Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz Laci4 #15801 üzenetére

    Szia!

    Először is ezen szempontok mérlegelését ajánlanám [link]

    >1. Canvio Basics-et én nem ajánlanám, ezeknél a fapados, alsó kategóriás sorozatoknál eleve nagyobb a selejt ráta, ha visszaolvasol, láthatod, h volt aki megszívta vele...ha már Toshiba inkább egy Slim, v Alu lenne jobb választás [link], igaz azok drágábbak. Vagy az általad is említett WD-k.

    >2. Felépítés és stoftveres extrák terén elég hasonló a kettő, de WD talán bejáratottabb, megbízhatóbb gyártó egy fokkal, esetleg jobb hőelvezetés miatt a fémházas Metal Edtion is megfontolandó, ha keretbe belefér. De Samsung M3 is mehet akár. + egy kis adalék: [link], [link]
    Esetleg külön is meg lehet venni a külső 2,5" házat + hozzá a merevlemezt: topik, tesztek: [link], [link], [link]

    >3. Mint mondtam, elég hasonló a kettő, de talán WD egy fokkal jobb. Amúgy, fizikális adattároló lévén, egyik se 100 %-osan biztos megoldás, mert ha vki igazán biztonságban akarja tudni az adatait, az eleve több helyre archivál, (idővel) több külső vinyót vesz, többre ment.

    >4. A kettő méretet ilyesformán nem érdemes összehasonlítani, mert mobilitás miatt 3,5" eleve kilőve, v mégsem?? Illetve, mint fentebb írtam, annál meg a rackes megoldás jobb egy fokkal.

    >5. Általában igen. :K Fontos, h PC-n hátlapi 2.0 portba legyen dugva, akár még hosszabbítóval is elmegy így, mert előlapi portokon nem mindig, de ez gépház függő is. Jobb notikon szintén nem gond a 2.0 port, bár van ahol Y kábeles megoldásra lehet szükség. USB 3.0 portban meg abszolút stabilan mennek.
    Egy 2 TB-os notivinyó eleve vastagabb, több adattányér (3-4 db) vs. (1 TB-os 2 db)
    —►nagyobb terhelés a motornak, kicsit nagyobb áramfelvétel. De általában azoknak is elég szokott lenni, a fentebb említett módokon a kraft.
    TV-nél jól jöhet az 1 A-es USB-port, ami "HDD..." jelölésű szokott lenni, abban fix elmennek, sima 0,5 A vagy/vagy kategória... Lejátszó szintén bizonytalan, de általában elvisznek egy 2,5" 5400 RPM-es notivinyót. Ha esetleg mégsem, akkor több USB-port esetén Y kábel, v egy aktív USB hub közbeiktatása is megoldás lehet.

    >6. Voltak páran, akik emag-tól rendeltek külső vinyót, de már nem emlékszem kik pontosan...
    Szerintem odaírták azt is...pl. WD MP van raktáron [link], kiszállítás kb. 1-2 munkanap lehet. Nyomon lehet követni a folyamatot [link] és említik is, h 10:00 és 18:00 között van viszik házhoz [link]
    Altalában a futárcég/futár szokott előtte telefonálni, egyeztetni a vevővel, legalábbis jobb helyeken. De célszerű a pontos átvételt előre egyeztetni velük, mert utólag nem fognak, a kényed-kedved szerint rohangálni, órákat várogatni. Aszem, ha elsőre sikertelen a kézbesítés, akkor van ahol másodjára is kiviszik ingyen, de van, ahol második/ harmadik alkalom már dupla díjas...
    Ha bizonytalan, h otthon tudsz-e lenni, akkor melóhely címére kérd a kiszállítást, ennyi. :)

    tera, nem terra...

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák