Új hozzászólás Aktív témák
-
-KP-
addikt
válasz matyi19 #23700 üzenetére
egy ilyen fajta GAZDÁT kíván. a közép ázsiai juhász simán megnő akár 80kg-ra is. legutóbb komáromi kutyakiállításon láttam ilyen fajtát. egy "jasom statham" méretű tenyésztő kb. alig bírta visszafogni a kutyáját. az biztos, hogy ahol én ilyen kutyát látnék azt a házat nagyívben elkerülném, utcán találkozva pedig előre köszönnék
de szerintem inkább írd le, hogy hova szánod, csak ebből a célból lenne a kutya, vagy családtag/hobbikutya is lenne, mennyi időt tudnál szánni rá, kinti vagy benti tartásra lenne stb. így könnyebben ajánlanak Neked kutyafajtákat.
[ Szerkesztve ]
-
bb0t
senior tag
Én nem fogom soha megérteni ezt a motivációt, hogy házőrzésre kell. Kiválasztottál egy nagytestű erős juhászkutyát ami nem kifejezetten őr kutya mint mondjuk egy kommondor de ebben a történetben sehol sem szerepel az, hogy te gazdaként melyik fajta tartására lennél alkalmas. Ha nem tervezel vele menni őrző-védőre akkor meg nem lesz más csak egy óriás madárijesztő mert ha tényleg van szándék az ártalmatlanítására akkor könnyű szerrel megteszik majd. Vegyél egy pulit, az nem enged be senkit, meg jelez ha jön valaki.
[ Szerkesztve ]
Talán azoknak való leginkább a hatalom, akik nem vágynak rá. Azoknak, akiket (...) a sors állít az élre, akik szükségből öltik fel a palástot, s aztán maguk is meglepődnek rajta, mennyire jól illik a vállukra.
-
bb0t
senior tag
Budafokpn es Kaposvaron allitolag mar megint fagyalloval mergeznek... remelem kacsa. Mikor szabjak ki vegre tenylegesen azt a 3 evet mar egy allatkinzora?
[ Szerkesztve ]
Talán azoknak való leginkább a hatalom, akik nem vágynak rá. Azoknak, akiket (...) a sors állít az élre, akik szükségből öltik fel a palástot, s aztán maguk is meglepődnek rajta, mennyire jól illik a vállukra.
-
bandi0000
nagyúr
hali
olyan kérdésem lenne, hogy van egy német juhász kutyám, szeret labdázni mindig megkapja a kilyukadt labdáim, de észrevettem hogy a szemfoga nagyon el van kopva, az elődje is labdázott és annak nem emlékszem hogy ilyen lett volna, ez a labdától lenne?
Tudok rajta segíteni valahogy?Xbox One: bandymnc
-
bb0t
senior tag
Nem tudom, nem hiszem az ilyet nehéz tetten érni. Bár a nyáron itt Szegeden egy bolond vénember kiszórt a bokor alá patkányméreggel bekevert horgász csalit, mindenki tudta, hogy ő volt a rendőrök felmentek hozzá és a horgász csali nem volt elég bizonyíték... Egy kutya biztosan elpusztult akkor.
-
bb0t
senior tag
Sajnos igen, itt mo-on finoman szólva sem nyugati a szemlélet. És ez még azokra is vonatkozik akik törzskönyves kutyát vesznek tenyésztőtől. Még ők sem úgy viszonyulnak a kutyához mint külföldön.
-
deere
csendes tag
Sziasztok!
Abban tud valaki segíteni, hogy közép ázsiai juhász kutyának felnőtt korára változik a színe?
Vagy megmarad az a szín, amivel született?
Például egy németjuhász, akinél kölyök korától felnőtt koráig sokat változik a színe...[ Szerkesztve ]
-
bb0t
senior tag
Csak el kellene készíteni végre azt az első hozzászólást.
Csináltam egy kis skiccet, hogy mit lehetne belevenni milyen szempontok alapján.
Ez csak egy témaindító írás mert úgy gondoltam együtt kitalálhatnánk, hogy mit hogyan kéne beleírni, persze ha senkinek nincs kedve ezzel foglalkozni akkor megcsinálom egyedül, de jó lenne azért ha nektek is rendben lenne. Bemásolom ide, de a logout blogomon személyes bejegyzésként megtalálható, kommentelhető.Leggyakrabban felmerülő kérdések a topikban:
- milyen fajta legyen
- mivel etessem
- mi lehet a baja
- viselkedési problémák
- utazás
- oltások
- kiképzés
- sportokEzek alapján lehetséges szócikkek, hivatkozások:
- tartási szempontok: első kutya? gyerek mellé? barátságos/bizalmatlan az idegenekkel? rászánt idő? nagy vagy kicsi? udvar vagy lakás? ápolás? szuka vagy kan? show, hobbi, családi? fajtiszta vagy mentett? - ezen szempontok alapján lehetne ajánlani fajtát az erre tévedőknek
- etetés: táp -> milyen táp; BARF -> hivatkozás mi a nyers etetés, miért jó stb; mit ehet mit nem? hogyan etessem, hányszor etessem stb.
- leggyakoribb betegségekre mutató hivatkozások, megelőzés, kezelés. babesia, gyomorcsavarodás, gyulladások, mérgezés stb. paraziták elleni védekezés, szívféreg
- viselkedési problémák: ajánlott olvasmányok, videó hivatkozások stb. falkavezérség, etetéssel kapcsolatos hibák stb.
- utazás: általános infók utazással kapcsolatban, szükséges oltások, eljárás, megkötések, szállításra vonatkozó szabályok
- oltások: oltási program kölyöknek
- ivartalanítással kapcsolatos általános vélekedések pro és kontra
- kiképzés: hogy kezdjem a kutya nevelését, kiképzését, kutyaiskolák, módszerek stb.
- sportok: milyen kutyás sportok léteznek, melyik sport kinek ajánlott stb.
[ Szerkesztve ]
-
Mosqu!to
addikt
Sziasztok!
Szeretnék a közeljövőben egy fajtiszta, egészséges mopsz kölyökkutyust.
Az érdekelne, hogy mi alapján tudom "biztosítani" magam, hogy tényleg olyan szülőktől származik, akik nem szenvedtek fajtabetegségekben? mopsz.lap.hu -n láttam, hogy van tizenx kennel, de honnan tudom, hogy ezek miben különböznek egymástól?Esetleg hol lenne még érdemes nézelődni? Ismertek esetleg megbízható tenyésztőt?
Gondoltam kutyakiállításra/versenyre, de ahogy néztem az majd csak januárban lesz - örülnék, ha az előtt már lehetne kutya, vagy legalábbis ne ott kezdjek el tájékozódni/kezdő kutyásként szerintem egy általánosított válasz erre vonatkozóan szintén hasznos lehet az első hozzászólásba, mert elég elveszettnek érzem jelenleg magam a lehetőségek között úgy, hogy lehet nem is tudok valóban megbízható helyekről/
Computer games don't affect kids; I mean if Pac-Man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.
-
bb0t
senior tag
válasz Mosqu!to #23716 üzenetére
Onnan tudod, hogy jó a tenyésztő, hogy nem akar kutyát adni.
/köszi a javaslatot
[ Szerkesztve ]
-
Ragadozó
Ármester
Az ötlet nem rossz, de első hozzászólás már nincs, téma összefoglaló van, amit ha van topikgazda ő tud szerkeszteni, ha nincs, moderátort kell megkérni, hogy behelyezze, de előtte mindenképp elbírálás kell.
deere: Nekem a Yugo van, kölöknek tiszta fekete volt, most már alig van benne...
[ Szerkesztve ]
Mozgó autójavító szolgálat - autóvillamosság, autószerelés
-
bb0t
senior tag
válasz Ragadozó #23720 üzenetére
Mindegy hogy hívjuk csak korábban felmerült, hogy kéne, mert az emberek állandóan ugyanazokkal a kérdésekkel jönnek a topikba.
-
Rivaul
addikt
Sziasztok.
Az utóbbi 1-2 hétbe rengeteget nézelődtem de nem találok rendes oldalt. Egy amstaff-ot szeretnénk. Családi kutyának 4 gyerek mellé. Sok olvasás és stb után jutottunk odáig hogy ők kiválóak gyerkőcök mellé és legalább a ház se marad őrizetlenül. Főleg ha megint éjszaka dolgozok majd. Most pár hónapig itthon leszek egyfolytában így nagyjából alkalmas is lesz az idő új kutyust tanítani. Viszont sehol nem találok értelmes oldalt hol tenyésztőt lehetne keresni vagy fórumozóktól venni stb. Ezer oldalt létrehoztak de 3 éves almokról vannak eladási képek, meg 404-es linkek stb. Valaki nem tud valami jó ilyesmi oldalt? Sok hirdetést látok neten amúgy ezekből a kutyusokból de olvasgatás után arra jutottam hogy nem kéne belőlük bármit megvenni...
Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!
-
addikt
válasz Rivaul #23722 üzenetére
Elsősorban nála érdeklődj!
[ Szerkesztve ]
"Aki ad,az nyer"
-
-KP-
addikt
válasz Rivaul #23722 üzenetére
igazából semmilyen fajtából se kéne bármit megvenni. facebookon esetleg keress amstaff kedvelő csoportot, vagy amstaff tulajok klubját vagy vmi hasonlót. szerintem van több is.
de pl. itt is van egy lista:
http://www.kutya-tar.hu/tenyesztok/fajtak/amerikai-staffordshire-terrier
kutyaiskolát néztél már ?
[ Szerkesztve ]
-
Rivaul
addikt
Köszi a válaszokat. Nincs facebookom mert nem szeretem, de egyet lehet csinálok ideiglenesen erre a célra. A linkelt tenyésztőnek nagyon szépek a kutyái de ahogy néztem az ilyen versenygyőztes kutyusoknak meg is van az ára. Szeretnék normális kutyust de mondjuk olyan 30k körül, mivel csak magunk számára lesz. Kutyasulit MÉG nem néztem. Azt beszéltük feleségemmel hogy előbb megnézzük mi mennyit érünk el vele. Volt terrierünk, igaz hogy egy öleb (westie) de az is egy makacs és rakoncátlan lelkivilággal megáldott kis energiabomba (ő is 30k volt) . Vele elégedettek voltunk. Feleségemnek német juhásza volt, nekem meg keverék rotim nagyobb méretből. Mindegyik problémamentesre "sikerült" szocializáció szempontjából. Persze ha nem tetsző irányt veszek észre az amsteffen akkor igénybe veszem az iskola segítségét. Legalábbis mi így gondoltuk első körben.
[ Szerkesztve ]
Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!
-
Dorian
félisten
válasz Rivaul #23725 üzenetére
30-ért csak kutyagyárból való kölyköt kapsz. Azokat támogatni a tevékenységükben pedig etikailag, erkölcsileg elítélendő dolog. Tudod milyen körülmények közt folyik ez?
30 ezerből még a 8 hetes koráig való normális ellátása, orvosi vizsgálata, oltásai, chipezése sem jön ki, nemhogy a származási igazolás... És akkor hol a haszon, az esetleges kockázatok költségei, beruházás megtérülés, stb...[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Rivaul
addikt
válasz Dorian #23726 üzenetére
Igen ezért írtam a fórumozós részt, valószínű az az zavart be hogy a tenyésztőt is beleírtam. A westit is így vettem. Gyönyörű fajtiszta példány. Szimplán jó gazdit kerestek neki egy átlag árért. Nem verseny kutyát szeretnék csak egy hozzáértőbbtől venni aki szerette is a kutyáját és jó helyre adná a kicsiket. Lepapírozni se akarom, engem nem az érdekel, csak egy egészséges kutyát szeretnék.
-
-KP-
addikt
"Lepapírozni se akarom, engem nem az érdekel, csak egy egészséges kutyát szeretnék."
Pont emiatt virágzik a kutyaszaporítás
ezt érdemes elolvasni: http://www.gardenguard.hu/irasok/Vevoi%20felelosseg.pdf
Kiragadok egy részt belőle, ha esetleg nem tudod megnyitni:
A vevői kereslet nagyban befolyásolja a tenyésztői kínálatot: amit a legtöbben keresnek, a
tenyésztők azt próbálják megadni, vagyis a tenyésztő igyekszik megfelelni az elvárásoknak,
illetve jobb esetben próbál olyan igényeket ébreszteni, melyre a vevő kereslettel reagál.
Az biztosan látszik, a szaporítás virágzásából, hogy igény van az olcsó kutyákra.
Nagyon könnyen kiszámolható lenne azonban, hogy ha valaki csak fél évet várna a kölyök
vásárlással, és a fél év alatt havonta félretenné egy kiskutya etetési és oltási költségeire
fordítandó összeget, akkor már tudna jó helyről kiskutyát venni.A megvételtől számítva ugyanis már ugyanannyiba kerül a kölyök fölnevelése, akár
törzskönyves, akár nem...
De elgondolkoznak-e azok az emberek, akik töredék áron jutnak így kiskutyához, hogy mit
támogatnak így?Egy rossz helyről vásárolt, „megmentett” kiskutya „ára” az, hogy a szaporító fölbuzdulva a
könnyű pénzhez jutás lehetőségén, újra lehoz almot a szukája következő tüzelésekor...
