- Beszáll a kézikonzolok világába a PC-s házairól elhíresült az Antec
- Olcsó és visszafogottan elegáns kompakt AIO jön az ID-Cooling berkeiből
- Q, mint Quiet: új változat született a Chieftec Apexből
- Megérkezett a legújabb és eddigi legátfogóbb 3DMark teszt
- Szinte bankkkártya méretű a LattePanda x86-os SBC-je
- Olcsó és visszafogottan elegáns kompakt AIO jön az ID-Cooling berkeiből
- Megérkezett a legújabb és eddigi legátfogóbb 3DMark teszt
- Szinte bankkkártya méretű a LattePanda x86-os SBC-je
- Gaming notebook topik
- Vezetékes FÜLhallgatók
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
Hirdetés
-
Devolver Direct - Jövő hónapban jön a következő show
gp A nagy nyári összeröffenés alkalmából számos új bejelentésre számíthatunk a kiadótól.
-
Jó dolog az AI, de emberek nélkül nincs játékfejlesztés
it A Tomb Raider franchise tulajdonosa szerint egy dolog az AI térhódítása – de a sikeres játékfejlesztéshez emberi kreativitás kell.
-
Spyra: nagynyomású, akkus, automata vízipuska
lo Type-C port, egy töltéssel 2200 lövés, több, mint 2 kg-os súly, automata víz felszívás... Start the epic! :)
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
And06
aktív tag
amig volt PODos gépem, egyszer próbáltam az utótömöritést, de nem sikerült, mert szélesebb lett a POD a tömörités hatására, igy nem fért bele a tartóba
belegondolva, ha lenyomod úgy, hogy oldalról nem tartja semmi, akkor nem tömörited, hanem szétlapitod, mivel nincs semmi ami oldalról ellentarta neki. -
And06
aktív tag
nem a megkavarásról volt szó amúgy, hanem hogy ha a kavarás után lenyalod a kanyalat (még az espresso megivása előtt) akkor a fém miatt
rosszabbmás lesz az élmény.
ez nem hókuszpókusz, ha citromlevet/kókuszos csokit/libazsirt eszel rögtön előtte, az is befolyásolja, hogy milyennek fogod érezni ugyanazt a kávét.[ Szerkesztve ]
-
And06
aktív tag
válasz pacuha69 #38648 üzenetére
egészen biztosan van különbség. azt mindenki eldöntheti magának, hogy megéri-e a különbözetet. én ennél a hobbynál megmaradtam a "racionális" szinten. a szuperdzsolly a PIDes primo babyvel már tud egy olyan szintet, hogy nyugodtan kávézhassak, és a különböző kávékra fókuszáljak, és ne a gépparka.
[ Szerkesztve ]
-
And06
aktív tag
válasz zolnagy #39173 üzenetére
én is adagonként csinálom. az újhullámos kávé amúgy is hamar döglik, ha beletölteném (ha lenne egyáltalán babtartályom ) megdöglene 1 nap alatt, az nagyobb veszteség, minthogy nem ugyanakkora erő nyomja be a babokat szerintem (ha egyáltalán számit, hogy nyomja-e valami vagy sem).
[ Szerkesztve ]
-
And06
aktív tag
válasz jveres #39190 üzenetére
nemigazán a témához kapcsolódik, csak beugrott. amiket én láttam strietman videókat azokon papirpohárba húzza a kávét. ha nem tudnám, hogy mit tud a gép, elkönyvelném sarlatánnak én inkább nem kávézok ha csak papirpohárból lehet. olyan ez mint a csúcs vörösbor müanyag félliteres söröspohárból, illúzióromboló.
-
And06
aktív tag
válasz jveres #39256 üzenetére
engem továbbra is az érdekel, hogy a jollyhoz képest milyen! SJ-ja sok embernek van, akinek meg nincs az is ismeri. Catler elvétve akad, igy nem sok információt ad ez a teszt nekem abszolút értékben.
szerk: ez inkább paljocnak szól, lévén ott van nála a saját Jollyja, az mégis parkolópályán van mostanság valamiért
[ Szerkesztve ]
-
And06
aktív tag
-
And06
aktív tag
ha azt akarod, lehet "hifizni" is, de egy pidelt gaggia egy felújitott iparival őrlővel a 99%át tudja, mint egy "hifi" szett, szóval akkora különbségek nincsenek. (* egy-két eszpresszóról beszélve ízek terén, ha sorban kell húzni a duplákat, vagy 10 emberre gőzölni, akkor sajna zsebbe kell nyúlni)
-
And06
aktív tag
egy érdekes dolgot vettem észre, már nem először: többnyire világos pörkölésű kávékat húzok, de ritkán beugrik egy egy sötétebb is. most épp a sötét van csapon és megint azt vettem észre, hogy a sötétet magasabb hőfokon húzom mint a világosakat, amit nem értek. pl a világosaknál a joker hőfok a PID=88fok, ezt a sötétebbet meg most PID=92 fokon húzom, és igy adja ki igazán. pedig elvileg a világos pörkölésnek kéne a több hő (mindegyik kávé max 1 hónapos pörkölés, igy nem döglődik egyik sem)
-
And06
aktív tag
szereztem én is minihabverőket, kiváncsi leszek hoz-e javulást a hústűhöz képest!
-
And06
aktív tag
minihabverő téma: próbálgattam az előkészitést habverővel meg nélküle nyitott karral. úgy tünik a habverőt használva még egyenletesebben indul meg a lefolyás és talán egy hangyányival szebb is a csak hústűs kavaráshoz képest. egyelőre a habverőt és hústűt is használom, mivel habverőzés után nem egyenletes a felület. majd kipróbálom csak habverővel is. továbbá a vidiben amit Kalmár oldalán találtam, a habverővel csak megkeveri az őrleményt, de én úgy láttam jobb lesz az eredmény, ha közben forgatom is.
//fingfürészelés vége
-
And06
aktív tag
válasz gubabela #40417 üzenetére
4es brikkát egyedül
nekem van egy VST 15g perem nélkülim, meg egy LM strada 17g-s (ez peremes) ez egy az egyben ugyanaz mint a VST 18as állitólag. a 15ös VST a kedvencem (ebbe megy ~18g világos pörkölésből). a gyári dupla szürőt mind2 veri. amennyivel többe kerülnek annyival mondjuk nem ...
-
And06
aktív tag
válasz rallypix #40496 üzenetére
ez most inkább elméleti kérdés lesz, mindenkinek:
sokan nézik a PID hőfokot csapolás alatt, de ez a csapolás szempontjából a Gaggiánál másodlagos. Pont az a lényege a gaggiának, hogy van egy nagy(viszonylag) fej, ami kompenzálja a kis bojlert, a kilépő viz hőmérséklete már érdekesebb, de ezt meg nehéz mérni.(SiD- tett fel a másik fórumra régen ilyen méréseket a Gaggiáról, ha érdekel) -
And06
aktív tag
válasz Sinisi #41242 üzenetére
már mindent leirtak a többiek, még annyit, hogy a kávészacskót majd ha lesz, a lehető legrövidebb ideig tartsd nyitva, nem úgy mint most, hogy szellőzteted a húzás alatt
szerintem a tamperelésen lehetne sokat javitani, ahogy irták, nem kell túlkomlikálni. lenyomod kis erővel, emel, majd a "normál" erejü lenyomás, ennyi. forgatni, kocogtatni nem kell. -
And06
aktív tag
-
And06
aktív tag
ha már brikka a téma, most épp én is brikkázok a nyaraláson. otthon megőröltem kb 12deka etiop kávét, azt ittam az utóbbi pár napban. gáztüzhelyen csinálom előforralt vizzel, gramm pontos mérleggel. az első napokban igen jó lett az eredmény, majdhogynem megközeliti az eszpesszót. érezhetően gyengült minden nap, üresedett az idő előrehaladtával. még ezzel együtt is teljesen vállalható kávékat húzok vele. egyedül a gáztüzhellyel gyülik meg a bajom, amikor kirobban a kávé még csupa
cremahab, majd mire a csészébe öntöm, a nagy része eltünik. villanytüzhelyen csinálva jobb szokott lenni a helyzet. arra gyanakszom, hogy a gáz jobban felforrósitja a kiöntö részt, és ez betesz a habnak. de végülis az iz a lényeg, arra meg nincs panasz mivel az etiop a végét járja, vettem a helyi boltban egy pellini top 100%A konzervet (közepes pörkölés, de az olaszoknál ez még mindig szén, gondolom ). kiváncsi leszek mit hoz ki belőle a brikka.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Programozásról_szubjektíven
- Tippmix
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Xbox tulajok OFF topicja
- Olcsó és visszafogottan elegáns kompakt AIO jön az ID-Cooling berkeiből
- Megérkezett a legújabb és eddigi legátfogóbb 3DMark teszt
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Formula-1
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen