- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
Aktív témák
-
Ariadne
őstag
válasz KaraDani #15749 üzenetére
Simán. Desedán párom pl. Land Cruisert tett a montira, mert nem volt olyan durván terepes, pl. görgős köves vagy gyökeres rész nemigen volt benne, aszfalt viszont igen. Rémlik, hogy még slickkel is láttam embereket, bár az azér' már merész.
Ha esetleg arrafelé jársz, körülnézhetnél, merre mehet vajon a táv.
"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)
-
KaraDani
addikt
válasz Ariadne #15751 üzenetére
Van sejtésem, ha beton is volt benne... elég sokat jártunk anno gimis korunkban desedára strandröpizni, strandolni, na meg este "büfézni" bicajjal. Országútival el tudtam közlekedni mindenhol a tó körül... szóval nem hiszem, hogy nagyon vészes lehetne.
Most nézem van még 2 vizsgám júniusban, de pont 4. re meg 11. re vettem fel, szóval még az időpont is jó lenne, kezd megjönni a kedvem...
-
Meme
aktív tag
válasz ludsimon #15750 üzenetére
be van rágodva.
-konusz sérült
-golyó sérült
-agyban a futofelület sérült
eseteleg ezek együtt.
Szét kell szedni, a vackokat potolni, ujrazsirozni.
Otthon kevés az esélye, hogy van pl hátsó konuszod. 6,3mm golyód...
Konuszkulcs és egyebekről már nem is szolok.Sokmindent nem lehet otthon megcsinálni.
Ehhez szokjatok már hozzá.
Nem számítógép, hogy pl kicserélem a rossz memoriát és megy a gép.
Rengeteg alkatrész kell és rengeteg szerszám hozzá, ami nem kevés pénzbe kerül.Szevasztok bogyókák!
-
ludsimon
veterán
Pedig ez egy vadonat új még 1 hónapos Bike Positive agy.
Nem hiszem el.
Azt mondták nekem, hogy ami rajta volt, annál gagyibb nincs.
Erre az kibírt 7 évet (kb. 4000Km-t).Mit mondjak nekik?
Falra mászok komolyan.
Többé nem viszem oda.
Örs Vezér téri Big Bike-al kapcsolatban kinek mi a véleménye?
[ Szerkesztve ]
undefined
-
Ariadne
őstag
válasz KaraDani #15752 üzenetére
Azért az a rozoga híd egy nagyobbacska árok felett (a stranddal szemben a túloldalon), az durva volt. Olyan kb. kormányszélességű, 50 cm körül, egy szál fémlap, inog az egész, túloldalt fa gyökerei és rövid meredek emelkedő. Csak a végén tudtam meg a többiektől, hogy ők a fát végig kikerülték balra. Viszont nagyon király volt a tóparton közvetlenül menni, horgászhelyek lehetnek egyébként arra, keskeny csikicsukis ösvények, bejövős volt. A strand felé visszakanyarodva, ahol le kellett jönni egy kőlapokkal kirakott 45 fokos töltésoldalon, az elsőre nagyon para volt, de végül mindenki lement. Klikk itt van az egyik barátunk leírása a tavalyi nagy élményről.
Na ehhez képest lenne jó látni, hogy arrafelé mégis milyen a terep. Mert itt is viszonylag könnyűnek írják, másrészt viszont ha az első 300 m az emelkedő jó része, akkor azért mégiscsak 300 méteren van 50 méter emelkedés, hát, az azért szép.
[ Szerkesztve ]
"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)
-
ludsimon
veterán
Elvittem.
Nagyon korrektek voltak.
A munkadíj és az agy zsírzás 900Ft lesz. Holnap este kell érte mennem.Megnyugodtam.
Holnap meg BKV jeggyel megyek.
De nem is hajtottam odafele. Nem értem miért pont most történt.
Hétvégén meg semmi baja nem volt pedig akkor hajtottam, az lehetséges, hogy most jött ki rajta?
undefined
-
venember83
nagyúr
Tudtok olyan szolnoki bringaüzletről, ami nagy választékkal és viszonylag normális árakkal (nem webshophoz képest) rendelkezik? SRAM 9.0 hátsó váltó és ugyanilyen váltókar érdekelne.
Köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
-
Ariadne
őstag
válasz ludsimon #15763 üzenetére
Nem, mivel szavatosságon belüli hibánál teljesen ingyen kellene javítaniuk, tehát nem kérhet munkadíjat sem.
Pl. hajtóművemről kiderült, hogy gyárilag el volt görbülve (fogalmam sincs, mit csinálhattak vele), ezért kicserélték, kiszerelték a régit, be az újat, minden szükséges kencézéssel együtt, én meg annyit mondtam, hogy köszönöm. Ez a szavatosság (jótállás).
De nem akarom szítani a hangulatot, legalább gyorsak voltak, meg azért nem egetverő összegről van szó, csak én vagyok kifejezetten háklis ezekre.[ Szerkesztve ]
-
Meme
aktív tag
válasz ludsimon #15763 üzenetére
k*** nem korrekt.
ha te visszaviszel akármit az üzletbe mert garis, akkor számolnak szerelési költséget.
nem, mert az komplett dolog. ha szét kell szedni a javitáshoz, akkor szét kell szedni, ez nem a te költséged.Egy agy komplett dolog, egyben vetted, nem darabonként. Ha a szerviz le akar valakit huzni e miatt, akkor mehet a nagykerbe panaszkodni.
Istenem, de becsületesek vagyunk mi, a mi boltunkban
(ezért nem fogok meggazdagodni )Szevasztok bogyókák!
-
Ariadne
őstag
Azért a vásárlók ezt értékelik is ám, mármint van, aki értékeli és ez számít. Fogyasztóvédelmi témák iránt elkötelezettként örömmel hallom, hogy ezek szerint máshol is így megy a dolog.
[ Szerkesztve ]
-
venember83
nagyúr
válasz venember83 #15761 üzenetére
Találtam Wilkert meg pár Bikefun partnert. És szerencsére szombaton is nyitva lesznek.
-
ludsimon
veterán
-
dunc
nagyúr
válasz ludsimon #15769 üzenetére
Nem kellet volna fizetned érte mert garanciás a termék,de gondolom boldog vagy,hogy rendben van a vas! Nem nagy összeg csak furi a lényeg a végkifejlet.
Többiek : Pécsen egyszerüen nem találunk a páromnak egy olcsóbb kategoriájú kerékpárt....vicc crosst nincs,holnap kap egy montit ha lesz 40000 ezret szántam rá max picit többet,de hétvégente kéne neki 1-2 órára....
[ Szerkesztve ]
-
ludsimon
veterán
Igazatok van teljes mértékben!
Még a blokkja is megvan a Bike Positive hátsó agynak.
De nem is kérdezte.
Mondtam neki mikor vittem, hogy kevesebb mint 1 hónapja vettem tőlük és semmit nem mondott.Most erre mit mondjak?
Lementünk a kasszához, mondta, hogy 900Ft lesz a zsírzás meg a kerék ki-be.
Mondtam volna, hogy nem fizetek egy fillért se, mert 3 hete vettem?Azt se tudom, hogy garanciális.
Ez van hátul, ezüstben. Ebből hiányzott 1 golyó.
[ Szerkesztve ]
undefined
-
dunc
nagyúr
Szerelők : ha veszek egy első agyat,akkor mennyi a szerelési költség ,mert gondolom átküllőzni stb? ( a bringámon az első agy no name ami nem szimpi)
(#15772) ludsimon :nem kérhetett volna pénzt,de ha elöre nem jelezted,hogy ott vetted blok stb akkor jogos volt,de sz@rd le a 900 ft-t.
[ Szerkesztve ]
-
Dirtyz
őstag
válasz Xantomas #15747 üzenetére
2 hete jöttem haza Amsterdamból (ha a németeknél nem lett volna egy csomó útfelújítás 10 óra alatt simán meg lett volna a hazaút ), igazi kerékpáros paradicsom. A kerékpárosnak MINDIG elsőbbsége van! Széles kerékpársávok mindenhol, az egyirányú utcákba szemből is lehet közlekedni. Bicajt mindenhol ott lehet hagyni, láncot azért vigyetek, de nem nagyon lopnak. A látványosan régóta egyhelyben álló defektes kerekű madárszaros bicajokat elszállítják. Jönnek egy rácsosplatójú furgonnal, előkapnak egy benzinmotoros flex-et és vágnak mindent... Ha jól láttam előtte pár nappal ragasztanak a bicajra egy matricát, hogy el lesz távolítva. A coffe-shopokat ki ne hagyjátok
Ariadne: sajnálom, hogy nem lesz Deseda idén, pedig már terveztük, hogy megyünk párosban egy barátommal. Kőszegre nem tudok menni, edzőtáborunk lesz a Mátrában.
Védd a fákat, egyél hódot!
-
Meme
aktív tag
-
rétisün
veterán
szia Meme, a tegnap emlegetett merida villáról vlami bővebb?
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
Meme
aktív tag
Akció van az egyik nagykerben (Biketrade97, ha kérdezik a kiskerben).
Novatech e+h iparis agyak 32 és 36 lyukasak is, sima, nem tárcsafékesek.
Az első agy nálam 3500 asszem ~5000 helyett.Ha ezt nem tudnak hozni, akkor Shimano Deore-tól fölfele van már polirozott futófelület -hosszú élettartam/jó gördülés megfelelő karbantartás mellett-
Deore első agy 3390,- listaáron.Szevasztok bogyókák!
-
rétisün
veterán
rendelés megvolt az egyik itteni boltban, csak valahogy nem akar ideérni...
most, hogy jobban belegondolok, iit vidééken valahogy nem megy ez a "megrendelem, meghozzák" típúsu vásárlás.war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
ludsimon
veterán
válasz venember83 #15790 üzenetére
Jól van na.
Azzal a bringával biztos többet is meg tudnék tenni.
De a mostanival eddig a max. 45Km volt 1 nap alatt.[ Szerkesztve ]
undefined
-
Ariadne
őstag
válasz ludsimon #15791 üzenetére
Hát bizony, pl. pár hete egy tt-n voltunk a Börzsönyben egy sporttárssal, ő montival, Maxxis Ignitorokkal (nagyon rücskös), végig aszfalton mentünk 50 km-t hmm 800 körüli szinttel, vagyis hegyen-völgyön át, plusz neki haza még 2x20 km körül. Ha meg montizni akarok menni, nem sokkal lakom közelebb a hegyekhez, mint te, egy Pilisezéshez önmagában kb. 2x25 km-t kell menni Szentendréig, pusztán hogy eljusson az ember oda, ahonnan a montis túra indul...
Persze most éppen bagoly mondja, mert annyira nem vagyok formában, hogy múltkor épp hogy eljutottunk Szentendréig, mentünk a Sikárosi rétig és vissza is kellett fordulni, mert kimerültem , ez gyakorlatilag full aszfalt volt, montis külsőkkel, visszafele hévvel , 60 körüli km.Menni kell, na, minél messzebbre, aztán meg fokozatosan emelkedőkön is fel.
[ Szerkesztve ]
-
ludsimon
veterán
-
-
Meme
aktív tag
válasz venember83 #15796 üzenetére
Hát kéremszépen
Hone+LX egyszerre hülyeség volt Shimano-éktól.
Egyik túlépített, a másik meg alul a felhasználásra.Viszont kifejezetten trekking alkatrészcsaládjuk nem volt, és minden gyártó LX/XT cuccokat rakott a jobb nagykerekűire. A Nexave meg borzalmasan néz ki szerintem...
LX ből trekking lett, az XT nek is van trekking része.
Az SLX pedig egyesiti a régi LX-et és Hone-t.
De jobban néz ki, egy durvulósabb kerékpáron nem úgy fest az XT-s cc masina mellett, mintha alacsonyabb kategóriás lenne.Szevasztok bogyókák!
-
dunc
nagyúr
Akkor ez átlagba egy 10 rugós kanyar köszi a választ.
Alázom kissé a gyárit és cseréltetem. LX 36ly ezüst/szürke center lockos 5.790,- ez ipari csapágyas?(#15799) Olcsi :amig új a no name addig nem ,de ha már használt esetleg rosszul karbantartott akkor igen.
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
Hirdetés
- Akciófigyelő: Most kell bringát venni? A OneSport akciósan kínál két biciklit is
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen TV-t vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen videókártyát?
- Gitáros topic
- Projektor topic
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Óra topik
- További aktív témák...
- IPad Mini 4 - 128 GB - Cellular + Wifi (+ TOK + FÓLIA)
- ÚJ Lenovo Legion 5 16IRX9 - 16" WQXGA 2k 165Hz - i5-13450HX - 16GB - 512GB - RTX 4060 - 3év garancia
- 1 TB Samsung M.2 2280, NVMe, PCIe, Gen4X4, SSD /számlával / 12 hónap jótállással
- DJI Mavic 3 Pro RC - drón szett új állapotban - Garanciával
- Playstation/Xbox konzolok
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest