Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Dorian
félisten
Hogy veletek ne forduljon elő:
Fájt a lába a kutyámnak, ember-fájdalomcsillapítóból (Aflamin) adtam neki 1/3-ot, 2 nap is. Ezt nem kellett volna, mint tegnap az állatorvostól megtudtam, tilos embereknek gyártott gyógyszerből keveset is adni. Minden valószínűség szerint gyomorvérzést kapott, és ez okozta a korábban írt hányást és a fekete székletet.
Remélem hamar meggyógyul szerencsétlen...Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
bb0t
senior tag
válasz Dorian #23654 üzenetére
Ez így nem teljesen igaz, pl. amit most szedek nem szteroid fájdalom csillapító Movalis, meloxikám hatóanyaggal. Ugyanaz mint amit a kutyáknak is szoktak adni. Persze a dózís sem mindegy, állatéban 2,5mg van az emberében 15mg. De nagy általánosságban tényleg nem szabad nekik humán szert adni.
Talán azoknak való leginkább a hatalom, akik nem vágynak rá. Azoknak, akiket (...) a sors állít az élre, akik szükségből öltik fel a palástot, s aztán maguk is meglepődnek rajta, mennyire jól illik a vállukra.
-
Dorian
félisten
válasz Daffni2 #23655 üzenetére
Sajnos csak utólag tudtam meg.
Állítólag macskáknál még inkább ez van, pl. bármennyi paracetamoltól 100%-ban feldobják a pacskert.
Most kértem az orvostól 4db kutya-fájdalomcsillapító tablettát, amit -ha olyasmi van- felezve, negyedelve lehet neki adni.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
HUTCHDB
nagyúr
Reg jartam "erre"..
Kis taplalkozasi tanacsra lenne szuksegem.
Kutyank nemreg lett 1 eves, igy a junior taprol probalkozunk atallni.
Eddig kevertuk az atallas miatt a regi jol bevalt tappal az ujat, de kb. 2-3 hete tisztan az uj, felnottet kapja.
Sajnos a kakija nagyon nem az igazi, hig, raadasul nem is szereti a tap izet sem.Ki, milyen tapot tud ajanlani kistestu ebnek, amely nem szarnyasbol, halbol keszul?
Ugy tapasztalom a minosegi, magas feherjetartalmu tapot nem birja a gyomra." Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
maximilian4
addikt
válasz stefyY #23647 üzenetére
Részvétem.
Nekem az előző pit-emet megmérgezték (feltehetően a szomszéd, de nem tudtam bizonyítani, pedig régebben egyszer átment a kerítésen és lábon lőtte szerencsétlent légpuskával...). Kezeim között halt meg, én temettem el. Tudom mit érzel, de idővel jobb lesz. Azóta a kis másfél éves cuncikára ha ránézek mindig Zinát is ott látom mellette (ő már lakásban van).[ Szerkesztve ]
Maxi
-
stefyY
őstag
válasz maximilian4 #23663 üzenetére
Amikor kicsi voltam még, az egyik kutyánkat nekünk is megmérgezte a szomszéd...de az ilyen mit érez? Belelépnék az arcába...most is voltak érdekes tünetek, de betudom annak, hogy már idős volt...talán jobb is így...az íny kifehéredése mire utalhat?
"Ha Istenhez szólunk, az ima; ha Isten szól hozzánk, az skizofrénia." "Mi ez, génkezelt lazac? Nem, csak háromszor visszafagyasztott hekk."
-
maximilian4
addikt
válasz stefyY #23664 üzenetére
Hát igen... de ő még csak 6 éves volt. De majd úgyis mindenkinek el kell számolni egyszer a tetteiért és odafent senkivel sem kivételeznek.
Amúgy így tippre vérszegénységre utalhat. De valmelyik nap én is néztem otthon a kutyab ínyét és tiszta fehér volt, kérdeztem is a többieket otthon h normális-e, de szerintük az. Végülis egészségesnek tűnik a tyutya.Maxi
-
maximilian4
addikt
Én fehér ínyet sehol sem látok a tünetek között. Étvágytalanság, fogyás, levertség, láz, sötét vizelet a vörösvérsejtek miatt stb.
Amúgy szerintem semmit nem jelent ha általában világos, fehér az ínnye, max ha mellé egyéb tünetek is párosulnának. Én megnéztem a kutyájét most is és eléggé világos.Maxi
-
z123456789
addikt
Egy viccesebb téma ha nem haragszotok meg.
Vasárnap suli. Második alkalom.
Behívás feladat. A kb 16 kutya közül csak az enyém nem jöt oda hozzám, hanem elkezdett csalinkázni valamerre. (Pedig otthon megcsinálja ha nincs inger, talán pont azért. ) Még a két hasonlóan nagy öntudatú kutyával is sikerült a csoportból a behívást megcsinálni.
Volt egy feladat, amikor cserélni kellett kutyát. Négyszer is. Ez azt jelenti hogy mind a négyszer egy idegen kutya kellet hogy legyen nálad, és vele kellett barátkozni, illetve próbálni megcsináltatni a feladatokat séta közben, random, kb 5 percen keresztül.
A feladat végén megszavaztuk a nap kutyáját. Az enyém lett. Mármint hogy ő a legkezelhetőbb a többség szerint. 4 szavazatot kapott, ami azt jelenti hogy akinél megfordult a kutyám, az rá szavazott. Én jó nagyot nevettem, amire szintén mindenki elkezdett röhögni, de persze nagyon büszke voltam rá. -
stefyY
őstag
válasz maximilian4 #23667 üzenetére
A vizeletével nem volt baj. Étvágytalansággal kezdődött, de egyik napról a másikra...szombaton még tesóm videózta is, hogy milyen vígan tömi magát...aztán vasárnap reggel ütött be a baj. Nem evett, nem ivott, hiányoztak a környezeti reakciók is jó százalékban, nehezen mozgott, aztán az utolsó 1 órájában már semennyit...mintha sokkot kapott volna, nem tudott mozdulni, csak levegőt vett, néha azt is hangosan, rángott az egyik első lába, ahogy az oldalán feküdt. Aztán pedig...
"Ha Istenhez szólunk, az ima; ha Isten szól hozzánk, az skizofrénia." "Mi ez, génkezelt lazac? Nem, csak háromszor visszafagyasztott hekk."
-
bb0t
senior tag
válasz stefyY #23664 üzenetére
Nyálkahártya kifehéredése lehet patkányméregtől és babéziától is. Az egyéb tünetekből azért lehet következtetni. Szerintem a mérgezésnél elég csúnya tünetek meg agónia van. De ennek már nincs is jelentősége, szép élete volt most pedig az örök vadászmezőkön nyargalászik, legalább is remélem.
HUTCHDB: Pont a múltkor beszéltük, hogy egy évesen még nem jó átállni felnőtt tápra. Mondták a többiek, hogy 15 hónapos korig mehet neki a junior/puppy táp. Taste Of The Wildból a halas a legjobb az általános vélemények szerint.
[ Szerkesztve ]
Talán azoknak való leginkább a hatalom, akik nem vágynak rá. Azoknak, akiket (...) a sors állít az élre, akik szükségből öltik fel a palástot, s aztán maguk is meglepődnek rajta, mennyire jól illik a vállukra.
-
z123456789
addikt
Üdv!
Egy kérdés! Van jelentősége annak hogy karikára vágom a virslit, vagy felnégyelem hosszában, és úgy darabolom fel (így kisebb falatokat kapva)? Nem spúrság, hanem mondjuk nem akarok megetetni 4 szál virsilt a kutyával egy foglalkozás alkalmával. (Pláne ha majdnem minden nap tudok vele foglalkozni.) Gondolom nem sértődik meg azon hogy kisebbet kap nem? Csak a jóérzés számít. Vagy? Hibázom?
[ Szerkesztve ]
-
bb0t
senior tag
válasz z123456789 #23672 üzenetére
Adhatod nyugodtan picire vágva. Nekem is az volt a gondom, hogy pillanatok alatt elfogy egy csomó és nem akarom elcsapni a hasát.
De ha rám hallgatsz főzöl neki májat, aztán kicsit ki is száríthatod sütőben de nem muszáj. IMÁDJÁK.
-
Dorian
félisten
Na most már nem tudom mi lehet a baj, defektes a család...
Pár napig nem hányt a kutya, széklete is kezdett rendbe jönni. Közben 2 napja én okádtam éjjel, tegnap délután meg megint a kutya. (A mostani kutya produktumokban nem volt alvadt vér vagy ilyesmi, tehát a gyomorvérzés sztem már rendbe jött nála) Ma éjjel a párom imádkozott a kerámiaistenhez, reggel a kutya dobta ki megint a taccsot...Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
z123456789
addikt
(#23673) bb0t
Bocs a hülye krédésért, de már a csajom is ezzel b@sztatott hogy felülírom amit az oktató mond? (Mert ő amikor eldarálta hogy mi kell, akkor azt mondta hogy ez az amaz...karikára vágott virsli...meg az meg amaz. És hogy másoknál is karikára van vágava, és sokkal nagyobb szeleteket kapnak. Mondom nem vacsorázni viszem a kutyát, hé!
Na, a májat kipróbálom. Csirke vagy disznó? Vagy mindegy?(#23674) Dorian
Voltál már vele dokinál? Vagy akár te?[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
válasz z123456789 #23675 üzenetére
Persze, voltunk kutyadokinál. Adott neki antibiotikumot, meg vmi gyomor-regeneráló tablettát. Azóta főtt rizs + főtt csirke diétán van.
Én magam nem voltam dokinál, mindketten arra fogtuk, hogy bezabáltunk előző este. Lehet, hogy a kutyának is sokad adtunk, valószínű, hogy nem csak rizscsirkére kellett volna váltanunk, hanem kevesebbet is adni neki.
De ez így együtt elég gyanús...Disznómáj nagyon büdös. Régen 1x főztünk, annyira ízlett neki, hogy gyorsan befalta az egészet, aztán meg kihányta a szőnyegre, még egyben voltak a kockák... Így főzéskori állapotnál is büdösebb volt
[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
bb0t
senior tag
válasz z123456789 #23675 üzenetére
Megértem, hogy felmerült benned a kérdés, de nem kell mindent szó szerint venni. Amiket az oktatók mondanak jók de később rájöttök nektek meg a kutyátoknak hogy a legjobb, nincs két egyforma kutya vagy gazdi. Arra figyelj ne legyen olyan kicsi a falat, hogy észre se vegye de nem is az a cél, hogy hosszú másodpercekig nyammogjon rajta.
A máj jó megoldás lehet mert azt eleve nem lehet karikára vágni. Én csirke májat szoktam mert hamarabb megfő de ki lehet próbálni disznóval is. A szív is mehet hozzá nyugodtan. Megfőzöd kicsi kockákra felvágod aztán ha akarod, hogy kiszáradjon akkor berakod alacsony hőfokon a sütőbe mondjuk 100 fokon.
Majd mondd el szerette-e.
Ja és nem kell ám minden egyes teljesített feladatnál jutifalatot adni. Én már sose adok csak agility-ben olyan technikai akadályok tanításánál mint szlalom, vagy a palánk helyes megoldása.
[ Szerkesztve ]
-
Siriusb
veterán
válasz z123456789 #23679 üzenetére
Amennyiben tanítod és ott a jó teljesítmény kívánod jutalmazni, azt pici jutalomfalatokkal kell. Jutalomfalat ne legyen az, amit általában adsz neki ételt, pl. ugyanaz a táp, amivel eteted.
Célszerű, ha a jutalomfalat nedves (pl. virsli), mert könnyen le tudja nyelni a kutya, nem akad a torkán, nem kell rá innia.
Nyugodtan négyfelé vághatsz egy vékonyabb karika virslit. A jutalomfalat mérete nem áll egyenes arányban a kutya testtömegével, tehát akár kicsi, akár lóméretű a blöki, akkor is kis jutalomfalatot kell adni. Nem a hizlalás a cél, hanem a motiválás. -
kew
senior tag
válasz z123456789 #23681 üzenetére
Én vágtam hozzá még kis kocka sajtokat is, az is nagyon jó jutalomfalat. Így mondjuk 1-2 szál virsli meg néhány szelet sajt bőven elég egy-egy tanórára.
-
bb0t
senior tag
válasz z123456789 #23683 üzenetére
MÁJ
-
Dorian
félisten
Képzeljétek, van most egyik szomszédnál, mint ideiglenes befogadónál egy 3 hónapos belga juhász /malinois
Már ennyi idősen is tisztán látszik, mennyire eltér nagyapám tervuerenjétől. Sokkal "keményebb", határozottabb, öntudatosabb.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
HUTCHDB
nagyúr
[ Szerkesztve ]
" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
bb0t
senior tag
válasz Dorian #23686 üzenetére
Na akkor most te is láthatod a különbséget. Az egyik coursingon fotóztam kiszúrt 20 méterről a kutya és szét akart tépni le kellett jönnöm a pályáról.
-
matyi19
őstag
Szasztok!
Újra egy jó házörzővel kapcsolatban lenne egy konkrét kérdésem.
Kaukázusi vagy Középázsiai juhász?
-
bb0t
senior tag
válasz z123456789 #23690 üzenetére
A mali munkakutya nem családi kedvenc.
Dorian: az örök kérdés..
-
r3dsnake
nagyúr
Szegedi kutyaiskolával van valakinek tapasztalata? A csibész kutyasulit néztem, egész jónak tűnik a weboldalon található infók alapján. Bár (már ) még nincs blöki, de próbálok felkészülni előre a lehetőségekre.
...és ha már itt tartunk. Van olyan közületek, aki végeztetett a kutyáján gyomorcsavarodást megelőző műtétet? 2 hónapja vesztettem el a 6 éves németjuhászomat, 3 órán keresztül műtötték, de hazafelé a kocsiban végleg elaludt... Még mindig nem sikerült feldolgoznom/elfogadnom a történteket, és azóta félek másik kutyusban gondolkozni... Viszont azt hallottam egy ismerősömtől, hogy az állatorvosa szerint létezik erre megelőző műtét, amit 2 éves kor környékén lehet elvégezni.
Előre is köszi a választ, ötleteket!
-
bb0t
senior tag
válasz r3dsnake #23696 üzenetére
Én amit Szegeden tudok ajánlani az az Köröstorki Ebtanoda, Algyőn szoktak lenni a foglalkozások van ovi is és a szomszédban pedig agility oktatás is folyik.
Voltam náluk szerintem jók, a szegedi kutyasuliról nem hallottam túl sok jót de kinek mi jön be. A csibészről jókat hallottam és állítólag a tisza partra fognak költözni csak nem tudom mikor.Sajnálom a kutyádat.
Én még ilyen műtétről nem hallottamúgy látom nem 2 éves korban hanem 6 hónaposan csinálják a műtétet de megmondom őszintén nem szívesen tennék ki egy egészséges kutyát ilyesminek. A gyomorcsavarodásnak vannak hajlamosító tényező. Rossz minőségű / nagy mennyiségű kutyatáp ami nagyon megduzzad a gyomorban, az állat mérete, evés után mozgás. Kis törődés és odafigyelés mellett azért elkerülhető bár én is nagyon tartok tőle. Az én kutyám tudja, hogy evés után nichts ugribugri ha még is azt hiszi, hogy van akkor megy a ketrecébe. Még hemperegni sem igen szabad. Illetve figyelni kell a kutyát, ha időben észreveszik akkor még menthető.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen monitort vegyek?
- PlayStation 5
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Kutya topik
- Panasonic LCD és LED TV-k
- Dell notebook topic
- Samsung LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest