-
PROHARDVER!
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Aktív témák
-
pengemetal
aktív tag
Tegnap beléptem az outisok táborába Nem is értem eddig miért MTB-kal teketem aszfalton. El kéne menni egy körre, de itt is nagyon fúj a szél (+ nagyon másnapos vagyok :-)
"Nem a berúgás a cél, de útba esik"
-
SOAD19
addikt
A Shimano pd-m424 pedálról mi a vélemény, ár alapján jobbnak kellene lennie a m520-asnál, de mi az igazság? Vagy, csak a műanyag keret, mint extra miatt drágább?
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
Dr.Én
veterán
Hali
Van valakinek tapasztalata a Csepel Torpedó 3-ról?
[link]
Magyar minőségi utakat hogy viseli a felni?Van egy régi verseny bicóm (kb 20 éves), azt tervezem leváltani vele...
WOT: kissio
-
SOAD19
addikt
válasz ---Lasali--- #47807 üzenetére
Aham! Köszi!
A bikemagon van fent egy 10k-ért meghirdetve, akkor lehet mégis maradok a 520-asnál, amihez jár a plusz taposó. Mondjuk a plusz súly nem oszt, nem szoroz, így is 13kiló felett van a bicaj...
Mondjuk, ez azért nem csúnya, és SLX: [link]
Bár lehet, hogy ennek is kb. ugyanaz a belseje, csak dizájnosabb, a számozás alapján gondolom (530). -
D.Orion
veterán
SPD témával kapcsolatban. Nekem is megtetszett ez az irány. Tervezek is némi beruházást, de nem tudom, hogy pontosan nekem milyen lenne jó. Nem olyan régen valaki itt leírt a lényegi különbségeket és ott eldöntöttem, hogy nekem olyan kell amiben azért lehet járkálni is pár száz métert. Túrázni nem akarok benne, csak pl, elsétálni a garázsig a kerékpárhoz, munkahelyen fel az öltözőbe , esetleg ha ebben megyek bevásárolni se legyen gond a járás. Hirtelen azt se tudom, hogy itt pl. vannak-e eltérő szabványok ami miatt pl. nem mindegyik cipő működik mindegyik pedállal.
Milyen pedált és hozzá való cipőt tudtok ajánlani?
[ Szerkesztve ]
-
Gyufaaa
veterán
válasz D.Orion #47813 üzenetére
Egészen más világ tekerni vele. A szakik majd megmondják mi a különbség, mert én még újonc vagyok a témában, de nagyon jó dolog az tény! Nekem MTB-hez való van. Magas recék között simán elveszik a stopli (ez a pedálhoz van nem a cipőhöz) és simán lehet benne gyalogolni, bár elég kemény és kopogós így is. De frankó nagyon! Délután neki is eredek megint.
Tegnap csörgött a telefonom és hirtelen megáltam. Nem a cipővel foglalkoztam először, hanem, hogy felvegyem a telefont. Majdnem burka lett belőle, de eszméletlen gyorsan ki lehet belőle lépni. Utólag végig gondolva levontam belőle a tanulságot. Előbb a megállás és a cipő, majd mehet minden más!
[ Szerkesztve ]
-
D.Orion
veterán
válasz Gyufaaa #47814 üzenetére
Nekem a cross keróhoz kéne valami, de alapvetően én is ilyen túra jellegű cipőt akarok hozzá. Számomra azért vonzó az spd, mert azt vettem észre magamon, hogy nem egyformán helyezem a talpam a pedálra. Az egyik inkább mindig ujjheggyel van a pedálon, míg a másik inkább taposós közeli helyzetben. Ezt az spd-vel könnyen ki tudnám küszöbölni.
-
---Lasali---
Közösségépítő
válasz SOAD19 #47812 üzenetére
520 ashoz amit adnak taposót az megint egy vicc.. az a semmit nem ér kategória, én egyszer próbáltam meg használni még jópár éve suliba járáshoz, de végül letéptem róla aztán bedobtam valahova a kacatok közé, ugye a súlyánál fogva folyamat alulra kerül, tehát cipővel fel kell piszkálni, tehát a rá lépés már körülményes, azon kívül nem tartja meg a cipőt, nagyon rossz tekerni. Ha meg spd vel használod, és alul van az a műanyag, akkor nekem kanyarban folyamat leért...
530 as pedálon az a keret, az megint az értelmetlen szerintem.. dizájnból én nem akarok egy deka alumíniumot hordozni.. valami baj van épp a tech docos oldallal, de tuti ugyan az ennek is a belseje. -
SOAD19
addikt
Én is hozzád hasonló kritériumok alapján akarok venni spd pedált, meg cipőt. Én, szerintem maradok ennél a cipőnél, és egy m520-as pedálnál.
(#47817) ---Lasali---
Köszi szépen!
[ Szerkesztve ]
-
D.Orion
veterán
válasz Gyufaaa #47816 üzenetére
Tetszik ez a kombi pedál, így megmarad a lehetőség a normál cipő használatra. Nálam előfordul, hogy ha éjszaka bemegyünk iszogatni a városba, akkor kerékpárral megyek. Oda azért egész este nem mennék spd cipővel, nem is a járás, inkább a kinézet miatt, csajoknak nem biztos, hogy bejön. Remélem most ezt rendőr nem olvassa.
Cipőt mindenképpen úgy fogok venni, hogy előtte fel tudjam próbálni. De jegyzem a márkákat. Nálam ez nagyon problémás az eltérő méretű lábfejem miatt.
[ Szerkesztve ]
-
deicide
veterán
válasz Doki-HUN1978 #47808 üzenetére
Ez inspirált, igen
Gyufaaa: Thx, ma még 23km és a maradék 30-ra lesz 2 napom (most 613,3)
[ Szerkesztve ]
Live fast - On high - Repentless - Let it ride
-
swoody
senior tag
Sziasztok
Mitől lehet, hogy veszít a nyomásból a gumi használat során? Tegnap kicseréltem a külsőt mert eléggé elvolt már kopva, de mielőtt a belsőt is kicseréltem volna azért megnéztem, hogy tényleg lyukas-e de nem. Szóval nem értem miért enged...
[ Szerkesztve ]
-
sanzi89
addikt
Én meg most gondolkodok, hogy megszabadulok tőle. Nekem nem sok pluszt ad, de túrákon nagyon korlátoz. Ha nem adtam volna ki érte két éve egy kisebb vagyont már lecseréltem volna, de így nagyon vérzik a szívem miatta...
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
---Lasali---
Közösségépítő
válasz swoody #47822 üzenetére
Heló!
Belső anyagától is függhet, hogy mennyire szintetikus vagy igazi gumi. Vagy mennyire könnyített, light belső, vagy sima egyszerű vastag. Nekem a vadi új Xxlight belső 7 barról le engedett 4 alá 1 hét alatt.
Magát a belsőt úgy képzeld el mint egy gumi háló, amin szépen átmegy a levegő, csak elég lassan.
Egyébként lehet gyári hibás, vagy valahol nagyon elvékonyodott, esetleg nagyon miniatűr luk. Fel kell fújni elég nagyra, és vízben végig kell nézni, hogy ereszt-e valahol, és hogy javítható-e. Lehet minimális luk, ahol milliméternél kisebb buborékokat kell észre venned...
Szintetikusabb belsők egyébként kevésbé engedik a levegőt, amelyik jobb anyagból van, pl a tapasztalataim szerint a continental, az jobban ereszt.
Szóval monti ha 2 hetente veszt 1 bart az normális, egy országútit meg ha 3-4 naponta az is normális, tehát fújni kell, ez ilyen. -
törölt tag
válasz ---Lasali--- #47826 üzenetére
Én egész télen a lapított montikerékkel jártam, nem fújtam utána. Vagy az azért nem ereszt, mert alig volt benne nyomás amúgy is? Ezt úgy képzeld el, hogy ráülök és félig belapul vagy mégjobban. Kellett a tapadás.
[ Szerkesztve ]
-
swoody
senior tag
válasz ---Lasali--- #47826 üzenetére
Hmmm akkor valszeg az lesz, hogy elmegyek egy kútra mivel ott látom mekkora nyomás is van a belsőbe és ha ismét hamar leenged kicserélem a belsőt is.
Sokat nem nagyon akarok költeni a belsőre meg úgy az egész biciklire mert kb. egy jobb belső,külső többet ér mint a bicikli.
20-as a kerék.
Köszönöm szépen a segítségeket.
[ Szerkesztve ]
-
---Lasali---
Közösségépítő
válasz D.Orion #47831 üzenetére
Biztos hogy hamisítványok... oakley -t meg egy csomó másik szemüveget iszonyat mennyiségben hamisítanak.. én nem mernék megvenni semmilyen márkásabb szemüveget csak normális boltban. Nekem is van még egy rudy projectem az xfaktortól, mióta megvettem, más szemüvegeket szívesen fel sem veszek, sőt már az elejétől tervezem hogy veszek még egyet. Hamisítvány biztosan nem tudná azt a lencse minőséget mint az eredeti, így egy forintot sem ér.
[ Szerkesztve ]
-
D.Orion
veterán
válasz ---Lasali--- #47832 üzenetére
Kínában dübörög a gazdaság, gondolom ez is onnan van. Tál rízsért... Ilyet én is csak márkaboltban vennék. Nem véletlen, hogy a google nem is dobja ki ezt a linket oakley bolt keresésénél.
-
D.Orion
veterán
Úgy néz ki alábbhagyott a szél itt szfvár-on, indulok is 3-4 órára a Velencei tó környékére. YES!
-
Kashim
őstag
Dejó, elhagytam a tüskét a lánchoz..... kicsit se vagyok ideges, beraktam egy kis lezárható zacskóba tegnap mikor szereltem a bicajt, erre most sehol nincs, mindent felforgattam. Nem hiszem el...
Lehet ilyen lánchoz patentszemet szerezni valahonnan, vagy jó hozzá másik is?
szerk: 8-as Shimanohoz látok itt, de nem tudom ez jó lehet-e vagy másmilyen kell.
[ Szerkesztve ]
-
rétisün
veterán
válasz D.Orion #47834 üzenetére
én is ebben bíztam, az előrejelzés szerint délutánra egy kicsit csökken(nie kellett volna). itt mifelénk még mindig eléggé fúj, de ha szélcsendre várnék, soha nem bringáznék
legfeljebb majd megyek 20-as átlaggal, na és akkor mi van?(#47835) Kashim: shimano patentszemet biztos nem, ha jól tudom a shimano csak tüskét ad a láncaihoz. de sram, kmc, bbb patentszem is jó lehet hozzá.
[ Szerkesztve ]
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
Kashim
őstag
Közben körbejártam a témát, beírom hátha más is kerül hasonló cipőbe. Elég sokan használnak ilyen sram patentszemet 9 sebességes Shimano lánccal és nem volt vele gondjuk.
Már csak kéne találni valakit akitől tudok venni, mert egy párszázas cuccot nem hozatok le 2000ft-ért bármennyire is kéne.rétisün
Köszi a tippet.[ Szerkesztve ]
-
SOAD19
addikt
Hátha nem volt még:"Két emelet magas kerékpár"
Hogy nem borul el vele, mikor lelassít?!
-
SOAD19
addikt
dqdb fórumtárs linkelte nem régiben ezt az oldalt a m520-as kapcsán. A stopli indikátor, az a stopli lenne, nem?
Illetve írva vagyon még, hogy: "Macskaszem SM-PD22 "
Azaz, akkor a műanyag taposó is járna hozzá? Tudom, írta ---Lasali--- kolléga, hogy semmire se jó. A bikemagon értekezek egy 520-as eladóval, 7,5k-ért adná taposóval. De, a linkelt oldalon is kb. annyiért megkaphatom, de a srác szerint, ahhoz nem jár stopli. De, mi lenne a stopli indikátor, csak maga a stopli, nem?!Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
pengemetal
aktív tag
Outit mennyire kell kímélni? Padkáról le-föl, kátyúkba belemenés?
-
lsebestyen
addikt
válasz pengemetal #47843 üzenetére
Felnitől függ, én mindenesetre padkáról sosem megyek le, mindig megállok előtte, pedig viszonylag jó felnim van, a kátyúkat is kerülgetem amennyire lehet, főleg h mivel merev az egész a s*ggem is fáj rendesen ha belemegyek egybe...Pont tegnap keróztam olyan úton, h ihajj...Már tisztára elzsibbadt a lábam az úthibáktól
-
hoffman_
nagyúr
válasz lsebestyen #47845 üzenetére
lehet azt nem szereti akkor az ss-em, hogy én mindig rá is tekerek még egy nagyot, hogy lendülettel menjek le?
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
törölt tag
[link]
ÁÁÁÁ, hát milyen ocsmány ez? Az más téma, hogy a lánc kb., mint az enyémen volt, meg az a becsúszó.... De mi ez az ocsmány hegesztés, meg az a túllógó vázcső. Mi eeeeeeeez? Mi ez a hányadék?[link]
Boltbajárós merev acél kecske. KÉT TÁRCSÁVAL! Ilyet kerestem. De hogy mondjam, most hogy így látom képről nem győzött meg. Tudom, hogy megölhetetlen (ha jó) és rémegyszerű kevés hibalehetőséggel. De nekem most ezek az Y össztelós hullák bejönnek. Ki akarom próbálni, legfeljebb egy életre megutálom és utána veszek ilyen boltbajárósat. Két tárcsával öreg. Nem ám akármivel. Egy márkásabb alsókategóriás V lehet legyűri.[ Szerkesztve ]
-
pengemetal
aktív tag
válasz lsebestyen #47845 üzenetére
Köszi, Alexrims at450 a felni
Aktív témák
Hirdetés
● Olvasnivaló az
1. hozzászólásban.
● 2013.04.01-től fokozottan ellenőrzik a rendőrök a kerékpárosokat!
● Bringás jókívánságok:
- Ésszel!
- Széles utat, gumifákat!
- Örökös hátszelet!
Itt a jó idő (és a magas UV sugárzás), úgyhogy hosszú túrák előtt kenjétek be magatokat naptejjel!
- iPhone topik
- Spórolós topik
- Bitcoin topic
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- BestBuy topik
- Milyen processzort vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen monitort vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I3 10105F / GTX 1070Ti 8GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest