Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • fulton

    addikt

    válasz Ringman #262610 üzenetére

    Köszi, nem is gondolná az ember hogy mennyit megy. (nem érzem, csak mikor így a számokat vissza nézem).
    Ez a csípő dolog beárnyékol, .. kértem időpontot reumára, szeretném ha orvosilag utána néznénk, mivel nem jön rendbefele a bal csípőm, most már van hogy este kerékpározás után is sajgó enyhe fájdalom van pihenve/fekve (közvetlen ott bent a forgónál, csípőben). De akár egy hosszabb séta után is felerősödik...nem tetszik. Így doki nem e valami porckopás vagy valami hasonló áll a háttérben, és a kerékpározás/netán egy korábbi rossz beállítás/megerőltetés előhozta....de csak találgat az ember így. Tekerés közben nincs tünet, kivéve ha hátrébb tolom magam a nyeregben, akkor taposó mozdulatnál érzem.
    Amennyire tudtam megvizsgálgattam magam, mi hogy mennyit hajlik (csípő) , nincs mozgásilag beszűkülés, (kicsit a bal korlátozottabb, mindig is ilyen volt) De pl a hétköznapi életben is ha hajolok vagy nyújtok háton fekve egyenesen felemelt lábbal, érzem hogy a bal csípő nem oké, és "védem".

    Javult mióta figyelek rá hogy a bal lábam ne "térjen" befele (váz fele) tekerés közben hanem a neki "jóleső" vonalban járjon(inkább kifele), illetve a nyerget is előrébb hoztam 0.5cm -el , de rendbe nem igazán jön. És ez így van mióta spd -re mentem (kb fél éve). Előtte meg a jobb csinálta, taposónál 1 cm-el lentebb volt a nyereg és a jobb csípőm volt ugyan ezekkel a tünetekkel (plussz ott a láb/talp épp hogy állt a pedálon ugye). Aztán jött az SPD (nekem a stopli leghátul van)+ az 1cm fentebb nyereg és vagy véletlen vagy sem, de megszűnt. Volt egy 2-3 hét amikor minden tünetem elmúlt, aztán egy kör után megjelent a bal-ban és onnantól nem múlik(hol erősebben hol gyengébben de jelen van). Ennek már majd fél éve. (valszeg egy rossz lábpozi+a megerőltetés hozhatta elő).
    + mintha! de nem esküdnék meg rá, a jobb lábam kicsit rövidebb lenne.

    Vettem lúdtalp betétet, Specialized kék ++ vált be. Valamit csak támaszt ez is. (természetesen beállításokkal játszadoztam határokon belül) Vissza követtem a beírásaimat itt a fórumon, aztán dátum alapján a bringámról készült képeket hogy épp milyen volt a kerékpár beállítása akkoriban (kormány mennyire volt fent stb..) és teljesen mind1 volt, mikor magasan volt a stucni és a kormány, akkor is volt panasz a jobb csípőben, szóval ennek a "mennyire" bedőlve tekerek(csípőhajlásiszög), sztem nincs köze hozzá.
    Gondoltam arra is hogy egy jó ideig csak lazán fogok tekerni, bár egy két laza kör után is ez van...de megpróbálom kitartóan lazán tolni egy ideig hátha. a rövidebb hajtókar is megfordult a fejemben...(bár ennek ellent mond a fentebbi beírásom)
    Emiatt mozdultam ismét el a keskenyebb nyereg (kísérletezés) irányába, nem e az (is) játszik közre. Bocsi a hosszú írásért...

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák