-
PROHARDVER!
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Danex
addikt
Annyira jó, hogy angolul beszélni nem tudót ültetnek az online supporthoz.
Kérdezem, miért nem sikerült átvenniük a csomagot amit visszaküldtem garanciáztatni, kéri a rendelési azonosítót, erre megadja azt a Tracking Number-t amivel elküldték nekem még a legelején
-
kcsa
veterán
-
Danex
addikt
Érdekes... csináltam egy disputét a Minidealnek. Kb azonnal jött is Email a MiniDeal-től ami ugyan úgy néz ki mint mikor rendeltem tőlük. Minden fel van írva címek stb, végösszeg is bár 6.25$-al kevesebb mint a tényleges rendelésem. Viszont a rendelési azonosító megegyezik az elsővel...
A weboldalukon viszont nem jelent meg új rendelés, csak a tényelegesen még júniusban megrendel.
Ugyan ezzel az árral csak a refund részlegen találkoztam a minideal oldalán. Ennyire automatizált lenne nekik az egész vagy mi?
-
Isti22
csendes tag
Közben felhívtam, de még azt mondja a hölgy, hogy Kínában van a csomagom... Szééép....
-
vampire17
addikt
Hello!
Kb egy jonapja rendeltem a DX.com-tol egy GPS-t. meg nem ert ide, sot az adatok alapjan el sem indult (CN-post al jott volna)... Aztan tegnap kaptam egy masik Tracking Numbert... irtam nekik, ez volt a valasz:
Dear customer,
We regret to inform you that your package was sent back to us.
As claimed by the Post, it's not authorized. But please don't worry, we have had your order repackaged and dispatched with new tracking number
****************You may log in your dx account to get the related information or check after 7 working days.
Most akkor mi van?? Az egesz kezdodik elolrol??? (amugy ez a tracking number mar SG-post os.....)
[ Szerkesztve ]
-
Isti22
csendes tag
Én most chat-elek egy DX-essel épp, azt mondja hogy még 1 hetet késik a feladás... most épp kérdezem hogy miért?
Ezeket írta:
Alfred: In busy season , the post has a trafficAlfred: We apologize for any inconvenience brought to you.
Alfred: Please just give it one more week
[ Szerkesztve ]
-
BlueSteel
tag
Sziasztok. Én is nemrég úgy döntöttem, rendelek egy chinaphone-t. Tmallbox-ra esett a választásom, egy THL W8-ast rendeltem tőlük, még július 13-án, szombaton. Eleinte úgy tűnt, minden rendben, másnap már kaptam HK-s tracking numbert (ugye ez vasárnap volt), a szokásos "2-3 munkanap" üzenettel kísérve. 4 nap elteltével még konkrétan mindig nem láttam semmit (se 17track-en, se 4px-en, se hongkongposton), se item accepted, csak a jó nagy semmi, konkrétan egyik kereső sem látja a számot. Rá is írtam Justin gyerekre tegnap, ugyanúgy nyomatta a 2-3 napot, annyiban maradtunk, hogy hétfőn ráírok ismét, ha nem látom, de szerintem ugyanúgy nem lesz semmi, kamázik Justin Sun. Ja, és ma sincs változás.
Visszaolvasva a fórumban úgy tűnt, szinte mindenkinek két-három napon belül már legalább item accepted, information received volt kiírva. Történt mással is ilyesmi? Meglehet még az a szám, vagy kénytelen leszek dispute-olni?
[ Szerkesztve ]
-
BlueSteel
tag
válasz csonkadavid #7218 üzenetére
Néztem.
"There is no record of this item... "
-
barnam_
nagyúr
Minideal, 07.16 a rendelés, már elindult idefele
Status Date Status Description
18-07-2013 INFORMATION RECEIVED
(This is not an acknowledgment of the physical receipt of the stated Registered Article)
19-07-2013 Despatched to overseas (Country code: HU) -
blueye
veterán
válasz KurtCobain #7222 üzenetére
cell phone 30$
-
pjeczlac
újonc
Sziasztok!
Ilyen már volt valakinek?
Aliexpress 2013.07.08-án rendelt telefon 4px honlapról:
2013-07-19 03:07:37 Hungary The item (RT*********HK) was posted on 17-Jul-2013 and is being processed for delivery to the addressee.
2013-07-16 03:22:57 民乐
2013-07-16 03:22:57 民乐
2013-07-10 16:09:35
Valahogy nem tudom értelmezni
[ Szerkesztve ]
-
Isti22
csendes tag
Geekbuying paypal-os fizetés után hány napra küldi a TN-t?
-
NoSkill
csendes tag
Sziasztok még egy gyors kérdés ha minidealen rendlem a telefont ott írták hogy milyen nyelvek vannak telepítve és ha szeretném kérni a magyar nyelvet akkor kell írnom nekük valahova vagy a jiayu g4 es telefonba már ez telepítve van? vagy a +5$ ért rootolásban ez benne van?
RULE#32 Enjoy The Little Things
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz NoSkill #7228 üzenetére
ugye nem fizettél 5$-t a rootolásért?
Eszedbe ne jusson egy forintot sem adni azért az 5 perces műveletért!!! (5 perc a telefon kibontásával, gép bekapcsolásával együtt )Ha van rublika a nyelven az adatlapnál akkor oda (Hungarian/magyar, ezt írd), ha nem, akkor pl. PP megjegyzéseknél.
-
NoSkill
csendes tag
válasz CoolBoy323 #7230 üzenetére
Hát majdnem sikerült bepipálni a +5$ rootolást csak nem igazán értek ezekhez a mobilokhoz remélem nem tudom tönkretenni
-
psycroptic
őstag
Ha esetleg megérkezik a csomagom Hungáriába, akkor már a magyar postán is tudok csomagot követni a kínai ragszámmal?
(#7233) CoolBoy323:
[ Szerkesztve ]
PSNID: Tomy83PS
-
NoSkill
csendes tag
válasz CoolBoy323 #7233 üzenetére
Hát remélem sikerülni fog köszönöm szépen a gyors válaszokat, majdnem fizettem +5$ a semmiért ezek szerint
-
Jackx
tag
Én nem írtam milyen nyelven szeretném, de benne volt a listában, ezért gondoltam felesleges, hiszen a nyelv beállításoknál ott lesz, nem? Vagy gyorsba konzultáljak velük?
Amúgy tegnap rendeltem egy THL W8 Beyondot SG-vel Minidealről.
-
blueye
veterán
Nicket nezted? " NoSkill"
-
Vjankovics82
senior tag
az már gáz ha 2 napja vámon van a csomag???
-
Fitzgerald
veterán
Hali!
A szingapuri postat mert ajanljatok ennyire?
Ennyire gyorsak/megbizhatoak, vagy ennyire nem fogjak meg igy a csomagokat a vamon?
Ha nem szeretnek vamot meg afat onteni a Viktor meg az Olajos Pinter zsebebe, akkor mit javasoltok?
Minidealrol rendelnek.Koszi!
-
barnam_
nagyúr
válasz Vjankovics82 #7239 üzenetére
Nem. Majd értesítenek, ha fizetned kell, nyugi
-
KurtCobain
őstag
válasz Fitzgerald #7240 üzenetére
2 rendelésem volt SG-vel, egyiknél 6 nap volt a célországba küldés és érkezés között, másiknál 3. Első összesen 13 nap volt a rendeléstől, másik 8 nap. Szerintem piszok gyorsak. Vannak még úton csomagok, SG és HK postával is, majd meglátjuk azok hogy érnek ide.
Mmm'kay?
-
bajaki
őstag
Sziasztok!
Felbuzdulva a logout-os cikkeken úgy döntöttem, hogy rendelek én is egy telefont Kínából. Egy Vowney V5 mellett döntöttem, de a boltot még nem sikerült kiválasztani.
Minideal illetve Pandawill között kellene választanom. Pandára talán lenne egy 5%-os kuponom is.
Lehet tudni melyik boltnál kisebb az esélye, hogy megvámolják? Olvasgattam kicsit a topikot és ahogy nézem Minideal-lel nincsenek nagy gondok.
Illetve hogyan működik ez a postaválasztás? Leadom a rendelést és ki tudom választani?
Minideal + SG: ahogy olvasom ezt jó kombó lenne?
Üdv:
bajaki
-
bajaki
őstag
válasz kiralyroli #7244 üzenetére
Nekem is úgy tűnik, hogy a Minideal jobb választás. Akkor Minideal + SG jó lehet?
Illetve a regisztrációnál a cím-nél magyarul írjam hogy "utca" vagy inkább "street"? Bár logikusabb lenne utcát használni, mivel az már a magyar posta dolga lesz, hogy kihozza nekem.
-
bajaki
őstag
válasz kiralyroli #7247 üzenetére
Értem, köszi.
És akkor hol tudom kiválasztani hogy SG? A rendelés közben lesz ilyen opció?
-
kiralyroli
tag
Nincs mit.
Beteszed a kosárba a telefont és utána tudod kiválasztani hogy SG post. Vámolást nem lehet elkerülni, csak a szerencsén múlik hogy át e csúszik vagy sem. Ha postával kéred akkor 90% hogy átcsúszik vámon. Nekem eddig semmit nem vámoltak meg mondjuk csak 2x rendeltem 100$ - 120$ értékben a többi 5 - 10 ezer forintos rendelés volt. DHL meg hasonló futárcégekkel nagyobb az esély hogy megvámolják. Sőt szinte biztos hogy nem csúszik át az olvasottak alapján!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Vám- vagy adócsalással kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a topicban (és a fórum egész területén)!
- Bemutató eBay-es kütyük kis pénzért
- Google Pixel 8A 128GB Porcealin, Bontatlan, Új, 0 Perces, Független, 1 Év Garancia
- MSI Z370-A PRO
- Apple Watch Ultra 2 49mm Black Titanium Black TL M/L, Bontatlan, Új, 0 Perces, 1 Év Apple Garancia
- Apple Airtag 4 Pack Bluetooth Nyomkövető, Bontatlan, Új, 4 Darabos Csomagolás, 1 Év Apple Garancia
- Dell Optiplex 3010 MT,i3-3240,8GB Ram,500GB Samsung Evo SSD,Eredeti Win 10 Pro,számla,garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest