- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
Új hozzászólás Aktív témák
-
Winne
nagyúr
Elkezdtem újra nézegetni a procim, most van egy kis időm és láttam valami furcsát, amit nem értek. A "Bus Speed", ami elvileg a BLck ugrált, 87-et is láttam és 104-et is és ezt nem érzem normálisnak. Mitől lehet ez? o.O
Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...
-
Atmo
senior tag
Igaz, hogy szeptemberben jön az Intel Core i7 3790K ás a 3590K?
Az ízlésem a lehető legegyszerűbb: mindenből beérem a legjobbal ;)
-
Rexcor
őstag
Lenne egy olyan problémám, hogy a proci eddig 4,5Ghz-n ment és nem volt semmi baja, játékok, tesztek alatt is bírta, de tegnaptól elkezdett sz@rakodni. Csak alapórajelen képes normálisan működni mert ahogy feljebb húzom a procit minden baja van a gépnek: magától resetel, játékok befagynak majd megint reset, kékhalál és hasonló jó dolgok.
Mi lehet a probléma? -
törölt tag
Aligha.
1. Ezek a típusszámok nem az Intel-től származnak, hanem csak feltételezésre alapulnak (többen számítanak arra, hogy most szeptemberben megjelenik egy gyorsabb Ivy Bridge).
2. Egyes alaplapgyártók oldalán ( pl. MSI, AsRock ) már szerepelnek az alaplapok CPU support listájában az új típusok, de egyik helyen sem láttam az általad említett típusszámokat.
[ Szerkesztve ]
-
-
Szatesz.
aktív tag
Na sikerült végülis belőnöm 27/4 re a gépet!
Felraktam egy Win7 SP1 et és így már jól számolja a gflopot és jobban is melegszik
A ramon még lehet tornászni de feleslegesnek tartom!
Néztem a ramok stabilak 1.6v al 2400cl8 al is[ Szerkesztve ]
-
SzlobiG
félisten
válasz Szatesz. #5370 üzenetére
De pontosan mutatják csak a win kezeli máshogy. Több ram esetén alapból többet foglal le nekem pl annyi progi fut a háttérbe, hogy így netezés közbe 2.7giga foglalt a 8gigából és még nincs játék indítva indítanék egy bf3-at a 4giga azonnal elfogyna. Sose szerettem ha limitálva voltam ramból.
[ Szerkesztve ]
-
bluobluo75
őstag
Üdv!
Mi a külömbség a 2 közt?
CPU INTEL CORE i7-3770 3,4GHz/8MB s1155 OEM 3ÉV (68.702Ft)
CPU INTEL CORE i7-3770 3,4GHz/8MB s1155 BOX 3ÉV (82.072Ft)
...mert árban elég nagy a diferencia! -
krx21
nagyúr
válasz bluobluo75 #5379 üzenetére
A box-hoz kapsz dobozt is...
Soha nem vettem OEM procit... Nem is tudtam hogy van....
Melyik piac? -
Repsol600
addikt
válasz bluobluo75 #5379 üzenetére
13370ft a doboz + kiskönyv + gyári hűtő.
-
bluobluo75
őstag
válasz Repsol600 #5381 üzenetére
...de most csak magában a proci?
a 8400-es ami most van is dobozból van, eredeti gyári hűtő még azóta is a dobozában.
De szerintem ha csak ennyi lenne az eltérés, a külső "héjja" akkor lesz*rom ennyiért még jó is volna!
Vagy így nem lenne normális vétel? Én sem vettem még procit csomagolása nélkül, azt sem tudom hogyan nézhet ki így -
krx21
nagyúr
válasz bluobluo75 #5382 üzenetére
Én úgy tudom, hogy ilyen kiszerelést csak a számítógép gyártóknak adnak el...
Pl: Dell, HP...stb -
SzlobiG
félisten
Ez valami kamu bolt még logó sincs a fejlécen.
-
krx21
nagyúr
válasz bluobluo75 #5388 üzenetére
Gyanús... Nem gépből kivett procik?
Nem tudom...
Ha minden ok, normális esetben az OEM termékek csak a csomagolás tekintetében szokott más lenni.
De nem tudok hivatalos bejelentést, hogy az Intel dobott volna piacra végfelhasználóknak, olcsóbb OEM darabokat...[ Szerkesztve ]
-
JoolsNOS
veterán
Valószínűleg a bizalmatlanság miatt is olcsóbb. Az ember szívesen vesz dobozos terméket. Én pl anno csifi tápot vettem OEM. Csak a táp volt doboz és tápkábel nélkül.
I5 12400F, Asrock B660M Steel Legend, RTX4070 super, 32Gb DDR4 3200, Seasonic Focus 650 Platinum
-
krx21
nagyúr
válasz JoolsNOS #5392 üzenetére
Hivatalosan az OEM alkatrészek, a régi koncepció szerint, csak beépítésre, más termékekkel együtt értékesítve lehetett árulni... Kifejezetten visszont eladóknak és gondolom mennyiségi limithez is kötötték... Persze ma már kicsit más a helyzet...
Az OEM mint kifejezés ma már a marketing eszköze is...[ Szerkesztve ]
-
SzlobiG
félisten
válasz bluobluo75 #5389 üzenetére
Akkor valszeg áfa csalás történik, vagy távoli országból hozzák a cuccokat és ezért ennyi.
-
SzlobiG
félisten
válasz bluobluo75 #5396 üzenetére
Kis műanyag tartóba nyilván nem csupaszon.
-
rszp
aktív tag
válasz bluobluo75 #5396 üzenetére
Az OEM kiszerelésnél nincs doboz.
Régebben volt a tálcás processzor és akkor még a processzoron voltak a lábak. Na az sérülékeny volt. A mai processzoroknál nem számít a doboz, hiszen a láb az alaplapon van.Kiszedték a tálcából és antisztatikus szivacs szerű anyagba nyomták bele, majd befőttesgumival rögzítették. Így vihetted haza.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest