Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz makkai #6103 üzenetére

    Az említett dokkolóba helyezhető meghajtók tárolókapacitása nincsen limitálva a termék weboldalán leírtak - max. merevlemez kapacitás – korlátozás nélkül - alapján, vagyis elvileg kezelnie kellene a 3-4 TB-osak mellett a 14 TB-os HDD-t is.

    Normál esetben nyilván a dokkolóba téve kellene inicializálni (2 TB feletti tárolókapacitásnál értelemszerűen GPT séma szerint), majd particionálni és formázni (alapesetben nyilván NTFS-re) a Windows lemezkezelőjében a HDD-t, ha tartósan a dokkolóba helyezve lesz használva.

    A Windows 10 rendszer akkor "nem érzékeli" az USB-s meghajtót, ha sem az eszközkezelőben (+ ott nincs-e hibakód), sem a lemezkezelőben, sem a tárolóhelyeknél nem jelenik meg. Első körben ezeket kellene mind megnézni.

    Szükség esetén célszerű lehet másik USB-porthoz - asztali PC-knél elsődlegesen a hátlapon lévő portokhoz - csatlakoztatva is kipróbálni a dokkolót és bene a HDD-t, valamint lehetőség szerint akár másik USB-kábellel és másik PC-n is.

    Aztán ha már úgyis 3 db AXAGON ADSA-ST dokkolód van, akkor nyilván adott a lehetőség mindhárommal kipróbálni - nem világos a leírtakból, hogy mindhárommal ki lett próbálva, vagy csak az egyikkel - a 14 TB-os HDD-t, ahol ha pl. csak az egyik dokkoló nem kezeli és nem az előbb leírtak a probléma, valamint nem is a HDD hibás mert a PC-be téve SATA-n csatlakoztatva működik rendesen, akkor az rossz esetben lehet akár azon dokkoló hibája miatt is. Ahol ugye az is lényeges, hogy a dokkolóba helyezve működik, felpörög-e egyáltalán a HDD, bár az elvileg oké lehet a leírtak ("Felpörgés hangot hallok") alapján.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák