Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Downsampling

    senior tag

    válasz markknight #180618 üzenetére

    Nem szeretnék vitát kezdeményezni, így úgy írom le, hogy ez a saját, szubjektív véleményem: bár most lettem iPhone tulaj, és rohadtul tetszik a készülék, látványban, a kijelző színeiben, képmegjelenítésben kb most tart ott az Apple a telefonjaival, ahol a Nokia a Lumáikkal már 3-4 éve. Eddig azt használtam, és furcsa is volt, hogy a sima 8-as felbontásra még most is jóval gyengébb, mint egy 3-4 éves Lumia 930 (a kameráról nem is beszélve). De szubjektív képminőségben is a Lumiat választanám, ha csak a kijelző minősége lenne a döntő (mondjuk egy vaktesztben, ahol csak a kijelzők látszanak). A Lumia 3-4 éve tudta az FHD kijelzőt, ezt jelenleg csak az I8+ tudja, a sima 8 nem. Kameraminőségben is csak a 8+ tudja a lépést tartani a 930-cal (jelenleg mindkét készüléket használom, napi szinten tudom őket összehasonlítani). De nem csak erről szól egy telefon, ennek köszönhetően egyértelmű, hogy az I8 kiütéssel győzi le a 930-at, az I8+ pedig pláne.

    KIjelzőkről: ha az iPhone 8 Plus kijelzője legalább annyira strapabíró, mint a Lumia 930-é, akkor tényleg felesleges a fólia: az én Lumiám lassan 4 éves, sosem volt rajta fólia, ennek ellenére egyetlen karc sincs rajta, még csak hajszál karc sem! Lehet vizsgálni nagyítóval is, és bár kapott eleget a melómnak köszönhetően, az a két baleset, amit elszenvedett, az én hibám volt: az első, hogy kiesett az autómból menet közben (nem mentem gyorsan, egy kereszteződésből fordultam ki), és mielőtt felvehettem volna az útról, még átment rajta egy személyautó: kutya baja nem lett!!!
    A második esetnél, a dzsekim oldalzsebéből esett le, pont a kijelző sarkára, így az egy két centis szakaszon megrepedt, majd fél év múlva ez a darab (kb 3-4 milliméter széles) levált róla. De pont azon a részen, ahol a kijelző már nem jelenít meg semmit, az a rész csak üveg, így a használati értékében nem esett kár, csak ronda.

    Ezekből kiindulva, egyik esetben sem mentett volna meg semmit a fólia: az elsőnél fólia nélkül is olyat bírt ki a kijelző, amit álmomban sem gondoltam volna, a második esetben pedig pont oda estt, ahol semmiféle fólia nem jelentett volna védelmet. Egy jó, de diszkrét toknak több értemét látom - ha az iPhone kijelzője is ilyen strapabíró.

Új hozzászólás Aktív témák