Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Puma K

    veterán

    válasz Speed® #9553 üzenetére

    Tavaly ilyenkor a konfigom már egy ideje 4790K + GTX 1070 OC felállásban volt a régi Corsair 200R házban, a CPU-n Corsair H75-tel. Akkor a gép terhelés nélkül gyönyörűen működött minimális zaj mellett, de még terhelés közben sem volt hangos, mert a ventilátoroknak a CPU-n, a házban és a VGA-nak mind profilok voltak beállítva. Akkor a kutyát jobban hallottam 3 helységgel arrébb nyitott ajtókkal mikor aludt és horkolt mint a gépet ami tőlem ~1 m távolságban van.

    Tavaly novembertől kezdve, mióta 1-2 havonta költök a gépre és cserélek ezt-azt, egyre rosszabb szintre kerül a gépem zaj szempontjából... :DDD amit most ennek az Arctic 240-es pumpája még megfejelt, mert a gyári 3db 20cm-es venti amik a TT V71 házban voltak alapból már nem a leghalkabb verziók... pedig mind a kettőre előzetesen rákeresve azt olvastam, hogy halk - nem olyan hangos... ez nálam a hangos kategória. Ha terhelés közben lenne ilyen hangja a gépnek akkor azt mondanám, hogy oké azzal nincs baj, de nem Windows alatt.

    Mindig abból indultam ki amim van, és hogy az új legalább hozza azt a szintet és azt a pluszt amiért megvettem és az addigit lecseréltem, de ez úgy tűnik csak akkor igaz ha adott gyártónál marad az ember és azon belül lép feljebb a kategóriákban.

    (#9554) scomcomputer

    "...a "régebbi" Asus lapoknál a Cpu Fan csatikat 20-100%-ig tudod szabályozni,a Cha Fan csatikat meg 60-100%-ig..."

    A CHA_FAN csatlakozókat tudom 60% alatt is szabályozni. Esetemben csak a szóban forgó AIO-nak a fordulatszámát nem lehet csökkenteni alaplapról vezérelve.

    De ha ez igaz is lenne akkor elég gáz lenne hogy az Asus 2014-ben ezt tudta volna hozni egy közép-felső közép kategóriás alaplapnál, de szerencsére ez nem így van.

    Köszi a linket, TTomax már korábban ugyan ezt linkelte.

    [ Szerkesztve ]

    "Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘

Új hozzászólás Aktív témák