-
PROHARDVER!
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Aktív témák
-
cekkk
veterán
válasz D.Orion #47685 üzenetére
Köszi!
Max 120, de lehet idén már nem sok lesz belőle, majd kiderül.
Két lehetőség van, vagy használtan valami jobb állapotút, vagy újonnan valamit, azt viszont csak apum üzlettársától aki bicikli kereskedő és tudok szerezni egy kis kedvezményt De ez csak abban az esetben, ha valami nagyon jó dolgot tudok kifogni ott Egyébként használtban gondolkozom erőteljesen. Mondjuk én közel 193-194 cm magas vagyok és sajna ilyen mérethez ritka a használt gép -
dqdb
nagyúr
válasz madmike #47700 üzenetére
Azt nem mondom, hogy nem gáz, de a tárcsafék természetes velejárója amiatt, hogy tárcsa egyes szektorai fékezéskor eltérő hőterhelés kapnak, és ezért eltérően tágul/hűl vissza a fém. Megpróbálhatod óvatosan kiegyengetni a tárcsát, de csak ezért én újat nem raknék fel, mert abba is beleugrik majd egy nyolcas idővel.
Olyan is gyakran előfordul az első keréknél, hogy csak kanyarban ér hozzá a fékpofához a tárcsa, ez egy ilyen műfaj, tárcsafékes bringán sohasem lesz tökéletes csend
Ahogyan venember83 is írja: ha kicsi és nem zavar a hangja, akkor ne törődj vele.
[ Szerkesztve ]
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dqdb
nagyúr
válasz madmike #47704 üzenetére
Gondolom nem egy kalapáccsal kell nekiesni.
De, röhögni fogsz, az az egyik megoldás, még a kereket sem kell kivenni, ha tudod, hová, milyen szögben és mekkorát kell ütni Én mindenesetre célszerszámmal állnék neki, ha egyszer úgy alakulna.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
venember83
nagyúr
válasz madmike #47704 üzenetére
Franciakulccsal is lehet próbálkozni.
-
-
Stauffenberg
nagyúr
Azt hiszem lehetetlent kérdezek, de azért hátha:
Tudtok olyan szakaszokat ajánlani országútihoz Újpestről kiindulva amerre érdemes tekerni? Kezdésnek 30-40 kilométeres köröket mennék. Nem baj ha kivezet a városból, bár Dunakeszi fele a prosti negyeden át nem biztos, hogy akarok hajtani.
Főleg frissen felújított szakaszok érdekelnek ahol a tempót nem korlátozza, hogy kátyúkat kell kerülgetni vagy annyira ráz, hogy nem lehet rajta emberesen pedálozni.
Szóval csak az érdekel, hogy itt a környéken vannak-e szakaszok ahol nyugati bringásnak érezhetem magam vagy mindenképpen marad a balkáni posvány?
-
lajbi101
tag
Magura visszahívás!!
Kedves Magura tulajdonosok!Problémák merültek fel egy bizonyos gyártási periódusban készült MT6 és MT8 fékekkel, ezért a Magura visszahívja az ebben a periódusban készült összes ilyen típusú féket. Mint a Magura termékek hazai forgalmazója, mi vagyunk felelősek a visszahívás lebonyolításáért, melynek részletei a következőek:
Előfordult, hogy alacsony hőmérsékleten csökkent illetve teljes mértékben elment néhány MT6 és MT8 fék fékhatása, ezért a Magura úgy döntött, hogy visszahívja minden ilyen fékét a 20532-es sorozatszámig. Ez a visszahívás azokra az MT6 és MT8 fékekre is vonatkozik, amelyeken nincs sorozatszám. A 20532 fölötti sorozatszámmal ellátott fékeknél illetve egyéb Magura fékeknél (MT2, MT4, MT custom, stb.) ez a probléma nem jelentkezik, így ezek visszahívására nincs szükség.
A visszahívás menete:
Kérjük, a saját csatornáidon keresztül –természetesen mi is meghirdetjük minden csatornánkon-értesíts minden Magura MT6 és 8 felhasználót, hogy ellenőrizze féke sorozatszámát, amely a munkahengeren található (lásd kép alább). Ha ez a sorozatszám egyenlő vagy kisebb, mint 20532, vagy nincs a féken sorozatszám, akkor a felhasználó ne használja tovább az alkatrészt, regisztráljon a www.magura.com/mt-replacement weboldalon és rajtad keresztül juttassa el hozzánk a komplett féket.
A visszahívás keretében mi, mint a Magura hivatalos hazai képviselete kicseréljük a hibás fékkart és javítva, használatra készen küldjük vissza a terméket rajtad keresztül a vevőnek, akitől származik. Ez természetesen neked semmilyen költséget nem jelent, ha postázod, akkor az oda- és a visszaút költség is mi álljuk (jóváírással). Cserébe a kellemetlenségért a végfelhasználó egy új MT fékbetétet kap a javított fékhez.
Ha bármi kérdésed van, forduljon hozzánk bizalommal a bzsolt@boneshaker.hu mailcímen, vagy hívd a +36-30-825-9395-ös számot.
Üdv
-
HwAdokVeszek
aktív tag
Szerintetek ha villát szeretnék cserélni a cross biciklimbe merre fele keresgéljek?
28"-os kerekem van, de nem nagyon találok olyan villát ami ilyen lenne.
Van sok 19"-os, meg 18,5"-os.
Amit többen is ajánlottak az a Suntour Epicon, de ebből is csak 29"-os van.
Jó lenne ez is?
Nem emelné meg nagyon az elejét?[ Szerkesztve ]
-
V.Stryker
nagyúr
Üdv Urak,
Tud valaki eladó alkatrészeket? Leginkább hátsó kerék érdekelne city kerékpárhoz...érdekelhet hajtókar, pedál, stb. Budapesti átvétellel.
Tudom,hogy ez nem az adok-veszek topik, de annyira kevés ilyen hirdetést találni a neten.
-
-
HwAdokVeszek
aktív tag
válasz HwAdokVeszek #47710 üzenetére
Össze vissza írkálok
Javítva:Szerintetek ha villát szeretnék cserélni a cross biciklimbe merre fele keresgéljek?
28"-os kerekem van, de nem nagyon találok olyan villát ami ilyen lenne.
Van sok 29"-os, meg 27,5"-os.
Amit többen is ajánlottak az a Suntour Epicon, de ebből is csak 29"-os van.
Jó lenne ez is?
Nem emelné meg nagyon az elejét? -
pengemetal
aktív tag
"Nem a berúgás a cél, de útba esik"
-
SOAD19
addikt
válasz pengemetal #47713 üzenetére
Ez jó!
-
V.Stryker
nagyúr
Srácok. Ez a kerék kompletten ár/érték arányban jó? Minőségben?
-
-
Tomi_Sci
őstag
Ma délutáni a tekerésről hazafele menet centiken múlt hogy nem lapítottam ki egy kutyát. A kerékpárút a volt járdán halad, jó széles, ha három ember egymás mellett sétál, akkor biztonságosan lehet őket bringával előzni.
Van benne egy kis beláthatatlan (magas betonfal) balkanyar, jobbra húzodva venném be, amikor azt látom, hogy egy csaj balra a fal mellett pont a kanyarban áll neki cipőt kötni. Egyik kezével matatott a cipőn, a másikkal meg a cigit igazgatta a szájában, továbbá egy pórázt is tartott benne, ami természetesen "szabadonfutózásra" volt állítva. Amikor kb. 2 méterre voltam a kutya átsprintelt előttem az útón, a pórázt meg hózta magával, ami jól megfeszült. Én meg satufék, a slickek elöl-hátul csúsztak, a hátsó amolyan salakmotoros pózban rácsúszott a fűre. Balra kanyarodni nem tudtam a póráztól, jobbra meg valami tábla volt. Úgyhogy végül testsúlyt áthelyezve picit bedöntöttem a kerót jobbra -mindezt csúszó gumikkal- és centikkel elmentem a kutya orra előtt. Szerintem egyszer az életben fordul elő olyan szitu hogy ebből nem esek el
A csaj annyira el volt foglalva a multitaskinggal hogy szerintem észre sem vette mi történt, mert miután elmentem előtte a kutya egy tizedmásodperc alatt állóhelyből ugrott két métert (a falhoz).Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/tomi_sci/index.html
-
Gyufaaa
veterán
válasz _seth_ #47663 üzenetére
Ma tekertem vele. Nagyon jó volt! Megérte az árát. Amikor ráállok, nagyon oda sem kell figyelni. Én még azért próbálok kicsit pozicionálni a belépésnél, de nem kell sokat tökölni vele.
MÁS:
Aki használ telefonon valamilyen útvonal figyelő progit (endomondo) és járt külföldön leginkább attól kérdezném a tapasztalatot, hogy ha átlépem a határt és más szolgáltató hálózatára átáll a telefon és a van mobilinternet, akkor azt meg kell szakítanom, vagy sem? Értem úgy, hogy tekerek, a telefon hálózatot vált (külföldire áll át) és én egy GPS-t használó progival naplózom a "nyomvonalamat" és az adatkapcsolat be van lőve (van mobilnetem), akkor várható túlforgalmazási díj, vagy sem? Remélem érthető
-
Gyufaaa
veterán
válasz pengemetal #47718 üzenetére
Tehát, ha az adat roaming-ot kikapcsolom, akkor magától megszűnik az átálláskor a net és nem kell állítgatni semmit a telefonon?
Értem ezt úgy, hogy az adatkapcsolat az maradhat bekapcsolva, csak az adatkapcsolat roaming -ot lőjjem ki?
[ Szerkesztve ]
-
Gyufaaa
veterán
válasz pengemetal #47720 üzenetére
Rendben! Köszönöm!
-
lecsokolbi
aktív tag
Hazaszaladtam fél 5, átöltöztem bedobtam egy soványka hideg gyümölcslevest és go kékes megint.
Ez volt ma.Egész nap kint festegettem a napon, beálltam mint a gerely a párolgó nitrótól
Jól esett egy kis fejtisztítás.Visszaérve a városba majdnem lefordultam a bicajról 90-es pulzus játszott csak...
Hazaértem és energiafeltöltésre kapcsoltam: Bevágtam 6 tojásból rántottát kecsap mustár aztán leöblítettem egy kis tejjel, jött egy bagett sonka paprika retek. Aztán felszisszentettem egy tejet és betoltam egy nagy tál müzlit. Most kicsit leterheltem a gyomrom de már kívánta nagyon.- Mindenki hazudik! -
-
Toomy
senior tag
válasz lecsokolbi #47722 üzenetére
Ketchup mustár tej combo.
Neked is van egyfajta gyomrod. Ezt én még nem próbáltam, de lehet hogy egyszer bepróbálkozok vele.
Én egy éve minden hétköznap reggel 25, de van amikor 50 km után 3 tojásból nyomok rántottát hagymával, kolbásszal, sonkával összesütve. Kérdezték már többen is hogy nem unod? De nálam ez olyan kaja, hogy ha még 20 évig ezt kell ennem reggelente akkor sem unom meg. -
_seth_
veterán
válasz Gyufaaa #47717 üzenetére
Én még ugyan sokat nem tekertem vele mióta van hozzá spd cipőm is csak kb 50 kilométert de már egészen megszoktam és nem kell figyelni rá Most el sem estem vele, de anno amikor pár éve először próbáltam spd-s bringát akkor az első megállásnál eldőltem vele de úgy tűnik annyi elég is volt hozzá Debrecenben mentem forgalomban kb 20 kilométert, kétszer kellett satuzni is hülye sofőr miatt de még akkor is kivettem valahogy, de igazából nem is emlékszem hogyan sikerült csak arra, hogy már ki van véve a cipő.
313313: köszi! Elviszem köv héten szervizbe, hogy húzzanak rajta, ott rakták össze is pedig, elég hülye hangja van annak ellenére is, hogy gond nélkül használható még így is.
[ Szerkesztve ]
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
Mewryck
tag
válasz belaazallat #47687 üzenetére
ha erről a fékről van szó,akkor lehet nővelni a rúgóerőt
a féktest"szárán" kikasztod a rugót és adsz neki egy kicsit nagyobb ívet-kifelé hajlítod (nem a kerék irányába), majd visszakasztod a rugót a féktest szárához-ezen művelet előtt érdemes a fékbetéteket kivenni,hogy a fékpillangokat ~180 fokban lehesenn forgatni a v-féktüskén,igy könnyebb ki-be akasztani a rugót
...és úgy akarom élni az életemet, ahogy megálmodtam, nem pedig úgy, ahogy mások elvárják...
-
Toomy
senior tag
válasz Gyufaaa #47725 üzenetére
Amióta sokat bringázok azóta büntetlenül zabálhatok. Nem hiába másnapra mindig kell a kalória. Hihetetlen mi mennyiséget meg nem eszek este 11-ig.
Egyedül arra kellene figyelnem, hogy ne cukros édességgel fejezzem be az estét, mert másnap reggel farkas éhesen kelek miatta.
A bundás kenyér nálunk is a toplistán van. Sajtosan tejfölösen.
Az erdőben tényleg jó lehet, de az aszfalton már most nagyon durva. Hiába a hűtőből kivett kulacsok, 20 perc után már meleg löttyöt kortyolgatok mindig.[ Szerkesztve ]
-
belaazallat
addikt
válasz Mewryck #47727 üzenetére
Hali!
Erről a fékről van szó. Köszi! Annyira laza a rugó, hogy a fékbovden kiakasztása nélkül ki tudtam akasztani. Hajlítottam rajta, most már szimmetrikusan jár, de még mindig könnyen. Valamilyen oknál fogva elvesztette a rugó az erősségét.
"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!
-
törölt tag
Na, félretettem 20-at. Ennyiből kell kihozni a csodát. Most már csak várok a megfelelő gépre.
-
zoli03
őstag
válasz V.Stryker #47715 üzenetére
Fixi kereket akarsz? Bár a másik oldalára lehet rakni egysebességes racsnit is. Az agyról még nem olvastam semmilyen véleményt, a felniről se. De agyból inkább Acort, Michet, Novatecet vagy Sturmey Archert szoktak használni. A Beretta felniről nekem név alapján inkább az olcsóság (bár ettől még ár-érték arányban lehet jó), mint a minőség jut eszembe először. Az agy ha jól tudom, kónuszos, nem ipari csapágyas.
[ Szerkesztve ]
-
Szakbarbár
aktív tag
Jó neked, én 30 km tekerés után hazaérve farkas éhes vagyok, viszont ha 50 km felett tekerek, akkor aznap már semmit nem tudok enni. A múltkor is 65 km-es tekerésből hazaértem délután 3-kor és legközelebb csak másnap reggel tudtam enni. Ami szerintem nem túl jó.
Ma is terveztem egy 60-as karikát, de itt 40-50 km/h-ás szél fúj, nem tudom be merjem-e vállalni. Muszáj lesz, mert így a Velence 10x túrán csak 2 kört tudok megtenni a mostani állóképességemmel.Ez a hozzászólás nem jöhetett volna létre elektromosság nélkül.
-
Tom5
addikt
Aki tudna segíteni keressen meg priviben lenne pár amatőr/kezdő kérdésem. Első hsz elolvasva.
Előre is köszi! -
HwAdokVeszek
aktív tag
válasz HwAdokVeszek #47712 üzenetére
Senki nem tud segíteni?
-
313313
addikt
válasz HwAdokVeszek #47736 üzenetére
Nem vagyok otthon a trekking és egyéb villákba, mint laikus írok.
Ha leméred a fékszem és kerékbefogató távolságát, az alapján tudsz venni méret azonosat, független, hogy ki hány colosnak hívja. Figyelj oda a fej hosszra/magasságra is...HP 250 G5, Creative Surround 5.1 USB, Genius 5.1 Home Theater 5000, Kona Blast Deluxe + Shimano LX, Torpado T2000 + Campagnolo Veloce, Motorola Edge 30 Neo 8/256GB
-
zoli03
őstag
válasz HwAdokVeszek #47736 üzenetére
Hát pedig nem olyan nehéz találni: eBike-on is vannak, Testbike-on is van jópár, de ha pl felmész egy gyár oldalára, ott is megtalálod, ha gyárt olyat (pl Suntour).
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
lol, a kocabringások. Fantasztikus mit művelnek, nézzetek csak szét az úton. Tiporja az emelkedőnek ezerrel kiállva és felvált 3-at egyszerre. Ahhhhhh. Egy élmény.
-
_seth_
veterán
válasz _seth_ #47726 üzenetére
A racsnin húztak még mert vagy nem volt húzták meg összerakáskor vagy kilazult azóta de talán az előbbi. Most már nem kattog, a tengely közben kilazult így azon én húztam most szépen forog, nem szorul de végre nem is kattog
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
JoHnni
senior tag
Üdv!!
Lenne egy kérdésem, teljesen laikus vagyok a témában, jelenleg van egy 6 sebességes rendszerem, kérdésem az hogy egy 7 sebességes hátsó váltóval működőképes a rendszer? Illetve az első váltónál is függ hogy hány sebességes?
Előre is köszi!...:''[*\www.alfaamore.hu/*]'' :...
-
belaazallat
addikt
Ma voltam 100 km-t tekerni. Odafele az M7-ig enyhe szél onnantól felerősödött. Ami azt jelentette hogy visszafele szembe/oldalt szembe szélben kellett tekerni. Ha hihető a széljelzés adata, akkor 18km/órás volt "csak".
Visszafele majdnem elfelejtettem elindítani a sportypal-t.
(#47746) JoHnni
Röviden: Működik.
"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!
-
rétisün
veterán
válasz belaazallat #47747 üzenetére
hogy örültem volna ha csak olyan szélben kezdtem volna a mai köröm széltérkép szerint errefelé 30-35 km/órás szél van, néha lórúgásszerű széllökésekkel.
igaz, csak az első ~24 km-t mentem szembeszélben, utána volt, hogy hátszél is lett belőle, de hát pont így volt megtervezve a mai körwar...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
ludsimon
veterán
válasz #90933760 #47740 üzenetére
Az semmi!
Egy fixis hülyegyerek átment a piros jelzésű vasúti kereszteződésen a vonat előtt ami kb 50 méterre volt és közeledett vagy 60-al... Ilyen faszok miatt utálnak minket.
Láttam nagyon vagánykodik, én egy picit odaléptem neki, rezzenéstelen arccal megelőzöm.
Most jön a poén! A hülyegyerek vissza akart előzni, már mellettem volt, na gondoltam magamban anyád! Nekem se kellett több, odaraktam neki és úgy otthagytam , hogy 2 perc múlva visszanéztem és nem is láttam.
Utalom az ilyeneket. Eszetlenül egy majom is tud közlekedni, ahhoz nem kell tehetség.undefined
-
belaazallat
addikt
válasz rétisün #47748 üzenetére
Mázlista!
A széltérkép szerint Fonyódon 34km/órás szélben is tekertem. Kész vagyok, mint a matek lecke.
Erőteljesen gondolkodok az 1napos Balaton kerülés kihagyásán. Nagyon nem mennek az emelkedők.
Aktív témák
Hirdetés
● Olvasnivaló az
1. hozzászólásban.
● 2013.04.01-től fokozottan ellenőrzik a rendőrök a kerékpárosokat!
● Bringás jókívánságok:
- Ésszel!
- Széles utat, gumifákat!
- Örökös hátszelet!
Itt a jó idő (és a magas UV sugárzás), úgyhogy hosszú túrák előtt kenjétek be magatokat naptejjel!
- Politika
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Érintésnélküli fizetési megoldások - PayPass via NFC
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Hálózati / IP kamera
- Milyen processzort vegyek?
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Formula-1
- További aktív témák...
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I3 10105F / GTX 1070Ti 8GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs