Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Zebu

    addikt

    Sziasztok! Egy kis tegnapi túra beszámoló....

    Tegnap reggel mentem egyet terepen hosszú idő után: [link]
    Kipróbáltam a balatonfűzfői 30km-es szakaszt amit a pár napja linkeltem. Kicsit hosszabbra sikeredett.

    Nagyon kalandos volt az utam. Leszögezem, hogy egyedül mentem egy teljesen ismeretlen terepen. Nem is mertem nagyon megereszteni neki. Többször is letértem az útról, elkeveredtem sajnos. Találkoztam 2 vaddisznóval, akik kb 2-3 méterre voltak tőlem az út mellett. Kicsit ijesztő volt, de szerencsére a bokrok felé vették az irányt.

    A terep nagyon jó volt, igaz volt pár rész ahol elég süppedős friss föld út volt, plusz akadt még olyan szakasz is, ahol elég mély mutva volt. Volt pár emelkedő ahol inkább toltam, mert annyira puha volt a talaj és tele volt gallyakkal, hogy nem volt kedvem feltekerni. Olyan szakasz is volt, ahol szalmával volt borítva az út az aratás után. Ez is para volt kissé :) Összességében erdészeti utak voltak leginkább, jól járhatók, köves, sziklás talajjal. Az erdő már izgalmasabb volt, mert ott elég buja volt az aljnövényzet. Volt, hogy akkora volt, mint a kerekem. Sőt még olyan keskeny ösvényeken is kellett menni, ahol alig fértem el.

    Egy efféle szakaszon sikerült esnem egy jót. Egy kisebb lejtőn hajtottam lefelé ahol elég nagy volt az aljnövényzet. Egysze rcsak azt vettem észre, hogy repülök le a bringáról és fekszem a földön. Az SPD pedál úgy kioldott szerencsére, mint egy sí bakancs, szóval ez még jobb volt így. Csuklómat kicsit odavertem, meg a térdeimet, de nem volt gáz. Bringa sem sérült. Egyébként egy fa volt keresztben az úton, azon fordult keresztbe a kerék. Nem látszott a növényzettől semennyire sem...

    Még előtte behajtottam az erdőbe is, mert úgy láttam arra megy az út, de nem arra ment. Kalandoztam kicsit a fák között a hátamon a bicóval, mert nem láttam merre megy az út. Feladatam, kikeveredtem és akkor megláttam a kanyart, amit addig nem láttam :)

    Sebaj nyomtam tovább. Szentkirályszabadjánál találkoztam őzekkel és méhkaptárak mellett is el kellett menni. Na az kicsit ijesztő volt... Ezután következett egy birkatelep ahol annyi légy volt, hogy para volt megállni, mert kapásból rámrepült vagy 100. Ezután egy ház mellett megkergetett egy kutya is :) Ezt is megúsztam! :D

    Az egyik erdei úton szembejött egy munkagép, ez is meglepett. :)

    Sajnos sikerült lekeverednem az útról a Balatonalmádi Malom-völgynél és nem is találtam vissza. Felmásztam a hegyre bringával a hátamon, gondolván arra kell mennem. A mászás jó nagy szopás volt és természetesen nem arra kellett mennem. Annyit keresgéltem az utat, hogy végül feladtam és hazajöttem másfelé. Mondjuk a pálya 80%-át sikerült teljesíteni.

    Sajnos sűrűn meg kellett állnom, mert nem tudtam merre kell menni és néznem kellett az útvonalat a telefonon. Bár az erős napsütésben ez elég nehézkes volt.

    Király volt az egész egyébként, nagyon bejött! Viszont legközelebb teljesen ismeretlen úton nem fogok egyedül elindulni. Nem mertem rendesen menni, mert nem volt teljes biztonság érzetem...

    Az esés óta fáj kicsit a csuklóm, kicsit aggódom hogy fogom bírni a Balaton kört csütörtökön. Addig összekapom magam :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák