- Melyik tápegységet vegyem?
- Mostantól biztosan nem kaphat modernebb AI lapkákat Kína a TSMC-től
- Projektor topic
- Milyen TV-t vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Gaming notebook topik
- PLC programozás
- Steam Deck
-
PROHARDVER!
iPhone felhasználók szakmai topikja
Kérek mindenkit, hogy a topikban kulturáltan kommunikáljunk: [link]
Archívum #1
Archívum #2
Új hozzászólás Aktív témák
-
TechN7ne
nagyúr
válasz FIREBLADE78 #246499 üzenetére
Simán észreveszik ,szalagkábel van elmozdulva tudják ,hogy csak ők lehettek...
Nem lesz para ,megoldják. -
antocskin
tag
válasz Kbali #246497 üzenetére
Szerintem kb. úgy minden felhasználót érint. Vagy nagyon sokat. Csak nem veszik észre vagy éppen nem foglalkoznak vele mert jóvanazúgy.
Időről időre felhozom itt a témát és az első hozzászólások között mindig az van, hogy ez „nem hiba”.
IPhone-t használó több ismerőst is megértem, hogy figyeljék meg hogy van-e náluk ilyen. Először mindig az van hogy „ááá sosincs ilyen”, aztán néhány nap múlva meg „tényleg”.
Nekem amúgy a múltkori szervizzel történő beszélgetésből nem az jött le, hogy nem érte el az ingerküszöböt, hanem az, hogy nem tudják javítani. „ezzel együtt kell élni”.
Ettől függetlenül bízom benne, hogy Neked van igazad! -
lugosi
MODERÁTOR
válasz Szabi® #246504 üzenetére
Én ezt értem, csak ha egy modellből évről évre eladnak 20-30 milliót (a 11-ből most látom, hogy több mint
3764 milliót, 2020-szal bezárólag), akkor szerintem ilyesmire nem szorulnak rá, mert minden évben megvan a felvevőpiac.
Erre nézve nincs adatom, csak feltételezem, hogy az eladások jelentős része olyan országokban keletkezik, ahol nem jellemző, hogy 2021-ben i7-et használnak/vesznek, tehát nem hiszem, hogy az 5 éves modellek lecserelésére kellene különböző trükkökkel rávenni tömegeket.[ Szerkesztve ]
-
Szabi®
addikt
válasz lugosi #246505 üzenetére
A "hivatalos" készülék lassítási projektre is fény derült pár éve, pedig akkor is sok iPhone-t adtak el. Tehát ez nem egy releváns levezetés, de nem haragszom a cégre, a hetes modell 5 éves, ha nem mennek vele jól a mai telefonok updatjei megértem. A mérgem jobban abból fakad, hogy nincs kedvem napi 10-11 óra melót a 11 Pro-val tölteni, hanem egy régebbi készülékkel. Úgyhogy most veszek valamit meloba
[ Szerkesztve ]
-
bnorci71
addikt
válasz lugosi #246505 üzenetére
hiába adott el X milliót a terv az elvárás jövőre X+Y%-t kel eladni sajna a kapitalista világ így működik, de ez nem Apple sajátosság és mindemellett Profitmaximalizáció a jelszó
ELADÓ Nissan Note 1,5b 2008 "If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"
-
máyköl
veterán
Sziasztok,
Volt egy kevés tárhelyű iPhone -om, ahol iCloud tárhelyet vásároltam havonta. Most lecseréltem a telefont egy újabb iPhone -ra, ezt már nagy tárhellyel vettem, és bőven elférnék benne. Hogyan tudom a legegyszerűbben megszüntetni az iCloud tárhelyet, és minden ott tárolt adatot a telefon tárhelyébe helyezni?
Remélem érthető.
-
veterán
válasz máyköl #246509 üzenetére
Telefonon Beállítások-Apple ID-Icloud-Tárhely kezelés-Tárhely előfizetés módosítása alatt tudod a felhőt visszaállítani az alap 5GB-re.
Ha tele vagy fájlokkal a fotókon kívül,akkor azokat a fájlkezelőben le kell manuálisan mentened a belső tárhelyre.
Fotókat meg a Beállítások-Fotók alatt tudod megoldani,át kell állítani a “Letöltés és eredetik megőrzése” opcióra.Viszont az így lementett fotókat/fájlokat és jövőben keletkezőket nem fogod máshonnan elérni (pc/Mac/Ipad stb),hiszen a telefonon lesznek.
Természetesen előbb a mentés,aztán a tárhely módosítás.
[ Szerkesztve ]
-
Devilstudio
tag
Üdv
IPhone Xs-re jó minőségű üvegfoliàt keresek.
Tudtok segíteni?
Előre is köszönömTempered Glass 0.33 Full 3D Black (Por mentes) kijelzővédő
Type Gorilla Apple iPhone X - XS - 11 Pro privacy 2.5D üvegfólia
Spigen "Glas.tR SLIM HD" Apple iPhone 11 Pro / Xs / X
Ezeket néztem eddig de 0 tapasztalat velük.Az adatvédelem halott, és a szociális média tartja a dohányzó fegyvert.
-
veterán
válasz Devilstudio #246512 üzenetére
Spigenekkel nekem jó tapasztalataim vannak.
Igaz nekem a 12-n Slim EZ Fit van,ez volt a 11 Pro-n is,a 11 Pro Max-on pedig Alignmaster volt.
Mindegyikkel elégedett vagyok/voltam.
Nekem az Alignmaster nem zavart be az előlapi szenzoroknak (ugye ez az üveg takarja a teljes előlapot),de vannak olyanok akiknek a teli üvegek bezavarnak,szóval számolni kell azzal (márkától függetlenül),hogy lehet ilyen gond. -
jose999
senior tag
Szia! Nekem is Spigennel van tapasztalatom, én is ajánlom. Jelenleg is az van 11 pro-n. Tokot és üveget is csak e márkát használok évek óta, minden készülékemre
[ Szerkesztve ]
„Oh, igen. A múlt gyakran fájhat, és elfuthatsz előle, de akár tanulhatsz is belőle.”
-
hemaka
nagyúr
spigen jó, esetleg Nillkin
-
Szabi®
addikt
válasz lugosi #246511 üzenetére
Amíg olyan funkciókat pakol bele az apple a telókba, ami a teljesítmény birizgálásával jár, a felhasználó tudta nélkül, addig az "csalás". Nincs olyan bíróság a világon, ahol ez nem így állt meg. Ez egy machinálás. Egyébként volt a sima 6-os iPhone körül is egy cirkuszuk, amikor gyenge minőségű/legolcsóbb ramokat pakolták bele, és szoftveresen lassítani kellett a telefonokat, hogy ne legyen gond. Ez annyira megintcsak nem volt egy szép húzás.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
Szabi®
addikt
válasz szabonagyur #246517 üzenetére
MI vaan ? te mire reflektáltál ? Olvasd már át az egészet ..... Nyugi nem adnroid/ios cica harc megy, beszélgetünk, érvelünk, emlékezünk, felidézünk
-
izee
őstag
1) Sziasztok. Régi iPhone SE-n 9-es rendszer fut. Az alkalmazásboltból már szinte semmi nem tölthető le 9-esre. Van jelentős ellenvetés/olvasnivaló, ami visszatarthat attól, hogy 14-esre frissítsek? (Remélem az akkut százalékos kijelzéssel láthatom frissítés után is).
2) Backup nélkül túl nagy bátorság lenne? Úgy képzelem, hogy ha a telefon sem figyelmeztet adatvesztésre, akkor sokan csinálják backup nélkül. A webes iCloud csak néhány dolgot ajánlott fel, telefonkönyv, fényképek, jegyzetek...
3) Olvastam a Discoverről az összefoglalóban. Ha windowsra mentem a képeket, és a telefonról véletlenül törlődik, akkor a Discoverrel be tudom úgy másolni, hogy a "fotók" ikon alatt elérhető legyen?
Vcard-hoz nincs nagy reményem, az iCloud segíthet, de a Discoveres átmásolás szerintem nem intézné el, hogy a telefonkönyv is feltöltődjön, mert csak átmásolja a vcard fájlt, azzal meg nem sokat érek.Szerk: Kettéválasztottam.
[ Szerkesztve ]
Identicalness is the tendency to propagate to collaborate and to interact only with people who are very very very very very much like you. Epitome of this is the selfie. https://www.youtube.com/watch?v=dmXcjvL9VSc&t=39m45s
-
izee
őstag
Szerk: Kettéválasztom, mert nem olvasmányos.
4 - ( másik téma, hogy a - webes - icloudos szinkronizálásnál amikor contactot töröltem a felhőből, az törlődött a telefonról is. Ilyen alapon nem világos, hogy ha - windowson és telefonkapcsolat nélkül - a icloud felhőből törlök mindent, akkor a legközelebbi telefonkapcsolatos szinkronizálásnál minden névjegyet töröl a telefonról, vagy minden névjegyet újramásol a felhőbe?
A számítógépen gyorsabban megy az egyenként törölgetés, de nem akarok attól se félni, hogy mellényúlok a - webes tehát online - iCloudban és utána soha többet nem merek szinkronizálni, mert esetleg törli a kontaktot a telefonból. Vagy ez, vagy a telefonból újramásolna a felhőbe, mert valamelyik irányba szinkronizálni fog. )Identicalness is the tendency to propagate to collaborate and to interact only with people who are very very very very very much like you. Epitome of this is the selfie. https://www.youtube.com/watch?v=dmXcjvL9VSc&t=39m45s
-
veterán
Tolj egy szimpla biztonságimentést telefonról icloudba.
Nem kell túlaggódni,nem fog semmi elveszni a frissítés alatt,de azért legyen biztonsági mentés.
Ha nincs 10-20-30-40GB vagy több fotód a telón akkor az alap 5GB icloud is elég.
Ha ennél jóval több fotód van,akkor vagy itunes-szal csinálj gépre egy komplett mentést (esetleg külön mentsd le a képeket),vagy vegyél ha csak 1 hónapra 50GB icloud tárhelyet (kemény 299ft/hó) a biztonsági mentésedhez.Amúgy szerintem teljesen jó a 14 az SE-n,édesanyám használja,én is szoktam kíváncsiságból nyomkodni,de teljesen ok vele a kis SE.
[ Szerkesztve ]
-
anderledani
őstag
Nem rossz a 14 régi SE-n, de azzal számolni kell hogy az akksi idő rosszabb lesz.
iPhone 13 Pro 128GB << iPhone XS 64GB (2019.03-2021.10) << iPhone 6S 64GB (2016.02-2019.03) << Samsung Galaxy Alpha (2015.10-2016.02) << Xiaomi Mi3 64GB (2014.11-2015.10) << Sony Xperia SP (2013.11-2014.11) << LG Optimus Black (2011.12-2013.11) << Nokia 6303 << Sony Ericsson V630i << Alcatel OT757
-
-
joey04
titán
válasz szabonagyur #246517 üzenetére
+1
-
válasz Szabi® #246516 üzenetére
Szerinted melyik a jobb megoldás?
A) Az akku kapacitás csökkenésével maximális teljesítményen használva sokkal többet tölteni a telót akku csere nélkül
B) Az akku kapacitás csökkenésével arányosan csökkentve a teljesítményt ugyan annyit használni a telót mint új korában akku csere nélkülA hiba nem abban volt hogy a konteósok szerint az Apple "szándékosan lassította a telókat", hanem hogy ezt az Apple nem mondta el időben, így összeesküvés elmélet lett a dologból. Szerintem ezzel az egész akku/teljesítmény szabályozással nincs semmi gond.
Galaxy S23 5G 256GB//HP Victus 16+Rog Ally RC71L//Korábbi hsz-eim #97246720 név alatt...
-
juhaszroli
tag
Sziasztok!
Van ugye az a funkció, hogy autózás közben a telefon nem engedi, hogy értesítéseket kapjak, csak ha feloldom a képernyőt és minden alkalommal kikapcsolom. Vezetés közben ez logikus is, viszont új munkahely miatt buszozok/metrózok, és ott is bekapcsolja mostmár a telefon. Ez azért kellemetlen, mert feleségem bármikor szülhet, és ma reggel pl. hívni sem tudott, mert még buszon voltam. Ki lehet valahol ezt globálisan kapcsolni? Próbáltam keresni, de nem találtam erre vonatkozó beállítást.
Köszönöm!
-
MasterMark
titán
válasz juhaszroli #246528 üzenetére
Ne zavarjanak - (Ne zavarjanak vezetés közben) Aktiválás - Manuálisan
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
nord_
veterán
válasz juhaszroli #246528 üzenetére
Adná magát a magas labda, hogy “ott lehet kikapcsolni, ahol bekapcsoltad” De úgy látom, gyorsabban megtalálod, ha a Beállítások - Ne zavarjanak menüpont aljára pillantasz.
-
No.01
őstag
Jo reggelt,
Pitaka kuponkodja nincs veletlenul v.kinek??
Halas lennek erte. Koszonom!
-
antocskin
tag
xpro 0.2 mm-es üveget tettem eddig miden telefonra.
Sosem volt baj velük.
Vékonyabb mint a 0.33-asok, olyan mintha nem is lenne, de mégis üveg és nem fólia. -
No.01
őstag
válasz GreenGoblin #246533 üzenetére
Igen. Nekem is volt csak elneztem a datumot es mar nem ervenyes sajnos...
-
máyköl
veterán
Sziasztok,
Apple még mindig cseréli a garanciás telefonokat, vagy már javítja?
Adott egy fél éves készülék, meghalt a mikrofon és a képernyő lezáró gombja. -
máyköl
veterán
válasz Norbi. #246537 üzenetére
12 pro.
Egyszer leesett a telefon, van az oldalán 1-2 ütődés nyom, ilyen esetben megtagadhatják a cserét? Milyen idő alatt szokott lefolyni ma egy ilyen ügymenet., pl az iStyle -ban vagy Almáriumban?Van egyébként rá kötve biztosítás is. Ott meg gondolom az 1-2 ütődés nyom nem elég nyomós ok a kárügyre, és nem cserélik ki arra.
-
törölt tag
Sziasztok!
Egy nagyon zavaró problémám van.
bejövő hívasnál elvileg be van kapcsolva az a funkció hogy SMSt lehet már a zárokepernyőről egy előre beállított szöveggel (most nem érek rá hívjon később stb)
volt mikor működött de mostanában nem működik fel se tűnik az az ikon amivel ezt meg lehetne tenni.
csak 2 választási lehetőségem van vagy felveszem, vagy a bekapcsolo gombbal (2x nyomva) elutasítom.
A kérdés az hogy miért nem működik ? Valamit állítani kell vagy mi a sz*r???!! Már nagyon idegesít … a legutóbbi telóm 2017-és Samsung A3 simán tudja és mindig működött is a funkció ….
tud valaki megoldást a problémára? Mert lassan a telefon funkció nem használható úgy hogy elvileg ezt a gyors SMS t kellene tudnia.
( legújabb ios-van a telón amin egy 2020-as Se) -
Szabi®
addikt
válasz st3v3np3t3r #246527 üzenetére
Az akku kapacitás csökkenésével, ha csökken a teljesítmény, az nem egy jó feature, ugyanis konkrétan nem tudod, mennyire halodik az akksid, cserébe, még lassabb, laggolosabb is a telefon.
Akku kapacitás csökkenés ? Amikor is 90%-os telefonok sokszor háromnegyed napot sem húznak ki, és még a teljesítmény is kukázva van. Az user experience nulla.
Ne legyen teljesítmény csökkenés, és az akksi jelenlegi állapotát normálisan írja ki, ne az legyen hogy 89-92% os készülékek haldoklanak a szervizek után ...
Írja ki, hogy mennyi az annyi, és én meghozom a döntést, hogy viszem akksi cserére[ Szerkesztve ]
-
válasz Szabi® #246540 üzenetére
Na,pont ezért lett bevezetve az akku statisztika és a kapcsolható "csúcsteljesítmény leadása" és az akkukapacitás kijelzés. sajnos az apple-nél anno a korábban alkalmazott módszert nagyon rosszul találták ki, még a tájékoztatás hiánya is rátett egy lapáttal.
Galaxy S23 5G 256GB//HP Victus 16+Rog Ally RC71L//Korábbi hsz-eim #97246720 név alatt...
-
izee
őstag
válasz lugosi #246523 üzenetére
1. Hát ez meredek, vagy szoknom kell a gondolatot. Ráadásul olvasom, hogy az összes eszközön szinkronizál.
2. Ami egyszer az iCloudba került azt ott is hagyom örökre, mert amit onnan törlök, azt a telefonomról törlöm. Tehát nincs meg az a visszaút, hogy icloud-on reset, de a telefonon minden a régi.
A képekkel ezt nem játszom el. Nem szeretném örökre megosztani a szolgáltatóval (pl. dokumentumokat). Amíg megtehetem, sima windows mappákban tárolom.3. De gondolom, az algoritmus kitalálja, hogy mikor mit akarok. Nem az iCloudhoz igazít, sem pedig a telefonhoz, hanem ahhoz a cselekvéshez, hogy bárhol töröltem, akkor a szinkronizálás törölni fog, bárhol létrehoztam, akkor a szinkronizálás másolni fog.
Identicalness is the tendency to propagate to collaborate and to interact only with people who are very very very very very much like you. Epitome of this is the selfie. https://www.youtube.com/watch?v=dmXcjvL9VSc&t=39m45s
-
lugosi
MODERÁTOR
Az iCloud egy szinkronizációs szolgáltatás. Amit utoljára csinálsz, azt szinkronizálja az összes eszközre. Tehát, ha a telefonon felviszel telefonszámokat, majd utána a webes felületen törlöd, akkor törölve lesz mindenhonnan, mert ez az utolsó cselekvés. Tehát az icloud nem egy egyirányú utca, ahova csak bemenet van, és máshonnan utána törölheted, hanem ami az icloudban van, az van a szinkronban tartott eszközökön is, és visszafelé.
-
mtomi95
senior tag
Van olyan program amivel a kamera segítésével letudok tenni egy méretaranyos/3D telefont?
Konkrétan az iPhone különböző modelleit szeretném “közelről” megnézni, méretben összehasonlítani!
Olyasmire gondolok, mint a Googlevel lehet csinálni, például élethű állatokat letenni.Az élet túl rövid ahhoz, hogy mindig biztonságosan távolítsd el az USB pendrive-ot...
-
kakuk.tamas
addikt
válasz mtomi95 #246546 üzenetére
Safarival felmész az Apple oldalára, és kész. Ha kint van a termék oldalán a nézd meg AR-ben, akkor megtudod nézni.
Vagy esetleg az MM oldalát is megnézheted, egy két termék AR-ben is fent van.
Úriember vagyok, az a gecirendes fajta. ~ Győr ~ Apple iPhone 14 Pro ~ Apple Watch 8 Cellular 45mm ~ Xiaomi Mi Electric Scooter 3 ~ EBFEC VIPER MTB2 ~ Telekom 2000/1000 ~
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest