zola007 #31182 üzenetére
jó az illata
Sima geránium olaj, bolha ellen jó, de másra nem nagyon, kis ideig kullancsra is talán.Meg bio ha ez számít. Mondjuk nálam kis kutyánál hatásos volt bolha ellen ebből a lidlisből a nyakörv is ,de nem marad rajta sokáig. Elég olcsó, hogy spoton mellé egy ilyen nyakörv, de csak akkor, ha rajta is marad.
Most olyat fogok venni, ami legyek ellen is jó.
Most nézem lehet ilyet venni, textil nyakörvre lehet csepegtetni akár.
[ Szerkesztve ]
-
adrian14
tag
Sziasztok!
Egy hete van nàlunk egy kolyok (2honapos) amstaff. Eddig az a tapasztalatunk, hogy gyorsan tanul, DE: az emult ket napban random modon simogatas kozben harapott, morgott, ugatott es nem engedett el a szajaval. Probaltuk azt a teknikat, hogy a nyakanal fogva leszegeztuk a foldhoz es rakiaballtunk. De nem nyugszik le, sot megjobban felspanolodik es ugat minket. A kis kolyokkutya cukinak tunhet most, de kesobb ebbol nagyobb problemank lehet. Tudtok valami tanacsot adni?[ Szerkesztve ]
-
zolynet
veterán
válasz adrian14 #31185 üzenetére
Azt csírájában kell megállítani, mert ahogy írod később óriási problémák lehetnek belőle.
youtube-on keress rá, pl casear millan amstaff , vagy valami ilyesmi, látni fogod hogy a technika lehet hogy egész jó, csak több idő kell míg tényleg lenyugszik.
Le van fárasztva rendesen a kutya?Life is too short to stay stock!
-
adrian14
tag
válasz philoxenia #31187 üzenetére
Látszik rajta, hogy domináns (amikor játszana akkor teljesen más a viselkedése). Még mielőtt jött volna hozzánk, néztünk Ceasaros videókat, meg párom olvasott is tőle egy könyvet. Ott 10 perc alatt megoldja a fickó. Ez a valóságban nem igazán reális szerintem
Ha magára hagyjuk amikor ezt csinálja, akkor lenyugszik egy idő után, de szerintem ez hosszú távon nem opció.
A kutya lakásban van. Párom most két hét szabit vett ki és ő foglalkozik vele. A nap 3/4 részében alszik a dög , többiben tanítgatja és játszik vele. (Egyedül magányosan szinte soha sincsen)[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Hmmm, nem is tudtam, hogy Real Nature konzervből van Fresh Water, valamiért az oldaluk az utolsó helyre dobja ahol sose kerestem (elég kaotikus az egész Fressnapf weboldal egyébként is). Lehet átállok rá, tápból is ezer éve halasat veszek (anno Pacifica/6 Fish, most Pumpkin Codfish), akkor konzervből miért ne.
-
Vesa
veterán
válasz adrian14 #31188 üzenetére
"Ott 10 perc alatt megoldja a fickó. Ez a valóságban nem igazán reális szerintem "
Persze, hogy nem. Megrendezett showt csinál az ember, ezzel együtt, a tanácsainak nagyrészét meg lehet fogadni, mert az elvek általában rendben vannak. Csak persze nem 10perc, és nem is 10 nap megtanítani valamit rendesen...
-
törölt tag
Sose bírtam a csivavaképűt, meg a nagy felhajtást körülötte, legszívesebben megharapnám. Elismerem munkásságát, de ő egy celeb és nem kutyákkal suttogó. Hatalmas a különbség. Mintha elhinnénk Bear Gryllsről, hogy a műsorai igaziak voltak. Nem voltak azok, csak bemutatta a nagyjából járható utat. Ő is csak bemutatja idomított kutyákon a szakkönyvek által írtakat, aztán otthon vagy sikerül a gazdának, vagy nem.
Mondjuk én sose voltam oda a kutyakiképző jelenségekért pedig vannak haverjaim akik járnak komolyabb kiképzőkhöz akik kiröhögik a Milan féléket messziről, de egyik véglet se szimpatikus. Én inkább Shaun Ellis módszerű vagyok. Erre minimális ember hajlandó, ezért nem is adok tanácsokat soha, meg nem is várok el másoktól, semmire nem megyünk vele, összeegyeztethetetlen. Mások az ingerküszöbök, valaki a házba se engedi be, valaki az ágyba is beengedi, valaki meg a kajájukba is belezabál és megharapja a pofáját ha úgy adódik. -
Vesa
veterán
válasz #47205632 #31191 üzenetére
Szerintem lehet tanácsot adni, mert alapvető szabályokat azért követnek az állatok és a kutyák is, mégha nyilván adott konkrét eb habitusa ettől ilyen-olyan mértékben el is térhet. A legtöbb gazda eleve azzal sincs tisztában, hogy a kutyát nem emberként kellene kezelnie, hanem annak rendje és módja szerint, állatként. Önmagában ebből az egyetlen tévedésből már rengeteg egyéb probléma származik. Nincs azzal baj, ha valaki legalább az alapokat elmagyarázza. A gazda aztán ezt a tudást már integrálhatja a saját nevelési szisztémájába a saját környezetében és a saját kapcsolatában a kutyájával.
Mikor a párommal összejöttem, volt egy rendkívül okos, de végtelenül elkényeztetett kis keverék kutyája, akit természetesen kvázi plüss maciként kezelt, ennek megfelelő végeredménnyel.
Miután "kézbe vettem" a kutyát, kb. 4-6 hónap múlva rá sem lehetett ismerni, egyszerűen megtanult viselkedni, megtanulta, hol a helye a családban pedig nem vagyok dedikált kutyakiképző. Korábban azt képzelte, körülötte forog a világ. Az alapokat nekem is tanították a kutyasuliban, amikor a kutyáimmal jártam oda. Szóval szerintem lehet és kellene is tanulni, főként a gazdáknak.Cesar-hoz visszatérve: Egy celeb ripacs a faszi, de az elméletet átadja. A többi hülyeséggel meg nem kell foglalkozni, akinek esze van, nyilván tudja, hogy semmilyen kutyát nem lehet 15perc alatt átnevelni. Ez csak a műsor része, a parasztvakítás. A jelenségtől én is hányingert kapok, ugyanakkor sajnos be kell látni, hogy emberek tömegeihez csak a cirkuszon keresztül jut el információ. És ha ebből csak annyit megtanul, hogy a kutya nem egy ember, aki érti mit zagyvál neki amikor zsüzsükézik hozzá, már volt értelme...
A kutyások meg persze savazzák, ez kb. olyan, mint amikor kijön a "mester" valamit javítani a házon, és mindenkit lesz*roz közel s távolban, akinek köze van a szakmához, csak ő helikopter. Ezzel együtt Cesar barátunk mint jelenség, tényleg extra gááááz...[ Szerkesztve ]
-
adrian14
tag
Köszi a tippeket. Azt vettük észre, ha leszorítjuk és közben mi is nyugodtak maradunk (nem kiabálunk vele...) Ő is hamarabb túlesik a hisztin. Ha lenyugszik és nem harap tovább akkor megdicsérjük, esetleg jutalom falatot kap.
-
jézusom
addikt
válasz philoxenia #31193 üzenetére
Azt mondod, az őszinteség a falkaösztön?
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz jézusom #31197 üzenetére
Komolyan nem érted a mondatot?
mindig keresik a rést a pajzson. Ez a falkaösztön gyakorlatilag
Egy kutyafalkában a rangsor és az általa elérhető előnyök sohasem állandóak. Nálam a három kutya mindennap újraosztja a lapokat, mivel hasonló méretűek.
Nyilván egy nagy méretkülönbség ritkábbá tenné a vetélkedést, de minden kutya megöregszik egyszer. -
törölt tag
válasz philoxenia #31198 üzenetére
Ez is habitus kérdése, nálam csak néhány havonta akarnak átrendeződni akkor viszont napokig/egy hétig beszélik meg egymással, utána megint hónapokig nyugodtan vannak.
[link]
Rossz ajtón szállt be és nem értette mi van.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest