- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Milyen TV-t vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Házimozi belépő szinten
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- Apple notebookok
- NVIDIA GeForce RTX 3050 / 3050 Ti (GA107)
-
PROHARDVER!
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
beg
veterán
válasz MrChef #32202 üzenetére
Telefonnál, tabletnél nincs korlát, mindegyik vámmentes, de áfaköteles. Szépen néznénk ki, ha minden egyes 0,5 dolláros kacatra papírozgatni meg ügyintézni kellene. 22 eur alatt áfa sincs.
[ Szerkesztve ]
You are the result of 3.8 billion years of evolutionary success, act like it. Sarcasm is the body’s natural defense against stupidity.
-
Sentinel80
aktív tag
Akik követték az eseményeimet összefoglalom:
-Valami miatt a GLS úgy döntött, hogy a Magyar Posta helyet a külföldi csomagomat kiszállítja és vámkezeli
-A feladó megjelölhetett valamilyen opciót, ami miatt ez történt
-a GLS érthetetlen mód 1750 ft + 4000FT ért hajlandó vámolni, 4000ft ért nagylelküen VPID ed igényelnek (magánemberként minek...)
-Az ok egyszerű, a GLS nem képes különbséget tenni magáneember 1 csomagja és a kereskedők között
-Ha nem akarsz nekik 4000ft öt szurkolni, elküldik 1750 ft ért és magadnak kell elvinni vámoltatni - azaz a kezedbe adják a ,,vámárút", értitek, innentől vámost kell játszanotok köszönhetően a GLS nek.
és a fejlemény:
Kedves XY
A holnapi napon szállítjuk ki a csomagot. A kézbesítést követően 8 munkanap
áll rendelkezésére, hogy a megjelölt vámhivatalba bontatlanul bevigye a
küldeményt vámkezelésre.Üdvözlettel / Best Regards:
TojokAzÜgyfélre Lilla
Customer Service
Service & Claims AdministrationBárki aki teheti kerülje a GLS-t külföldről ! hacsak nincs feles 4000ft -ja + még kitudja hányezer forint, hogy maga vámkezeltesse
Aki Szingapúrból rendel, kérje meg az eladót, hogy csak olyan opciókat jelöljön meg, amik szükségesek a feladó szelvényen ! Signed for és társai ne !
[ Szerkesztve ]
-
bl4ze
veterán
válasz Sentinel80 #32208 üzenetére
Elég sok csomagot kapok GLS-sel, semmi baj sosem volt, igaz csak EU-n belül.
Én sem teljesen értem hogyan került hozzájuk egy sima légi küldemény.
[ Szerkesztve ]
.:. bl4ze .:.
-
kocsisdavid5
aktív tag
Melyik szállítási móddal érdemes Kínából telefont rendelni?
-
Sentinel80
aktív tag
Engem egyébként duplán idegesít a dolog:
1., pont a szabadságomat élvezném, ahelyet hogy ezzel xarakodok
2., ezzel a húzásukkal nekem plusz munkát csináltak
3., totálisan rugalmatlanok és értetlenek voltak, továbbra is VPID val hajlandóak csak vámolni elmondtam, hogy nem kell, de csak fújták.
4.,elmondtam, hogy magánember adta fel proform számlát nem ad, ezzel is erőszakoskodott a csaj, de kell - ezek szerint mégis jó volt a paypal.
Aztán majd ha 8 napon belül nem megyek be a vámra, majd jól bevisznek a börtönbe a fekete ruhások egy játékfigura miatt ami 30 USD volt
[ Szerkesztve ]
-
beg
veterán
válasz kocsisdavid5 #32210 üzenetére
SG vagy DHL
You are the result of 3.8 billion years of evolutionary success, act like it. Sarcasm is the body’s natural defense against stupidity.
-
kmarci25
veterán
válasz kocsisdavid5 #32213 üzenetére
Ahonnan rendelni szeretnél, ott megtalálod az infót, hogy melyik szállítási mód mennyibe kerül. Minideal-en pl. így néz ki:
DHL - Express(4-5days) $15.99
EMS - Express $31.18
SG Post- Registered Airmail $0.00"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
MrChef
aktív tag
válasz Sentinel80 #32211 üzenetére
Meg lehet kérni arra egy eladót, hogy két részletben fizesd ki a terméket? Először a nagyobb, aztán a fennmaradó kisebb összeget PayPal-on?
-
Stanley-B.
őstag
Milyen postával rendelted, és mi volt megjelölve ami miatt ilyen szivas lett? Ha beszélsz az ugyintezovel szerint erdemes lenne megkerdezni, hogy mi miatt is csinaljak ezt.
[ Szerkesztve ]
-
MrChef
aktív tag
válasz Stanley-B. #32217 üzenetére
Kááár---káááár! Ja nem, pirr-pirrr.
-
bl4ze
veterán
a 30 USD éppen nem áfa-sarc köteles, szóval én első körben ha megkaptam a csomagot akkor a helyedben felhívnám a kijelölt vámhivatalt és elmondanám a történetet : lehet azt fogják mondani az értéke miatt "elhanyagolható értékű küldemény" így nem kell befáradnod vele.
ha ez lenne - ezt kérd írásba tőlük."A 918/83/EGK rendelet VI. cím 27-28 cikk rendelkezik az elhanyagolható értékű küldemények vámkezeléséről. A küldemény értéke nem haladhatja meg a 22 EUR értéket."
.:. bl4ze .:.
-
Upo
addikt
Én megpróbáltam volna a telefonban megfenyegetni hogy elküldöd írásban hogy magánszemélyek közti ügylet volt, nics cég, vpid-t magánembernek nem adnak, nem tudsz számlát küldeni mert nincs és a feladó magánszemély nem számlaképes. Kérd meg hogy erre írásban válaszoljanak hogy nem hajlandók így megcsinálni, ez alapján meg indítod ellenük az eljárást hogy nem hajlandók a jogszabályok szerint közreműködni a vámeljárásban, és az alkalmatlanságuk okán az 1700-at is visszakérném...
Nav-os postaforgalmi tájékoztató linkjét is átküldeném, magánszemélyek közti ügylet, nem éri al a 22€-t.[ Szerkesztve ]
Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
Sentinel80
aktív tag
Szia!
Látod, akaratoskodtak, hogy proform számlát adjon a Szingapúri eladó, erre mikor megírtam, hogy ő már pedig nem fog, mégis fura mód elfogadták a paypal számlát és küldik a csomagot.
oh hohoh a 1750 ft nak is megvan a története, azt azért fizetem mert nagylelküen, végre kihozzák nekem, miután 2 napig szivattak. Ja és hogy kitöltik a vámnyilatkozat papírt vagy mi a fenét félig, mert ugye még ahhoz se értenek.
Még kicsit nyomoztam a VPID kapcsán, a posta jól csinálja nem kéri az emberektől ezt, de a vámhivatalba mész és ugye a GLS hez akkor kiváltatják veled a VPID et.
Ergo nem érem el azt a határt ami miatt vámolnának, ergo totál érdektelen vagyok ebből a szempontból. A postán ez lett volna az a csomag ami csak szimplán ideér.
Lehet nem is viszem sehova a csomagot, nekem elég volt ennyi tortúra, csak valahogy panaszt fogok tenni, mert ez azért tűrhetetlen, kömnyörögnöm kell a saját csomagom kiadása miatt és még én intézkedjek futkossak miatta. Aztán még cipeljem el, meg adjam le, hogy majd újra 3 nap múlva megkapjam..kösz GLS.
[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Sentinel80 #32231 üzenetére
Nem vicces megtörténhet... Ahogy mondták, hogy rárepültek a telefonokra is.. Ott b.szogatják a parasztot ahol lehet... és ez munkaköri kötelesség...
[ Szerkesztve ]
Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
vadkörte
addikt
válasz Sentinel80 #32231 üzenetére
Szerintem nem röhögnél, ha hajnal 2-kor nálad csengetnének...
(#32232) Duliee:
Amennyire lehet igyekszek törvénytisztelő módon élné és létezni. Ha kifeldről veszek valami értékesebb cuccot és kell fizetnem tréfát, meg vámot, hát nagy ívben le***om. Kifizetem. Csak, ha kérhetem ne szarozzunk már annyit azzal a nyavajás vámügyintézéssel!
Azt meg, hogy a külföldről történő vásárlásaimmal a külföldi kereskedő zsebét tömöm, nem bír izgalomba hozni.[ Szerkesztve ]
Üdv. V. Körte
-
LámaZ
addikt
Jótanács azoknak, akik itt tépik a hajukat:
A hazai szuper marketekben kell vásárolni, vagy az apróhirdető oldalakon (olx, jófogás stb.), ott nem kell annyit idegeskedni. ☺☺☺Legyen minden jó!
-
beg
veterán
Apróhirdető oldalról, előre utalva, telefon árban szappant, tablet árban képkeretet, márkás helyett matricás klónt. Tényleg nem ...na szét az ideg Bár valahogy a csalóknak is meg kell élniük.
[ Szerkesztve ]
-
Upo
addikt
válasz Sentinel80 #32225 üzenetére
Ha nem viszed be oda ahova továbbítják akkor a célállomás keresni fogja, lehet hogy 30/60 nap múlva de fogja. Előszednek és akkor már csempészet miatt (aki vámárut vámellenőrzés alól elvon...). Hiába nem kell fizetni de amíg nem ütik rá a pecasétet és nem vezetik ki a nemzetközi rendszerből a gépen addig nyitott tétel, vámáru marad, egy 0 Ft-os játék miatt lehet hogy nem éri meg. A gép úgy is csipogni fog náluk egyszer hogy nem érkezett meg. Nem tudom hogy hajlandók lesznek-e megcsinálni vagy elküldenek a 2. sz. reptérire vagy Vecsésre, de ennek a költségeit is be kéne vasalni a GLS-en. Ha már eltovábbították akkor papír van a balf..ságukról!
Azért kíváncsi lennék hogy mi volt az a jelölés ami miatt náluk kötött ki.
Valahogy jól meg kéne őket szivatni, megérdemelnék, ég a balf..sággal is hülyére keresik magukat. És jogtalanul!
[ Szerkesztve ]
Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
Sentinel80
aktív tag
Nem továbbítják sehova, kitöltik neked a vámáru nyilatkozatott (félig azt is) és egészen pontosan holnap a kezembe adják itt helyben.
Nekem egy gondom van még, hogy a kissrác aki hasonlóan járt, attól erre a VPID-ra maga a vámhivatal kérte ekkor a pénzt, ők már 3000ft-t. Ja és aztán megint kezelési költséget és a végén kb 7-8000 ft ot fizetett és még 3 napig járkált.
Megpróbálom felhívni őket és megkérdezni. No de akkor is, szabadságon lennék....
-
El_Diablo
tag
válasz Graphics #32192 üzenetére
Mostanában a "Célországba megérkezett / Arrived in the destination country" státusz után ha nem kell vámolni a "Küldemény vám elé állítva / Item presented to customs" és azt követő státuszok nem szoktak megjelenni. Olyankor a "Kézbesítési pontra megérkezett / Arrival at delivery point" majd a "Kézbesítés regisztrálva / Delivery registered" státuszok jelennek csak meg a nyomkövetőkben. 10/10 esetben nekem így történt. Elképzelhető, hogy a darabszám nem tetszik nekik.
-
El_Diablo
tag
Kérdezném a jelenlévőket akinek van tapasztalata: cipő rendelés Ázsiából. Az effélékre is izgulnak a zöld manók? (De ne a nagyon okos 50-50%-os választ írjátok.)
-
RVR400
veterán
válasz RVR400 #32243 üzenetére
Itt van kettő a legutóbbiakból
Ebből az egyiknél maradt ki a vámkezelős info. Az első egy 13 dolláros a második pedig egy 10 dolláros holmi, mindkettő alis rendelés (ez mondjuk nem befolyásol semmit).
Sőt, nekem is volt olyan, hogy két 9 dolláros termoszra bekérték a papírokat. -
Stanley-B.
őstag
válasz Sentinel80 #32239 üzenetére
milyen postával rendelted?
-
El_Diablo
tag
válasz Stanley-B. #32246 üzenetére
Ha a "Bejövő küldemény vámkezelve / Inbound item customs procedure" állapotot is írja a tracker akkor átment.
-
maj-viktor
őstag
válasz mtibi55 #32146 üzenetére
R#xxxxxxxxxCH
# - helyén gyakorlatilag bármilyen betű lehet
x helyén meg random számok(#32151) Sentinel80
(#32153) Sentinel80
(#32154) Sentinel80
Én mindenképpen megírnám a történetet a homárnak, már csakazért is...
(meghogy több emberhez is eljusson)(#32156) resypect
Amennyi "processing time"-ot vállalt általában 3-5-7-10nap
(bár ekkor még csak egy TN-et kapsz, azhogy ez éljen, normál eladóknál pár nap, kevesebb mint 1hét, sumákolosnál akár 1hónap is lehet még utána)(#32161) supreme7
Az komoly!
Mondjuk én nem is nagyon használom ezeket a "könnyű" 1$-os töltőket...(#32170) Dominó85
Jahogy te egy kevesebb mint 50értékeléses ali-s eladótól rendeltél és azért sírtál eddig!?????
OMG! Én kérek elnézést!
RE914931037SE(#32183) Szuri90
A levelet csak azért kaptad, mert ez a formalitása... csak mivel te már láttad a trackingből, hogy bekérik így hamarabb intézkedtél, így nem kell még1x elküldened! (max. ha 1hét után se mozdul meg)(#32186) kmarci25
4.000 Ft érték esetén kár aggódni... 6.000 Ft felett már lehet!(#32191) Dominó85
&
(#32195) Dominó85
http://www.aliexpress.com/item/Android-Robot-Style-Portable-Folding-Docks-Holder-Stand-For-iPhone-Colors-Black/1497698470.htmlSzóval újra! 24értékelés eladó miatt höbörögtél itt már több hete!?
(ha ilyentől vásárolsz, meg is érdemled, hogy szopat)
No comment!Attól, hogy vám elé van állítva még nem jelenti azt, hogy vámolják...
Ne légy suta plzzz!
Olvass összefoglalót (pedig én azt hittem képbe vagy, de ez alapján nagyon nem)"Egy átlag csomag, ha átjön a vámon így fog kinézni:
Küldemény vám elé állítva / Item presented to customs
Bejövő küldemény vámkezelve / Inbound item customs procedureAmelyiket "megfogják" az meg ilyen:
Küldemény vám elé állítva / Item presented to customs
Vámkezelésre vár / Waiting customs clearance
Postai vámkezelés alatt / Under postal customs procedure
Betárolás a Postaimport raktárba / Storage for customs procedure
Adatbekérés a vámkezeléshez a címzettől / Addressee contacted
Megküldött dokumentumok feldolgozása / Processing customs documents
Vámáru vizsgálat alatt / Item under customs check
Elektronikus vámkezelési dokumentum kész / Electronic customs declaration ready
Vámhatározat kiadva / Issue of customs decision
Továbbküldve kézbesítő állomásra / Inbound item forwarded"Pláne hogy azt írtad valami 10-en $-os tétel, akkor tuti nem lesz vámolva,
akkor mit sipákolsz!?
Komolyan nem értelek... hihetetlen amit itt leművelsz!(#32199) MrChef
Ha kell, akkor az összköltség 27%-át ÁFÁzzák, és bizonyos érték felett (150€) van 2,5 általányVÁM plusz 1.500 Ft vámkezelési költség!
Pl.: 20.000 Ft esetén: 5.400 Ft (ÁFA) + 1.500 Ft (vámkezelési költség),
összesen: 6.900 Ft
50.000 Ft esetén: 13.500 Ft (ÁFA) + 1.250 Ft (VÁM) + 1.500 Ft (vámkezelési költség), összesen: 16.250 Ft(#32202) MrChef
120$ esetén:
Kb. 225Ft-os dollár árfolyammal
7.290 Ft (ÁFA)
1.500 Ft (vámkezelési költség)
Össz: 8.790 Ft plusz költség, ha "megfogják"(#32204) beg
2,5% általányvám van...
A kereskedelmi vámtarifát (ami sok számtech - műsz. cikknél 0%), azt csak 700€ / 100€ felett alkalmazzák, de egyszeri rendelők ezt úgysem érik el...
~220E Ft(#32208) Sentinel80
Továbbra is ismétlem... mindenképpen homár-ért kiált majd!(#32223) beg
Ha vám/áfa érték alatti (~6E FT), akkor mit számít, hogy berakja-e és esetlegesen látja-e egy NAV-os vagy sem!?
Nem oszt, nem szoroz, ígysem - úgysem lesz ÁFÁZVA!
Aki itt van, nem mindenki mobilt rendel... (ahogy pl. én se és a csomagjaim 95%-a 6E Ft alatti)(#32234) LámaZ
Ott a pont, de valaki úgyis itt fog mindig sírni, hogy nincs itt 2hét alatt a rendelt cucc![ Szerkesztve ]
JunkieeeBoy.blog.hu - FaceBook.com/MadeInCsajna & FaceBook.com/DronHUN
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Vám- vagy adócsalással kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a topicban (és a fórum egész területén)!
- Bemutató eBay-es kütyük kis pénzért
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest