Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kali

    legenda

    válasz joey04 #41654 üzenetére

    lemaradtam kicsit, így volt mit visszaolvasni, mert határidős melóm volt, amit nem szerettem volna vinni a nyaralásra is - bár péntekig van még idő -, de jelentős hányada kész! :C
    nem a szakértőségen múlik, a rendben tartás inkább az alapokra helyezve részemről, tisztán telepítem fel a friss firmware verziót, és onnantól kezdve nem különösebben kell foglalkozni vele, az alkalmazásokat természetesen simán ráfrissítem, és utána sincs gond!
    a folyamatok beragadása...stb jellemzően a szélsőségesen módosított rendszeren fordul elő, ha csak azokat a készülékeket veszem alapul, amiket hozzám hoznak szoftverezésre, akkor úgy 80:20 vagy maximum 70:30 a százalékos arány.
    írhatod az ios plédákat, de ott nem lehet annyira belenyúlni a rendszerbe, ami ilyen szempontból még jó is, de azért az iphone támékból is bőven lehetne linkelni problémákat tartalmazó hozzászólásokat, akár az ota frissítés után beragadó folyamatokról, gyorsabb akkumulátoros merülésről, hogy csak a jellemzőbbeket írjam...
    írtad a szinte minden telefon témájában mostanság felmerülő google alkalmazások okozta hirtelen akkumulátoros merüléseket, sajnos adott a probléma, és nem véletlen, hogy mostanság megugrott a hibák száma, mivel nagyobb léptékű frissítések jelentkeztek, illetve újabb funkciókat adott a google, és - sajnos? - a legtöbb ilyen opció úgy van konfigurálva, hogy állandóan dolgozzon, figyelje és jelentse a telefon helyzetét, az alapján kínáljon fel különböző opciókat - éttermek...stb, szóval jórészt marketing, még akkor is, ha valóban segítség is a felhasználó számára -, ezért néhány ilyen funkciót érdemes kikapcsolni, és jelentősen megnövekszik az akkumulátoros üzemidő, hogy csak a legfontosabb előnyt említsem.
    miért lol kategória az, ha kikapcsolom az általam nem használt funkciókat, és még előnyöm is származik belőle?!?!
    célirányosan rákeresek, ha szükségem van bármilyen információra, de ne fusson már folyamatosan például a google asszisztens, feleslegesen zabálva az erőforrást és az akkumulátort!
    nem baj az, ha sírnak az emberek, hogy nem akarnak mindent külön beállítgatni a telefon rendszerében - de naponta találkozok ezzel a nagyobb munkaállomások (net- és notebook, pc...stb) esetén is -, de akkor ne is várják el, hogy minden úgy működjön, ahogy elvárják, hiszen nem szabták személyre, pedig nem viccből van annyi beállítási lehetőség!
    ellenben ne panaszkodjanak, hogy nem olyan jó az akkumulátoros üzemidő...stb, mert túl sok folyamat fut - részint feleslegesen -, hiszen az úgy normális, gyárilag úgy állították be, tehát nem hiba, mivel szolgáltatást kapnak a futó folyamatoktól, csak épp nem mindenki használja ki azokat, de könyörgöm, akkor miért nem kapcsolják ki, hanem csak panaszkodnak rá, hogy feleslegesen eszi az erőforrást és az akkumulátort, pedig nekik arra az opcióra nincs szükségük?!?!
    könyvet lehetne írni a sok user error tevékenységről, és a fórum sem kellene, elég lenne csak azokat alapul vennem, amely hibákkal személyesen találkozom, amikor hozzám kerülnek adott telefonok!
    szinte mindig azt hallom a tulajdonosoktól, hogy; de én semmit sem csináltam a telefonnal, gyári állapotban is jelentkezik a hiba, pocsék az egész rendszer...stb!
    ennek ellenére, az esetek jelentős hányadában nem mond igazat a tulajdonos, sokszor csak nem tart fontosnak megemlíteni bizonyos beavatkozásokat - kernel cseréje, főzött firmware...stb -, de olyan is előfordul, hogy szándékosan hallgatja el, esetleg hazudik, és ilyenkor általában szembesítem is a dologgal, mert ne nézzem már madárnak, csak könnyítené a "munkámat", ha elmondaná, hogy milyen beavatkozásokat eszközölt korábban!
    az a baj, hogy a fórumon is sok ilyen van, a hibát leírja, de azt már "elfelejti", hogy miként tett érte, tehát ez alapján már a gyári rendszert szidják, pedig sokszor külön tettek a hiba jelentkezése érdekében!
    csak néhány szélsőséges eset, amikor a telefont akarták cserélni, mert;
    - pocsék az s3 telefon, lefagyott és nem megy, hiába tettem rá azt a kernel verziót, ami korábban már az s2 alatt is bevált! (s2 kernel az s3 típusra?!?! :Y )
    - nem jó az s4 telefon, nem lehet frissíteni rajta a firmware verziót, azonnal behal tőle! (i9505 firmware verziót húzott az i9500 típusra és fordítva is előfordult már! :Y )
    azokat a hibákat már csak érintőlegesen írom le, amikor nem bírják megfelelő sorrendben betallózni odin alá az állományokat, vagy olyan firmware alatt is kipipálják a re-aprtition funkciót, amikor a csak pda állományos firmware alatt nem szabad, mert az olvasták valahol, hogy a re-partition a tiszta telepítés, de azt már nem tartották fontosnak megjegyezni, hogy mikor alkalmazható...
    igen, nagyon sok az user error, a fórumok jelentős rész erről szól, még akkor is, ha nem mindig írják le, hanem csak a hibát jelzik, és megoldást várnak rá, pedig jellemzően külön tettek érte!
    igaz, iphone ritkábban kerül hozzám szoftverezésre, de ott sem annyira ritka a frissítés utáni probléma, és az adatokat nem szeretnék elveszíteni, pedig a korábbi mentés visszaállítása után problémásan merül az akkumulátor, meg kilépkednek az alkalmazások...stb, szóval tegyek csodát, meg azért azzal is tudnak alkotni a tulajdonosok, hogy a jb adta szabadság kell, rendesen átformálják a felületet, de aztán akadozik...stb, csináljak vele valamit, persze a felület kinézete és funkcionalitása maradjon meg, csak a problémákat tüntessem el! persze...

Új hozzászólás Aktív témák