-
PROHARDVER!
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
A papíron sincs kitöltve vagy épp át is van húzva a "mai" nap.
Technikailag meg azért, mert a postás amit visszavisz vagy épp ki sem visz, azt postás zsákokban viszik át abba a postába, ahol át lehet majd venni. Viszont a zsákok feldolgozása csak utána kezdődik meg, ahogy az ügyfélfogadásnak vége. Tehát ahogy az ügyfeleket kitessékelik, akkor tudnak hozzáfogni.Akkor valamilyen logikus vagy logikátlan módon szétrakosgatják a különböző küldeményeket. Aláírják vagy valahogy ledokumentálják, hogy mi került hozzájuk. Még a követés nélküli visszavitt leveleket is felírják. Nálunk egy vaskos zöld könyvben kap egy sort lakcím és név alapján, amit aláíratnak velem, amikor átveszem.
Régebben tényleg gyakran előfordult, hogy már aznap este át lehetett venni, de ez csak annak köszönhető, hogy esetleg kisebb volt a forgalom és valaki ráért átvenni hivatalosan a zsákokat. Viszont hallani lehetett leépítésekről, a kínai levelek is szaporodnak, szóval egyre nehezebben boldogulnak. Az, hogy logisztikailag is a béka feneke az egész, pedig csak tovább rontja a helyzetet.
Nem vagyok postai dolgozó, csak hallottam ezt-azt, miközben sorban álltam.
-
RVR400
veterán
válasz maj-viktor #74152 üzenetére
Felénk a posta 15:30-ig van nyitva. 16:00-ig dolgozok 25 km-rel odébb. Nem tudom, hogy a kisebb mit jelent.
[ Szerkesztve ]
-
Ami az ebayen van nyomkövetés, az valós, vagy kamu nyomkövetés?
Például ez:
Hétfőn jött borítékban kínai rendelésem, amit egy időben adtam fel ezzel. Egy augusztus közepén feladott az nem érkezett meg, azt kifizette az eladó, még 2 van úton Ebayről, 2 Aliról, de az egyiket futár hozza.
A múltkor már reklamáltam az összes helyi postán, elmentem a helyi depóba is. Szeptember elején helyettes postás volt a sima is meg a furgonos csomagos is. De mivel ezek az ebayes küldemények nem nyomonkövetettek, még csak reklamálni se lehet, mert nincs mi alapján.Eladó Lego: 42139 All terrain vehicle
-
maj-viktor
őstag
-
Crvsh3R
senior tag
Sziasztok!
Bár nem teljesen ide tartozik, de tegnap érkezett csomagom Los Angelesből és kivételes a posta futárja hozta ki a csomag nagy mérete miatt. Átvételkor közölte velem, hogy a csomag rosszul van címezve. Erre eléggé rácsodálkoztam, mert évek óta rendelek eBay-ről, AliExpressről, stb., de még egyszer sem jeleztek felém hasonlót sem.
Kérdezném, hogy ti hogyan adjátok meg rendeléskor a külföldi oldalakon a kiszállítási címet akkor, ha emelet és ajtó is szerepel benne?Az infót előre is köszönöm!
Samsung Galaxy A52s 5G || Steam: Crvsh3R || Nintendo Switch OLED || NS friend code: SW-6235-6627-3408 || Hirdetéseim (Switch kiegészítők, stb.): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/crvsh3r/index.html
-
Occon adom
aktív tag
Q3487700003XX kérdeztem ki küldte, no,... 2 db aksim is
megérkezett, átragasztva a Sveden post küldemény követőszámmal, 3 hét alatt megérkezett.
[ Szerkesztve ]
-
Schimi070
tag
Üdv.
Azt szeretném kérdezni a maláj postával küldött csomagok mostanában milyen időt futnak? És lehet-e követni a 17track és a trackitonline oldalon? -
Ciccuka
veterán
Mától kicsit gyorsítottak a tempójukon.
Cicák támogatása: www.fos.hu/1176
-
-
beg
veterán
válasz Schimi070 #74162 üzenetére
Maláj posta generált, nem valós adatokkal dolgozik. Tehát ha követni is tudnád az nem tükrözné a valóságot.
Tekints rájuk sima levélküldeményként, amit majd bedob a postás aláírás nélkül. 10-30 nap átlag, de 60 is lehet.[ Szerkesztve ]
You are the result of 3.8 billion years of evolutionary success, act like it. Sarcasm is the body’s natural defense against stupidity.
-
GIJoe
addikt
Most kaptam meg éppen a csomagom a Spemallt-ól (DPD) és volt egy megérzésem hogy túl kicsi a csomag, így készítettem csomagkibontós videót, de jól tettem, 2 telefon helyett csak 1 volt benne, remek
[ Szerkesztve ]
-
-
GIJoe
addikt
válasz tibcsi0407 #74173 üzenetére
Rendeltem egy XIAOMI Redmi 3S-t, meg egy Leagoo M5t, 160910603979 (order number) egy tracking volt gondoltam egy csomagban lesz. De most néztem a zacskóra is egy telefon van írva...
Aztán egy Meizu M3S is berendeltem, szintén kolléga gyerekének 160923546423 (on), az holnap érkezik, bízom benne hogy abban benne lesz az a hiányzó. Azt hittem egybe lesz téve, 160910603979-es rendelésem, mivel külön trackingje nem volt...[ Szerkesztve ]
-
GIJoe
addikt
válasz tibcsi0407 #74175 üzenetére
rendben, köszönöm szépen...
-
kajmika0510
tag
Sziasztok.
Rendeltem Tiny Dealről 3 db készüléket. 2 hete kb rendeltem akkor semmi baj nem volt, pay pallal fizettem 2 napra rá jött is a Shippingről az email és már meg is érkezett a csomag.
A mostani rendelésemnél viszont a pay pallom valamiert nem mukodott gondolom a limit miatt és sima visaval fizettem. Az order statusom "processing" es azon belul meg azt latom hogy paymnet not completed.
A bankom azt mondta sikeresnek látják a vásárlást.
Valaki járt már így? Ha levonta a pénzt akkor miért nem jön az email a shippingről?
Köszönöm segítségetek! -
hevizms
addikt
Tegnap amikor hazaértem várt egy postai értesítő,amin meglepődtem.
Törökország volt ráirva feladó helynek.Azt hittem a postás nézett el valamit
Ma átvettem és tényleg az volt a boritékon.
Ebből az irányból még nem jött nekem kinai csomag.[ Szerkesztve ]
-
debcamp
aktív tag
Üdv!
Lehet nem ide való, de kellene egy kis segítség.
Ha minden igaz, nyertem egy PS4-t egy nyereményjátékon, de helyileg Amerikában.
(az internet világágban ma már mindent lehet ugyebár.. )
Érdeklődnék, hogy ér e esetleg engem valamilyen fizetési vagy egyébb kötelezettség (vám,áfa,stb?) ha elküldik nekem ezt az egyébként nem kisméretű és értékű csomagot?Ilyenkor van valami fontos dolog, infó amit nem szabad kihagyni, megtenni/megtetettni a feladóval? (valamit a csomagra kell írni, ráírt érték, atb) ?
Még nem volt ilyennel dolgom, elnézést.
-
Bozek
nagyúr
-
debcamp
aktív tag
válasz debcamp #74179 üzenetére
Twitteres, megosztós dolog volt. A fiók tulajdonosa szokott giveaway-eket tartani a követőknek. Röviden. Így szabályzat nem nagyon van.. Magánszemélyként megy ez a dolog szerintem.
Már felvettem a kapcsolatot vele, érdeklődtem a dolgok iránt, mit kell tudni, shipping ilyesmi...Nem tudom mennyire kamu vagy sem.. ha esetleg kell fizetnem a postáért, paypal védelem avgy vmi van ha sose jön emg a csomag?
[ Szerkesztve ]
-
embe
nagyúr
Sziasztok!
A Banggood nem megfelelő terméket küldött.Hogy érdemes visszakövetelni a vételárat? A PP oldalán kezdeményezem, vagy a Banggood oldalán is van rá lehetőség?
Ezzel az üzlettel még nem volt gondom, az Ebay-en már van valamennyi tapasztalatom. -
tiko76
aktív tag
Ha az eustocknál eu-s adószámmal vásárolok utólag kell befizetni az áfát?
-
maj-viktor
őstag
Először mindenképp írj nekik:
order@banggood.comRendelésszámmal leírva a problémádat... először biztos pontokban refundot fognak felajánlani, ha ez számodra nem megfelelő, akkor játszhat visszaposta! (paypal fizetés esetén 0 visszapostával kitudsz jönni, mióta van a visszaposta akciójuk)
Kérdés milyen érték és milyen szintileg rossz terméket küldtek!? Totál mást vagy csak dizájnban vagy színben, stb.!? Nagyobb érték esetén egyértelműen visszaposta játszhat... amúgymeg ha totálisan hibás a rendelés teljesítése, akkor nem feltétlenül! (mondjuk 10-20$ felett-alatt esetén)
A levásárolható pontokkal biztos bepróbálkoznak... de ők legalább nem annyira erőszakosak, hogy csak az lehet megoldás... pénzbeli refund is szóba jöhet vagy visszaposta!
Ha nagyon nem találjátok a közös hangot több levél váltás után, akkor érdemes bevonni a paypal-t és úgy eszkalálni!
JunkieeeBoy.blog.hu - FaceBook.com/MadeInCsajna & FaceBook.com/DronHUN
-
szebe
addikt
Írj a supportnak, velem is előfordult már ilyen. Segítőkészek, korrektek.
Először rossz mibandet küldtek, 1S helyett "simát", jeleztem a problémát, postaköltségért küldték a jó terméket, a "rossz" pedig maradt.
Másodszor ~2eurós szilikon tok volt rossz (Galaxy Ace 4-re rossz méretet küldtek), jeleztem, jött a refund, termék szintén maradt."ha ledobsz a Mecsekbe egyszer késsel, meg egy banki terheléssel, én megiszom a h*gyomat, megeszem a lárvát, de akkor is fizetem a villanyszámlát"
-
embe
nagyúr
válasz maj-viktor #74188 üzenetére
Köszi a kimerítő választ!
1300 Ft. érték, tehát nem nagy. Végül is lesz helye, bár ilyen terméket nem terveztem venni. De az eredetileg tervezettet végülis meg kell venni így is úgy is.
Pontokban refund az mit jelent? A vásárlási árat felkínálják pontokban?Más: Próbálok egy értékelést elkészíteni szintén a Banggodon, de egy retek ww1.banggod.com ugrik be helyette. Más találkozott ilyennel már?
szebe: Neked is köszi a választ!
[ Szerkesztve ]
-
beg
veterán
válasz zagloba #74191 üzenetére
Majd amikor a NAV ellenőriz, mit mondasz neki? Bocs?
Előbb nézzetek utána hogy működik vagy hívjátok fel a NAV-ot, szépen elmagyarázzák. Elöljáróban annyi, hogy akitől eu adószámmal veszed az lejelenti a magyar hatóságnak, hogy XY cégnek eu adószámára eladott egy nettó terméket. Azt az áfát ki és hol fogja szerinted befizetni? Illetve nem kell befizetned, de akkor azt minek is hívják? Vagy akkor nem kell befizetned, ha továbbértékesíted (szintén külföldre) és ezt bemutatod egy esetleges ellenőrzésnél.
A témát pedig ne feszegessük tovább.
[ Szerkesztve ]
You are the result of 3.8 billion years of evolutionary success, act like it. Sarcasm is the body’s natural defense against stupidity.
-
azbest
félisten
válasz GZoli7 #74194 üzenetére
Csak az egyszeri naív ügyeskedő ezt félreérti és azt hiszi, hogy akkor majd okosban vásárolhat. De egyrészt attól, hogy bármelyik vállalkozásnak lehet eu adószáma még nem mindig jogosult azzal vásárolni. Másrészt a lekönyvelés pont azt jelenti, hogy visszaigényli, azért nem kell befizetni. Ha valaki nincs ezekkel tisztában, akkor tényleg beszéljen könyvelővel, mielőtt megbüntetik.
[ Szerkesztve ]
-
GZoli7
senior tag
válasz azbest #74195 üzenetére
Igen, a könyvelőt nem árt megkérdezni, de egy cégnél csak tudja, az aki vásárolhat, hogy jogosult-e rá.
"Másrészt a lekönyvelés pont azt jelenti, hogy visszaigényli, azért nem kell befizetni."
Ez a mondat nekem kicsit kacifántos.
Amit eleve nem fizet be, azt nem igényelheti vissza. A számla is nettó érték lesz.[ Szerkesztve ]
-
kazan23
aktív tag
Sziasztok,
USD-ben mennyi jelenleg az annyi?
0-22 euró között vámmentes/vámeljárás alá nem tartozó küldeményMegsaccolni én is meg tudom, de hogy a Posta, vagy a Vámhivatal milyen és mikori árfolyamon számít át, arról sehol nem találtam infót. Most épp 1.11 a ráta, azaz 24.42 USD alatt kell, hogy legyen, postaköltséggel együtt. (mondjuk a vásárlás napján reggel 8-kor érvényben lévő EUR/USD NMB középárfolyam... vagy MP USD valuta vétel -> EUR valuta eladás )
Mi a gyakorlat? 8.29+5.19+12.39 (25.87) USD-s kacatokat rendeljem külön?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Vám- vagy adócsalással kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a topicban (és a fórum egész területén)!
- Bemutató eBay-es kütyük kis pénzért
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- iOS alkalmazások
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Kupon kunyeráló
- AliExpress tapasztalatok
- Androidos tablet topic
- Formula-1
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- További aktív témák...