- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
iPhone felhasználók szakmai topikja
Kérek mindenkit, hogy a topikban kulturáltan kommunikáljunk: [link]
Archívum #1
Archívum #2
Új hozzászólás Aktív témák
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz FIREBLADE78 #290248 üzenetére
Fotók app, kuka ikon, törlés, nemrég törölt mappa ürítése (persze ezzel az adott fotót, videót törlöd mindenhonnan).
-
Sungoo
addikt
válasz FIREBLADE78 #290248 üzenetére
Töröld a telefonról, akkor onnan is törli.
-
TBMC
addikt
sziasztok!
icloud+ tárhely fam. sharing kérdésem lenne.
az 50gb tárhely / felhasználó kinőtték a családban.a fam. sharing eddig is aktív volt de mindenkinek külön tárhellyel.
amennyiben váltanánk 1 nagy tárhelyre ez a gyakorlatban, hogy nézne ki?
- a fő felhasználóval megosztom a tárhelyet a családdal?
- ezt követően gondolom mindenki hozzáfér, minden user cuccai tudnak privátok maradni?
- a jelenlegi tárhelyen lévő cuccokat hogyan lehet átpakolni legegyszerűbben, hisz nyilván a jelenleg aktív, per user tárhelyeket szeretnénk felmondani a költözést követőenelőre is köszönöm!
-
Arcképgyáros
- a fő felhasználóval megosztom a tárhelyet a családdal?
Igen.
- ezt követően gondolom mindenki hozzáfér, minden user cuccai tudnak privátok maradni?
Igen
- a jelenlegi tárhelyen lévő cuccokat hogyan lehet átpakolni legegyszerűbben, hisz nyilván a jelenleg aktív, per user tárhelyeket szeretnénk felmondani a költözést követően
Először fizess elő a nagyobb csomagra - oszd meg velük és utána mondjátok le a régieket.[ Szerkesztve ]
-
Biga123
addikt
Hali, most ismerkedek egy se 2022 vel.
Az mennyire normális hogy :
- nem hajlandó észrevenni a saját hotspot-jára csatlakozó chromecast ot ( Google home)
- nem lehet filet (videot) BT n keresztül se átküldeni egy droidos telóra
- eléggé ad hoc a hotspot működése , egy rá csatlakozó droidos telefon esetében
Első szifon[ Szerkesztve ]
---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
merqree
őstag
válasz Biga123 #290262 üzenetére
Az összefoglalóban található leírás:
Androidról való váltáskor megfontolandó különbségek:
- iOS alatt nincs Bluetooth fileküldés
- a telefon tárhelyének elérése nem olyan univerzális, mint android alatt
- telefonhívás rögzítésére nincs lehetőség
- az egyes értesítési hangok vagy az ébresztés hangereje külön nem állítható, néhány app alapértelmezett jelzőhangja sem
- az NFC nem bármi által, bármire használható
- zenék és fotók fel/le másolása nem filekezelő jelleggel történik
- korábbi rendszerverzióra frissítés után csak korlátozott ideig lehet visszatérni
- Nincs 3rd party forrásból app telepítési lehetőség, csak ha fejlesztő vagy (100 dollár / év)
- tárcsázóhoz / híváslistához nem fér hozzá semmilyen külső app
- nem vagy nem megfelelően működnek a nem MFi minősítéssel rendelkező kiegészítők (töltő, átalakító pl.)
- a billentyűzet nem úgy testre szabható, számbillentyűk nem tehetők ki állandóra
- jelszavak beírásakor mindig visszavált gyári billentyűzetre
- az egyes értesítések hangerejét nem lehet külön állítani
- üzenetkezelőt (SMS) nem lehet lecserélni
- a híváslista csak 100 elemet mutat (az utolsó 1000-ből)
- a telefonszám nélküli hívások (“rejtett szám”) nem blokkolhatóak külön -
Biga123
addikt
válasz -secret- #290264 üzenetére
Pont a netforgalom minimalizálása lenne a lényeg .
Azért az picit gáz h az egyik kezemből a másikba csak emailen keresztül tudok küldeni dolgokat
Új nekem még ez az almás témamerqree : Tipikus noob hiba az összefoglaló nemelolvasása
Chromecastra van ötlet esetleg?
[ Szerkesztve ]
---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
merqree
őstag
-
Topikgazda
válasz Biga123 #290266 üzenetére
„Azért az picit gáz h az egyik kezemből a másikba csak emailen keresztül tudok küldeni dolgokat”
Nem csak az e-mail van, mint lehetőség.
Meg is oszthatod Google Fotókon vagy OneDrive-on keresztül.A legkényelmesebb pedig az, ha a másik fél is Almás kütyü boldog, elégedett tulajdonosa és AirDrop-pal dobálod át neki, amit szeretnél.
-
Sungoo
addikt
válasz FIREBLADE78 #290263 üzenetére
Nincs sajnos. Ezért nem is értem így a lényegét.
-
Topikgazda
válasz Sungoo #290274 üzenetére
Az iCloud másképp működik, mint a korábban, pl Android alatt megszokott tároló helyek.
Itt, ha valamit törölsz vagy módosítasz, az mindenhol megtörténik. Ha egy képet mappába teszel, akkor nem kerül át a mappába a kép, hanem egy címkét kap ami alapján az adott témájú, ugyanilyen címkével ellátott képek közé kerül.
Részletek itt: [link] -
Topikgazda
válasz Fritz Teufel #290276 üzenetére
Igaz. Elég gyorsan hozzá tudtam szokni a váltás után. A hagyományos tárolás céljára pedig ott a OneDrive, ahol megmarad a kép, videó, doksi a telefonról való törlést követően is.
Nekem annyira bőséges a promóciós időkben, egy Lumia telefonnal 30 gigásra hízlalt, ingyenes OD-tárhely, hogy egy következő életemre is elég lesz… -
Biga123
addikt
válasz Zsolt,72 #290273 üzenetére
"Meg is oszthatod Google Fotókon vagy OneDrive-on keresztül."
Persze de az is eszi a mobilnetet"A legkényelmesebb pedig az, ha a másik fél is Almás kütyü boldog, elégedett tulajdonosa és AirDrop-pal dobálod át neki, amit szeretnél. "
Simaügy ha az apple lekorlátoz mindent ami droidon megy akkor mindenkinek almát kell venni .De mindez nem is lenne kérdés ha a chromecast működne.
Az a baj amúgy h sok dologban flottabbul teljesít a kis alma , ( nfc fizetés, mail értesítések, talán még kamerában is jobb) csak hát eléggé korlátos, egy Honor 20 Lite ot váltott, azzal mindent meg tudtam oldani, még barátkozunk aztán ha nem gyerebe akkor max visszaváltok droidra.
-
Fritz Teufel
addikt
válasz Biga123 #290280 üzenetére
A iPhone igényli a netet, ez a működésének az alapja. Anélkül csak vas, műanyag meg üveg. Régen külön volt hozzá való előfizetés ha jól emléxem.
Szóval ha nagyon korlátos a kereted, akkor ez tényleg nem neked lesz való.Asus ROG Strix G513IH; Apple iPhone 14 Pro Max, Apple iPhone 13, Apple Watch Ultra, PocketBook Touch HD 2
-
Biga123
addikt
válasz Fritz Teufel #290281 üzenetére
Nem kötekedés de kb ez bármelyik telefonra elmondható, De van ahol meg lehet nagyon sok mindent oldani "házon" belül és nem kell mindent kilőni a világhálóra.
Van NAS is otthon ergo az is lehetne egy zárt láncú átjátszóállomás, de ha nem otthon vagyok azért nem feltétlenül tolnám fel a pár száz megás videókat mobilneten, A sebességről már ne is beszéljünk voda mobilnet esetében.
De értem az iPhone nem telefon , életérzés ahol nem számítanak a földi fityingek
De ha tudna a chromecast-hoz csatlakozni akkor ez mind okafogyott lenne .
Tudom helybe jöttem a pofonért , de mégis na ..[ Szerkesztve ]
-
Shyciii
veterán
válasz Sungoo #290277 üzenetére
Más a gondolkodás. Ez szinkronizálás, amit egyébként tükröz a neve is, hiszen iCloud sync. Amire te gondolsz, az meg a Backup. Mindennek megvan a maga előnye és hátránya. Itt igazából nem is az a kifogásolható, hogy miért így vagy úgy működik, hanem hogy miért nem választható, mert akkor mindenki elégedett lehetne.
-
félisten
válasz Biga123 #290262 üzenetére
Chromecast esetében nem pont ez a gond, hogy a telefon nem lehet egyszerre hotspot és az eszköz amivel beállítod? Emlékeim szerint ez nem lehetséges beállítási mód. Kellene egy 3. eszköz neked a Google Home-al amivel rácsatlakozol a megosztott telefonra és úgy beállítani.
A 2.4 vs 5Ghz dologra nem írtad a klienseket, az első gen Chromecast nem is tud mit kezdeni a 5 Ghz-el.
[ Szerkesztve ]
-
Biga123
addikt
válasz Zsolt,72 #290287 üzenetére
Nem én kezdtem :
"A iPhone igényli a netet, ez a működésének az alapja. Anélkül csak vas, műanyag meg üveg. "
Tudtam h mire vállalkozom, de hogy ennyire ?
De köszi mindenkinek, úgy tűnik h el kell fogadnom h ez ilyenszabonagyur : Chromecast with google tv 4K szal ettől elvileg nincs újabb, otthon simán megeszi az 5GHz et, + a laptop is, a telók meg 2.4 en mennek csak. De mindenki 2.4 en van az SE hotspotján ha csak a lapos akkor is , az is tud 5GHz et ..
Próbáltam harmadik eszköz beiktatásával is mert nekem is ez volt a tippem , de úgyse jó, Mondanom se kell h a droidról megy a cast ha ő a hotspot akkor is .[ Szerkesztve ]
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz -secret- #290260 üzenetére
Hú, várjál ez nekem valamiért nem volt ismert. Szóval ha a családtagnak is van saját fizetős iCloud+ szolgáltatása, akkor nem simán összeadódik a kettő, hanem váltani kell közöttük? Vagy hogy van? (Nálam a családtagnak csak az ingyenes alap volt, és arra kapta az én iCloud+-omat).
-
Topikgazda
válasz Biga123 #290289 üzenetére
Gondolom, vérmérséklet, meg hasonlóak függvénye is, hogy ki mennyire vagy mennyi idő alatt tud alkalmazkodni. Nem tagadom, az első kb egy héten én is sokat csodálkoztam, amikor jöttem kipróbálni a rendszert. Ez volt 2018 őszén, aztán itt is maradtam.
Ha nagyon korlátos a neted, akkor érdemes ellátogatnod a „Beállítások/Általános/Appfrissítés a háttérben” menüpontba és szabályozni, hogy mi mikor menjen (vagy ne menjen) a háttérben. Van KI vagy CSAK WI-FI opció is.
Ezen kívül, a Mobilhálózat menüpont alatt korlátozni tudod, hogy mely appok ne mehessenek ki mobilnetre. -
lugosi
MODERÁTOR
válasz FIREBLADE78 #290263 üzenetére
Van is meg nincs is, ha kikapcsolod az iCloud fotókönyvtárat akkor nem szinkronizálja az iCloudba a képeket és a fotókat (és törli őket innen). Nem nevezném megoldásnak, mert úgy érzem hogy nem minden anyagodat akarod törölni a felhőből hanem csak párat.
-
Biga123
addikt
válasz Zsolt,72 #290291 üzenetére
Köszi ezeket már belőttem, nem nagyon korlátos csak feleslegesen nem szórnám el.
Ha hazaérek úgyis feltol mindent a nasra , fotót , videót wifin.
A chromecastnak meg utána kell menjek.Szabi® :
[ Szerkesztve ]
-
Szabi®
addikt
válasz Biga123 #290289 üzenetére
Ne keresgéljél te itt olyan dolgokat ami nincs, és jó lenne ha lenne . . .
/Az apple tudja mi kell neked/
A múltkor borult a bili, amikor szintén hiányoltam a blutoothon keresztüli kép küldését net nélkül két iphone között. Sajnos volt, hogy jó lett volna ha lenne, na most ezt pár "panelvérpistike" el nem tudta képzelni. "- net mindenhol van a világon!" jött az okosság az épp hű szolgálatát teljesítő topik ügyfélszolgálatostól aki jól megmondta, jogod sincs ilyet keresni.
Ahogy elnézem az otthoni topikok "természetét" azt látom hogy nem igazán lehet hiányosságokat normális hangnemben megtárgyalni, hiába is tudja akár a legelvakultabb user is, hogy az kellene, nem hagyják hogy megtapadjon egy-egy igény, amit a szeretett brand viszont nem adott meg. Kétféleképpen történhet itt valaminek a követelése, 1. "te vagy a h@lye mert ez senkinek nem hiányzik csak neked" 2. " ez a többi telefonmárkánál sem működik jól, ergo nem is baj, hogy az iphonekba nincs"[ Szerkesztve ]
-
Razzul
őstag
Sziasztok!
Az iCloud Mailből eltűntek a bejövő üzenetek mappából a leveleim. Nem tudom, hogy mikor és hogy a költözés tehet-e róla, de nemrég a 6S-en még megvoltak. Mit lehet ilyenkor csinálni? Supportnak írjak?
Stat crux dum volvitur orbis
-
Garada
őstag
Shortcutsban valamelyik frissítéssel bejött végre, hogy lehet már pl. kikapcsoló és újraindító gombot is készíteni. Ezen felbuzdulva megörültem, hogy végre tudok automatizációt csinálni arra, hogy x időnként a telefon nyomjon egy újraindítást. Viszont folyton abba a hibába ütközöm, hogy először engedélyt kér tőlem és nem végzi el automatán a feladatot mint minden más felprogramozott dolog. Hiába van bekapcsolva, hogy futhat magától. Ez valami szándékos védelmi mechanizmus, hogy pl. ne valami feladat közepén csinálja ezt, vagy van esetleg valami kikerülő trükk erre? Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro 256GB Black Titanium, Bontatlan, 1 Év Apple Garancia
- iPhone XR 64GB Black Refurbished
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest