Új hozzászólás Aktív témák
-
philoxenia
MODERÁTOR
-
z123456789
addikt
válasz philoxenia #23201 üzenetére
YEAH!
-
bb0t
senior tag
válasz z123456789 #23200 üzenetére
Változó, hogy meddig nőnek, valamelyik fajta 1 éves koráig, de van aki azt állítja 2 és fél éves koráig nőtt a kutya. Szerintem a tappancs méretéből is lehet következtetni a végleges méretre, a nagy testű kutyáknak általában ormótlan nagy tappancskájuk van korukhoz képest. Képet látunk róla?
Talán azoknak való leginkább a hatalom, akik nem vágynak rá. Azoknak, akiket (...) a sors állít az élre, akik szükségből öltik fel a palástot, s aztán maguk is meglepődnek rajta, mennyire jól illik a vállukra.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz z123456789 #23204 üzenetére
Jobban megnézve a német juhász gének a dominánsak, még az is lehet, hogy fel fog állni a füle. Nagyjából a német juhász befoglaló méreteire számíts, kicsit vaskosabb kivitelben és dúsabb hosszabb szőrzettel. Mondjuk a kaukázusi is csalós, nem annyira vastag a fajta, mint a szőrzet alapján gondolná az ember...
-
bb0t
senior tag
válasz z123456789 #23204 üzenetére
Szerintem nem lesz kicsi. Az enyém pl. 3 hónaposan jóval kisebb volt mint a tied az augusztusban felrakott szénabálás fotón. Az enyém októberben lesz 1 éves és 20 kg-ot nyom.
Meg a neme is számít, ha szuka lehet, hogy kisebb lesz mint az átlag.
[ Szerkesztve ]
Talán azoknak való leginkább a hatalom, akik nem vágynak rá. Azoknak, akiket (...) a sors állít az élre, akik szükségből öltik fel a palástot, s aztán maguk is meglepődnek rajta, mennyire jól illik a vállukra.
-
MurdR
veterán
válasz philoxenia #23201 üzenetére
Jó ilyeneket olvasni. Nem csak azért, mert egy kutya volt a főszerepben, hanem mert olyan szituációból menekült meg a család, aminek a tragikus kimenetele ép ésszel felfoghatatlan.
MacBook Air 2020 - iPhone SE 2020 - iPad 8
-
z123456789
addikt
válasz philoxenia #23208 üzenetére
Na, hát akkor meglátjuk mi sül ki belőle? A németjuhász már elég nekem. Egyébként sógorom is pont ezek alapján, és ilyeneket tippelget mint te. Ezt a füles dolgot is mondta már.
Amit leírtál kinézetre, számomra tökéletes.Durva ez a macska.
(#23206) bb0t
Ő kan kutya.
Húsz kiló a tiéd? Azt hittem a Border Colliek nagyobbra megnőnek. Mondjuk ezzel a 20 kilóval tudnak ilyen fürgék lenni.
Ez a szőrmók most 15 Akkor van remény. Köszi.[ Szerkesztve ]
-
bb0t
senior tag
válasz z123456789 #23209 üzenetére
20 de most még őzike, nyilván fog vaskosodni még. Nem akarom, hogy sokkal nagyobb legyen, ez még így kezelhető. Mármint bent van velünk a házban, meg a kocsiban is szépen elfér, még felemelni is fel tudjuk éppen ha úgy alakul. A Standardban ha jól emlékszem 20-25 kiló között vannak.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz z123456789 #23209 üzenetére
A juhászkutyák könnyűek. A fajták eredete nem mindegy, a molossus típusú kutyák nehezek, bár általában nem feltétlenül magasak, pl. a nápolyi mastiff...
-
MurdR
veterán
válasz philoxenia #23208 üzenetére
Nekünk van macskánk is. Már beletörődtem, hogy van egy kutyám, a macskának meg van egy embere. (Én.)
-
MurdR
veterán
válasz philoxenia #23214 üzenetére
Na ez nekem nem megy, mi tutujgatjuk
Rosszcsont is elég bújós lett az elmúlt hetekben. Ha tehetné akkor órákon át a hasát vakartatná.
-
bb0t
senior tag
válasz philoxenia #23216 üzenetére
Múltkor felvettük az ölünkbe ketten 4 kézzel simogattuk. Másfél percen belül laposakat pislogott és bealudt.
-
madgie
titán
Egy hete kicsit szanaszét vagyunk, a teraszt csináljuk, tehát több lom van a telken, mint általában. No, Lujzi drága ezt nagyon élvezi, a kis csomós kötelét millió helyre el tudom dugni, ő meg fenemód élvezi, hogy az almas ládát el kell tolni az orrával, az utánfutónál fel kell ágaskodni, ott van-e az áhított kötél, stb.
Ma reggel is kimentem hozzá, csipásan, fáradtan. Hamar magamhoz tértem, mert a szokásosnál is virgoncabb volt. Egy-egy nagy keresés után megjutalmazom, na olyankor a jutalomfalattal a szájában teljes erővel rohangál körbe-körbe, majd amikor kiesik a szájából, akkor körbeugrálja, lefekszik mellé, játszik azzal is. Utána megint bekapja, fut vele egy újabb kört.
Na egy idő múlva melege lesz és ilyenkor megkeresi a direkt neki kikészített gyerek fürdetőkádat és megpróbál a maga kis 25 kilójával beleülni. Ma annyira fel volt pörögve, hogy kiesett a kádból, arccal a fűre, majd addig-addig forgolódott, míg sikerült teljesen elfeküdnie a kádban. Most képzeljétek el, egy normális termetű 2 éves boxer kidőlve a gyerekkádban, az egyik oldalon a két mellső lába csüng a levegőben, a másikon meg pont a vastagabb részen pihen a nagy kugli feje. És néz rám vigyorogva.
Kinézett a szomszéd is, annyira röhögtem
-
őstag
Mi az oka annak, hogy egy kölyök kutya macska ürüléket akar enni? Hogy lehet erről leszoktatni? Állítólag ez elég gyakorian előfordul kölyök korban.
Precision M7710_&_Precision M7740- CPU: 9980HK, RAM: 32GB/3200MHz, GPU: RTX5000, IGZO 4K-UHD, SSD: 2TB Force MP510, 2TB ADATA XPG SX8200 PRO, 1TB SK HYNIX Class 50 SSD
-
bb0t
senior tag
-
philoxenia
MODERÁTOR
Túl jól élnek felétek a macskák...
-
z123456789
addikt
válasz madgie #23218 üzenetére
(#23218) madgie
Na az ilyenekért imádom a kutyákat.
Tegnap az enyémet is kiröhögtem, bár nem ennyire nagy dolog volt. Csak simán hullik a dió az udvaron, és ő meg kóstolgatja. Tegnap bevett egyet a szájába, és nem tudom elképzelni hogyan, de kitolta a jobb pofazacskójába. Úgy nézett ki mint egy hörcsög, és csak feküdt, és nézett rám, hogy min röhögök annyira?(#23219) VANESSZA1
Mert az kell neki ami abban van. Az enyém mindenféle szarra ráharap, kint a mezőn is pl. Aztán rájön hogy inkább SZARabb az íze mint amennyire szüksége van arra amit érez benne.(#23222) philoxenia
[ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
válasz z123456789 #23223 üzenetére
A hülye hétköznapokban szinte csak szarkasztikusan nevet az ember már, a saját meg más kínjain. Tök jó, amikor őszintén megnevettet valaki, de úgy, hogy belefájduljon az oldalad
-
philoxenia
MODERÁTOR
Nálunk mindkét kutya eszi a diót rendesen...
Egyre inkább németjuhi...
-
z123456789
addikt
válasz philoxenia #23226 üzenetére
Azt látom hogy szét-szétrág 1-2-t, de hogy napközben eszi-e? Azt nem tudom. Biztosan.
Nehogy veseköve legyen.
Azt mondod német juhász? Legyen!Húzok is haza, játszani vele, jó idő van.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz z123456789 #23227 üzenetére
-
MurdR
veterán
Csak 3x említetted a sz.rt ebben a hsz-ben.
[ Szerkesztve ]
-
zolynet
veterán
Úgy néz ki van még 1 lehetőség egy jó kutyastrandra, ha van kedvetek gyertek Velencére.
~11 körül indulunk, ~16-17ig lent leszünk.[ Szerkesztve ]
Life is too short to stay stock!
-
z123456789
addikt
Sziasztok! Van itt valaki aki csinált már kutyaólat?
Egy németjuhász számára mit gondoltok mekkora méret szükséges? :/ -
Bferibörs
addikt
válasz z123456789 #23233 üzenetére
Nem emlékszem a méretekre de megmértem a kutyámat, kan.
Belső méret : hosszúság 110 cm, szélesség 80 cm, magasság 80 cm, ilyen méreten kényelmesen elfér nyújtott lábakkal is.
[ Szerkesztve ]
Pixel 8 Pro,Galaxy S23 ultra, Blackview Tab 18, Lenovo P2 dual
-
z123456789
addikt
válasz Bferibörs #23234 üzenetére
Köszi.
Pár centi eltéréssel hasonlót csináltam én is.
Napom
Még nincs teljesen kész, de már költözhető. A tetején valami pofásabb zsindely lesz, de mivel ma esett az eső kellett rá tenni valamit.
Esetleg valami tipp hogy a teraszról hogyan szoktassam bele a házikóba?
Kajáit már úgy kapja ma estétől hogy az ólba beteszem.[ Szerkesztve ]
-
Orlin
addikt
LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11
-
Bferibörs
addikt
válasz z123456789 #23235 üzenetére
Nehéz lesz az ólba szoktatni, a kutya ott szeret ahol a gazdi van , ha valaki otthon lesz szinte biztos,hogy nem fog az ólba menni.
Pixel 8 Pro,Galaxy S23 ultra, Blackview Tab 18, Lenovo P2 dual
-
philoxenia
MODERÁTOR
Elég jó leírás: [link]
-
MurdR
veterán
Szigetelted valamivel? Én jövő hónap elején fogok házat építeni, de még gőzöm sincs, hogy pontosan milyen legyen.
A teteje az a Tiednek leszedhető? Arra figyelj, hogy ne rögzítsd, mert sokkal egyszerűbb takarítani-karbantartani.
-
zolynet
veterán
válasz zolynet #23232 üzenetére
Azért már hideg volt a víz, de még belemerészkedtem.
Látszik hogy már szezon vége volt, alig voltak, de azért akadt néhány nagyon szép egyed,
pl egy ~1éves ridgeback keverék. Plusz öröm volt hallani hogy menhelyről hozták el.
Vendéglő még működött, ismét jó kis hekket ettünk.Pár kép:
közös úszás
3
3
u-boat
Somám
retro
Bubu szugerálja a lasztit
A két legfiatalabbLife is too short to stay stock!
-
Dorian
félisten
válasz zolynet #23242 üzenetére
Tegnap nekünk is sikerült fürdeni, bár kicsit másképp.
Római parton voltunk Buborékkal (fr. bulldog) parton rohangálás, kacsák kergetése a sekély vízben. Aztán egyszer csak belevetette magát ott ahol egy hajó állt, tehát mély volt a víz, és a part-hajó közti sávban a sodrás is nagy. Úszott, mint a balta, fejjel lefelé, vitte a sodrás.
Úgyhogy ahogy voltam ruhában, cipőben beugrottam utána, elértem a kezeimmel, ekkor majdnem 1 m mélyen lehetett aztán szó szerint kimásztam vele a partra, felállni nem tudtam, olyan sodrás volt.
30 mp múlva már játszott a parton, nekem meg a telefonom bánta.
A víz amúgy jó meleg volt, csak kicsit döglötthal szagunk lett, és jó volt így, csurom vizesen hazamenniKétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
z123456789
addikt
Még nem, mert nem volt polisztrol táblám, de úgy alakítottam hogy jövő héten ha megveszem, akkor meg tudjam csinálni.
Illetve az aljában van 4 cm szigetelés elburkolva, azért is olyan vastag az alja. Szóval alulról szigetelés megoldva. Az oldal falakat, majd jövő héten. Mondjuk a tetőt kellene még, az a legfontosabb, mert mindig felfelé szökik el a hő leggyorsabban. Na azon még agyalok. Nem volt tervem amúgy. Én is neki álltam, és közben terveztem meg...a következő lépést.
Nem leszedhető, arra már nem volt türelmem. Mondjuk megtudom bontani sec perc alatt. Illetve akkora lett hogy én is beférek. Nem fogom havonta takarítani, de évi 2-3 magasnyomásúval való tisztítást ki fog bírni, és az nem is látszik macerásnak.Egyébként a fent leírtakból 95%-ban minden stimmel, pedig el sem olvastam.
-
MurdR
veterán
válasz z123456789 #23244 üzenetére
Na majd kérjük a képet ha készen van.
-
homeless09
őstag
Sziasztok!
Egy munkatársam kan fajtiszta shar pei kiskutyát szeretne vásárolni. Akinek lenne, illetve tud róla, kinek van eladó, legyen szíves írjon nekem egy pü-t.
Soproni az illető, de Salgótarján térségéig szokott utazni elég gyakran.
Köszönöm!
'Nobody, nobody does it better than Manchester United'. |
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen monitort vegyek?
- PlayStation 5
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Kutya topik
- Panasonic LCD és LED TV-k
- Dell notebook topic
- Samsung LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs