Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • emvy

    nagyúr

    válasz #20749568 #186009 üzenetére

    Egyreszt a font rendering -- pl. egy 32" 4K monitoron homalyos betuket csinal. Ez egy tervezesi kerdes, a MacOS ugy csinalja, hogy magas felbontasban renderel (virtualisan), es azt lemintavetelezi az aktualis felbontasra. Ez betuk eseten 'szep/aranyos', de homalyos korvonalat eredmenyez, Windowson meg a betuk szelet illesztik a kepponthoz, szoval a fentebb emlitett 32" 4K felallasban egy 125%-os skalazas tokeletesen eles betuket eredmenyez. A MacOS megoldasa ott mukodik jol, ahol tenyleg legalabb 200 dpi-s a kijelzo, de emiatt vagy 27" 4K-t kellene vennem (ami meretben visszalepes), vagy 32" 8K-t (az kb. egymillio forint per pillanat), vagy ugye az Apple Pro kijelzot (32" 6K, az meg kb. 1.7 millio asszem?).

    A masik, hogy fejlesztesre maceras hasznalni, mert a modern eszkozok egy resze Linuxot kivan (es Linuxon van Linux, Windowson meg van WSL2, ami egy fantasztikus termek). Mondjuk mostanaban sajnos csak hobbibol kodolgatok, szoval emiatt vegulis oke.

    Harmadik: az ablakkezelese szamomra remisztoen gyenge. Pl. Windowson mostansag nagyon intelligens a snap/tiling, MacOS-en meg ... hat szar.

    Negyedik: amire en hasznalom, arra fura modon lassu (tehat nem eleg reszponziv a rendszer).

    Otodik: nekem nagyon bugos, es az a baj, hogy a bugok kinyomozhatatlanok, elsosorban a halozatkezeles (idonkent leugrik a wifirol vagy mittudomen, az mdns elkezdi enni a CPU-t) es a kulso monitorok le/felcsatlakoztatasa.

    Hatodik: mouse acceleration

    Emellett persze van egy csomo jo dolga is, osszessegeben ugy gondolom, hogy ha valakinek nem kell specialis szoftver, akkor egeszen biztosan el tudja vegezni a munkajat MacOS-en es Windowson is (sot, jellemzoen Linuxon is).

    Ja, meg Apple laptopot konkretan lehet kapni, nem ugy, mint pl. egy Ryzen-es Thinkpad-et, amire 6-9 honapot kell varni.

    ----

    Ha nem kellene okoszisztemaban gondolkozni, akkor nekem a legjobban az jonne be, hogy
    - asztali gepen Ryzen + NVidia + Windows + fejlesztesre Linux
    - laptopnak M1-es Apple
    - fulhallgato Airpods Pro
    - mobilnak... passz, minden szar :D

    Viccen kivul en a legjobb Apple termeknek az Airpods Pro-t tartom, az hibatlan (szamomra).

    [ Szerkesztve ]

    while (!sleep) sheep++;

Új hozzászólás Aktív témák