Az olcsó kölyök „ára”, hogy vagy az anya kutya, vagy a kölykök (vagy egyik sem), nem
kapnak megfelelő táplálékot, nincsenek parazita mentesítve, vagy védőoltással ellátva, illetve
a kölyköket 6 hetesen már eladják, hogy ne kelljen tovább etetni...
Ha megfelelően lennének tartva és gondozva, akkor az a pénz, amit egy kölyökért kérnek,
épphogy az önköltséget fedezné.Leggyakrabban az emberek arra hivatkoznak, hogy nekik nincs szükségük törzskönyvre, ezért
vesznek áron alul kölyökkutyát. Egy törzskönyv ára azonban rendkívül elenyésző (kb. 6.000
Ft) a többi kiadáshoz képest! Ez a kutya „születési anyakönyvi kivonata”, enélkül senkinek
nem lenne szabad kölyköt vásárolnia.A törzskönyv nem egy darab papír! A törzskönyvezés által minden egy rendszerbe áll össze:
minden követhetővé és ellenőrizhetővé válik. Megnevezetté válnak a szülők, a tenyésztő, így
hamar kiderülhet, ha felelőtlenül és rendszeresen rossz minőségű kölyköket ad el, hisz a
vevők előbb utóbb továbbadják információikat egymás közt. A szaporítok pont ezt akarják
elkerülni. -
bb0t
senior tag
válasz Rivaul #23728 üzenetére
csak egy egészséges kutyát szeretnék. -> És mi garantálja neked, hogy egészséges lesz? A szaporító, még ha jóindulatú, szereti a kutyát és jól tartja akkor is csak annyit csinált összerak két elvileg fajtiszta kutyát. Semmilyen szűrést nem végeztet el különböző genetikai betegségekre. Ez a probléma. A tenyésztők is árulnak olyan példányokat melyek nem kiállítási kutyának valók mert nem jó a foga, vagy egyéb olyan baja van ami kizáró ok de családi kutyának tökéletes. Az árát azonban nem ez befolyásolja, és nem is az, hogy a szülők milyen championok. Sokkal inkább a tartási körülmények, a szűrések elvégzése, és az egészséges jó egyedek használata. Nem bántani akarunk, egyikünk sem, de a legtöbben sajnos nincsenek tisztában azzal, hogy miért annyi egy kutya amennyi, illetve, hogy milyen buktatói vannak a 30 ezres kutyáknak. Azt a pénzt nem azért fizeted ki mert bajnok szülőktől van vagy mert törzskönyves.
Ráadásul te pont olyan fajtát keresel aminél óriási problémák lehetnek nem megfelelő vérvonal esetén. Egy bivaly erős kutyát szeretnél gyerekek mellé, akiben sokkal erősebb a gyilkolási ösztön mint a többi fajtában általában. Nem éri meg megbízható, lekövethető ősöktől, kiegyensúlyozott egészséges idegrendszerű példányt választani?
-
addikt
válasz Rivaul #23728 üzenetére
Vasszi Zoltán az egyik legelismertebb tenyésztő,igen sokat tett és tesz az amstaff kutyák tenyésztésében eluralkodott disznóságok,beltenyésztés,szaporítás ellen pontosan azért,hogy kizárólag olyan kutyákat lehessen tenyészteni, amelyek maradéktalanul megfelelnek mind az egészség,mind a fajtára alapvetően jellemző tulajdonságok tekintetében.
merthogy az amstaff alapvetően a világ egyik legbarátságosabb,legbéketűrőbb kutyafajtája,kifejezetten gyerekek mellé ezért is kiváló választás,ugyanakkor ha a gazdát,családtagokat kell megvédeni,rettenthetetlen.
Igen sok beteg,genetikailag elcseszett példány született a szaporítók jóvoltából,amit 30 ezerét odaadnak,bűbáj aranyos 2 hónaposan,aztán jön a felismerés,hogy nem lehet idegen kutya közelében,rámordul a családtagokra, és hordhatod orvoshoz mert ilyen olyan allergiája van,gerinc és csípő problémái,emésztési rendellenességek stb.
"Aki ad,az nyer"
-
Rivaul
addikt
Értelek titeket. Nem is sértődök meg. Pont ezért kérdezek. Laikusként természetesen egy átlag kutyushoz tudok csak hasonlítani, mégpedig azokhoz akikhez eddig volt ugyebár szerencsém. Ettől függetlenül sajnos nem áll módomban 160 ezerért kutyát vásárolni. Még az 50 szoros környéke talán oké de ennél feljebb már más élvez prioritást
Láttam olyan hirdetést ahol a szülők törzskönyvét, papírjait másolják a kutyusok mellé. Plus vizsgálati eredmények vannak de a kicsiket már nem papírozták. Ilyesmit 50 környékén találtam. Ez vállalható út esetleg? Mert az anyagi ráfordítás hiányát ilyen gazdi keresésével jelenleg időben tudom kompenzálni.
-
bb0t
senior tag
Fajtamentéstől ha hoz sem garantált, hogy mentálisan egészséges kutyát kap. Sőt...
Szerintem ha már ez a fajta akkor vagy megbízható alom kölyke, vagy semmilyen...Talán azoknak való leginkább a hatalom, akik nem vágynak rá. Azoknak, akiket (...) a sors állít az élre, akik szükségből öltik fel a palástot, s aztán maguk is meglepődnek rajta, mennyire jól illik a vállukra.
-
addikt
válasz Rivaul #23733 üzenetére
Véleményem szerint nem járható ez az út sem!
Nem biztos,hogy érted a lényeget,nem a papír hiánya vagy megléte a fontos.
Komoly tenyésztő ilyet nem csinál.
Ez akkor fordul elő,ha valami félresiklott és gyorsan meg akar szabadulni a kölyköktől.
De felelős, megbízható tenyésztő ilyet akkor sem csinál.
Az 50-160 ezer különbségének akár a többszörösét is jelentheti később az állatorvosi költség."Aki ad,az nyer"
-
Rivaul
addikt
Nehéz ez az ügy. Ilyen felállásban lehet hogy le kell mondanom a kutyáról. Más fajtát nem szeretnék, erre meg nincs anyagi lehetőségem
-
Rivaul
addikt
válasz Rivaul #23737 üzenetére
Van jófogáson egy "hörcsögfalvi" amstaff, ma került fel. Árat nem ír, gondolom nem véletlen de azért rákérdeztem udvariasan. Remélem válaszol és legalább tudnám pontosan mennyibe is kerül egy megbízható kutyus. Bár illúzióim nincsenek valószínű ejtjük a kutya tervet de azért kíváncsi vagyok.
-
Calogero
addikt
Nagy kutyák: [link]
-
Rivaul
addikt
válasz Dorian #23741 üzenetére
Mindig is kifejezetten szépnek találtam őket. Gyerekként nem lehetett mert édesanyám félt tőlük. Egy ismerősömnek volt egy hófehér kislány és egyszerűen kenyérre lehetett kenni. Van egy egyedi letisztult jellegük. Mindig mindenből az ilyesmit keresem. Ritka autóm van, ritka életvitelem stb. Az a fajta vagyok aki ha vágyik valamire akkor vagy az vagy semmi. Nem megyek bele kényszermegoldásokba. Szerencsére a feleségem is támogat ebben és neki is tetszik ez a fajta. Még a Parson Russell terrier ami tetszik de ők idehaza nem igazán elterjedtek és lehet belőlük megbízható példányt találni.
-
Rivaul
addikt
válasz VIPowER #23747 üzenetére
Rakerestem es uhhh Biztos szep valakinek de mindennemu bantas nelkul nekem nem az esetem. A parson inkabb. Ezt viszont egy csaladi kupaktanacs kereteben megvitatjuk, mar ha talalunk belole egyaltalan. Sry az ekezetek stb miatt de mar telorol vok.
-
Rivaul
addikt
válasz Daffni2 #23749 üzenetére
Igen utana neztem. Az hogy mire szeretnem a fajta tekinteteben valtozhat. Nalunk csaladtag lenne es a stilusahoz megfeleloen alakulnanak az elvarasok is Sajna van egy sejtesem hogy veluk is ugyan ugy jarnek anyagilag. Leginkabb azert osztottam meg hogy ne higgye azt senki hogy olyan vagyok mint aki "csak sztefit akarok mert az kemeny". (Mivel kerdeztetek mas miert nem erdekel) Engem maga az allat ragad meg nem egy klise roluk, es ez a ket fajta aki ugy erzem mellenk illo lenne hiaba szoges ellentetei egymasnak. Remelem ertheto igy
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone 16 vagy Oppo Reno13?
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Kulisszák mögötti videón a zenés Symphonia
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- PlayStation 5
- Óra topik
- Futás, futópályák
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik