- Stratégiai partnerséget kötött a HPC-piacon a Fujitsu és az AMD
- Három oldalról üveggel határolt minitorony huppant le az Antec tervezőasztaláról
- 240 Hz-et tud az MSI legfrissebb, szuper-ultraszéles gaming monitora
- Sarkköri terepbe olvadó kabátot öltött a Gigabyte Mini-ITX-es AMD alaplapja
- Számításokat is végző HBM memóriára szavazna a Samsung
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Sarkköri terepbe olvadó kabátot öltött a Gigabyte Mini-ITX-es AMD alaplapja
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen monitort vegyek?
- Házimozi és Hifi kábelezés!
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Projektor topic
- Objektívek topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
vuk777
aktív tag
válasz tarczali #18270 üzenetére
üdv!
A QX6850 65nm-es gyártástechnológiával készült és 130W-os fogyastás mellettüzemel ha tuningolod jobban melegszik és többet fogyaszt!Asszem ezeknél állítható a szorzó is ami itt alapból 9 de nem biztos A CPU Cache memó ennél 8MBA Q9550 45nm-es vagyis kevesebbet fogyaszt ,kevésbé melegszik 95 W-os fogyasztással.Egyben újabb gyártástechnológia ami kb azonos órajelen kb10-20% os gyordulást jelent!
Viszont itt a szorzó csak 8,5 de a Cache memória már 12MB ami sokszor jól jön!Öszegezve én QX6850-et csakis VÍZ-hűtés mellet vennék,ha tuningolni is akarod!
Remélem tudtam segíten valamicskét a döntésben![ Szerkesztve ]
-
szab.tam
nagyúr
válasz tarczali #18270 üzenetére
egyértelmű. nekem quadokból volt q6700, qx6850, qx9650, és most q9550.
azonos ref órajeleken, 3.2, 3.4ghz és 3.6 ghz-eken az újabb york-ok játékok alatt rendre gyorsabbak.
a 6000-es procik ráadásul azokat az órajeleket izzadva nyögik ki, amit a 9000-esek alapfesz alatt. és jóval hamarabb végük van.
a qx6850 pl 3600-on fogysztahat kb. jó 150w-ot, amíg egy jobb 9550 jó ha 70-80 körül.tehát q9550.
szerk. másfél évre is. a qx6850-et 1 napos próba után eltakarítottam, és visszaraktam az E8500-at...
az már 2 éve elavult volt. tehát qx6850-et gyakorlatban sem vennék. az csak csemegézni jó, de nem használni.
ilyen véleményen vagyok, a qx9650 vs q9550 összehasonlításban, az utóbbi javára.[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest