- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen TV-t vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Gaming notebook topik
- Videós, mozgóképes topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Apple notebookok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- CPU léghűtés kibeszélő
Új hozzászólás Aktív témák
-
krx21
nagyúr
Azért mert dobok rá egy ilyet:
Accelero Twin Turbo 690
Csúnyább, de biztos, hogy sokkal jobb!Winne: 2 percig...
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz SzlobiG #6202 üzenetére
Ja, én is erre gondoltam, a pasztázástól nem fog megoldódni az alapprobléma, miszerint egy ilyen teljesítményfelvételű kártya hűtéséhez tetemes mennyiségű levegő kell, ami hangos.
Két működő megoldás van, vagy venni egy kisebb TDP-s karit jóféle hűtéssel, vagy levizezni. -
félisten
A 2600k 4,6GHz-n 103körül nyom avx-el. Azért kukacoskodok mert a stabilitás múlik rajta,úgy tűnik de mégsem.
Más: egy 4,6ra húzott 2600k mennyivel lassúbbta 4600ra húzott 3770K-nál? Ez a terv, bár ha 1,32v-al megy majd 4600feletj akkor oda lövöm be.2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
krx21
nagyúr
Ahol lehet ott kidobom a garit!
Egyébként a kupakot azért nem vennék észre szerintem... Szóval ott nem para a gari...
A gyári hűtőt is vissza lehet tenni a VGA-ra, csak a csavarokra kell nagyon vigyázni...SzlobiG: Igen, de csak a blokk.... A többi még egy kicsi...
Ha vizeznék akkor a cpu-t is és annak már az ára összesen 120.000 körül lenne...
De a külső radit nem akkarok...
A módosított hűtővel szerintem egész halk lehet a gép és akkor 7X fölé nem megy sehol a CPU és GPU sem. Ennél nem kell jobb...(egyenlőre )[ Szerkesztve ]
-
krx21
nagyúr
Ha fekvő gépem lenne, akkor meg lehetne próbálni a kupak nélküli hűtést is...
De így hogy van rajta egy kb majd 1 kilós borda nem hiszem, hogy jó ötlet lenne...
Rá lehetne tenni állítva, de oldalt lógva lesarkazná szerintem, mert túl nagy erővel nyomódik a lenti oldalon... Kellene csinálni egy jó keretet..De lehet hogy van is ami gyárilag pont jó oda...Valami ilyesmi ami a képen látszódik...( a kellékek képnél a keret)[ Szerkesztve ]
-
Pubszon
veterán
Vagy a kupak közepét kivágni ahol a magd van, vagyis csak a szélét meghagyni hogy be lehessen szorítani meg oda is felfeküdne a hűtő, hogy ne sarkazza le.
Lehet használna de lehet hogy nem.(#6210) SzlobiG: De hangosabb is egy vízhűtés, de csak IDLE-ben.
ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
-
Zirowe
nagyúr
Na, most megnyomkodtam egy picit a proci hűtőjét, a fehér tappancsok között kijött egy fekete, ami kifeszítette az összeset, most alacsony terhelés és max proci és ház venti mellett ilyen hőfokokat ad:
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
SimonYana
addikt
-
HSM
félisten
Üresben alapból nem pontos a szenzor, azt kéne megnézni, mit szól hozzá, ha terheled... Mondjuk Linx ha nagyon kevés (max 256MB vagy hasonló) memóriával pl. nem izzasztja meg egyből annyira, hogy baja legyen, ha nincs fenn a hűtő rendesen, és akkor a szenzor is pontosabb 70-80 fok körül.
Az nem jó jel, ha a fekete tappancs még csak most pattant be....
-
kisza25
félisten
válasz Kolondrum #6211 üzenetére
az Ivy nem forrasztva van mint a sandy, hanem pasztázva van a kupak alatt, ezért annak ellenére, hogy kisebb és kevesebbet fogyaszt jobban melegszik amúgy a 10% miatt én nem váltanék
Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
-
Zirowe
nagyúr
Mondjuk még csak 4 napja van összerakva.
Viszont a fekete ne marad benne, de a fehér már stabilan átpattant, gondolom ennek ilyennek kell lennie.
Mindjárt nézem a linxet.
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
Zirowe
nagyúr
-
HSM
félisten
Amennyire látom ebből az extrapici képből, az egyik mag 5x fokos, a másik kettő 63 fokos, az utolsó 67. Ez így elsőre jónak tűnik. Akkor megpróbálhatsz szép lassan több memóriát adni neki. Ha eljutsz ilyen 2-3GB-ig, és bírja, akkor nem lesz gond.
Mondjuk a pöckökről... Nem igazán értem, amit írtál, a fehér pöcök csak ami beakad, de a fekete vacak rögzíti (reteszeli) a fehéret. Tehát elvileg annak benne kéne maradni, szétfeszítve a fehéret. Kioldáskor húzódik csak vissza a fekete, hogy ki le tudd szerelni. Tehát ha a fekete eltűnt a fehérből, akkor "leoldottad" a hűtő rögzítését. Itt látod, milyen, ha ki van oldva: [link]
Ha rögzíted, akkor a fekete bizbasz belemegy a két fehér közé, és úgy már nem fér kifelé az alaplap lyukain.Bocs ha túl szájbarágós voltam, de inkább egyszer leírom, minthogy ne legyen fenn jól a hűtőd.
-
Zirowe
nagyúr
No, most beraktam egy ventit a cpu fölé, a cpu hűtése teljesen benyomva, minden venti 5ösön, és 60fok és az alatt volt bad company 2ben, minden maxon.
-
Mimike10
csendes tag
Szia!
Tudnál nekem küldeni egy tesztet a prociról? meg a benne lévő HD 4000
Előre is köszi.
-
Mimike10
csendes tag
Szia!
Tudnál nekem küldeni egy tesztet a prociról? meg a benne lévő HD 4000
Előre is köszi.
-
Zirowe
nagyúr
Köszi mindenkinek.
-
Pubszon
veterán
Csak jók már ezek az ASRock lapok, új világrekordot állítottak fel vele 3770K-val.
-
Pubszon
veterán
válasz Ferdzsoo #6237 üzenetére
Mert szerinted hogy kellett volna?
Vagy szerinted mondjuk Giga lappal hogy csinálták?(#6238) SimonYana: Tuningal nem lesz gondod.
-
Ferdzsoo
addikt
válasz Pubszon #6239 üzenetére
Nem az volt a lényeg hogy az ASrock lap kaki mert csak 1 mag 1 szál, hanem az hogy mi a tököm értelme van már így. Akkor hagyja meg a 8 szálat és úgy hozza ki a maximumot...
"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
Pubszon
veterán
válasz Ferdzsoo #6240 üzenetére
A rekord lényege, hogy ilyen processzorral a legmagasabb órajel, itt pedig nem számít hány mag meg hány szál, csak az órajel.
És ugye több mag/szál esetében több fesz is kell, ami meg hátráltatja/nehezíti a WR megdöntését. Ez bevett szokás ilyen esetekbe.ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
Pubszon
veterán
válasz Szatesz. #6242 üzenetére
Fizikailag van 3db 16x-os, ebből 2db 3.0-s és 1db 2.0-s.
SLI-nél 8x/8x-ba menne, de mivel ez 3.0-s (dupla sávszél a 2.0-al szemben) így bőven elég nagy a sávszélessége 1 GPU-s kártyáknak.
Egyébként én úgy tudom, hogy a 3770K-nak 16 3.0-s sávja van, így az összes Z77-es lapban ennyit tud, ha nincs külön PCI-E vezérlő chip.Hivatalos információ:
- 2 x PCI Express 3.0 x16 slots (PCIE2/PCIE4: single at x16 (PCIE2) / x8 (PCIE4) or dual at x8/x8 mode)
- 1 x PCI Express 2.0 x16 slot (PCIE5: x4 mode)[ Szerkesztve ]
-
JoolsNOS
veterán
Alapfeszen szeretném megnézni mennyit megy a procim. 4100en még oké, de 4200n már hibázik ibt. Gyakorlatilag nem állítottam semmit, csak a szorzót. Meg ramokat 1600ra. Esetleg van valami amit még állítani kéne, a jobb eredményért. Leszámítva a plusz feszt. köszi
I5 12400F, Asrock B660M Steel Legend, RTX4070 super, 32Gb DDR4 3200, Seasonic Focus 650 Platinum
-
Ferdzsoo
addikt
válasz JoolsNOS #6247 üzenetére
Ígyvan, attól hogy a feszt nem buheráltad az alaplap még szükségesen megemelte.
Vagy fix-re vagy offsettel állíts, és úgy nézd meg load alatt...[ Szerkesztve ]
"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
JoolsNOS
veterán
válasz haddent #6248 üzenetére
Nálam auto nincs. Csak offset meg manual. (De ha auton lett volna és emel feszt abból ilyen kis emelés szinten nem hiszem, hogy instabil múködés lett volna az eredmény amíg a hőmérsékletek jók) Offset alapfesz 1.136 terhelés alatt. A kérdésem igazából arra vonatkozott, hogy ezeket a PLL meg asus multicore enchance és társaikat állítsam-e a stabilitás érdekében.
[ Szerkesztve ]
I5 12400F, Asrock B660M Steel Legend, RTX4070 super, 32Gb DDR4 3200, Seasonic Focus 650 Platinum
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Call of Duty: Black Ops 6
- Bíró: Zuckerberg nem felelős azért, amit a közösségi média a gyerekekkel tesz
- Discord
- PlayStation 5
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen TV-t vegyek?
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Házimozi haladó szinten
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.