- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen egeret válasszak?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen notebookot vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
-
PROHARDVER!
Figyelem! Ez az összefoglaló már elavult! Ha valami nem világos, kérdezz a topikban.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lethal Gene
aktív tag
Hát az én olvasási szokásaimhoz a PW jobban passzol, úgyhogy eladom a jólbevált Kindle 3 3G-met.
Rajta a legfrissem Firmware + JailBreak, PDF reader + screensaver.A 3G dolog nagyon fog hiányozni, mert az ingyen mobilnet, azér mégiscsak jó dolog...és az olvasás mellett, nem rossz, hogy pl. az emailjeinket bárhol, tök ingyen elérhetjük...
Még nem raktam fel sehová, most határoztam el magam az eladásra...
Ha érdekel valakit közületek, küldjön egy privit nyugodtan. Az olvasóhoz van egy eredeti Amazon bőr tök is.
-
Zozzy
aktív tag
válasz Lethal Gene #8103 üzenetére
Szia!
Világítós a tok esetleg, amid van hozzá? Mert akkor érdekelne. -
Zozzy
aktív tag
válasz Lethal Gene #8105 üzenetére
Olyan van nekem is. Akkor nézek valami csíptetős világítást.
-
sharky...
csendes tag
válasz freelanced #8098 üzenetére
Én tőle vettem a Paperwhite-ot. Minden teljesen rendben volt.
-
tucsok.
senior tag
Sziasztok! Magyarországra már rendelhető a Kindle Paperwhite ?
"So say we all"
-
freelanced
addikt
Hali! Itthon lehet kapni valahol tokot Kindle 4-hez olcsón? Vagy marad az Ebay?
Köszi!Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.
-
tucsok.
senior tag
-
Ágicám
csendes tag
Sziasztok! A következő problémám megoldásához szeretném a segítségeteket/tanácsotokat kérni. Szeptemberben vásároltam a Westendben egy nem érintőképernyős Kindle4-et. Egy hét használat után tönkre is ment. A fél képernyő olvashatatlanná vált. Visszavittem a boltba, ahol közölték, hogy külső behatás történt így a garancia nem vonatkozik rá, el lehet dobni. De ez LEHETETLEN! Úgy vigyáztam rá, mint a szemem fényére!!! Hozzáteszem nem is látszik rajta semmiféle külsérelmi jel. Írtam az Amazonnak, aki lerázott mondván nem nálunk vásároltam...! Tanácstalan vagyok! Egy hét használat után dobjam el? Van esetleg vlki akivel hasonló történt? Mi a megoldás?
A segítségetekért előre is nagyon hálás vagyok! -
otapi
tag
Az Amazon lerázott? Hát az sz*vás
A külső behatás nem probléma az Amazonnál, legalábbis nekem kicserélték a K3 keyboardomat, miután tok nélkül lepottyant a földre. Viszont eredetileg is közvetlen tőlük rendeltem.A tiéd nem reklámos verzió véletlenül? Lehet hogy az nem tetszik nekik, hogy U.S.-en kívűl ilyet használ bárki is.
-
Degeczi
nagyúr
nem egyedi hiba, valóban előfordul fizikai behatás nélkül is
(régebben elég nagy port vert föl nemzetközileg is, mert sokaknak repülőút után történt mindez, ezért volt olyan tippek, hogy az átvilágítás futószalagjának statikus feltöltődése, esetleg maga az átvilágítás, vagy netán az emelkedés/süllyedés viszonylag gyors nyomásváltozása fáraszt el vmit a kijelzőben, vagy annak csatlakozásainál - de biztos válasz nem volt. Mondjuk neked mindegy is, csak a lényeg, h tényleg van ilyen, nem kell hozzá ráülni/leejteni)Amazontól vásároltnál jár is erre a garanciális csere, így mindenképpen harcold ki a hazai boltban, ne hagyd magad lerázni: a jótállás lényege, hogy a forgalmazónak kell bizonyítania, hogy nem rendeltetésszerű használat okozta - nem pedig neked az ellenkezőjét
viszont jó lenne látni az Amazon levelét is okulásként, mert ez így valóban ellenérv a hazai boltból vásárlással szemben
[ Szerkesztve ]
-
dReFiX
senior tag
Eddig mindent megjavítottak még azt is amit nem kellet volna stb., lehet látják a rendszerben hogy viszonteladó adta el, így oldja meg az a gondokat... Ebben az esetben akkor nem érdemes ilyen helyen venni a készüléket. De valaki javítson ki.
-
sto1911
veterán
válasz dabadab #8120 üzenetére
"Írtam az Amazonnak, aki lerázott mondván nem nálunk vásároltam...!" - ezt o irta
A multkor valaki jol leugatott, mikor az aprosok vs. Amazon temaban mondtam el a velemenyemet, nem orulok neki, de itt van ra a bizonyitek... Nyugodtan vegyetek noname gsm-bol 5k-val olcsobban, ahogy elnezem megeri...
-
Degeczi
nagyúr
válasz sto1911 #8121 üzenetére
a vicc az, h boltból nem is olcsóbb, hiszen jellemzően 30-35 között adják a reklámos verziót, míg az Amazontól 30-31 a normál...
fórumos magáneladótól már valóban 5e-rel kevesebb a reklámos, vagy ebay-ről vásárolva még olcsóbb, ha átcsúszik a vámon - de ez alapján ott is bele lehet esni egy ilyen elutasításba
-
bladegery
senior tag
Nekünk a családba van két olvasónk és mi a 2epub-on szoktunk konvertálni, így még programot se kell telepíteni. Eddig olyan probléma volt csak vele hogy ha ékezet van a fájl nevében az nem mindig tetszik neki.
gergely-szabo.com
-
Ágicám
csendes tag
Sziasztok! Köszönöm a válaszaitokat. Igazából nem is volt olcsóbb, csupán egyszerűbbnek találtam bemenni egy boltba és megvenni, mint megrendelni. De hát ennyit az egyszerűségről... Egyébként igen a boltban ránéztek és rögtön mondták, hogy biztosan külső behatás történt, de aztán elküldték a szerzvizba ahonnan ugyanezt a választ kaptam. Ja és valóban repültem. Oda felé útnál még nem volt semmi, csak amikor hazaértem romlott el.
-
Zirowe
nagyúr
Amúgy a kijelző külsérelmi nyom nélkül is be tud törni.
Nekem sajnos most esedékes a k3 kijelző cseréje, nyáron betört (amazon max engedményt ajánlott fel, ha veszek egy újat), kívülről minden ép, a kijelzőn absztrakt csíkok, szétszedtem, és belül viszont láthatóan törve van.
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
scarabaeus
őstag
Quoth the Raven "Nevermore."
-
Zirowe
nagyúr
válasz scarabaeus #8128 üzenetére
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
endruboy1
senior tag
-
Zirowe
nagyúr
válasz dabadab #8132 üzenetére
Igen, de itt azt hiszem az zavart be, hogy norvég létére uk oldalt használta, a norvég törvények pedig szigorúbbak a tartalom szolgáltatók felé+amazon ászf konfliktus.
Szóval ez nem úgy megy, mint ahogy a game best buy topicban mondják, hogy nyugodtan lehet amcsi címmel innen vásárolni játékokat, úgyse lesz belőle semmi.
Az amazon igenis figyelemmel kíséri a mozgásokat.[ Szerkesztve ]
-
ss26
csendes tag
Sziasztok!
Amazon garanciával kapcsolatban lenne kérdésem.
Ha 2012. novemberi kiszállítással, amerikai címre megveszek egy Kindle-t, de a készüléket csak 2013. áprilisban regisztrálom/kapcsolom be először - ebben az esetben mikortól él rá a garancia?
Köszi! -
hampidampi
senior tag
"We warrant the Device against defects in materials and workmanship under ordinary consumer use for one year from the date of original retail purchase."
Magyarul a(z eredeti Amazonos) vásárlás időpontja számít.
Ami ugye logikus is, mert pl. ha egy készüléket soha nem regisztrálsz akkor gyakorlatilag örökélet garanciád lenne. -
Libretom
aktív tag
Jól értem? Ránéztek a boltban, és közölték, hogy "erőszakos behatás történt"? Vidd vissza, vegyék át, aztán lehet vitázni. Világos a helyzet: szerintem ezeket a készülékeket hazánkban valójában sehol nem tudják javítani, ( a kijelzőt biztos nem...). Ez volt a legegyszerűbb módja a vevő (le)kezelésének. Én nem hagynám annyiban, és ha keményen lépsz fel, talán ki is cserélik.
-
freelanced
addikt
Hali! Ha itt PH-n veszek egy Kindle-t, NeoExDeath-től, hogy van a garancia? Mivel gondolom ezt ő rendelte. Szóval mennyi lesz rá? Illetve hogy érvényesithetem meg ilyenek?
Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.
-
NeoExDeath
aktív tag
válasz freelanced #8137 üzenetére
1 év gyári Amazon garancia van rá, attól a naptól kezdve hogy beregisztrálod a saját nevedre, amikor telepíted a gépet első indításnál. Olvasd el HardRic hozzászólását ebben a kérdésben. Ezt persze az Amazon hivatalosan nem ismeri el ahogy feljebb is írták, de a gyakorlat mégis ez. Persze lesznek kételkedők.
Bármi panasz esetén neten lehet felvenni a kapcsolatot az Amazon supporttal, chat vagy levél segítségével, angol nyelven.Amúgy ilyesmit nyugodtan megkérdezhetnél tőlem is priviben
-
Degeczi
nagyúr
válasz NeoExDeath #8138 üzenetére
normál esetben pár hét különbségről van szó a viszonteladói vásárlás és a végfelhasználó beregisztrálása között, így érhető, ha nagyvonalú az Amazon, a kérdező azonban fél éves különbséget említett!
arra már nem bazíroznék, az már tényleg kezd a "végtelen garancia" felé tolódni - nagyon meglepő lenne, ha még azt is bevállalnák!
-
Efreet
senior tag
válasz Degeczi #8139 üzenetére
Egy aktív, amerikai vásárlónál simán összejön a "végtelen" (és feltétel nélküli) garancia - lehet olvasni olyan Kindle-tulajdonosról, akinek a több éves Kindle 1-et cseréltek 3-ra elromláskor, lopott/elvesztett eszközt cseréltek ki "garanciálisan" - ahogy Bezos mondta is a Fire bemutatón, ők abból akarnak megélni, hogy te fogyasztasz, ezért adják odaát a reklámmal támogatott kis Kindle-t egy vacsora áráért.
(sokan már azt jósolgatják, hogy egy-két generáció, és megteremtik a lehetőséget az ingyen Kindle-re Prime előfizetőknek, amivel csak vásárolt tartalmat lehet majd fogyasztani)u.i.: persze ennek az ellentétéről is lehet olvasni, akadékoskodás, nyűglődés, fogyasztóvédelmi rugdosódás, stb... természetesen ők sem tökéletesek, és Rajeev az ügyfélszolgálaton is kifoghat egy rossz napot.
Mindig jó módszer nagybetűvel írni azt, amiről a leghalványabb elképzelésünk sincs. (Douglas Adams: Dirk Gently Holisztikus Nyomozóirodája)
-
Bosco01
tag
Sziasztok!
Kindle 3-on be lehet azt állítani, hogy a lap tetején vagy az alján (nekem tökmindegy), folyamatosan mutassa a szerzőt és a címet?
-
Bosco01
tag
válasz hampidampi #8144 üzenetére
OK. Köszi!
-
viktooria
csendes tag
Sziasztok!
Lassan beruháznék egy masinára, s bár utánaolvasgattam a dolgoknak, eléggé láma vagyok a témában, a következő kérdésem lenne:
Linkelek egy mintaoldalt, gyakorlatilag kizárólag ilyen szövegeket, könyveket használnék (van, ami PDF-ben van, jópár excel táblázatban vagy épp, mint itt, Wordben)
A szöveg jellegéből adódóan fontos lenne, hogy horizontálisan ne kelljen scrollozgatni, tehát egyszerre lássam az egymással korreláló mondatokat, szövegrészleteket; a cél pedig a nyelvtanulás.http://i.imgur.com/B5oX0.jpg
Ezt tekintetbe véve érdekelne a véleményetek:
- megfelelő-e erre a Kindle, ha igen, mégis, mely típusa (illetve megúszhatom-e 6"-on vagy mindenképp 9"-es kell)
- ha nem, akkor tudnátok-e ajánlani alternatívát
- milyen formátumba rakjam e könyveket a minél könnyebb megjeleníthetőség, ill. kezelhetőség igényével (beleértve a karakterfelismerést is, nem tudom, ez mennyire gyakori probléma)Köszönöm.
-
viktooria
csendes tag
válasz dabadab #8147 üzenetére
Nagyon rendes lenne Tőled, köszi szépen.
http://www.mediafire.com/?g20whhusqud90lc
Egy másik fórumon azt ajánlották, inkább tabletet vegyek hasonló célra (eleve a sok flashcard app szép szabályosan tördeli a szöveget, jelenleg az androidos telómat használom erre), csak egyfelől azok elég gyorsan lemerülnek, és én napi 14-16 órában használnám az eszközt, minden nap nem akarok töltögetni, míg egy e-reader elvileg hetekig bírja, másrészt folyamatosan bámulnám a képernyőt, a tabletek pedig (tudomásom szerint) nem e-Inkesek. Persze, nem tudom, van-e kivétel normális árkategóriában.
Úgyhogy jelenleg teljesen tanácstalan vagyok, tán a kép majd segít a döntésben, még egyszer köszönöm.
-
curtis2
aktív tag
Hali,
Kindle 3-am akksija kezd jelentősen fáradni, gondolkodom egy új masina véteklén.
Azonban nemigen követtem az azóta kijött új gépeket, valaki tudna segíteni, melyik a tuti masina?
Az sem voilágos már, hogy azóta hányféle jött ki:
- Kindle,
- Kindle Touch
- Kindle PaperwhiteAz utóbbinak van a beépített világítása vagy melyiknek? Mert az egy fontos opció lenne nekem..
curtis
-
dabadab
titán
válasz curtis2 #8149 üzenetére
A Kindle (K4) meg a Touch az gyakorlatilag ugyanaz, csak az egyik fizikai gombbal mukodik, a masik meg erintokepernyovel (szerintem a gombos a hasznalhatobb, ill. a Touch talan mar nem is kaphato). A PW kapott uj, valamivel nagyobb felbontasu kijelzot meg annak van beepitett vilagitasa (ami sokkal jobbnak tunik, mint a K4 vilagitos tokja), viszont abbol csak erintokepernyos van.
(#8148) viktooria: oke, este felrakom a kepet!
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Mielőtt kérdezel, kérünk, hogy olvasd el a téma összefoglalót!
Tiltott témák
● könyvek illegális beszerzése
● 3G modem internet megosztása vagy a korlátozás kijátszása
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- iPad Pro 12.9" 512 GB Wi-Fi Space Grey + Pencil 2 + Magic Keyboard garanciális
- Samsung Galaxy Tab A9+ 8/128GB ÚJ 12hó jótállással!
- iPad Pro 2022 M2 11 wifi+ cellular 1 év Apple jótállás +számla
- iPad Pro M2 11" 2026.03.30 Apple jótállás névre szóló számlával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest