- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen videókártyát?
- OLED TV topic
- Visszatérne a PC-s kliensbizniszbe az NVIDIA
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- TCL LCD és LED TV-k
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Megérkezett a legújabb és eddigi legátfogóbb 3DMark teszt
Hirdetés
-
Hivatalos, hogy Game Pass-be jön a Call of Duty: Black Ops 6
gp Bár a játék jön PlayStationre is, akik PC-n vagy Xbox-on játszanak, azoknak elég lesz megvenniük az előfizetést.
-
Kiderült, hogy hol veszik a legtöbb kínai EV-t
it A kínai EV-k és hibridek eddigi legnagyobb exportpiaca Belgium volt, azonban az EU-s álláspont és a kínai stratégiaváltás miatt immáron Brazíliába kerül a legtöbb ilyen jármű.
-
Fekete misztikum: DeepCool Mystique 360 vízhűtés
ph Fekete ventilátorokkal, visszafogott világítással, de LCD kijelzővel érkezik a gyártó új topmodellje.
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kávé Kálmán
tag
kis hard-kórság...
Ma volt az első próbahúzás vele. Szőtartótoldóba integrált nyomásmérés bármelyik 58-as fejre. Attól unikum, hogy ténylegesen a kávépárna felett mérjük vele a nyomást(profil)t. Olyan egyszerű ötletnek tűnt, de durván megdolgozott az agya az esztergályos/konstruktőrnek, hogy működőképesen összeálljon. Már csak aprócska szivárgásocskák vannak.
-
Kávé Kálmán
tag
válasz jana86 #100025 üzenetére
Hja, nekem is ez izgatja a legjobban a fantáziámat, merthogy kiderült a SEP-nek köszönhetően, hogy a Decent pre-heating valamint gőzőlés alatt is produkál a saját nyomásmérőjén nyomást. Ez a saját tabletjén ugyebár rejtve marad, mert ezekben a fázisokban a Decent app nyilván letiltja a nyomásadatok megjelenítését :-). Viszont, ha a SEP rákapcsolódik, a nyomásmérő minden rezdülését olvassa. Sajnos még mindig vannak apró szivárgások, de eddig úgy tűnik, hogy a Decent nyomásmérője kis késedelemben van a szűrőtartóba integrált SEP-hez képest. De majd akkor lesz ez igazán hiteles, ha minden, még a legapróbb szivárgás is megszűnt. Ennél direktebben képtelenség mérni.
-
Kávé Kálmán
tag
válasz vicces1 #100396 üzenetére
Biztos azért van, mert "NAKED" szűrőtartó volt már az oviban is a jelem :-).... de nekem minden esetben az egy edénybe húzás és szétmérés játszik, ha nem döntöm be a duplát. Nyilván nem vagyunk persze egyformák. Flair Classic-nál viszont tény, hogy 40g fölé (ha kávét is raksz a szűrőtartóba :-)) nem nagyon lehet tornázni. 40 akkor préselhető ki emlékeim szerint, ha 15g-os adaggal készítem a húzást. Én általában 16-17g adaggal csinálom a 36g-os shotokat. Nagyságrendileg annyi vizet tart magában a kávépárna, amennyi az adag (száraz) súlya.
[ Szerkesztve ]
-
Kávé Kálmán
tag
válasz vicces1 #100514 üzenetére
Szerintem nem adtál elég időt Magadnak és a Flair-nek, vagy nagyon másra számítottál. Persze, ha a első pár húzás alatt sincs benne egy picit sem a bugi és a perspektíva, akkor meg tudom érteni az elengedést. Ha rutinossá válik az ember, akkor 5-7 perec alatt jut el állórajttal az eszpresszóig.
De nem véletlenül ajánlom mindenkinek, hogy vigye el a demo modellt (legyen őrlő vagy Flair) kaucióval egy hétvégére, hogy kiderüljön, hogy a pap vagy a papné.
A nyomásmérő kit nem geekeknek, ha másért nem, azért mindenképp hasznos, hogy a rutin nélküli erős emberek nem törik kétté vele a Flair-jüket :-). Sergio (a tulaj-feltaláló) is ezt értékelte a legjobban benne.
[ Szerkesztve ]
-
Kávé Kálmán
tag
válasz Peti...(16v) #100530 üzenetére
Befulladt shotnál egyszerűbb a túlnyomást egy pöttyet lelazított szűrőtartóval elengedni... De totálisan befullasztani, szerintem alapvetően nem a barista vagy a gép gazdija fogja, azaz rendszeres, rutinos használat mellett erre ritkán kell sor kerüljön. Az a fél év, amit nálunk töltött, az nekem is elég volt ahhoz, hogy fajó legyen a hiánya. Bár kétségtelen, hogy nyáron már ritkábban kapcsoltam be, olyan durván fűtötte az üzemet az a 3-fejes rém.
[ Szerkesztve ]
-
Kávé Kálmán
tag
válasz SteelCowboy #100745 üzenetére
Két etióp/magyar srác (Beni és Andris). Kitalálták, hogy hoznak be kávét Etiópiából. Egyelőre kis mennyiségben "játszanak" (érthető). A Banti Nenka megtetszett nekünk is, és vettünk egy zsákkal. Épp most fogyunk/fogytunk ki belőle.
-
Kávé Kálmán
tag
válasz 72lakiluk #100827 üzenetére
Mindig azt hittem, hogy kemény fickó vagyok és komoly ellenállásra vagyok képes. Különösen, ha kávégépvásárlásról van szó.... Ennek nem voltam képes ellenállni....
Ugyanitt: elkótyavetyélem ződ, Paul által aláírt, James Hoffmann által is kétszer használt :-) olvasható nyomásmérősre alakított Robotom (140e Ft-ért, eredeti állapotára visszaállítva 135). Valahol van rajta valami tökömbökömnyi sérülésecske, de most nem találtam. Garancia átvételtől egy év.
-
Kávé Kálmán
tag
-
Kávé Kálmán
tag
válasz Parci #100847 üzenetére
Valamikor nyáron dobott egy képet róla az instán Paul, hogy lesz valamikor. Nála is masszív csúszásban vannak a dolgok mindig. 2-3 hete vehető. Épp kifogyóban voltam, és behoztuk a következő adagot. Izgi, mert a 8-ból 4 valahol "elveszett". Remélem, nem csak úgy leesett a teherautóról...
-
Kávé Kálmán
tag
válasz sz.zs. #100852 üzenetére
Nekem a Robottal a problémám a Faema Baby. Amúgy az egyszerűsége az ámulatbaejtő ezeknek a fűtés nélküli cuccoknak. Pont az, hogy amit húzol velük azt minden szemlesütés nélkül odatehető egy olyan géppel készített eszpresszó mellé, amit mérnök"hadseregek" tettek össze hónapok/évek kemény munkájával. Persze más a használatuk, a célcsoportjuk.
-
Kávé Kálmán
tag
válasz WarLock07222 #100933 üzenetére
Hajrá Kristóf! Ne feledd, hogy a fasza eszpresszóhoz nem szukséges a 9 bar-os nyomás. Nem sok mérleget hajlandó a lábai közé venni a Robot! Jókora szerencséd van. És erre ráadásul kényelmesen elhelyezhetsz 2 csészét is.
Más ! Lécci tekintsetek el attól, hogy ez voltaképp reklámfilm (valahol)!!! Nem azért rakom be. A kommerciális részét "takarjátok ki" és kéretik nem a csokikakiló Mikulásra asszociálni! Egy annál klasszisokkal jóságosabb Mikulást kreáltunk!
[ Szerkesztve ]
-
Kávé Kálmán
tag
válasz SteelCowboy #101293 üzenetére
Hejho! a 9B ugyanolyan érzékeny az őrlőre, mint bármelyeik másik eszpresszógép. A 9B ugyanis egy eszpresszó"gép". Csakmondom.
Kéziőrlőt a csajok rühellik tekerni...
Még valami, ha a csajszi ijedős, akkor nem fogja komálni azt a pár másodpercet, amikor eléri a hűtőkört a 160-170 fokra hevített "víz". Ugyanis akkor az őrleményfinomságtól függően előfordul, hogy kirotyogja 9B a kürtőn kersztül a vizet direkte rá a felhevített kerámialapra/gázrózsára nemjelentéktelen hanghatások közepette... Ha a pasi a kissé ijedős csajának az első öt ilyen főzéskor tartja a kezét, akkor meglehet, hogy megugorja azt követő eszpresszókat egyedül is...Doug Garrott (Orphanespresso) mondta nekem a WOC Budapesten 2017-ben, hogy tetszenek neki a karos gépek, amiket összeszedtem.... "Egy hiányzik csak: a Faema Faemina. Na, az a dráma, amikor azzal készül a kávé.... Na, ahhoz semmi sem hasonlítható." És vigyorgott, hogy a hosszú szakállából a szája a két nagy füléig ért. Azóta megvan a Faemina is a legelső (1953) szériából. Ez a klasszikus 9B-vel méltó utódott kapott, ami a készített kávé körüli drámát és az ital minőségét illeti. Érteni nem kell hozzá különösképp (szemben a Faemina-val). Ha az ember betartja a mennyiségeket, és megjegyzi, mekkora lángra rakja a nagy bronzdarabot, nem felejti a lángon, akkor mindig fasza eszpresszó lesz a végeredmény. Nem vagyok hímsoviniszta, de ilyen cuccokkal a csajok többsége nem tud szerelembe esni...
-
Kávé Kálmán
tag
válasz SteelCowboy #101337 üzenetére
Nemnem, világos, hogy nem bántásból. Csak nehogy valaki úgy vegyen 9B-t, hogy a Hario Minimill pünkt fasza hozzá.
Ma gyarapodott az itthoni 9B populáció. Will ide küldte 3 cimbi rendelését és kaptuk egy fúrható/faragható középrészt a SEP-hez is :-). Sokkal kisebb dobozba, kompaktabban csomagolódik mint fél éve (balra a régi). Még most is hátast dobok tőle, annyira világbajnoknak tartom. Nem. Nem tervezem a forgalmazását :-).
-
Kávé Kálmán
tag
válasz Toobee #101354 üzenetére
Itt nem osztanak öveket :-). Max 2-3 alkalom után egy közepesen rutinos kávékedvelő eljut vele a fasza eszpresszóig, aztán lehet itt-ott "farigcsálni", hogyan legyen überfasza. Nagyon kíváncsi leszek rá, ha megtűzködjük szenzorokkal (The Moka Pot Strikes Back :-), milyen adatok jönnek. A miénket egy SEP-ért cseréltük, de szerintem Will nem bír most erre rámozdulni...
[ Szerkesztve ]
-
Kávé Kálmán
tag
válasz WiZARD #101717 üzenetére
"A szilikonzsír mennyire fontos? Amit levettem, azon kb keményre van száradva, már ahol van rajta..."
A szilikon a kenéshez, a dugattyú szép járásához fontos. De a legfontosabb, hogy minimális mennyiség kerüljön a karmantyú külső oldalára. Belülre ne kerüljön, mert ott a víz kell dolgozzon a karmatyú hengerfalhoz szorításával. A túl sok szilikon éppenséggel működésképtelenné teheti a tömítést. -
Kávé Kálmán
tag
tegnapi cikk a 9barista-ról
-
Kávé Kálmán
tag
válasz Toobee #102174 üzenetére
9Barista: kiegészítésnek annyi, hogy a 120g víz ahhoz kell, hogy összetekerésnél 40 jusson a hűtőkörbe, 80 pedig lent maradjon a kávéhoz. Ha alultöltöd, akkor azzal jár, hogy a "kávékörben" ugyanannyi viz marad, a hűtőkör pedig kevesebb hűtővizet kap (az van ugyanis felül, maradékelv). Tehát játszani úgy lehet esetleg, hogy egymástól totál függetlenül töltögeted a köröket. A hűtőkörbe több vizet, mint 40g nem nagyon lehet tölteni, mert kirotyogja. Én a kávé megjelenésekor gyakorlatilag el szoktam zárni a hőt alatta. Továbbra is tartom, hogy az utóbbi évek legnagyobb dobása eszpresszóban. Már nagyon várom, hogy megtűzdelhessük szenzorokkal, és betehessük a 9Barista referencia profilt is a Smart-ba. Onnantól egy karos, flow regulátoros géppel is lehet majd 9Baristát "mímelni".
-
Kávé Kálmán
tag
válasz gippazoid #102287 üzenetére
"Olyan ütnivaló feje van szegénynek... Borzasztó irritáló ember."
Ez az ütnivaló fejű, szegény, irritáló ember a nemzetközi kávés szcéna messze legértékesebb "megmondóembere". Nem azért, mert egy barista ex-világbajnok (abból tucatszámra akad), hanem azért mert meglehetősen sokoldalú ismeretekkel rendelkezik, van mondanivalója, amit értelmesen el is tud mondani. Tartalmainak többségével edukálja a közönségét, amivel nemcsak egyre értékesebbé válik , de közönségének szemén túl a pénztárcájukat is kinyitja, ami a szektornak általánosan felbecsülhetetlen értékkel bír. Nagyon tudatosan építkezik.
[ Szerkesztve ]
-
Kávé Kálmán
tag
válasz Parci #102301 üzenetére
"magát a műfajt (megmondóság.. pláne youtube-on megmondóság) nem igazán szeretem, a csóka kiállása is igazi hipszter, de a videók tényleg korrektek."
A MEGMONDÓEMBER a hozzászólásomban idézőjelbe került. Nem véletlenül. Elmondja, ha nem volt alapos, külön videót csinál arról, ha tévedett! Hozzáteszi, hogy ezt vagy azt a cuccot véletlenül ingyenesen kapta volna a gyártótól, forgalmazótól (ilyeneket amúgy már nem tesztel). Azt is elmondja, hogy ő így látja, mások másként láthatják stb. Persze mindezt árnyalatnyi nyegleséggel fűszerezett magabiztossággal teszi, ami, ha a lényeget - a mondandót, mondandója célját - figyelmen kívül hagyjuk, akkor akár irritáló is lehet.
Amúgymeg, hol a csában publikáljon már, ha nem a youtube-on? Régebben (jórégen) blogolt, az is már a legolvasottabbak közé tartozott. Még könyvet is képes volt írni. De kiarák olvas ma blogot? Könyvet? Mi az, hogy könyv egyáltalán? Ha széles kört akar megszólítani, akkor a youtube kikerülhetetlen.
-
Kávé Kálmán
tag
válasz brumi1024 #103173 üzenetére
Az enyém ződ:
https://able2.nl/en/product/PR61659-G[ Szerkesztve ]
-
Kávé Kálmán
tag
válasz SteelCowboy #103179 üzenetére
Én is betolom hideg víz alá és rögtön bevetésre kész. Nem vállalhatatlan, de közismert tény, hogy én szeretek szenvedni :-). Ezzel a karácsonyfával, most az én tűréshatárom is tesztelve van, de Will már gyártani szeretné...
-
Kávé Kálmán
tag
Visszabutítottam a 9Baristá-t. Will jó nevet adott neki :-)
-
Kávé Kálmán
tag
Sziasztok!
Egy cimbora Nyitrá-ról megválna a zöld Robot Barista-jától (300Eur) és a Profitec Pro800-asától (1500Eur). Ha valakit érdekel, írjon egy privátot és összekötöm Richard-dal.
Üdv!
Gábor
-
Kávé Kálmán
tag
válasz Parci #103766 üzenetére
A Pro800-ban a roto kábé arra lenne jó, hogy tutti meghúzd Magad, ha meg akarnád emelni. Emlékeim szerint 2-3 húzásonként tölt utána a bojlernek. Kb 5-10mp-es közjáték. Azaz semmidesemmi köze a kávékészítéshez. Az üzemben is hálózatra van kötve. Zajmentes működés. Eszelősen jó fej, de kell neki idő, hogy bemelegedjen. Mára már jobban ismerjük mint a gyártó (https://www.rubinetterie-condor.it/) vagy a kávégépgyártók, akik a gépükre rakják :-). Kis kiontott belsőség érdeklődőknek (ez már az általunk moddolt fej):
A releváns ponton (dugattyú alján) történő hőmérés szintén pipa.
Otthon a méretei miatt nem ezt használnám, de imádom ezt a fejet/gépet.
[ Szerkesztve ]
-
Kávé Kálmán
tag
válasz norkov84 #103776 üzenetére
Csak úgy bekapcsolva 45-60 perec legalább. Még soha vagy k rég nem mértem asszem. Gyorsítható 25-30 percre, ha vakszűrővel ráengedem a bojler vízét a fejre és benttartom addig, míg át nem adja a hőt. Akkor elereszt és új "hőcserélés". Ha sietős, akkor így. De akkor ott kell lenni mellette, max pirítós kenegetés és szalámiszeletelés fér be a menetek közé. Nem vállalhatatlan procedúra, de napirenden nem csinálnám. De annyira élvezetes a gép, hogy az üzemben ez dolgozik a legtöbbet. Haknikon is szenzációsan teljesít.
-
Kávé Kálmán
tag
Ha valaki nagyon szeretne sokat kávégépet bütykölni, akkor annak vannak fair áron átatandó projektjeim. A gusztustalan részeken már túlestek. Nem számolom össze mennyit locsoltam beléjük, mert akkor visszalépnék egészen bizonyosan.
A 2010-es évek elején még máshol voltak a prioritások, és egyet közülük be is fejeztem. Kölnbe került. Vigyázat! A nyugalom megzavarására alkalmas képsorok:https://youtu.be/mdfI3A6LPdw
https://youtu.be/vroOxWWzKcQNémetül beszélőknek a pimpelés folyamata a német kávés fórumon.
Itt a karbon rémről kezdett topik.A többi csak elkezdődött és félbemaradt. Bezavart az első Creminám, aztán a karos gépek polcra száműzték a La San Marco-kat.
Ehhez az egyhez vákuminjektáltunk karbon oldalelemeket. A másik két gép pirosra van színtereztetve. Azt hiszem, két géphez az üverg oldallapok is megvannak még.
A 3 elkezdett gép és alkatrészei eladók. Igazából már csak idő kell hozzá.
Akit érdekel, az pm-ben jelezzen. Kössz!
G.
-
Kávé Kálmán
tag
válasz kisati748 #104177 üzenetére
Ezt mondaná a józan paraszt is, ha megkérdeznék. Azzal egészíteném ki - bocs ha valaki már leírta -, hogy a magon belül parciális túlnyomás van, amíg a CO2 termelődik. Gondolom, ez egy pár napig így van, és szépen lassul. Ha elkezdünk vákumozni, akkor még nincs "baj", amíg vákum van. Amikor viszont kinyitjuk a tárolót, akkor süvít befele a lég (vele az oxigén) nemcsak a dobozba, de a magok pórusaiba is (hiszen ott is vákumot csináltunk). Ha kávékészítésenként vákumozunk, akkor gyakorlatilag minden egyes vákumozással/nyitással extrém módon felgyorsítjuk az öregedést, hiszen minden egyes nyitással újra elősegítjük az oxidációt (a mag legbelső pórusaiban is). Logikus, hogy vákum nélkül kíméletesebbek vagyunk ezen a téren. "Nempörkölő" korszakomban még én is keserítettem a sorsom fagyasztással, ma már csak a kísérletezés kedvéért tenném, de túl sok egyéb kísérlet elétolaxik mindig. Ha eszpresszó készül alapvetően belőle, akkor amennyiben 1-2 hónapon belül elfogy a mag, akkor szerintem a szelepes zacsiban van a legjobb helye, gondosan kiszorongatva belőle zárás előtt a lehető legtöbb levegőt.
[ Szerkesztve ]
-
Kávé Kálmán
tag
válasz norkov84 #104209 üzenetére
"Update: Kalmárral ránézünk délután."
Egészen erősen néztük Norbival, de csak úgy hippihoppi nem jött le. Két lapkával alátámasztva a csapágyat aztán szép finoman megindult a helyes irányba is. Kevesebb vízpermet kell a magokra! A szötymő beszivárgott a tengely és a csapágy közé. Minden gömbölű újra. Visszacserélhetjük az őrlőinket!
-
Kávé Kálmán
tag
válasz Cathfaern #104205 üzenetére
A "süvítés"-t persze idézőjelbe kellett volna tenni vagy :-) jelezni a túlzást. Nem kócolja össze a jól belőtt sérót. A szelep nyitásakor nagyon jól hallható erőteljes szusszanás van. Túlzás nélkül. A nyomáskülönbség nem jelentéktelen, a pörkölt kávé pedig porózus (pörköléstől intenzitásától függ mennyire kicsit vagy nagyon), ergo a doboz belsejében a nyomás teljesen kiegyenlítődik a nyitások közti időtartam alatt. Hogy mi az igazi vákuum (bocs, az előzőben a bakiért), meg hogy van-e igazabb meg kevésbé igaz (kisebb) vákuum, az itt mindegy is, ugyanis a tárolók többnyire az elnevezésükkel is ezt sugallják. JH a tesztben (néztem anno) - számomra is arra a meglepő - eredményre jutott, hogy a vákuum(szerű :-)) cuccok, ha marginálisan is, de jobban teljesítettek, és becsületére legyen mondva, hogy igyekezett teljesen valószerű körülményeket teremteni, ergo naponta nyitogatta és vákuumozgatta őket. Én csak karosszék eszmefuttatással jutottam a következtetésemre. Érdekes lenne kideríteni, hogy hol bukik amúgy a dolog. De a végén ő is arra a következtetésre jut - ami amúgy a rendkívül alapos teszt legnagyobb hibája volt -, hogy nincs érdemi hozadéka a dobozoknak egy modern kávés csomagolással szemben. Sőt sok esetben éppenséggel hátrányban vannak, merthogy átlátszók. Azaz nem lett volna érdektelen megversenyeztetni a kávés zacsit az összehasonlításban, ha már mint csomagolás (hulladék) elkerülhetetlenül felhasználásra/forgalomba kerül.
[ Szerkesztve ]
-
Kávé Kálmán
tag
válasz verti1 #104243 üzenetére
A finom-menetes tengelyvég könnyen sérülhet rutin hiányában kihúzáskor. A Simplicity-t relatíve sokat használom, de most volt először szétszedve. Nem szorult különösebben rá (egyik értelemben sem :-). A túl sok őrlőpuceválás szerintem is a psziché megnyugtatására való. De ilyenkor derülhet fény arra, hogy a gyártók nem feltétlenül vízpermetelt magokra készülnek. A csapágy a nedves közegben nem érzi jól magát. Nem rozsdamentes anyag amúgy. Amióta a HG1 szoborként funkcionál, nem sok víz éri nálam a magokat.
[ Szerkesztve ]
-
-
Kávé Kálmán
tag
válasz vicces1 #104258 üzenetére
A kéziőrlők a kések sebessége miatt pörköléstől/kávétól függően látványos mennyiségű fine-t visszatarthatnak. Ez vagy az őrlő megpaskolásával vagy mondjuk a tamping padre (nekem hokikorong) koccintásával illetve a magok előzetes enyhe permetezésével jelentősen vagy teljesen megszüntethető. Azt hiszem ez eddig is közismert volt.
A rászórt víz mennyisége nyilván nem mindegy.
Vedd le a kart, csavard le az állító csavart a felső részről és óvatosan húzd ki a tengelyt az őrlőből. Különösen ott figyelős a dolog, amikor a menetes rész a csapágyakon siklik keresztül. Nagyon kíváncsi leszek, hogy a csapágy felületén találsz-e korróziót illetve nyomokat a rozsdamentes tengelyen.
-
Kávé Kálmán
tag
Totál nem akadékoskodni ..., de ..... de nem bírom visszatartani a kérdést. A szépen megmunkált rozsdamentes fémeket, szép simára csiszolt olajozott fadarabokat nemcsak nézegetni, de fogdozni is jó dolog. Az imádott rituáléhoz is hozzáadnak ezek a cuccok, ez nem is kérdés. A nagy tölteteknél gyakorlatilag elkerülhetetlen az adagoló tölcsér használata. Namármost, ha van adagolótölcsérünk, akkor miért nem simára rázzuk a laza őrleményt (0,6mp időigényű művelet)? Ehelyett egy egyenetlen őrleményre helyezni egy egyengetőt, ami szerintem ráhelyezéskor nem tud NEM tömöríteni (még ha ezt csekély mértékben, ezzel szemben totál egyenetlenül teszi). Miután ráhelyezte/tük, a pörgetéssel persze szemetgyönyörködtetően sima lesz a kávépárna felülete. Na de mi garantálja itt, hogy a felület alatt a már kevéssé laza párna tökéletesen egyenletes eloszlású? Nekem a rögmentesített/fellazított/ majd síkbarázott (őrlője válogatja, hogy az előbbiek közül melyik hagyható el) kávépárna egyenletes lazasága nagyobb garanciának tűnik. Jöhet a brainstorming...
[ Szerkesztve ]
-
Kávé Kálmán
tag
-
Kávé Kálmán
tag
válasz jugeen #104464 üzenetére
Biztos traumatizált lennék, ha ezek a kérdések bentszorulnának, úgyhogy bocs...
"így talán az esetleg ferdén tömörítés esélye csökkenthető"
ja, talán. Azt gondolnám, ha rutinos vagy, akkor ennek semmi szerepe, ha meg a rutintalan ferdéntömörítő frakciót erősíted, akkor így is simán elvérzel.
Szerintem esztétikai kielégülést (duplán: szép sima kávépárna és becses tárgy) nyújt tprimér. Kíváncsi vagyok az össze pro simicskázós érvre.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen