- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dinomano
senior tag
válasz brownus #7748 üzenetére
Witcher-ből én a 3. részt játszom éppen. A sorozat nem jött be (mivel egy amerikai gagyi-fantasyt csináltak belőle). Könyvből párat olvastam. Nem voltak rosszak, de annyira jók sem; hogy el akarjam olvasni az összeset.
Sci-fi: Robert Charles Wilson - Bioszféra esetleg./(^_^)____7=--- - - >|
-
veterán
Ezeket szerettem
fantasy :
- [Nyugati utazás, avagy a majomkirály története I-II] ( kínai regény -ebből csinálták a Black Myth: Wukong-ot)
sci-fi
- [A háromtest-probléma (A háromtest-trilógia 1.)] (kínai regény ) Egy kis kedvcsináló : [ A HÁROMTEST-PROBLÉMA #3 - Kis-Tóth Ágnes, Kiss László, Szabó Norton | A Spacejunkie ]
- [Xeno] (magyar regény !) -
-igu-
addikt
dark fantasy: Török Abel - A gonosz erdo mesei
A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
brownus
veterán
hard scifi jöhet, Egant megnézem, köszi!
tibaimp, salvatore - Drizztek megvoltak már régen (nagyon szerettem)
Dinomano, csekkolom őt is
abridabri, három test nem jött be, az első könyv felénél dobtam. xeno már az ebookon van, tarcsiba jó lesz.
Phülöp, ez is felkeltette az érdeklődésemet, köszi!
JamesFinn, őt is felteszem a listába, köszinem tudom, Ti hogy vagytok vele, az egyik legszarabb érzés, kb. magamba tudok zuhanni, hogy befejezek egy regényt, pláne ha több részből áll és utána nincs mit olvasni. azaz lenne, de nem adja azt az érzést amit az előző nincs meg a flow. és csak úgy vagy, és este az ágyban lefekvéskor nézel ki a fejedből, hogy most mi van most elfelejtkeztem a pótlásról... nagy hiba volt xd
doc! a dodo amúgy tart valamerre a végefelé? történik valami őrület? vagy csak úgy mennek jönnek?
[ Szerkesztve ]
-
doc
nagyúr
válasz brownus #7757 üzenetére
Itt a molyos ertekelesem, szerintem az valaszt ad a kerdesedre
Kellemes, langyos, humoros limonádé-kaland.
Az eleje.
Aztán mire az olvasó észbekap, a regény már acélos vikingmarokkal szorítja a tökeit (PC: már ha vannak, ha nincsenek akkor tetszés szerinti egyéb, fájdalommal fenyegető testrészt). Annyira finom, selymes átmenettel alakul át a könnyed, jópofa sztoriból durva sci-fi thrillerré hogy csak a „célbaérkezésnél” lehet észrevenni.
A sztori profin megszerkesztett, időnként elképesztő lezserséggel dob be egy-egy apró informaciómorzsát, amitől MUSZÁJ továbbolvasni. Remekül futnak össze a SZÁLAK (sic! Majd mikor elolvasod a könyvet, rájössz :D).
Mint könyv is remek a szerkesztés, naplórészletek, chatlogok, sőt, viking sagak keveréke adja elő az egyszerűnek induló, de végül nagyon komplexé váló történetet.
A karakterek kicsit egyszerűek, kevés a menet közben változó személyiség, de jól ki vannak találva, változatosak.
A sztori a vége felé egyre gyorsulva rohan a káoszba, amitől csak még izgalmasabb lesz.
Tulajdonképpen kerek, egész történet, de nagyon szívesen olvasnék folytatást. -
gerii
addikt
J. R. dos Santos - Életjel
[link]Nem olvastam több könyvét, de ez jó volt
-
Apollyon
Korrektor
Most olvasom a Metró 2035-öt. A trilógia van meg, már elkezdtem korábban, csak félretettem, mert a 2034 kevésbé tetszett, és nem haladtam vele.
Olvastam a szerző sok évvel ezelőtti reddit AMA-ján, hogy a 2035 a Metro Last Light játék epizódja után történtek után játszódik.Nos, megvan a játék redux verziója régebb óta, fel is raktam, el is indítottam, de marhára nincs kedvem gép előtt ülni és játszani, inkább olvasnék. (Ezt se gondoltam volna gyerekkoromban).
Szóval ha totál skippelem a játékokat, kihagyok izgalmas dolgokat sztori szempontból?
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
Gavin Menzies - 1421 Amikor Kína felfedezte a világot (Alexandra, 2002)
című könyve esetleg nincs meg itt valakinek aki Szolnok környéki?
Kölcsönkérném.
-
-
-
Dinomano
senior tag
válasz Apollyon #7762 üzenetére
Szerintem annyira hú, de sok minden nem történik a játékokban.
Azt hiszem a második játékban terelgetni kell a másemberek (vagy mik...magas Alien szerű misztikus mutánsok - több nem derül ki róluk) egyik gyerkőcét.
A legutóbbi, 3. játékban már vonatozós móka van, nyílt terepen. Annyira nem maradt meg a játék sztorija. Picit a Metroval is úgy vagyok, mint az új Stalker könyvekkel. Nem érzem, hogy annyi sztori és lehetőség van ezekben a világokban.
(Általánosabb téma: Nem szeretem a mai sci-fi szerzők világépítéseit, hogy mindenki külön univerzumban gondolkodik, építgeti a saját sci-fi univerzumát. Talán ezért szeretem a régebbi sci-fi könyveket, ahol ez még ennyire nem volt trend.)/(^_^)____7=--- - - >|
-
Apollyon
Korrektor
válasz Dinomano #7770 üzenetére
Igen, a feketék... szakadtam ezen a fordításon.
Jópár éve amúgy belenéztem a metro 2033 végigjátszásba, de inkább csak a végét, és a végén voltak a feketék, hogy ők is csak élőlények akik akarnak élni stb, ilyen happy end szerű valami rémlik, totál más volt a könyv, az biztos. Azóta a vonatozós játékba is belenéztem, hát az totál más, valóban. Nincs is fent sugárzás meg ilyenek, totál stalker kópia. A sztori nekem tetszik egyébként, kb. 7. fejezetnél vagyok 2035-ben, valóban más a hangulata mint az első könyvnek,
Az író lezárta és nem foglalkozik többet már ezzel a világgal, de ahogy láttam van egy rakat más Metró könyv is más íróktól, de csak oroszul és lengyelül. Valaki olvasott már ezekből?paranormál nem sok történt eddig, igazából semmi. #1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
Dinomano
senior tag
válasz Apollyon #7771 üzenetére
...Valami újabb Stalker könyvet olvastam csak, de az elég gyenge volt. Ott is ugye csak a világot építik tovább a jó vagy rossz írok. Annyira sem a Metro, sem a Stalker nem érdekel, hogy a játékokon kívül minden elolvassak. Pár regényt olvastam és elengedtem a dolgot.
/(^_^)____7=--- - - >|
-
sziszi-fuszi
senior tag
Sziasztok!
Lehet én nem tudok keresni, de nem lelem sehol elektronikuks formában az alábbi könyvet. Tudnátok segíteni?
Bíró László József: Csendes forradalom – a golyóstoll regénye
Mi alá kell írás?
-
Bozek
nagyúr
válasz sziszi-fuszi #7774 üzenetére
Hivatalosan nem készült belőle elektronikus formátum, minden egyéb megoldás pedig nem ide való. Amúgy egy 1975-ös könyvről beszélünk, akkor még nem nagyon volt e-book.
-
nagyúr
Philip K Dick - The crack in space / Repedés a térben (1966)
Nocsak, egy Dick regény többrétegű tudat-tripek nélkül Az író normájához képest szinte ultrakonzervatív, de globális szemmel nézve még mindig eléggé elborult történet, ahol egy teljesen normálisnak tűnő teleporter meghibásodik, és egy másik világba nyit ablakot. Teszi ezt egy olyan időszakban, amikor a Föld túlnépesedéssel küzd, a fajgyűlölet tombol, és úgy általában eléggé rendőrállam van. A folytatást el lehet képzelni - Dick rendkívüli éleslátással vezeti le a társadalmi reakciókat, a hatalommal rendelkező emberek játszmáit, és amiért utáltam a könyvet, az az, hogy ezek annyira aktuálisak még ma is, hogy helyenként kifejezetten szarul esett olvasni
A Crack in space szokatlanul lendületes, szokás szerint szuper világépítéssel rendelkezik, egy kicsit könnyebben emészthető, de még mindig teljes mértékben Dick - szerintem érdemes elolvasni."We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
Apollyon
Korrektor
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
-
Apollyon
Korrektor
válasz tibaimp #7779 üzenetére
Igen, ez az egyik.
Másik meg, ahogy már korábban írta valaki, hogy ezzel a Librinek akarják felnyomni a forgalmát. Ott biztos nem fogok vásárolni, szakadjon be a libri slepp ahogy van. Bár már rég nem néztem, láttam korábban olyat, hogy több ezer forinttal volt drágább ugyanaz a könyv a dibookhoz képest.
Ettől függetlenül ugyanúgy a dibookon fogok vásárolni, de azért kemény, hogy nekiállt a zsarnok kormány csak azért törvényt módosítani, hogy könyveket ne lehessen olcsóbban venni. Agyfrász, elmebaj.#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
MODERÁTOR
Szukits.huEladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
tibaimp
nagyúr
válasz koncsik #7787 üzenetére
Amúgy most megnéztem direkt az oldalukon, és a könyvek még kaphatóak, ráadásul még mindig jó drágán, mert ezek itt, amiket kivezetnek, csak képregények, és a jó régiek is, ezeket már kb. évekkel korábban megvettem.
Szóval annyira nem sietnek kiszállni az SW univerzumból. OK, megértem őket is, mivel egy csomó van készleten gondolom, azt meg el kellene adni, de akkor miért nem akcióznak azokra is...[ Szerkesztve ]
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
Dinomano
senior tag
Nemrég tulajdonomba került egy Jack Vance: Klau rabszolgái. Úgy látom, inkább fantasy-kat alkotott a szerző. Nem vastag könyv, úgyhogy ki fogom olvasni. (Valószínű, régebbi fantasztikus akció kaland; light sci-fi lesz.)
/(^_^)____7=--- - - >|
-
Apollyon
Korrektor
válasz Dinomano #7773 üzenetére
Na én is végeztem a Metró trilógiával. Így már jobban értem a véleményed. Azt hiszem én is elengedem ezt az univerzumot.
De maradok az írónál még, most jelent meg az új könyve magyarul, már olvasom is...#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
Apollyon
Korrektor
Dmitry Glukhovsky: Text
A metró trilógiát befejezve elkezdtem olvasni a legújabb könyvét, ami annyira nyomasztó a 2035 után, hogy kellett valami limonádé közben (a borítója alapján annak tűnt), így lett ez a könyv, a Text.
Végül szinte egy szuszra elolvastam (na jó nem, de azért elég hamar), és hát nem hogy limonádé, inkább valami keserű gombatea ez is.
Itt is néhol eléggé leoltja a ruszki birodalmat és politikáját, persze nem ez a fő vonal, de valahol azt teszi felelőssé azokért amik a főszereplővel történnek.
Valamennyire pörgős, de akad benne lassabb, túlírt és unalmas rész, de alapvetően könnyen elrepülő olvasmány.
Most giga spoiler következik: Erről ki hogy vélekedik?eléggé csalódtam a végében, és igenis, én elraktam volna a pénzt. #1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
tibaimp
nagyúr
Nem is tudtam, hogy John Caldwell néven is Ő írt! Kösz az infót!
A Jeffrey Stone trilógiákat olvastam, nem is egyszer, sőt megvettem a Cherubion Alkonya sorozatot is, bár még nem olvastam.
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
-
Bozek
nagyúr
válasz tibaimp #7799 üzenetére
A Cherubion alkonya sorozatot nem ő írta, Douglas Rowland nem az ő álneve. Azt még én se olvastam, az is már egy lezárt sorozat (5 része van).
Amúgy valamelyik paródiáskötet, talán a Zzz-űrzavar úgy kezdődik, hogy Jeffrey Stone és John Caldwell beszélgetnek. Vicces sztori.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP EliteBook 845 G8 Tartós Fémházas Laptop 14" -60% Ryzen 5 Pro 5650U 6mag 16/512 FHD IPS Matt LTE
- HP EliteBook 845 G7 Fémházas Laptop 14" -45%Ryzen 5 PRO 4650U 16/512 FHD IPS SURE VIEW
- HP Elitebook 840 G8 i5 1145G7 / 32GB / 512GB / hibátlan!
- Nethome Plus, klíma wifi modul
- LG OLED55C12LA 2 ÉV GYÁRI GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest