Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz tomp #3394 üzenetére

    Gondolom a HDD-nek van egy alap beállítása, amit a HDS normál esetben nem piszkál. Maximum akkor, ha beállítasz a programban egy másik értéket és bejelölöd az automatikus alkalmazást. Az AAM könnyen módosítható és utána a másik OS alatt is az előzőn beállított értéket jeleníti meg, illetve azt használja. Az APM-et viszont már nem ilyen egyszerű, mert az utána visszaáll a gyári értékre, pl. 128-ra. De, ha HDS-ben beállítom az automatikus alkalmazást 254-re, akkor nálam a program / Windows újraindítása után is a 254-es értéken lesz.

    (#3395) radi8tor1: ha annyira ritkán lesz használva, akkor nyilván megfelelhet a fentebb tesztelt adapter is. Ami természetesen kezel SATA I/II/III HDD/SSD-t, az adatátviteli sebesség pedig a benne lévő vezérlőtől függ.

    A gyártó oldalán valóban kétféle van feltüntetve: IO-STC566 SATA II | IO-STC567 SATA III. Ha a fenti tesztben szereplő modell az előbbi, akkor JMS566 chip van benne, ami az adatlapja szerint SATA II szabványra épül. Az adatlapját az usbdev oldal alján lehet megtalálni és letölteni. Ugyan USB 3.0-án támogatja az UASP módot, de a SATA 3 Gbps lesz majd a szűk keresztmetszet, amit a gyártó oldala is említ: "Super Speed 3 Gbps (STC566)/5 Gbps (STC567)". Utóbbi adapterben már JMS567 chip van, illetve létezik még JMS568 is a JMicron kínálatában. Ezek gyorsabbak, mivel SATA 6 Gbps alapúak, illetve természetesen az UASP adatátviteli módot is támogatják. Persze alkalmankénti használathoz bizonyára meg fog felelni az IO-STC566 is.

    Továbbá fentebb már említve volt, hogy USB 3.0-án a TRIM (állítólag) csak OS X alatt bírható működésre a trimforce paranccsal. Illetve eSATA porton keresztül működik még [link].

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák