- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- TCL LCD és LED TV-k
- Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
- OLED TV topic
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
Új hozzászólás Aktív témák
-
UnSkilleD
senior tag
Ha veszek egy K-s ivyt akkor milyen 7-es sorozatú lap kell ahhoz hogy állítani tudjam a szorzót? Vagy ez működik a legolcsóbb lapokban is?
"Az internet olyan, mint az MTV: annak idején az MTV nagyon trendi volt, aztán hirtelen elavult” - Prince
-
7600 GS
addikt
Erről a hűtőpasztáról mi a véleményetek? Van olyan jó, mint az MX-4?
[ Szerkesztve ]
-
Repsol600
addikt
válasz 7600 GS #5455 üzenetére
Elvileg nincs olyan jó:
IC Essential E1 = 4,5 W/mK
Artic MX-4 = 8,5 W/mKNekem is szereznem kellene valamit mert az MX 2-ben már alig van. Csak az a vicc hogy a postaköltség több lenne mint maga a paszta. MX-4-est néztem. Az itteni boltban pedig még drágább mintha úgy rendelném.
[ Szerkesztve ]
-
thomasvold
őstag
Sziasztok!
Nemsokára én is belépek a klubba egy 3570K-val. Asus Maximus V Gene lesz alatta, fölötte pedig Noctua NH-C12P SE14 hűtés. Végigolvastam a topikot,szeretnék pár kérdést feltenni a feszültségekről:
Ugye a VTT feszültség a processzorban levő memória vezérlő feszültsége.
BCLK az alap órajel,amit nem nagyon ajánlatos piszkálgatni.Mi a VCCSA, a CPU PLL és a PCH feszültség?
Biztos már le lett írva a topikban,de nem emlékszem rá.
Köszönöm
-
7600 GS
addikt
válasz thomasvold #5460 üzenetére
-
D@ni88
addikt
Core i7-3770 mellé megéri egy 2400mhz mhz memóriát tenni?
A proci alapjáraton lenne használva. -
Ferdzsoo
addikt
Újrapsztázáson vagyok túl, AC MX-2-őt cseréltem le, Liquid Ultra-ra.
Mind idle, mind load 3-4 fokot nyertem vele.
Azért ez elég sok. Bele se gondolok mennyit fogok nyerni ha lekerül majd a sapka."It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
easy...rider
őstag
válasz Ferdzsoo #5469 üzenetére
Pont hőmérséklettel kapcsolatos kérdésem lenne ezért gondoltam neked címzem
Full load alatt a hőmérséklet elméletileg nagyon ingadozik. Szerintem csak a szenzor téved. Te is tapasztaltál ilyet? Nálam konkrétan 70~75 fok között vannak a magok, aztán egyik pillanatról a másikra felugranak az értékek 95~105 fokra, néhány másodpercre, aztán vissza 70~75. Igaz tuningolok, most 4.5GHZ-et próbálgatom 1,275~1,290V feszültségen és intel burn test megy, de szerintem a 75C hihetőbb.
Ez szerintem csak érzékelő vagy program hiba. Van nálad is hasonló?
[ Szerkesztve ]
-
Rexcor
őstag
Ha már szóba kerültek a RAM-ok akkor milyen programmal tudnám tuningolni őket mert a windows szerint 1333-on mennek a cpu-z szerint meg 600-on pedig 1866-os ramok.
-
krx21
nagyúr
válasz Ferdzsoo #5469 üzenetére
Az jó ha ilyen sokat javult...
De ekkora különbség szerintem nincs a paszták között (minőségi paszták)...
1-2C simán lehet különbség csupán attól, hogyha ugyan avval újrapásztázod...
Mikor hogy sikerül az illesztés és a paszta mennyiség, eloszlás... Szerintem elég nehéz és körültekintő hosszú teszt kell ahhoz, hogy egyértelmű sorrendet lehessen állítani a paszták között...
Bár ha veszek a prolimatech gyári mellé akkor az MX4 vagy Liquid Ultra lesz...Pont most néztem egy lelkes tesztet ahol a Liquid Pro 2-3C-ot vert a Liquid Ultra-ra...
Ez is valószínűleg a gondolatomat igazolja... -
easy...rider
őstag
válasz easy...rider #5471 üzenetére
Megnézem most a fogyasztásmérőn, hogy is alakulnak az értékek, és amikor a hőmérséklet megugrik 100C° környékére akkor a fogyasztás is kileng elég szépen!
Szóval mégis csak valós érték. Hihetetlen ez az intel burn test.
Maradok a jól bevált Prime 95 x64-nél. annál stabilabbak az értékek. 82~88C° a magok max.
Hűtőm egy Ninja 2Még egy kérdésem lenne így a nagyközönséghez
Mennyire ingadoznak a feszültségek nálatok? Nálam szokott lenni 0,030V difi a max és a minimum között. Például most Prime alatt 1,250~1,280 között ingadozik, intel burn tesztel meg felkúszott 1.294V-ig[ Szerkesztve ]
-
Winne
nagyúr
válasz easy...rider #5474 üzenetére
A linxszel mi a bajod?
@(#5475) Faci80: a te procidat hol csomagolták?
[ Szerkesztve ]
Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...
-
JoolsNOS
veterán
válasz easy...rider #5471 üzenetére
Mivel nézed a hőfokot, mert én ha coretempel nézem akkor ibt közben nem folyamatosan mutatja (gondolom a prociterhelés miatt nem jut elég power a monitorozásra) és úgy tűnik mintha egyik pillanatról a másikra ugrana 15-20 fokot. De nekem max 70 fok ibt alatt. A 95-105 már teszt alatt is veszélyes. Prime 88ja se túl bíztató, mert azt játék alatt is elérheti.
I5 12400F, Asrock B660M Steel Legend, RTX4070 super, 32Gb DDR4 3200, Seasonic Focus 650 Platinum
-
Ferdzsoo
addikt
válasz easy...rider #5474 üzenetére
Hm, először szenzor hibára gyanakodtam volna, de ha fogyasztás is megugrik, akkor az már más tészta. Én mondjuk nem tapasztaltam ilyet. A legjobb ha AVX-es linx-et használsz.
A feszültség normál ha auton ingadozik és nem fixet adtál meg. mondjuk az 1,294 4,5ghz-hez szerintem kicsit sok. Próbáld meg csökkenteni, hátha kevesebbel is stabil marad.KRX21:
Biztosan függ hogy hogy raktad fel a pasztát, bár én mindig ugyanúgy és ugyanannyit rakok, szóval nemhiszem hogy ezmiatt van kevesebb fok, a liquid pro pedig tényleg jobb mint az ultra, én ezt konkrétan elrontottam a rendeléskor, ezért lett ultrám. Mindensetre az ultra is jobb mint az mx-2 szóval akkor a pro tényleg üthet.Hőmérséklet monitorra szerintem a real temp 3.7 a csúcs.
[ Szerkesztve ]
"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
krx21
nagyúr
válasz Ferdzsoo #5479 üzenetére
Ez is érdekes lehet...:Coollaboratory Liquid MetalPad
-
Szatesz.
aktív tag
VAn a neten is egy videó majd megkeresem a youtube-on hogy rárakják a dobozos kóla felületére és gyorsított kamerával veszik és beleesik a dobozba megeszi az alut !
Nekem egy CM TX2 esem már kifingott miatta elporhanyósodott az alu az aljan most dobtam ki tegnap! Réznél nincs baja!Szerk. Ugyan ez történt!
Meg ez!Csoda hogy a sapka alatt a sziliícium magot nem kezdni emg!
Úgy látszik azt nem szeretni mert már kiderült volna másoknál![ Szerkesztve ]
-
krx21
nagyúr
krómozott, vörösréz... Arra jó gondolom... És a sapkába nincs alumínium?
-
jilian
addikt
B@ssz@tok meg!!
Majdnem megàllt a szívem amikor itt a pasztàmròl beszèltek, hogy ìgy-ùgy kajàlja a dolgokat....
De akkor nekem elvileg nem kell majlèznom a Koolance 370 -nel. -
Ferdzsoo
addikt
válasz Szatesz. #5494 üzenetére
Én a VGA magra meg a hűtőjére is ezt kentem, a mag silicium ha minden igaz, a hűtő meg réz volt. Meg már megy vagy 1 hete szóval szerintem ennyi idő alatt már jóllakott volna.
Viszont ahogy olvasom máshol, leszedni sem egyszerű."It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
Ferdzsoo
addikt
válasz Szatesz. #5496 üzenetére
Oké hogy én is kaptam, de a linket amit mutattam ott egy AMD procirol a szöveget is lekapta, szóval azt már nem kell gariztatniuk.
"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
Möhe
addikt
Üdv.
Látom nagyon megy most a paszta téma,és ehhez kellene segítség. A lap és a proci 2-3 nap múlva megjön,de nem akkor akarok kapkodva utánajárni a paszta felkenésének.
Hogyan,mennyit kenjek fel a procira vagy a hűtő talpára?
Brocken+3570K.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest