- Milyen processzort vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Androidos tablet topic
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
-
PROHARDVER!
Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
Kérdezés előtt kérjük olvasd el az összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz somi55 #18490 üzenetére
Akadtak korábban, akik vásároltak Medion és Tevion külső merevlemezeket. Erről a tapasztalatok össze lettek már gyűjtve ITT.
Ha valóban 2,5", akkor minden esetben alap, hogy nem 230/ 12 V külső tápadapter kell hozzá, mint a 3,5" megoldásokhoz... ezeknél "külső tápként" rendszerint max az USB Y kábel és USB DC Power kábel jöhet szóba. De igazából egyik sem tényleges külső táp, mivel a gazdaeszköz USB portjáról történik a plusz áramellátás. Persze azért létezik rendes külső tápadapteres megoldás is, pl. a Delock 42488 külső házhoz ajánlja a gyártó szükség esetén a Navilock 41337 DC csatlakozós külső adapterét. Viszont ezen megoldások 2,5 colos meghajtóknál eléggé ritkának számítanak és csak olyanoknál kivitelezhető, ahol a házon van USB DC Power aljzat.
Viszont manapság, ha USB 3.0 portban használod a 2,5" külső HDD-t, akkor nincs szükség semmilyen kiegészítő tápellátásra, de szerencsés esetben, akár az USB 2.0-nál sem. Illetve ott max Y kábelt használsz, ha szükséges.[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz somi55 #18493 üzenetére
Kicsit utánanézve, gondolom erről a 2,5" Medion USB 3.0, 1 TB modellről van szó. Ára az jónak mondható, bár ennyiért azért már nevesebb gyártók termékei is beszerezhetőek. Sok infó nincsen róla, neten teszteket sem találni.
Amúgy érdekes adattároló termékpalettája van ennek a Medion márkának [link]. Olyan 2,5" külső merevlemezzel sem találkoztam eddig, amin USB 3.0 Type-B aljzat van [link]... Bár ez nyilván strapabíróbb és előnyösebb, mint a Micro-B, az is igaz.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz somi55 #18497 üzenetére
Ennyi erővel a népszerű és ajánlott WD My Passport Ultra is zárt, műanyag házas és Micro-B aljzat van rajta. Ahogyan igaz ez a legtöbb 2,5" gyári külső merevlemezre is. Általánosan pedig ezen kategóriákba szedett megoldásokat tudom ajánlani.
(#18498) Kezdő vagyok: szerintem egyértelmű, hogy a WD oldaláról... Kicsit átalakult az oldal, de megtalálod a WD Software menünél a programokat [link]. Itt a közvetlen elérhetőség is a letöltéshez, nehogy ezen múljon.
Viszont úgy emlékszem volt korábban valami problémád, ha külön és tisztán telepítetted fel. Ezért a meghajtón gyárilag rajta lévő verziót használtad, azt frissítetted folyamatosan. Most hogyan áll a dolog, azt nem tudom, neked kell kitapasztalnod.[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz somi55 #18509 üzenetére
OK.
Nyilván lehet jó ez is, nem állítottam én sem az ellenkezőjét. Vsz FAT32-re van formázva, azért nem enged 4 GB-nál nagyobb fájlt rámásolni. Át kell formázni NTFS-re, elég a gyors.
Amúgy milyen HDD van benne, leválasztásnál / alvásnál leállítja a lemezt, műanyag ház miatt nem melegszik?[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz somi55 #18517 üzenetére
Arra gondoltam, hogy pl. HDS programmal megnézed, esetleg berakod a screenshotot és abból jó esetben kiderül. Ahogy korábban pl. a Maxell külső merevlemezeknél is [link], vagy akár a Medion / Tevion esetében [link]. Tudom, hogy ez a 2,5" Medion gyári külső merevlemez, amiket eleve nehéz megbontani, sokszor csak roncsolás árán lehetséges.
Ezt nyilván senki nem várja el tőled és ne is tedd, mert akkor ugrik a garancia!!Egyes gyártók azért formázzák FAT32-re a külső merevlemezeket, mert így rá tudják írni a dobozára, hogy kompatibilis és használható Linux | Mac OS X | Windows rendszerek alatt is. Viszont a FAT32 eleve egy elavult fájlrendszer, naplózást sem támogatja, a max 4 GB fájlméret is eléggé szűkös... hivatalosan nem is lehetne 32 GB-nál nagyobb partíciókat ilyen fájlrendszerre formázni. A Windows pl. alapból nem is tudja, csak külső partícionáló programokkal lehetséges. Továbbá egy HDD-re, amin fontos adatok vannak, eleve naplózó fájlrendszer ajánlott, Windows alatt használva nyilván az NTFS. Azt a Linux is tudja olvasni & írni, valamint az OS X is olvassa. Külső driverekkel pedig írni is képes rá. Illetve van egy rakás külső driver, amivel az egyes fájlrendszerek és operációs rendszerek között biztosított az árjárás.
Tehát, ha Windows alatt használod, akkor célszerű még az adatok rámásolása előtt átformázni NTFS-re. Elég a sima gyorsformázás, akár fájlkezelőben, akár lemezkezelőben, akár külső partícionáló programban elvégezve.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik a gyárilag összeszerelt külső merevlemezekkel foglalkozik és ad információkat, valamint tanácsokat a vásárlók számára. A külső házak, dokkolók stb. az alább felsorolt társtopikok témájába tartoznak.
Kérünk mindenkit, hogy mielőtt a kérdését feltenné, a téma összefoglalót mindenképpen olvassa el, mert a legtöbb kérdésre a válasz ott megtalálható!
Társtopikok:
• Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
• Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
• Milyen merevlemezt vegyek?
• HDD probléma (nem adatmentés)
• Adatmentés - liksoft - HDD kereső mentéshez
• GPT, MBR
• Particionálás
- Béta iOS-t használók topikja
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- PlayStation 5 Pro teszt
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG