- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Gaming notebook topik
- A Princeton újraértelmezte az ultrakompakt hordozható SSD fogalmát
- Mindenkinek elérhetővé teszi a képgenerálást a Lossless Scaling
- Bambu Lab X1/X1C, P1P-P1S és A1 mini tulajok
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
Hirdetés
-
Szimpatikusnak tűnik a T Phone új generációja
ma A Telekom saját márkás modelljeinek új generációja jelentős előrelépés az első T Phone-okhoz képest.
-
AMD Radeon undervolt/overclock
lo Minden egy hideg, téli estén kezdődött, mikor rájöttem, hogy már kicsit kevés az RTX2060...
-
Red Dead Redemption - Újabb jel, hogy PC-re is megjelenhet?
gp Vajon a Rockstar meddig húzza még az időt azzal, hogy végre elhozza még egy platformra a játékot?
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bazsee71
őstag
válasz xemelon #76771 üzenetére
Remélem ez egy welcome back edition lesz...
Szerk.:
GAGGIA CLASSIC 2018/19
"This new Classic has all the old features of the Solenoid Valve model that first came into being in 1991. In 2015, we had to change the much loved Classic to a mechanical valve machine in Europe. The Solenoid Valve model was only available in non-European countries. And now, due to popular demand, Gaggia has updated the Solenoid model to a European standard Standby version, with some more features, including a professional steam wand. This model is being introduced in Europe and the British Isles in October."Vajon a Traditional Gaggia Boiler mit takar...
[ Szerkesztve ]
-
Csápájev
őstag
válasz xemelon #77468 üzenetére
8-10 napig ne bontsd ki.
Utána én kb 1-2 napi adagot még a zacskóban hagyok, 1-2 nap alatt nem döglik meg.
A kibontott zacskóban lévő többi kávét fagyaszd le üvegekben, a más zacskóban lévő kávékat ne bontsd ki,tedd hűvös,száraz helyre kibontásig.
Röviden ennyi.
Fagyasztással is romlik majd picit, de messze így marad a legfrissebb.Jó a formája ennek a gépnek,tetszik.
[ Szerkesztve ]
-
soldier2
őstag
válasz xemelon #77468 üzenetére
Gratula. A Kiki69 változatát nem ajánlom. Egyébként sem jó ötlet a darálóban napokig kávét tartani, egy világosabb pörkölés egy nap alatt ledöglik így, másrészt nálad a bojler is melegíti a darálót és a benne lévő kávét ami tovább gyorsítja a folyamatot. 100-250g-os zacskókba porciózás az alap, ami nincs bontva mehet hűvös helyre (a hűtőben átveszi az ételek szagát, oda inkább ne). Ez a módszer a sötétebb klasszikus pörkölésű kávéknál elmegy (főleg ha némi robuszta is van benne). Világosabb pörkölésű kávé esetén adagonként (vagy 1-2 adagonként) célszerű tárolni, így akár fagyaszthatod is (60ml-es mézesüveg beszerezhető olcsón), így friss marad tovább a kávéd, fagyasztva, csak a szükséges mennyiséget darálod a többi megy vissza a fagyóba. Ha fagyasztasz tudnod kell, hogy a fagyasztó konzerválja az állapotot amiben bekerül a kávé, így pörkölést követően 10-14 napot célszerű szelepes zacskóban tárolni bontatlanul.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
WiZARD
addikt
válasz xemelon #79106 üzenetére
Valami habszerűséget leginkább talán zabból lehet. (rizsből és sima mandulából kb semmit. Az alpro féle professionalból lehet próbálkozni (nekem jó még sose lett), de az meg Tescoban nincs)
Tejhabot egyikből se.(DM-nek van valami barista zab-ja)
[ Szerkesztve ]
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. **** www.PhenomeNato.com ****
-
paljoc
tag
-
troszti
aktív tag
válasz xemelon #82481 üzenetére
torx (lassú voltam)
Erről jut eszembe. Akartam ma venni a csavarboltba M5x12-es rozsdamentes süllyesztett fejű csavart a felsőszűrőhöz, erre mondják hogy csak 20-as van... Hol vegyen az ember ha egy csavarboltba nincs na mindegy...
[ Szerkesztve ]
fiokmuhely.hu ...ahol nem csak fiókok készülnek
-
Gery0505
tag
válasz xemelon #83815 üzenetére
Hát most kipróbáltunk egy Hello Sicilia-t is, de ennél a kávénál is 3 fokozattal finomabbra kellett állítani az őrlőt, mint a Choco Madnessnél is kiderült. Amúgy a Sicilia sem régi még. Az íze ugyanolyan isteni finom volt, mint szokott. Ebben a beállításban most is olyan csepegősen indult el, ahogy szokott. Szóval szerintem az őrlővel történhetett valami, de mi? Ezek lennének a korlátai a Graefnek? Vagy el is kopott volna benne valami?
[ Szerkesztve ]
"Failure is always an option." Adam Savage
-
Bazsee71
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen