- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Aktív témák
-
dqdb
nagyúr
válasz Teasüti #6600 üzenetére
Van külön XM 317 és XM 317 Disc. Kerékszettből a Crossride UB felnifékes, a Crossride UB/Disc felni- és tárcsafékes.
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
ludsimon
veterán
Jó tekerést az estére srácok és Ariadne (ha mész)!
Én 4. napja 5-6 órákat alszok napi 8 óra munkával, úgyhogy ma kialszom magam.
Még 3 hét és én is benne leszek bármilyen mókában.undefined
-
Ariadne
őstag
Sajnos eléggé szétesett a csapat idénre, aminek több oka is van. Nem hiszem, hogy lesz még olyan, mint 2007-től 2009-ig volt. Most épp azon gondolkodom, hogy szégyen vagy sem, de keresek egy másik csapatot...
ludsimon: Bármibe ami csoportos és 50km-es körzetben van.
50 km-es körzet? Nem vagy túl ambiciózus, Börzsöny ezek szerint már szóba sem jöhet...[ Szerkesztve ]
"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)
-
Vasinger!
nagyúr
Köszönöm a válaszokat, így teljesen tiszta, teljes mértékben igazatok van.
Amúgy voltam bent Meménél és a konklúzió annyi, hogy: várok
Elvileg a közeljövőben várhatóak fully-k, ami most van a Simplon nem túl szimpi nem lockolhatóság szempontjából.Végül is nem sürgős a vétel, de azért jó lenne, ha a nyaram egy részét egy jó kis fully tölthetném
-
ludsimon
veterán
Az tök jó, de a bármilyen móka elméleti elgondolás volt (no mondegy nem vágtátok ). Fizikai korlátok azért vannak egy merev Neuzerrel.
Ahol viszont Ti le tudtok menni ott én is. Nem DH pályára gondoltam.Szerk.:
Ez gyors volt. DX vissza is küldte a lóvét amit tegnap küldtem.[ Szerkesztve ]
undefined
-
dqdb
nagyúr
válasz ludsimon #6609 üzenetére
Nem DH pálya, sima XC, merev villával is simán teljesíthető, csak van benne némi terepakadály
Az tök jó, de a bármilyen móka elméleti elgondolás volt (no mondegy nem vágtátok)
Vágtuk mi, azért reagáltunktAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
Ariadne
őstag
válasz ludsimon #6609 üzenetére
Dehogynem vágtuk, lett volna egy csiklandósabb megjegyzésem is, de inkább visszaszívtam. Lényeg, hogy pár hét és jössz te is, ez nagyon jó, kell a bringázás, nem csak mindig az egeret szorongatni, bármilyen jó gyors is...
"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)
-
R
senior tag
Senki sem cserél biciklit mostanában?
-
Fasten
tag
válasz rétisün #6485 üzenetére
Újra jelentkezem..
Megnéztem a kolléga bringáját, egy schwinn-csepel bringáról van szó, amit lefestettek szép színűre, dupafalú alufelnikkel, acél vázzal, viszonylag jó gumikkal, bikepositive kényelmes nyereggel, frankó V-fékekkel és ránézésre jó váltókkal. nem lóg, nem zörög, gondosan karbantartott.
de még mindig hezitálok, hogy annak a vételárát ( 30k ) ha beleölném az én bringám feltámasztásába, akkor nem ugyanott tartanék??? ( sajnos az én bringámat nem számolja be a kollega, de ő is azt mondta, ha valaki ad érte 10-et, akkor gondolkodás nélkül... :-D )
Szóval mibe kerülne olyan közepes kategóriájú cuccokból egy ilyen elképzelés az én bringámra, anyagárban?
-első-hátsó felni + gumik
-első hátsó V-fék komplett ( fékkar, bowden, pofa )
-középagy
-lánc
-fogaskerekek hátulra
esetleg kormány + ülés
( kb. csak a váz maradhatna meg :-DD )Mert ha ez megállna 30 körül, akkor inkább az enyémbe forgatom azt a pénzt... minthogy vegyek másikat, az enyém meg rajtammarad, mert így nehéz eladni :-)
üdv
Some people believe football is a matter of life and death, I am very disappointed with that attitude. I can assure you it is much, much more important than that.
-
Ariadne
őstag
Help! Tudja valaki, hogy lehet kiszedni a lencsét egy shimano equinox szemüvegből? Nem találok hozzá se papírt, se neten utasítást... Ha valaki tudja vagy talál, megköszönöm.
-
Manitou
veterán
ment privát.
első-hátsó felni + gumik
duplafalu felni minimum 2k/db + valami minőségibb gumi 2k/db vagyis összesen 8k
régi felni kifűzése, új felni befűzése és centírozása 3k/ kerék vagyis öszesen 6k
És lehet a régi küllők nem lesznek jók az új felnihez, akkor még 2x36x40FT = 2,9k a küllő a két kerékre-első hátsó V-fék komplett ( fékkar, bowden, pofa )
minimum 6-7k-középagy ~2k
-lánc -1,5-5k attól függően milyet veszel , de nem garantált, hogy jól fog futni a mostani hajtóműveddel
-fogaskerekek hátulra ha menetes fogaskereket akarsz ( már pedig a tiéden olyan van ) minimum 2,5k
esetleg kormány + ülés ~2k + 2-20k-ig amit akarsz
( kb. csak a váz maradhatna meg :-DD )Ez így összesen meghaladja a 30k-t és akkor még a szerelési díj benne sincs, ha nem magad végzed a többit ( kivéve kerék építés , az benne van)
És a végeredmény az hogy van egy régi acélvázas bicajod, ami egy alap váltórendszerrel, hajtásrendszerrel rendelkezik, a felnije talán jobb mint egy átlagos olcsó bicajé, és kb ennyi.
Nem éri meg.
[ Szerkesztve ]
-
Mewryck
tag
irok egy listát Neked,hogy ez nálunk kb mennyiből jönne ki
-első kerék(alu agy+küllök+alu duplafalu felni=kompletten) ->3600
-hátso kerék(-||-) ->4000
-gumik (CST 26*1.9 1800/db[nemsokára emelkedni fog],vagy noname kb 1400/db-tól) ->3600
-belsők (autoszelepes 550/db) ->1100
-v fékek(trinity alu 1500/db) ->3000
-v fékkar(trinity alu) ->2500
-monoblokk (középagy helyére) ->2200
-lánc (attol függ h 6-os v 7-es kell) ->1100 v 1400
-lánckeréksor (attol függ h 6-os v 7-es kell,ha hatos akkor pozicios vagy nem)
-6os nempozíciós(noname) ->1200
-6os pozíciós(shimano) ->2600
-7es pozíciós(shimano) ->3000
-kényelmes nyereg(van olcsóbb is) ->1800
-bowdenek(2fék 2 váltó) ->400
-bowdenház ->kb 450ez igy kb 27k huf anyagár (drágább cuccokat számolva),ehhez még kell,hogy a hajtomű ne legyen elkopva,a két válto ne legyen berohadva,a váltogörgök ne legyenek elkopva,váltokarok rendesen váltsanak,kormánycsapágy ne kotyogjon,ne szoruljon,ne legyen el/kikopva,kormány-kormányszárnak ne legyen baja,nyeregcsö ne legyen belerohadva a vázba,váz-villa ne legyen elcsavarodva,menet elnyalva,stb stb...ha ez mind klappol,erre jön rá nálunk min.10k munkadíj
ezekután mérlegelj,neked megéri-e ennyit rákölteni,hozzáteszem:a kolléga bringája sem biztos,hogy olyan jo állapotban van(valoszinű hogy arra is költeni kell)
én egy uj montit ajánlanék (mindene uj,szép festés,neked megfelelő szin,1 év garancia)
üdv
...és úgy akarom élni az életemet, ahogy megálmodtam, nem pedig úgy, ahogy mások elvárják...
-
Fasten
tag
válasz Manitou #6620 üzenetére
köszönöm a gyors választ.
Igen, sajnos én is úgy látom, ez a bringa gazdasági TK Nem éri meg már felújítani sajnos... Szóval akkor vásárolnom kell egy másikat... Nézelődöm.
@Mewryck: Köszönöm a hozzászólásod, mindenképpen mérlegelem ezt az alternativát is!
üdv mindenkinek!
Some people believe football is a matter of life and death, I am very disappointed with that attitude. I can assure you it is much, much more important than that.
-
postajoska
tag
Üdv mindenkinek!
Aki szeretne a közeljövőben ebike.hu-ról rendelni, mert olcsóbb, mint fizikailag létező boltban, azt szeretném lebeszélni erről.
04.16.
Regisztráltam, és még aznap rendeltem 3 alkatrészt. ( Felni, agy, fék)
05.08.
A termék várható érkezési ideje 06.11.
Ma 06.17.-e van, és aki rendelt már ebike-ről, az tudja, hogy a termékeknél külön ott van, hogy melyikre várunk még.
Avid BB5- Polcon (tehát ez már küldéskész)
Novatec DS02SB - Várható érkezési idő. 07.11.
Sun Double Track- És semmi info.Várható küldési idő: 07.11
Tehát eddig úgy tűnik, hogy min. 3 hónapot várhatok a cuccra, és hiába hívtam fel az ügyfélszolgálatot, ott is csak ööö-ztek, hogy mikor lesz Double track. Azt hittem, hogy a Merkur már megszűnt, de úgy tűnik visszatért 2011-ben.
Aki rendelt már: Veletek is ez volt?
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz postajoska #6624 üzenetére
Ha nincs valami a nagykerben akkor nincs. Olyan cuccokat kell nézni ami van, vagy meg rendelsz külföldről. Ez sajnos ilyen.
[ Szerkesztve ]
-
rétisün
veterán
én már többször rendeltem tőlük (legelőször 4 éve) de különösebb gondom még nem volt, némi e- mailozgatás után mindig meg tudtuk oldani az ilyen problémákat. de a rendelések nagy része minden gond nélkül jött, amikor e-mailben jelezték, hogy kapom a csomagomat.
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
venember83
nagyúr
Nem, mivel:
1) csak raktárkészleten lévő cuccot rendelek tőlük meg úgy webshopból általában vagy
2) előre leegyeztetem, hogy tuti meglesz 2-3 napon, max 1 héten belül a cucc.Úgy látszik, hogy néha jó alapból türelmetlennek lenni.
-
sanzi89
addikt
válasz ludsimon #6217 üzenetére
Ma kaptam kézhez az itteni, eredetinek árult Nokia aksit, és nagyon durván látszik rajta, hogy hamisítvány a cucc... Csodák sajnos nincsenek, ha eredeti aksit akarok vegyek 5k-ért...
ebike-hoz kapcsolódóan. Én is rendeltem már többször tőlük, a raktárkészletes mizériát még megértem, de egy dolgot nem. Kinézek egy piros kosaras terméket, kapom a mailt, hogy valószínűleg 1 éven belül nem beszerezhető a cucc, lemondom, de a termékek között ugyanúgy szerepel. Ha van valami, ami már tuti nem szerezhető be értelmes határidőre, akkor miért nem törlik a lehetőségek közül?
[ Szerkesztve ]
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
ludsimon
veterán
válasz sanzi89 #6628 üzenetére
Hát akkor kérd vissza a pénzed és van egy ingyen akkud.
Merthogy ez nem genuine ahogy hirdették...
Utángyártott se sokkal rosszabb. Elmegy az.Én ezt vettem jó soká érkezett meg (V10x után) és full eredeti.
Amúgy meg használd ezt... Nyomsz egy F3-at: oda írod a cucc nevét ahogy hirdetve van
Ha meg rejti a negatívjai semlegesei alatt az item nevét és '-' látható eleve lejön, hogy egy rakás szar az ember mindenkit átver és még próbálja elrejteni is.
Ezt próbáltam itt valakinek elmagyarázni, hogy azok a millió pozitívak semmit sem érnek...undefined
-
szki
őstag
Hi!
Ma kegyetlen tempót tekerve Pécsre bicajoztam délelőtt :-) Majdnem 7,5 órát voltam nyeregben össz 200 km-t megtéve, és élvezetes volt a bicajozás minden perce!
Holnap csak 170-180 km jön.Szóval benne vagyok én is jóféle bulikban a jövőben!
Elég körülményes nekem most mobilról böngészni. Meg tudná nézni vki, hogy holnap délelőtt, és délután milyen szél lesz a Dél-dunántúlon?
-
ludsimon
veterán
válasz venember83 #6632 üzenetére
Igen. Teljesen kiűríti az agyadat és a végén arra gondolsz: Minek jöttem ennyire messzire?
Legalábbis én társaság nélkül nem bírom a 100+km-t.
Zenével kéne próbálkoznom lehet teljesen megváltozna a dolog mert zenével tudok igazán az agyam relaxba állítani.undefined
-
szki
őstag
Persze, más dimenzió!
Legjobb részidőm mindig az igazán jó minőségű, azaz tök sima (kevésbé érdes) aszfalton érem el. Pl. 6-os főút.
A hegyi bicajozást is élvezem, de nincs olyan MTB bringám, melyen minőségi fék lenne. Pár hónapja el is hasaltam lejtőn lefelé.Ludsimon: van nekem előzményem, és van track is minden útamról Endomondon. Most hoztam újra formába magam 3 hónap alatt.
Amúgy ismerős a vizsgaidőszak, meg nyári gyakorlat téma. Csak ezt én letudtam közel 20 éve a Győri villmérnöki fősulin.
-
sanzi89
addikt
válasz ludsimon #6629 üzenetére
És hogyan is kérjem vissza a pénzt?
Kell vennem egy normális kitámasztót, ki is néztem a BBB BKS-03 típusút, valakinek van róla véleménye? Igazából amire kíváncsi lennék az az a rész, amin elfordul a "láb" a vázra rögzített részhez képest, mivel egy Bikepositive kitámasztó 2 év aktív használat után eléggé kikotyogósodott...
[ Szerkesztve ]
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
rétisün
veterán
csakhogy szki-nek nem is outija van....itten van a kép.
(#6633) ludsimon: régebben én is hallgattam zenét bicajozás közben, de vagy olyan hangosra kellett tekernem, hogy nem hallottam az autókat, ami nem túl szerencsés, vagy elnyomta a szélzaj a zenét. úgyhogy szépen le is szoktam a zenehallgatásról.
[ Szerkesztve ]
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
ludsimon
veterán
válasz rétisün #6639 üzenetére
Akkor 2 megoldás maradt.
1. nem outizok
2. kipróbálom zenévelesetleg 3. : Valami szivacsot használok a szélzaj ellen mert meghülyülök tőle...
Amúgy nem csaj a szélzaj...
Unom magam ha csak tekerek.
Kell zene. Legközelebb kipróbálom.Szerk.:
szki:
Hát ezzel a bringával akkor elismerésem!
Főleg a kitartásod példaképes.[ Szerkesztve ]
undefined
-
szki
őstag
Pár napja a pedál klipszbe be is szíjazom a lábam. Nem hittem volna, de sokat számít a teljesítményben. Kezdem érteni, miért jó az spd is.
(Természetesen csomaggal közlekedek mostanság, ami kb 5 kg, plusz a bringa gondolom 15-17 kg, plusz én 90 kg. Emelkedőn elég sok a súly. Épp ezért ma kerültem inkább Letenye felé) Ezt a 176 km-t 2x15 perc megállóval nyomtam le szélcsendben [link]
[ Szerkesztve ]
-
DemonDani
addikt
[link]
Recon 351 SL 30kért, és elég jó állapotúnak tűnikNEM FIZETETT REKLÁM! >>armegoszto.hu<< Folyamatosan friss akciók.
-
rétisün
veterán
bizony, jó az spd én se hittem el igazán, amíg ki nem próbáltam/meg nem szoktam...most már nem tudnám nélkülözni.
apropó, amíg el nem felejtjük:
nem igazán lesz hátszeled hazafelé, de legalább nem szemből kapod.
[ Szerkesztve ]
-
tzimash
őstag
Még csak kósza ötletként merült fel nálam néha a zenehallgatás bringázás közben, de mindig el is hesegetem a gondolatot, idegesítene, ha nem hallanék semmit a környezetemből, állandóan vacakolni kellene a zsinórral, kiesne a fülemből a fülhallgató, az izzadság se tesz jót a cuccnak. Szóval mindig arra jutok, hogy több hátránya lenne, mint előnye.
-
rétisün
veterán
nem találtam dátumot az akcióval kapcsolatban, gondolom készlet erejéig tart. azt viszont nem tudom, itt mifelénk melyik boltokban volt/van az akció....
ha már nincs akció, pedált tudok kölcsönadni (akár hosszabb ideig tartó) kipróbálás erejéig, persze cipő nélkül nem sokra mész vele.
[ Szerkesztve ]
-
Ariadne
őstag
válasz DemonDani #6642 üzenetére
Fú hirtelen megijedtem, hogy Meméék feltették apróba a szégyenszemre még mindig náluk vendégeskedő régi Reconomat. Azt tudni kell, hogy ez rugós Recon, OEM változat, tehát viszonylag nehéz, de strapabíró jószág, én jól megvoltam vele. És előny, hogy nem kell hozzá telópumpa.
-
Herooo
csendes tag
Sziasztok, szeretnék venni egy új bukót 10-15ezres kategóriában, elsősorban országúti használatra. Van valami tapasztalatotok, vagy tudtok ajánli esetleg valamit? Nem akarok csak úgy random bemenni a boltba és megvenni. Előre is kösz.
-
dunc
nagyúr
válasz tzimash #6646 üzenetére
"ha nem hallanék semmit a környezetemből" Nem kell maxon hallgatni.
"állandóan vacakolni kellene a zsinórral" Nagyon szépen el lehet vezetni,nem fog akadályozni. "kiesne a fülemből a fülhallgató" Típustól függ valóban ,az un. agyba dugós elég stabilan van bent a fülbe. (abban is edzek,nem esik,nem mozdul meg.)
"az izzadság se tesz jót a cuccnak" Az a dolga,hogy bírja ,persze ha abban fürdik akkor az más....
Én sokszor ,nem hallgatom,csak teljesen üres,biztonságos helyen hallgatom ,de bent van a fülembe ,mert a szél,és menetzaj nem lesz zavaró.A telefonhoz lévőt használom,ha hívnak félre állok,és tudok egyből telefonálni,nem kell matatni.[ Szerkesztve ]
Aktív témák
Hirdetés
● Olvasnivaló az
1. hozzászólásban.
● 2013.04.01-től fokozottan ellenőrzik a rendőrök a kerékpárosokat!
● Bringás jókívánságok:
- Ésszel!
- Széles utat, gumifákat!
- Örökös hátszelet!
Itt a jó idő (és a magas UV sugárzás), úgyhogy hosszú túrák előtt kenjétek be magatokat naptejjel!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest