Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz qpmex #16332 üzenetére

    Ext3 fájlrendszert a Windows csak külső driverekkel képes kezelni, írni, olvasni [link], [link].
    Screenshot alapján nem lehet meghajtó betűjelet se hozzárendelni, vmit a partíciónál, fájlrendszer azonosítónál elgányolt a STB... az adatok vsz még megvannak, elsőre azt mondanám, h adamtentő programok biztos ki tudják menteni a tartalmát [link], [link]. Mivel még nem RAW, lehet egy TesDisk is nagyobb eséllyel lenne képes helyreállítani a partíciót. Egy próbát megérhet.
    Windows alól, max a partíció törlése, újraformázása oldaná meg a problémát.
    Esetleg érdemes lenne Partícionálás topikban is rákérdezned.
    Amúgy nem szerencsés vegyíteni a desktop OS + adattárolásra szánt külső vinyót, a xy TV médialejátszó + felvétel használattal, mert fennáll a veszélye ilyen malőröknek. Sima lejátszás még ok, de felvételre eleve jobb fenntartani egy külön külső vinyót, v FAT32-re formázni a partíciót, mert azt Linux és Windows is jól kezeli. Én STB-m FAT32-re simán fe tudott venni úgy, h Windowson is hozzáférhető volt és szerencsére nem gányolt el semmit.

    (#16319) Kezdő vagyok: lehet használni, de külső vinyók eleve PC, notebook + desktop OS használatra valók, azokon garantálható a megfelelő, stabil működés. Mint láttad kolléga fenti példáját, tud kavarodást okozni az STB használat... én minap 2,5" külső vinyót dugtam STB-re, először fel sem pörgött, majd másodszorra rádugva meg meghajtotta (nem optimális áramellátás?). Lejátszás ok volt, felvenni is lehet rá. Utána Windows-ra dugtam, az se jelzett hibát, HDS szerint is jó volt. Hosszabb távon azonban nem teszteltem, h okoz-e vmilyen kárt benne, de mint mondtam, ezek a külső vinyók iagazából más eszközökhöz lettek tervezve.

Új hozzászólás Aktív témák