Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • esicyhun

    tag

    Sziasztok!

    Segítséget kérnék egy részben idetartozó dologban. Van egy Xiaomi R1D routerem beépített SATA 1 TB-os 2,5" HDD-vel (Samsung Momentus ST1000LM024). Az SATA vezérlő ASMedia ASM1062. FreshTomato FW van a routeren, és Transmission kliens is fut rajta, így a HDD szinte mindig megy.

    Ebbe szeretnék egy nagyobb HDD-t rakni, de:

    - WD RED, ami erre való, 2.5" méretben csak max 1 TB-os van.
    - Seagate HDD-k vannak, azokból is a magasság miatt max 2 TB-os fér be, és kérdéses, hogyan bírná a non-stop üzemet (a jelenlegi 1 TB-os HDD csak egy hónapja van gyilkolva a Transmission klienssel, előtte pihent a HDD sokat, mivel csak este néztünk a routerről filmeket).

    Vajon működne-e a következő megoldás:

    vennék egy külső 3.5" HDD keretet, abba raknék bele egy WD RED 4 TB-os HDD-t, viszont buherálással a router belső SATA adatcsatlakozóját kötném össze a 4 TB-os vinyó adatcsatlakozójával. A tápot a külső keret adná. Kérdés, vajon tudja-e kezelni a router a 4 TB-os HDD-t? Ha nem, megelégednék egy 2 TB-os WD RED HDD-vel is....

    Van a routeren USB 2.0 csatlakozó is. Vajon mekkora lenne a sebesség, ha erre egy USB 3.0-ás külső 3.5"-es házban levő WD RED 4 TB-os HDD-t kötnék? 70-80 GB-os 4K HDR filmek lejátszásához kellene. A routerben levő gyári HDD-ről ezek most teljesen jól mennek. A választott külső ház egy Sharkoon 4044951016310 Swift Case Pro lenne.

    Vajon melyik megoldás lehet életképes?

    Köszönöm a segítséget előre is.

Új hozzászólás Aktív témák