Hirdetés

Aktív témák

  • Stauffenberg

    nagyúr

    válasz ludsimon #29195 üzenetére

    Ugyan a bringázás világába még csak alig egy hónapja tértem vissza és korábban nem volt jellemző, hogy Budapesten tekerjek, de azért vannak ilyen elmeroggyantak szép számmal és halnak is meg az úton szép számmal. Van egy rendőrtiszt a családban a közlekedési részlegen és ő is mondja, hogy a halálos gázolásos/ütközéses biciklis balesetek 80%-ban amiatt következnek be, mert a bringás egyszerűen fatálisan hülye módon keveri magát bajba. Csupán a maradék 20% előfordulás következik a gépjármű vezető hibájából.

    Leggyakoribbak:

    1.) Nem ismeri kellően a KRESZ szabályait, mert autója nincs, ezért úgy gondolja neki azt nem kell ismernie.

    2.) Nem ismeri a saját korlátjait, azt hiszi ha kicsit jobban beletapos akkor még átér a villamos, busz, autó előtt a kereszteződésben.

    3.) Zavaró körülmény miatt nem érzékeli a veszélyt (ez szinte mindig üvöltő zene vagy telefonálás).

    Ezt így lehet akár gyakorisági sorrendnek is venni. Az autós közlekedéssel szemben én is a bringázást pártolom, de MINDEN NAP látok olyan hülyéket akik a fenti három pontból valamelyiket (akár mindet egyszerre) elkövetik. Nyilván az alul linkelt film más, ez már nagyon szélsőséges ostobaság amit a film kedvéért művelnek (csak éppen veszélyesebb, mint egy Jackass).

    Egy ismerősöm dolgozott motoros futárként San Franciscoban, ahol olyan kultusza van a fixis futárkodásnak, hogy a motorosokat lenézik és megvetik a bringások. Ott viszont amúgy élőben is ennyire hülyék és túl vakmerők. A városban már ez számít a legveszélyesebb munkának, mert az ügyfelek elvárják, hogy gyors legyél mint a motoros, de ehhez az kell, hogy mindenen áthajts... piroson, útzáron, dugón. És ezt a lehető legnagyobb sebességgel tekerve.

    [ Szerkesztve ]

Aktív témák