Új hozzászólás Aktív témák
-
Madwe
nagyúr
Ami kell hozzá általában, az mély linux ismeret, docker mély ismerete. scripting ismeret, vmi oop programnyelv, adatbázis ismeret, hálózati ismeretek, cloud, git, ci/cd, logging, metrikák, meg úgy eleve egy fejlesztés end to end lifecyclejének az ismerete. Szóval igen, egy “junior2 devopsos az maga mögött tud legalább 2-3 év fejlesztési+üzemeltetési+adatbázisos múltat. Persze ezek mehetnek valamennyire párhuzamosan is, ezért átlag 4-5 év munka után lehet vki devopsos.
ez inkább ilyen cloud engi, sre pozicio.
van más is amit devopsnak hívnak, meg van h 1-2 éves fejlesztőt kineveznek annak, de az olyan is lesz...#16051 vagy egy nagyon kezdő devopsos pozi, de ez valóban inkább egy sima fejlesztői pozi devopsos szemlélettel
[ Szerkesztve ]
-
instantwater
addikt
Általában kell még Kubernetes, Terraform, ElasticSearch, Kibana és társai.
Általában valamilyen felsőmegoldást kell hegeszteni Terraformmal vagy hasonlóval, majd CI/CD pipelineket beállítani, (amik szállítják a kódot gitből, Docker imagen keresztül a Kubernetes clusterig), monitorozás, riasztások (pl megnövekedett error ráta, stb), telepítés, rollback, konfigok kezelése, környezetek kezelése (dev, staging, prod)
Épp most volt a Revolutnál egy kis rendszerhiba, ebben a blogbejegyzésben nagyon szépen lehet követni, hogy mennyi mindent használnak, és biztosan van egy jópár DevOpsuk is.
Amúgy az a vicc, hogy olyan, hogy DevOps az eredeti elgondolás szerint nem létezik, mert ez egy szemlélet, ahol a fejlesztő felelős a saját kódja telepítéséért és üzemeltetéséért, de általában egy DevOps Engineer hirdetés az üzemeltetés fókuszú, de fejlesztői skillekkel rendelkező embert takar.
Fejlesztéssel kapcsolatban javaslom ránézni a 12 factor-ra is.
[ Szerkesztve ]
-
kexksz
addikt
válasz instantwater #16042 üzenetére
Semmi extra, sima full stack fejlesztes. Elso munkahelyemen 3 eve brutto 887 forintos oraberrel kezdtem, mint intern. Ha ugy nezed, 3 ev tapasztalattal nem egy nagy csoda ennyit keresni, csak legtobben diploma utan kezdik el alapvetoen a tapasztalatot gyujteni, en mire vegeztem a BSc-vel mar 2.5 eve dolgoztam.
[ Szerkesztve ]
-
Resike
tag
válasz instantwater #16053 üzenetére
Mondjuk ez elég béna hiba, mi sokkal kisebbek vagyunk de ennek kiszűrésére még nekünk is van deploy tesztünk ami végigmegy minden létező adatbázison és lekérdezésen.
-
addikt
válasz Jhonny06 #16055 üzenetére
Siman elhiszem, mert en is tapasztaltam hasonlot. Egyszeruen sok cegnel meg mindig elhiszik, hogy az 5-10 eve szinte ugyanolyan fizetesert dolgozo arcokat majd csont nelkul hasonlo aron potoljak a piacrol. Aztan amikor tenylegesen felmond az ember es utana fel vagy akar egy evig se talalnak senkit, akkor eszmelnek ra, hogy ja kerem fizetni kene.
Tavaly egy recruiter jo sokaig kergetett engem is valami meloval es mindig alkudoztak, meg hivatkoztak valami ugyfel policy-re, hogy nem lehet tobbet fizetni. El is hajtottam oket. Honapokkal kesobb hivtak, hogy erdekel-e meg. Mondtam a kislanynak, hogy szerintem megbeszeltuk, hogy gombokert nem dolgozom. Azt mondta, ja mar lett penz, mert az ugyfel benezte a piacot es nem talal senkit.
-
addikt
Nyomkodtam kicsit ezt a hays salary checker-t, hat erdekes.
Your salary is currently HUF 625,000 higher than the typical amount.
-
brrr1
csendes újonc
Sziasztok, ha valaki tudja, hogy a bud:airport-nál mennyit keres egy IT Helpdesk, kliens üzemeltetési munkatárs, leírná nekem, légyszíves?
-
inferno88
őstag
Senior fejlesztőként, bruttó 750-re(1 éve ennyi) mennyire lehet reális kérni egy 15%-os emelést?
Semper fi!
-
addikt
válasz inferno88 #16068 üzenetére
Kerni barmikor lehet, kapni ritkabban. Nemzetkozi multi kornyezetben ilyen merteku beremeles szinte kizart csak ugy bemondasra. Magyar boritekos kkv sufni cegben barmi lehet. De ennyi infobol eleg eselytelen barmit mondani, a senior fejleszto az sok dolgot takarhat. Ha a piacon ennyit er a tudasod, akkor nem fognak emelni, ha mashol mar kaptal sokkal tobbre ajanlatot, akkor meg nem kerdes.
Es mivel sokszor volt mar hasonlo kerdes itt a topikban, egy jo tanacs. Ne tessek mar odamenni a fonokhoz, hogy csokolom kerek emelest, mer nekem az jar, tegnap ezt almondtam, szerintem szarul keresek stb., mert ez senkit nem erdekel. Tessek osszeszedni erveket, hogy te miert erdemelsz tobbet, mit tettel a cegert, miert er tobbet a tudasod, a munkad. illetve elso korben a piacon mindenki merje fel az erteket, jarjon rendszeresen interjukra. Sokkal konnyebben es eredmenyesebben lehet targyalni. De fenyegetozesbe sose csapjon azert at, hogy most akkor en elmegyek, mert az se erdekel senkit altalaban.
[ Szerkesztve ]
-
-
axioma
veterán
-
erer1000
őstag
sziasztok.
egy olyan kérdésem lenne, hogy nagy átlagban, bruttó mennyit kereshet egy mérőszobai technikus egy autóipari beszállító multinál? a lentebbi linkem kb fedheti a valóságot?tudom, ez függ a szakmai tapasztalat idejétől, miegymástól, de egy nagy átlag érdekelne engem.
szakdolgozatom záró részénél szükség lenne szükség rá, kalkulálásokhoz, de hiába lesz titkosított a szakdolgozatom, és hiába egy adott multiból kaptam a témát, bármiről is van szó, basznak érdemben válaszolni
mérőszobán dolgozókkal próbáltam beszélni, de nem akarták elmondani, úgyhogy egyenlőre ez az a nagy átlag amiből most ki tudok indulni:https://www.fizetesek.hu/fizetesek/gepipar/technikus?search=1
első ránézésre kb reálisnak tartom ezt, csak előtte ki szeretném kérni a ti véleményeteket is, mint munka világában jártasabbak
M5A99X-EVO R2.0 , 1050Ti, 4x8GB 1960MHz , FX 8350@4,4GHz, 1x3TB+2x1TB HDD, 120GB+480GB+1TB SSD || HP Pavilion 15-CX0000NH
-
OPiiPO
veterán
válasz Jhonny06 #16070 üzenetére
"A 15% semmi ahhoz képest a cégnek, hogy hónapokig kell új embert vadászni, aztán meg még jelentős idő, míg felszedi a domain tudást, stb." - ebben teljesen igazad van, de a multit nem érdekli az ő szempontjából nincs pótolhatatlan ember.
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
Madwe
nagyúr
Nyilván nem hülyék, s így is jobban megéri nekik (általában) mert így teszem azt 1 ember felmond 100ból évente, míg egyéb esetben akár mind a 100 ember elvárná, h emeljenek nekik.
egyébként én az évi 15% emelést nem tartom elképzelhetetlennek multiknál sem, de azért inkább az 5-10% jellemző mint kérhető max ahogy én láttam eddig. -
instantwater
addikt
válasz htomi85 #16080 üzenetére
Erre kíváncsi vagyok.
Lehet, hogy arra gondolt, hogy marad egy helyben, és az nem éri meg anyagilag?Ezért kell 2 max 5 évente váltani. Így mindig újat tanulsz, a tudásod nem avul el, nem kényelmesedsz el túlságosan a komfortzónában, mindig van lehetőség az emelésre, és nem kell könyörögni senkinek semmiért.
-
inferno88
őstag
Nem borítékos KKV, minden fehér, mint az orrok a győri polgármesteri hivatalban.
Eddig nem kellett kérnem fizetésemelést, mert jött, mielőtt szóltam volna, de a legutóbbi egy éve volt. Az asztalra elég sokat tettem le(pl. rakás túlóra nem stresszmentesen, hogy megússzunk egy sok számjegyű kötbért), amit idén honoráltak már bónusszal is, de ettől függetlenül úgy látom, hogy fejleszteni kéne a béremen.Nem agresszív kismalac módjára vetném fel a témát, jó kapcsolatom van a nagyfőnökkel, van mivel alátámasztanom a dolgot és amúgy sem vagyok egy primitív barbár.
Amúgy vettem részt recruitmentben és látom, hogy mennyire nem találni senkit, főleg ha nem egy multi vagy.Semper fi!
-
axioma
veterán
válasz instantwater #16081 üzenetére
10 eve voltam mar akkor egy cegnel, amugy a fizuemeleses sztori nem annyira az ok volt, inkabb kovetkezmeny (az ok a vezetes es szervezeti valtozas volt). De teny, az a sztori volt az utolso csepp a poharban hogy elkezdtem pozitiv valaszt adni a linkedin megkeresesekre, es mazlim is volt mert pont nagy kereslet volt, hamar sikerult uj helyet talalnom. Aki elintezte, az me'g szerintem orult is hogy elmentem (netto manager, koze nem volt a fejlesztes mikentjehez), en kenyelmetlenul oszinten beszedes voltam neki...
-
Kobe
veterán
Kerdes: kozeljovoben terveznek iranyvonalat valtani, csak nem tudom pontosan milyen terulet / pozicio lenne az ami realisan megugorhato
Ami mar van: 10+ ev SAP tapasztalat, 5+ ev BA, 5+ ev integralt process architect es PM tapasztalat, mindegyik core teruleten, nagy hozzaadott erteket / nagy bevetelt produkalo folyamatokban, piacvezeto multiknal
Nyelvtudas megvan kb barmilyen multihoz, 20+ eve aktivan hasznalt felsofoku / uzleti angol, kozepszintu nemetAmi folyamatban van: java + android fejlesztoi / programozoi
SAP-tol kicsit szeretnek elszakadni, es "modernebb" alkalmazasok vizeire evezni, csak nem tudom ilyen tapasztalattal milyen pozi palyazhato meg, amivel egy 7szamjegyu csomagot nem nullaz le az ember. Nyilvan br 400ert junior java fejlesztonek nincs tul nagy kedvem elmenni
EPAM nal van java es. Net, de a cegkulturajukat nem magasztaljak az egekbe....
-
addikt
Szerintem az elso 1-2 evben muszaj lesz komolyabb csokkenest elfogadni a fizetesedben, ha lenyegesen mas iranyra valtasz. Nem tudom mennyire jo irany ilyen szempontbol ez az android fejlesztoi dolog, en lehet, hogy nem ezt az iranyt eroltetnem. Ezzel a multtal nem gondolkodsz valami big data tamaban? Szerintem ott hasznosithato lenne, amit mar SAP vonalon lattal.
EPAM-nal mezei fejlesztoknel vannak jo csapatok, de pl. PM vonalra veletlenul se menj, ha nem akarsz megbolondulni.
-
Kobe
veterán
Fejlesztoi multam nincs, ezert kezdtem el a javat tanulni. Az androidot en sem tudom 100 szazalekos iranynak elkepzelni, csak mivel java alapu, igy inkabb tanulok errol is egy kicsit hogy teljesebb kepet kapjak. Artani nem art.
big databan nem igazan lattam idehaza mukodokepes kurzusokat, julia vagy R kepzest.
-
Kobe
veterán
válasz Vision #16089 üzenetére
BA / PM vonalon nagyon kemeny limitek vannak fizetesben, amit en nem szeretnek a maradek eveimben “kiulni”, mert mar elertem a limitet
az elmult ev tapasztalata alapjan BA nal ez br8-850 korul van
pm vonalon sajat alkalmazasban levoknel kb br 1-1.2Mnel van a hatar, ettol feljebb csak kulsoskent es “csokoskent”, ami nem igazan az en vonalamha BA vonalon maradnek, akkor perpill senior BA kent se nagyon tudnek ugyanannyiert sem elmenni mashova, mert a piaci atlag joval a szintem alatt van
-
Szmeby
tag
"[...] cserebe minden project kesz lesz idore. Azok is amik masok szerint lehetetlenek."
Végülis igazad van, a lehetetlen projekten az idő rövidsége miatt végzett gányolást végül úgysem neked kell majd nézegetni és karbantartani, addig már rég más megbízáson dolgozol. Téged egyébként nem szokott zavarni ez, hogy hosszútávon sokkal több problémát okoz a határidőhöz való görcsös ragaszkodás?
-
veterán
Ez közismert, de erre szerintem nem megoldás, ha elkezdesz junior fejlesztőből felépíteni egy új karriert. Egyrészt senior fejlesztőként is megvan a limit, másrészt nem biztos, hogy fekszik neked a kódolás. Lutri.
A helyedben biztosan elmennék inkább külsős konzulensnek, ott lehet már szépen villantani a napidíjakat. Főleg a te tapasztalatoddal.
-
felaldozhato
friss újonc
Megkörnyékeztek az EPAM-tól egy viszonylag új banki projektten lévő Java-s pozival. Valakinek van infója, hogy ez mennyire a kerülendő projektek közé tartozik náluk (akár privátban is)? Mekkora bérigény lehet reális erre a pozícióra senior, vagy lead szinten, 6év releváns tapasztalattal?
-
kexksz
addikt
válasz felaldozhato #16099 üzenetére
Ha az elmenyt keresed, akkor a "bankos Java-s pozi" altalaban mindig a szoges ellentete annak. Szerintem amugy ennek fenyeben (jol fizetett stack + jol fizeto szektor + szopas munka) lead szinten minimum 1.5.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DIGI kábel TV
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Mini-ITX
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Call of Duty: Black Ops 6
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Wise (ex-TransferWise)
- Gaming notebook topik
- PlayStation 5
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest