- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
Új hozzászólás Aktív témák
-
darál0w
Jómunkásember
válasz Attila2003 #17400 üzenetére
akkor számomra érthetetlen, h miért adott neki ennyit...
FSBt nem állítgattad?
Aki viszkető seggel fekszik, az büdös ujjal ébred... :]
-
Gaben01
őstag
Szerintetek egy QX9770-et egy próba erejéig be lehet üzemelni egy GIGABYTE GA-G41M-ES2L lapban?A támogatott processzorok listáján nincs ott [link] (a lap gyárilag az 1333-as fsb-t támogatja csak,a QX meg 1600-as).
Sajnos nincs másik 775-ös gép a közelemben,amiben ki tudnám próbálni.http://9gag.com/ A függőség garantált. || Friends are like snow flakes. If You pee on them, they disappear.
-
Gaben01
őstag
válasz darál0w #17403 üzenetére
Van egy barátom,aki elég komoly pc alkatrész gyűjteménnyel rendelkezik,főleg különleges,ritka darabokat gyűjt.Ő kint él Münchenben,ritkán jár haza.Általában ph-n kinézi,hogy mi kéne,én megveszem és amikor itthon van lepasszolom neki.
Most ezt a QX9770-et venném meg neki [link], viszont az eladónál nem lehet kipróbálni,nekem i7-em van,csak anyámék netezős gépe van kézközelben 775-ös lappal.Szóval csak annyit kéne tudnom,hogy megy hibátlanul,tuning lényegtelen.
Igen,max nem indul,de szerintem manuálisan 400-ra belőtt fsb-vel indulhat,még akkor is,ha nem támogatott.http://9gag.com/ A függőség garantált. || Friends are like snow flakes. If You pee on them, they disappear.
-
Gaben01
őstag
válasz darál0w #17405 üzenetére
Sajna se laptopba,se am2 foglalatba nem fogom tudni beleerőszakolni.Én vagyok csak intel buzi,a többiek inkább költséghatékonyabb gépet építtettek maguknak..velem.
Szerk:az egyikőjüknek raktam össze egy p35-ds3 + c2d 6750 kombót és a lap a legutolsó bios-sal támogatja is a QX-et,igaz csak túlhajtással,de támogatja.Végső esetben oda bekunyerálom a procit.
[ Szerkesztve ]
http://9gag.com/ A függőség garantált. || Friends are like snow flakes. If You pee on them, they disappear.
-
Sziszifeca
őstag
Bocsi ha ide is írok de nagyon fontos lenne a kérdésem:
HELP!!
Geil 2x1Gb 1066 4-4-4-12 2.4V ramot vettem. Nos gépe rakáskor nem akar beindulni, csak ha előtte a másik rammal beállítok neki 2.1-2.2V-ot.
De ha már benne van a ram, és visszateszem load defaultra a biost, akkor megint nem indul..
Itt most a ram a hibás, vagy ez normális.
Meg ugye én nem merek 2.4V-ot adni a ramnak, max 2.3V-ot, mert a biosban 2.4V-nál már Pirosan villog a szám..
Kérlek segítsetek, vagy vigyem vissza?[ Szerkesztve ]
>>Youtube/Sziszifeca<<
-
fagy53
nagyúr
válasz Sziszifeca #17408 üzenetére
Annyit kell adni, ami a RAM-ra rá van írva. Az a széria igényli ahhoz az időzítésekhez a magas feszt. A gond az, hogy a lapod nem olvassa ki rendesen az SPD-t, így mindig default, auto állásban 1,8-1,9V feszt ad neki, a GEIL-nek meg ez kevés...
Nyugodtan lehet használni, semmi baja nincs, de Cirmos után nyűgös lesz egy kicsit a fent említettek miatt.
Nekem ugyanez a helyzet állt elő annakidején a 800MHz-es GEIL-el, aztán eladtam.
Tehát minden jó, rosszként nem viheted vissza, legfeljebb cserealapként. -
Sziszifeca
őstag
-
syberia
veterán
Szeretném alulfeszelni a Q8300 procimat
korábban olvastam hogy addig kell lemenni
az értékkel amíg ki nem fagy a gép
7.5X400(3.0Ghz) szeretném a lehető legkisebb
feszültséget beállítani nekiPrime Small FTT hamar hibázik ha tul alacsonyra mennék?
https://howbad.info/
-
Pala
veterán
válasz syberia #17414 üzenetére
Én kapásból olyan 1.00V körül (bios) próbálkoznék. Mennyi a vid-je annak a procinak? Egy kis biztonsági ráhagyást (0.01-0.02V) érdemes azonban rászámolni, bármilyen érték is legyen a stabil minimum!
Tesztelésre inkább használj Lynxet vagy Intel Burn Testet.[ Szerkesztve ]
-
darál0w
Jómunkásember
-
syberia
veterán
1.00V próbáltam és egyből kékhalál jött win7 bootnál,
Ennek a Q8300-nak 1.2875V a vidje, most 1.0375V
ami alatt a Small FTT több mint 1 óra alatt sem hibázik
de az a fránya IntelBurnTest BIOS DEFAULT értéken is hibázik
Kipróbálom a Lynx-et hátha előbbre jutok vele...#17416) darál0w: IBT sajnos nem jó nekem mert alapon is hibázik miközben
valós alkalmazások közben (video-konvertálás, játék) nincs gond...[ Szerkesztve ]
-
Pala
veterán
válasz syberia #17418 üzenetére
Próbáld akkor 1.0375-ön, és ha stabilnak találod, akkor én arra azért még rádobnék 0.01-0.02V-ot a teljes biztonság kedvéért (bár lehet, hogy ez csak az én mániám ).
Az IBT-hibát nem igazán értem, ott valami szoftveres összeakadás lehet talán.mod. Ja igen, győzödj meg róla, hogy a többi fesz is biztosan rendben van-e!
[ Szerkesztve ]
-
syberia
veterán
Most 1.05V -nál járok, szerintem is érdemes 1 kicsivel többet
ráhagyni "tartaléknak" Az IBT nagyon fura, mikor alapon hibázott
arra gyanakodtam hogy a g.skill rampárom a ludas, de a dosból
futtatott memtest kizárta ezt a hibalehetőséget#17424) darál0w: remélem nem kell a vid értékig felvigyem hogy stabil legyen
[ Szerkesztve ]
-
darál0w
Jómunkásember
válasz syberia #17425 üzenetére
biztos hogy nem kell odáig felvinni
de ami stabil lesz itt IBT vagy LinX alatt, ahhoz már nem kell hozzácsapni 1 deak plusz feszt se.
több embernél előfordult már ilyen, h eldobálta alapon is az IBT magát...nem tudni mi okozza.
Aki viszkető seggel fekszik, az büdös ujjal ébred... :]
-
Pala
veterán
válasz syberia #17425 üzenetére
Esetleg ha kicsit efölé kéne menni, szerintem még az sem tragédia. Én úgy szoktam tesztelni, hogy LinX-szel max prioritással (realtime ), maximum erőforráshasználattal fusson 1-2 órát, akkor már stabilnak veszem, de azért a valós alkalmazásokban is érdemes megnézni, nem fagy-e valahol mégis. Azért ha az ember fia alapos szeretne lenni, akár több nap is rámehet, mire sikerül flottul belőni a gépet, utána viszont nem is kell többet hozzányúlni.
-
syberia
veterán
válasz darál0w #17426 üzenetére
Értem, akkor ez nem csak nálam volt gond...jó tudni!
#17427) Pala: én azért ennyire nem leszek alapos, azzal is elégedett leszek
ha a LinX lefussa a 20 köröcskéjét a virtuális világábanLenne még egy kérdésem, a CPU bios energiatakarékossági funkcióit
kikapcsoljam telejesen (C1, speedstep, szorzó-fixálás) vagy lehet hagyni?[ Szerkesztve ]
-
Pala
veterán
válasz darál0w #17428 üzenetére
De én úgy értem, hogy akár napokig tesztelgetek.. 24 órás prime futtatás, programokkal nyúzás, stb... teljesen bolondbiztosra akarok menni. Azóta csinálom ezt, mióta előfordult egyszer, hogy a tesztprogramok által teljesen stabilnak hitt rendszer egyetlen program alatt fagyogatott (Ableton). Először szoftveres gondnak hittem, de aztán hosszas kínlódás után sikerült rájönnöm, hogy a procifesz volt egy leheletnyivel kevesebb a kelleténél. Azóta sem értem, hogyan történehetett ez meg, hiszen tudtommal az IBT és LinX "halálra nyúzza" a CPU-t. De szoktam még tesztelni Prime-mal, Orthos-szal (ua.), OCCT-vel és S&M-mel is.
Néha olyan extrém dolgot is csinálok, hogy megnyitok Photoshopban 3db 2000dpi-s A1-es plakátot, mellé egy Ableton rahedli pluginnal, deep scan Kaspersky-val + GTA4-et is elindítok...na és akkor mellette mehet az IBT Őrültség persze, de mondom ha ezt kibírja a gép, akkor aztán tényleg stabil, mint a kőszikla. -
Pala
veterán
válasz syberia #17432 üzenetére
Pedig vigyázok én a gépemre, hidd el (amióta a saját keresetemből fejlesztgetem, sokkal jobban megbecsülöm mindenem), ilyen "őrültséget" csak nagyon ritkán csinálok, az érdekesség kedvéért. Meg hát ennek nincsen kockázata, csak megnyitsz egy csomó erőforrás-zabáló programot...maximum lefagy a gép, ha nem bírja...de kibírta! Csak amikor elkezdtem bezárni őket, huhh...tartott vagy 10 percig, mire "magához tért" a rendszer és kiürítette a ramot.
A másik kérdésedre sajnos én nem tudok mit írni, ezekhez én nem nyúltam hozzá (minden alapon van).
[ Szerkesztve ]
-
syberia
veterán
-
Pala
veterán
válasz syberia #17435 üzenetére
Én úgy szoktam, jaja...max memóriahasználat és a prioritást is maxra teszem. Ilyenkor az indítás után úgy néz ki, mintha lefagyna a gép, még az egeret sem lehet mozdítani (tehát a gépet sem tudod használni egyáltalán), annyira padlóra küldi a rendszert. De aztán mikor végzett, utána természetesen minden visszaáll.
[ Szerkesztve ]
-
syberia
veterán
Szuper ha belegondolok hogy az IBT ugyanennyi ram beállításakor
hibázott akkor már egész jól belőttem a tuningot (15. körnél tart a teszt,
only 5 rounds left )Nem semmi hogy mennyivel lett kevesebb a fogyasztás:
VID-en (1.2875V) 180-190W zabált prime large FTT alatt
most 1.05V nem éri el a 130W-ot
persze monitor nélkül mérem és ebből még lejön a táp hatásfoka (0.79-0.83)[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest