- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- OLED TV topic
- Intel Core i3 / i5 / i7 8xxx "Coffee Lake" és i5 / i7 / i9 9xxx “Coffee Lake Refresh” (LGA1151)
- Napokon belül megjön az új, M4-es Mac mini is
- Home server / házi szerver építése
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Hobby elektronika
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Azonnali VGA-s kérdések órája
-
PROHARDVER!
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
trassher
addikt
-
gooool
őstag
Sziasztok!
A Tmallbox után, ahol egy THL W100-ast vettem ideje tesztelnem a Minideal-t is.
Nos eddig korrektebbnek tűnik a bolt abból a szempontból, hogy tényleg ingyenes a posta és nincs 4%-os PP levonás sem. ( Ez a Tmall-nál 9$ plusz költséget jelentett. )
Most a Minideal-nél az utódját a W200-at vettem meg, kuponkóddal, remélem megérte.
És abban reménykedek, hogy én is egy héten belül megkapom mint pár kolléga itt előttem.Üdv, Balázs
-
Vjankovics82
senior tag
na végre szerintetek itt lesz hétfőn?
2013.07.18
21:38
Küldemény információ:
Célországba megérkezett / Arrived in the destination country
2013.07.18
21:44
Küldemény információ:
Küldemény vám elé állítva / Item presented to customs
2013.07.19
12:55
Küldemény információ:
Bejövő küldemény vámkezelve / Inbound item customs procedure -
Švejk
őstag
válasz Vjankovics82 #7304 üzenetére
Tuti. Nem tehet mást.
Ja, szerintem hétfőn megjön. -
forrest85
senior tag
válasz Vjankovics82 #7304 üzenetére
Megérősítem én is.
Képzeld Svejk megkaptam ám a cuccost, már reszelem egy ideje. Egy bajom a Tablettel, hogy jobb hangszóról is lehetne benne. Autóban elég halk.A futás csak azoknak való, akik nem elég intelligensek a TV nézéshez!
-
grizlisandor
veterán
Hali!
19-én rendeltem Minideal-től SG-vel, ma kaptam követési számot...
Az, hogy a jövőhéten már megkapom nem valószínű mi? 6-18 nap amit láttam, hogy leghamarabb/később megjött valami a messzeségből.Üdv.: grizlisandor
-
KurtCobain
őstag
-
csonkadavid
tag
válasz grizlisandor #7307 üzenetére
Ez nagyon esetleges.
Én 12.-én rendeltem délután az enyém még az országban sincs.
Volt itt valaki aki 12.én hajnalban rendelt ő pedig már megkapta.
Szerintem is esélytelen egyébként. -
Lampard19
tag
válasz csonkadavid #7309 üzenetére
Nálam pedig a jobbnál jobb szállítási időket körözik le, de már nem hiszem, hogy van ennél tovább. A múltkori 8 napnál is csak néztem, erre a mostani:
2013.07.19 19:53, Budapest - Item information : Letétbe helyezve / Deposited
2013.07.17 14:39, Item information : Bejövő küldemény vámkezelve / Inbound item customs procedure
2013.07.17 09:33, Item information : Küldemény vám elé állítva / Item presented to customs
2013.07.17 09:24, Item information : Célországba megérkezett / Arrived in the destination country
2013.07.15 13:40, Item information : Célországba elküldve / Item sent abroadKüldemény felvéve nem is volt, a tracking működése napján indult is
Nyaralás miatt ugyan nem tudtam átvenni pénteken amikor hozta a postás, de az értesítővel holnap el is ugrom érte : ) Hozzáteszem a legkevésbé sem számítottam rá, hogy egy kézbesítésről már le is maradok a héten
-
Evita85
tag
Sziasztok! Rendelem egy kis apróságot a Focalpricéről. 19-én. Valaki megnézi nekem a nyomkövetési oldalakon hogy merre járhat? A száma: RB714971058CN
A 4px oldalon kiirt egy időpontot de az a ma délután 16 óra az mit jelent? Akkor jön be az országba vagy akkor már itt a lakásban várhatom? Még soha nem rendeltem sehonnan -
Evita85
tag
Köszönöm szépen mindkettötöknek Olyan izgatott vagyok már
-
b0bcat
addikt
Egy kis értelmezési segítséget kérnék! Megjelent a China Post Tracking oldalon egy számomra értelmezhetetlen bejegyzés az "Arrival at inward office of exchange" bejegyzés után - úgy szól, hogy "NULL". Ez mit jelent vajon?
Online angol nyelvtanfolyam tanári felügyelettel, mindössze havi 990 Ft-tól! > http://tinyurl.com/yvpnn99r
-
vegyszer
addikt
Család vérszemet kapott az ebayos rendelések kapcsán, most vagy 10 dolog van úton, mert kinek mi kell.
teló, hőmérő, elem, led lámpa vagy 5 méretben, formában, meg hasonlók.A tr szám várás nevű műsorszám 3 hónappal az első után újraindult.
"Újságírás az, amit a hatalom nem akar nyomtatásban látni. Minden más csak propaganda." George Orwell
-
kokramo
csendes tag
Sziasztok!
Tudnátok nekem segíteni, hogy most megvámoltak e vagy sem?
17track.net nyomkövetése alapján
2013/07/18 14:45, pont információ: Bejövő küldemény vámkezelve / bejövő tétel vámeljárása magyar posta nyomkövetése alapján
2013.07.18
14:45
Küldemény információ:
Bejövő küldemény vámkezelve / Inbound item customs procedureKöszi.
-
kokramo
csendes tag
...akkor érdeklődjek a postán?
-
dobostorta
tag
Háj!
Minidealről rendeltem PayPallal és mikor jött a visszaigazoló mail, abban a shipping address jól van megadva, viszont a billing addressből hiányzik a város és az utca.
Csak a nevem, Hungary és a telefonszámom van ott...Másnál is "lecsípte" ezeket az infókat a minideal rendszere és szerintetek jelenthet-e ez problémát?
[ Szerkesztve ]
-
SUPREME7
addikt
válasz dobostorta #7325 üzenetére
A shipping address a szállítási cím, a billing address pedig a számlázási, tehát gond nem lehet belőle, hogy megérkezzen hozzád, ha erre gondoltál. (Valószínűleg te nem töltötted ki)
[ Szerkesztve ]
-
gipsztigris
addikt
Sziasztok!
Csak mint érdekesség, gondoltam megemlítem. Szerintem a kínai posta negatív rekordot állított fel a csomagommal. Közönséges levélként adták fel 2013.05.19-én tracking number nélkül (dx.com) és a mai napon kaptam kézhez a csomagot. 63nap!
"Mindig kész vagyok tanulni, de azt nem szeretem, ha kioktatnak" -S.W. Churchill-
-
dobostorta
tag
válasz SUPREME7 #7326 üzenetére
igen arra gondoltam, hogy nem-e gond a szállításkor
de egyébként érdekes, mert alapból megvan adva a default billing/shipping addressem a minidealen, viszont a rendeléskor nem volt ott a billing address teljes egészében, csak siettem a rendeléssel, ezért nem foglalkoztam vele akkor, mert gondoltam, hogy a shipping számít csak.
szerinted érdemes írni ez ügyben nekik (egészítsék ki a billing address-t), vagy fölösleges, mert csak hátráltatná a rendelésem postázását?
bocsi, hogy ilyen ügybuzgó vagyok, de ez az első kínai rendelésem
-
SUPREME7
addikt
válasz gipsztigris #7327 üzenetére
Volt nemrég egy 80 napos móka is, de a 63 nap se semmi
(#7328) dobostorta: Szerintem hagyd, gondolom akkor van értelme ha más a számlázási cím mint a szállítási.
[ Szerkesztve ]
-
Švejk
őstag
válasz gipsztigris #7327 üzenetére
Az szép! Inkább a Csájnapostot elkerülöm a jövőben, remélem a HK-s csomagom, ezúttal egy telefontok jó időt fut majd.
Egyszer már bizonyítottak, gyorsan küldték a telefonomat, most remélem a tokjával se lesz másképpen. -
vegyszer
addikt
Minideal fizetéstől atraining number küldésig 14 óra 51 perc.
Tudnak ezek, és most sem kellett b@szog@tni őket. Tudták, mi a dolguk, és én így jó.
Talán a holnapi gépen fent is lesz.[ Szerkesztve ]
"Újságírás az, amit a hatalom nem akar nyomtatásban látni. Minden más csak propaganda." George Orwell
-
gulupeti
senior tag
-
instantwater
addikt
Az normális, hogy 12 én kaptam csomagszámot, ma 22 e van, és nem látszik a csomag sehol???
tmallbox, HK post.[ Szerkesztve ]
-
sfbukfenc
tag
Antelife
07.07-n vasárnap éjjel rendeltem tőlük egy V5-t, miután pénteken chat-en azt mondták, van készleten.
Kedd reggel nem volt még tracking number, ezért névtelenül újra megkérdeztem, van-e készlet. A válasz természetesen igen volt.
Erre megkérdeztem, mi van a rendelésemmel? A válasz, tesztelnek küldés előtt.
Szerdán, 10-én megkaptam a trackingot, SG post.
Kis szerencsével már pénteken megkaphattam volna.2013.07.22 Item information : Kézbesítés regisztrálva / Delivery registered
2013.07.18 Item information : Bejövő küldemény vámkezelve / Inbound item customs procedure
2013.07.16 Item information : Küldemény vám elé állítva / Item presented to customs
2013.07.16 Item information : Célországba megérkezett / Arrived in the destination country
2013.07.13 Item information : Célországba elküldve / Item sent abroad
12-07-2013, INFORMATION RECEIVED (This is not an acknowledgment of the physical receipt of the stated Registered Article)Ami negatív, hogy szerintem nem volt nekik készleten. Viszont pozitív, hogy három nap alatt beszerezték, vagy inkább már úton volt hozzájuk? Az SG postával nincs semmi gond, ennél gyorsabban nemigen jöhetett volna.
07. 10-i minideal-es rendelésem együtt érkezett a fentivel, szintén SG postával.
2013.07.22 Item information : Kézbesítés regisztrálva / Delivery registered
2013.07.18 Item information : Bejövő küldemény vámkezelve / Inbound item customs procedure
2013.07.16 Item information : Küldemény vám elé állítva / Item presented to customs
2013.07.16 Item information : Célországba megérkezett / Arrived in the destination country
2013.07.13 Item information : Célországba elküldve / Item sent abroad
12-07-2013, INFORMATION RECEIVED (This is not an acknowledgment of the physical receipt of the stated Registered Article) -
-
sfbukfenc
tag
válasz instantwater #7333 üzenetére
Nem tudom, mit rendeltél, de sztem nincs nekik készleten.
-
gulupeti
senior tag
válasz csonkadavid #7334 üzenetére
Közben az én rendelésem most váltott, végre:
2013.07.10
17:34 (HONG KONG)
Küldemény információ:
Küldemény felvéve / Item accepted
2013.07.15
17:46
Küldemény információ:
Célországba elküldve / Item sent abroad
2013.07.21
21:45
Küldemény információ:
Célországba megérkezett / Arrived in the destination country -
PREM1Z
tag
RF15******SG 16-07-2013 16-07-2013 Despatched to overseas (Country code: HU)
RF15******SG 16-07-2013 16-07-2013 Despatched to overseas (Country code: HU)
RF15******SG 19-07-2013 22-07-2013 Arrived at overseas (Country code: HU)Ez hogy lehetseges hogy a kesobbi rendelesem hamarabb ideert? Pont az elso ketto rendelesnek kene hamarabb megjonnie. Tortenhetett valami a csomagokkal? Az addig oke hogy a sajat telefonom amit utoljara rendeltem az hamar ideer de az elso ketto fontosabb lenne...
-
instantwater
addikt
válasz instantwater #7333 üzenetére
Vagy még ne toljak az orcájukba paypal disputet?
Belső üzenetre pár napja válaszoltak, hogy "várják a híreket a postától", aztán később újra írtam nekik, és arra már nem válaszolnak... -
KurtCobain
őstag
Engem szivat a posta.hu.
Reggel óta 2x frissült, 2 csomag váltott megérkezettre, de azt a rohadt Vowney-t nem frissítik, még mindig vám elé állitvát ír rá.
Érdekesség:
Vowney rendelve: 07.05, országba érkezés: 07.19 (Antelife, HK)
Lenovo A660 rendelve: 07.15, országba érkezés: 07.22 (Minideal, SG)
Mindkettőt holnapra várom. Azt hiszem látszik, hogy a jövőben melyik boltot fogom választani...Mmm'kay?
-
PREM1Z
tag
válasz csonkadavid #7340 üzenetére
Az azert megnyugtat vmennyire hogy nem csak nekem ilyen...szerintem lezuhant a gep viccet felreteve nagyon remelem hogy meg ma este vagy holnap mar azt fogom latni hogy "Kuldemeny vam ele allitva", sot ha mar az fogadna "vamkezelve" Remelhetoleg a singpost nem frissitette a 16.i kuldemenyeket legalabbis a magyarorszagiakat. Posta.hu-n meg mindegyik celorszagba elkuldve
-
-
tvamos
nagyúr
[ Szerkesztve ]
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
Merty
csendes tag
Ma reggel megérkezett az SG-s csomag 8:51-kor. Még nem állították a vám elé. Így gondolom max. szerdán várható...
-
Víz Elek
senior tag
Már 4. napja írja ezt...
2013.07.18
09:36 (HONG KONG)Küldemény információ:
Küldemény felvéve / Item acceptedSamsung S9
-
PREM1Z
tag
válasz csonkadavid #7344 üzenetére
De az a legjobb poen hogy amit utoljara rendeltem 19.en az mar ma megerkezett az orszagba lehet azon volt rajta a tobbi is csak meg nem frissitettek a statust, legalabbis nagyon remelem
Új hozzászólás Aktív témák
Vám- vagy adócsalással kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a topicban (és a fórum egész területén)!
- Bemutató eBay-es kütyük kis pénzért
- Google Pixel 8A 128GB Porcealin, Bontatlan, Új, 0 Perces, Független, 1 Év Garancia
- MSI Z370-A PRO
- Apple Watch Ultra 2 49mm Black Titanium Black TL M/L, Bontatlan, Új, 0 Perces, 1 Év Apple Garancia
- Apple Airtag 4 Pack Bluetooth Nyomkövető, Bontatlan, Új, 4 Darabos Csomagolás, 1 Év Apple Garancia
- Dell Optiplex 3010 MT,i3-3240,8GB Ram,500GB Samsung Evo SSD,Eredeti Win 10 Pro,számla,garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest