-
PROHARDVER!
Kérdés előtt olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Graphics
Jómunkásember
Sziasztok!
Jó pár éve , van az 7-8 is, készítettem az ASetek LCLC-khez Intel 1155-ös lefogatót, nincs valakinek fotója róla?
Égen földön nem találok már sehol fotótEladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
Pityu.
nagyúr
Na kíváncsi leszek,megjött a vízhűtésem
Még sosem szereltem be ilyet így elsőre még nem látom át a dolgot,jól tudom,hogy AM4-re kis eltolással kell felszerelni?
Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
-
b1sti
senior tag
Sziasztok
Szerintetetk egy Arctic LF III 240-es, két db Noctua 12x25-el le tudna hűteni egy 7800 X3D-t?
Korábban NZXT H7 Flow-t néztem új kiszemelt háznak, de inkább egy Fractal North-t vennék a mérete miatt. Viszont abba felülre csak 240es radiátor fér. Bár, ha valóban annyi a különbség, mint a lenti képen látható, akkor marad az nzxt H7. -
szasanyi
félisten
Igen, de a mennyire több dologtók is függ. És fölösleges rá a drága venti - hacsak nincs már meg most is -, nem vagya alig fog javítani a hatékonyságon. Alul, a Thermal Resistance VS Sound Pressure Level bekezdésben találod a magyarázatát.
Itt leírtam milyen a 360-as AIO a 7800X3D-n, szóval ha úgyis most veszel házat én azt javaslom olyan válassz amibe felülre befér az is.sinya85: és a zajszintjük milyen az ARTIC ventikhez viszonyítva:
-
b1sti
senior tag
válasz szasanyi #23309 üzenetére
Esztétikai szempont lenne első sorban. De láttam, hogy nem olyan rossz az a noctua venti. Tudom sokan nem "szeretik", mert drága. Mondjuk volt, aki itt linkelt azt hiszem egy tesztet róla, ami elég meggyőző volt.
De köszi a tippet. Megkérdezem még a léghűtés topikban, hogy az új noctua léghűtés mennyire lenne jó 7800x3d-re. Mert, ha az is tudna "hasonló" teljesítményt, akkor vehetek még kisebb házat is. -
szasanyi
félisten
A Noctua 12x25 venti jó, csak a LF III-ra fölösleges, ami ráadásul jelentősen megnöveli a költséget.
Noctua G2 hűtők a tesztek szerint jók, de 75k-s áron nem igazán versenyképesek, mert 1-3 fokkal jobbak a hőfokok mint a közel fele annyiba kerülő típusok alattcsak azok. Leginkább azok a fanok veszzik akiknek konkrétan az kell mind1 mibe kerül. . Én akkor sem venném meg annyiért ha az utcán találnám azt a pénzt de te a sajátodat arra költöd amire akarod. -
sinya85
senior tag
-
-
Pityu.
nagyúr
Ezt neked kell tudni vannak akik esküsznek az alsó hűtésre. Nekem olyan lehetőség pl nincs a mostani házamban de nem is nagyon érdekel. Bele rakom a ventiket meg a vízhűtő bordáját a szokásos helyekre aztán meglátjuk.
-
Pityu.
nagyúr
Nekem azt magyarázták jó a videokártyának az alsó hűtés én mondjuk félnék a porosodástól mert nálam a földön van a gép és néha kicsit porosabb ez az. De van aki azt mondja nem porosodna. De nekem most mindegy mert nincs alsó lyukazat csak a tápnak 🙂
[ Szerkesztve ]
-
-
Darkkoi
tag
Sziasztok! Kis segítség kérnék mert megakadtam. Adottak az alanyok egy Phanteks p600s, egy Artic liquid 2 280mm és egy toxic 6950 xt. Jelenlegi elhelyezkedés :
Pár napja hete kezdődtek a problémák elkezdtem észre venni, hogy bazi meleg volt a lakásban még alapjáraton is. melóban mellettem van a gép klímás lakás. Megnézem és az idle ilyen 50-60 között ugrált játék közben 70-80 fok között. Gondoltam jó ideje össze van rakva már a konfig ezért kiszáradt a paszta. Szétszedtem megtisztitottam, arctic mx6 kapott előtte 4 volt rajta. Összeraktam minden ment vissza és újra elindítottam egy bios reset után. Beállítottam mindent asus lapon -30 ra. Viszont valamiért nemhogy esett volna a hőmérséklet még emelkedett is. Szétszedtem újra tisztítás újra paszta illeszkedés minden összeraktam. Most már nem emelkedett a hőmérséklet stabilan tartott egy 40-50 fokot. Játék közben 70-80 fok. Viszont ha egy stabilitás teszt inditók rajta pl prime 95 akkor kilő 90+ le is állítottam mert 2 perc alatt 90+ volt a proci és mintha a hűtő meg se próbálta volna lehűteni. Kézzel megfogva a csöveket a felső cső enyhén meleg az alsó hideg + hw infóban is azt mutatja, hogy a pumpa 1700 fordulaton megy. Kicsit meg vagyok lőve mert mikor építettem kényelmesen 35-45 fok között ingázott a hőmérséklet és játékok közben meg csak néha ment 70-75 fölé. Bármilyen ötletet tippet meghallgatok mi lehet a gond mert nem tudok rájönni. Csavarok rendesen megvannak húzva paszta jól nem túl vastag nem folyt le oldalt és egyszerűen sehogy nem tudom stabilan 50 fok alá vinni a procit.[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Darkkoi #23321 üzenetére
Milyen procid van egyáltalán?
BTW, A lehető legrosszabb pozícióban van ez az arctic aio
⏺︎ Bankot váltanál? Segítek! Küldök meghívót! ⏺︎ Gránit Bank meghívó az ajándék 10.000Ft-ért, belépési bónusz: 10+40e ⏺︎ K&H Bank meghívó az ajándék 10.000Ft-ért, belépési bónusz 10+40e ⏺︎ Raiffeissen meghívó az ajándék 5.000Ft-10.000Ft-ért, belépési bónusz 5/10+50e⏺ Részletekért keress priviben! ⏺︎
-
veterán
válasz Dragon3000 #23324 üzenetére
Semmi ,pont a jó pozícióban van.
-
Darkkoi
tag
-
Darkkoi
tag
válasz Angie™ #23322 üzenetére
Ez alapján rakta össze mikor csináltam : [link] Több videót és megnéztem meg utánna olvastam hogy a leg optimálisabb az ha csővek lent vannak a radiátor teteje a proci blokk felett van mert akkor a radiátor tetejében kerül a levegő és a pumpa folyamatosan vízet kap.(Előtte csak léghűtésem volt szóval nem akartam kapásból elrontani ) Képen nem biztos hogy látszik de cpu blokk hoz képest a radiátor teteje kb 5-8 cmrel magassabban volt nem olyan magasan mint amit képen linkeltek de magasabb. Most amúgy hogy megfordítottam a hűtés drasztikusan javult az idle lement 30-35 fokra a játék alatt 60-65 fok körül. Egyedül a stabilitás teszteken ugrik ki az ablakon ott pár perc után megint 90+ C megy amikor már a proci vesz vissza.
-
Pityu.
nagyúr
válasz Darkkoi #23329 üzenetére
Most akkor milyen pozícióban van a hűtés?Én is most készülök egy ugyan ilyen proci hűtőt felszerelni igaz nekem csak 5700X-re megy.Én is olvastam valahol,hogy elkel tolni a procin lévő részt mert valahol máshol van a meleg rész.
Igaz ez nem mostani cikk meg régebbi modelleknél fordult elő de nem tudom ilyen nem e állhat még fent az amd-nél.Van valami módszer is nem,hogy kicsit mozgatni kell a gépet,hogy igazodjon a levegő nem?Valahol ilyet olvastam.
[ Szerkesztve ]
-
Darkkoi
tag
válasz Pityu. #23331 üzenetére
Igen el lehet tolni, ez az, amit írtam Angienek, hogy 2 modón tudod a proci hütőt felrakni. Sima am4 és offset (3/5-7000 procikhoz) ezt itt mutatja is : [link] Nekem offsetben van felszerelve. Most így raktam fel : [link] A mozgatás után ráengedtem egy játék benchmarkot kb 1-2 órát és ezeket produkálta : Tudom, kicsit csaloka mert a ryzen master kb 3-5 fokkal kevesebbet mutat, de akkor is elégedett vagyok az eddigivel. Ezt elfogadhatónak tekintem egy ilyen hűtéstől. Egyedül a prime 95 teszt zavar egy kicsit, hogy ott miért nem tudja megfogni a hőmérsékletet, de gondolom valós használatban ez nem lesz gond. Próbáltam fordítva, hogy felfelé tolom a hűtőt,de nem tudom jobban, mert akkor a toxic csővei feszűlni fognak, azt meg nem akarom, ezért fordítottam meg.
[ Szerkesztve ]
-
rld411
lelkes újonc
Sziasztok, valaki tudna segíteni már a "sírás" kerülget.
Jelenleg egy corsair h115i elite rgb 260mm hütésem van és idle álapotban ha mozgatom az egeret vagy operát nyitok akkor idlbe 60-65C néha bemegy 55 fokra de ha használom netezésre akkor 78C a processzor minden jól van felfogatva pasztát is cseréltem Artic cooling MX6 és Thermal Grizzly kyronout extreme pasztát is próbáltam jól pasztáztam de magas a hőfokom.
Szeretnék vásárolni egy jobb hűtőt 360mm.
A konfigom:
CPU: AMD Ryzen 9 5950x
RAM:128GB 3600mhz
VGA: Zotac RtX 4080
Táp: FSP 1200W Platinum
Ház: Lian li o11 dynamic xl rog edition.
Munkára használom a gépet videó konvertálás renderelés, virtuális gép futattás kvm etc.
Illetve néha játszani is szeretek de zavar hogy túl melegszik néha a feladatkezelő 100% alá esik 98%
Tudnátok ajánlani egy jó hütött? Max 100k lenne a a keret.
Láttam neten az artic coolingnak van 360mm hütője nekem az abszolult nem tetszik kérlek ilyet ne ajánljatok nagyon rondán néz ki a házamban.
Előre is köszönöm a helpet. -
Pityu.
nagyúr
válasz Darkkoi #23332 üzenetére
Én felülre fogom rakni a házban igaz nekem csak egy vízhűtőm van.Most kicsit elgondolkodtam,hogy akkor nekem se AM4-be hanem off setbe kéne raknom ha úgy a jó bár mivel azt ajánlják az 5xxx szériához ugye nekem is az van.Léghűtő ilyen téren kicsit egyszerűbb.x3d prociknál sűrűn hallottam ezt a 90 fok felé menést.
#rld411Nem lehet,hogy kis levegő szorult meg a rendszerben?
Amúgy mi nem tetszik az arctic cooling hűtőjén a forma vagy ilyesmi?Ilyen ARGB se tetszene belőle?[ Szerkesztve ]
-
Pityu.
nagyúr
válasz rld411 #23336 üzenetére
Én nem vagyok otthon a vízhűtésben annyira de ha ránézek az általad említettre majdnem tök ugyan úgy néz ki mint az arctic hűtő csak a procira való rész kicsit csicsásabb meg jól túl van árazva.De ugye a te pénzed te tudod mire költöd.Amúgy az arcticot azért is szokták dicsérni mert ők saját fejlesztésű pumpát használnak és ár/érték arányban nagyon jók.
Másokhoz
Ha a tetőre szerelem fel a vízhűtést akkor érdemes kifelé szívónak beállítva felrakni a ventilátorokat ugye?[ Szerkesztve ]
-
Darkkoi
tag
válasz Pityu. #23334 üzenetére
Eredetileg nekem is fent volt egy artic lq 2 360 és tökéletes volt, de a crypto mánia alatt kaptam az alkalmon és eladtam a 3080-t és lett ez a 6950xt toxic. Viszont 2 360 nagyon hely hiányos volt és az artic csövei elől/alul nagyon feszültek. Ezért lett végül a 280. És eddig tökéletesen elégedett is voltam vele ( meg újra ) Én mindenképpen javasolnám úgy rakni, a képet amit lőttem az egy 25-26 fokos levegő hőmérséklet mellett csináltam offsetbe rakva.
Fent nekem kifújt meg most is kifúj a gpu radiátora. Mivel sokat áll és azok a ventik nem mindig forognak nekem hátul van még egy 1 venti az elől lévő 280 levegőjét kifúja ha gpu ventik állnak.[ Szerkesztve ]
-
Pityu.
nagyúr
válasz Darkkoi #23332 üzenetére
Na most egy kicsit megkeveredtem te,hogy szerelted fel az alaplap hátulját használtad (back plate) mert nekem ez az egy van a csomagban de ez intel 1700
Mert ugye az alaplapon alapból ez vanMeg ez lenne a kétfajta amd felfogatás?
Nekem majd úgy lesz,hogy a ház elejében lesz 3db 140mm ventilátor beszívó, hátul egy 120mm kiszívó, meg akkor fent a borda két 140mm kifúvó.Egyébként nekem is ugyan olyan házam van mint neked.Porosodás az milyen a háznak?
[ Szerkesztve ]
-
Darkkoi
tag
válasz Pityu. #23342 üzenetére
Szerintem egy szuper ház imádom nálam annyi, hogy én levettem a "hangtompitokat" mert nem éreztem annyi szükségét. Porosódás kivül van bent minimális az előlapi porfogot én 1-2 havonta tisztitóm de ez lakás válogatja. Nálam fent van az asztalon. Gépház belsejét meg kb fél évente szokta átfutni de minimális por szokott lenni és az is könnyen takarítható. Igen amúgy amit küldtél képeket felrakod hátra az hátlapot előre a csarokat. arra mennek a gumik és utána 2. clip ami képen a 2. És mikor ezt rakod fell itt kell figyelni hova rakod a csavart ha mind 2 csavar fent van akkor offset ha mind2 lent akkor sima am4. Utána a blokkot rárakni már gyerek játék mert csak 1 féle képpen tudod. [link] itt ha belemész még képekkel mutatja is nem lehet elrontani
-
sinya85
senior tag
válasz Darkkoi #23321 üzenetére
Adtak már pár tanácsot látom. ha többször leszedted illetve felraktad a blokkot és ugyan az az eredmény akkor gondolom nem a te hibád.
Vedd ki a radiátort és csak ugy simán rakd a gép tetejére, hogy mit csinál és a fordulatokat rakd fel maxra. ha úgy sem jo akkor vissza a dobozába és gariztatni
feltételezem nem teker rendesen a pumpa.ஜ۩۞۩ஜ
-
mekiszacsi
kezdő
Sziasztok!
Tud-e valaki javasolni hosszú csővel rendelkező vízhűtést,aminek eléggé alacsony a pumpamagassága?
Elsőre én egy corsair h100i rgb platinumot próbáltam, a pumpa magassága teljesen jó tökéletesen elfér( max. 37 mm a cpu felülettől),viszont a cső hossza csak 35 cm ami eléggé feszül,és hosszabb verzió kéne ebből,inkább 40 cm vagy attól is hosszabb.
Ha tud valaki segíteni ebben azt megköszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Tudományos Pandémia Klub
- Derült égből villámcsapásként itt a Galaxy S24 FE
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Milyen mosógépet vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- World of Tanks - MMO
- Politika
- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- További aktív témák...