Új hozzászólás Aktív témák
-
sz.j
nagyúr
válasz FieeL007 #35301 üzenetére
Fiúk!
Ha esetleg a "milyen lapot vegyek" mellett egy két E8xxx eredményt is betennétek, talán nem lenne ennyire OFF a topik .....
idézet.
"... a legjob P45"
Minden relatív.....Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
raus
aktív tag
válasz FieeL007 #35308 üzenetére
Igen a legszebb lap amit eddig láttam. Hosszas keresgélés után találtam egy széria problémára.
Ami leginkább az S/N 86***** sorozatszámúakat érinti...
Ha frissen összerakva a konfigot magas NB meg SB hőmérsékleteket mér a lap default vagy auto feszültségek és alap beállításokkal mellett, akkor nem jól illeszkedik a borda NorthBridge-en (P45). Extrem esetekről olvastam mint idle 50-60fok a P45-ön terhelve 90 fok vagy 100 és lekapcsol a védelem miatt a lap.
Van megoldás rá. Lényeg hogy azt ajánlják hogy még az első beszerelés előtt leszerelni az egész heatpipe szereléket a lapról és megtisztítani az északi és déli hidakat valamint az alsó oldalukat az NB és SB bordáknak és minőségi pasztával újrakenni (pl AS5, Noctua NT-H1, Arctic Cooling MX-1, 2). A Mosfet-eknél lévő bordákkal és az azon lévő thermal pad-ekkel nem kell foglalkozni mert jó az ahogy van. Az egész beavatkozást el lehet egy óra alatt végezni és finoman végrehajtani hogy semmi sem látszik meg utána a lapon és a garanciát nem érinti!!!!Lényeges pontok:
1. Az NB alatt a lap hátoldaláról két db csavar van amikre alátéteket kell tenni és úgy meghúzni. Az alátét vagy több alátét kicsi kell hogy legyen nehogy belemarjon a nyáklapba. Az alátét szerepe hogy csökken a köz amit meg kell húzni és ezáltal nagyobb lesz a leszorítóerő az NB-en
2. Az NB borda tetején van egy szintén két csavarral tartott levehető borda (oda lehet custom dolgokat csavarozni pl vizblokkot, vagy egyéb chipset hűtőt) azt is eltávolítva le kell tisztítani a gyári pasztát ami alatta van és minőségivel újra kenni.
3. Valaki amikor leszedte a heatpipe szereléket, az NB blokk alsó felén ami a P45-tel érintkezik, a csavarfuratoknál vagy magán az alapon gyárilag felragasztott vékony fekete alátéteket talált amik úgymond eltartják a blokkot a chiptől így nem tökéletes a felfekvése. Ezeket lepattintotta és rácuppan szépen a blokk az NB-re miután meghúzta a két csavart.
4. Az NB blokk alsó felületén ami a P45-tel érintkezik van 4db szivacs alátét a sarkokban. Olyanok mint a s462-es AMD XP procikon voltak, emlékeztek, na azokkal nem kell foglalkozni maradhatnak mert összepréselődnek a csavarok által. Azért vannak ott hogy a gyárban nehogy lesarkazzák a dolgozók a P45-öket összeszerelés közben.
5. Az egész művelet alatt elővigyázatosnak kell lenni nehogy mi lesarkazzuk a P45-öt mert nincs rajta kupak mint az X38, X48-on!!!!!
6. Egyesek azt vették észre hogy olyan CPU hűtőknél amelyeknek nincs hátlapja (s775 backplate) az alaplaphoz történő felfogatáshoz, azok szintén meggörbíthetik a lapot és ezáltal elhúzzák a síkból az NB blokkot mert nagyon közel van a CPU socket-hez. Erre is ügyelni kell.
7. Aztán meghúzni a csavarokat de érzéssel az alaplap hátoldalán ami az egész hűtést tartja.
Nem túlhúzni és oldalról síkban megnézni a lapot hogy nem görbül e NB környéke, ha görbül akkor nem fekszik fel tökéletesen, kicsit vissza lehet engedni a csavarokból.Az eredmény amit a beavatkozás hoz és hozhat: 35-38-40 fok idle és 55fok körül prime alatti NB hőfokok ami teljesen normális és VNB emelés mellett értendőek! A nyáklap(alaplap) hőmérséklete meg olyan 30fokra áll be.
Utolsó fontos gondolat hogy az egész heatpipe szerelék felépítéséből adódóan az SB hőmérséklete mindig 1-2 fokkal magasabb az NB-nél, ez teljesen normális ennél a lapnál.[ Szerkesztve ]
-
lucky07
aktív tag
Sziasztok!
Adott:
Lap: Asus P5Q deluxe
Proci: E8400 E0
Hűtés: Mugen2 RevB
Ház: HAF932
Memória: OCZ Reaper HPC 1150Mhz 4*1Gb
TápCZ 600Watt
VGA: Sapphire Radeon 4670 512/128Szeretném ha segítenétek nekem tuning beállítással.
A segítséget előre is köszönöm!Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=lucky07 Üzlet menete: http://logout.hu/bejegyzes/lucky07/ha_uzletelunk.html
-
stigma
addikt
válasz FieeL007 #35316 üzenetére
Az nem lehet rossz, de kicsit furát írtál
4600-at mehet 1.368V-on vagy mehet Valid-ra, ami nem stabil érték, hanem csak egy kép.
VID-az megint más az a proci alapfesze és ilyen magasat és ilyesmi számú nem lehetséges.
Bocs hogy kötekedem, de igy kicsit félreérthető.....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
lucky07
aktív tag
Az nem semmi.
De sztem nekem nincs olyan szerencsém.
Én csak tanulni akarok mind ebből hogy ne csak lássam hogy ide kattintok oda kattintok és majd csak lesz vmi.
Hanem tanulni is akarok belőle hogy miért is kattintok oda és mit változtatok meg azzal,mi lesz a következménye.Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=lucky07 Üzlet menete: http://logout.hu/bejegyzes/lucky07/ha_uzletelunk.html
-
sz.j
nagyúr
"...olyan faca e8400 van hogy szerintem ha 1000-böl 1 ha van...4600mhz 1.368vid mellet megy"
Akkor ez milyen .., 10.000-ből az egy? (De az is lehet, hogy tévedek ...)
Terhelve : 1,280V@4707MHz, vagy 1,376V@4860MHz
Terhelés nélküli valid: 5256MHz[ Szerkesztve ]
Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
lucky07
aktív tag
Az igen!
Gyönyörű eredmények.
Nos én nem ilyet de hasonlót szeretnék elérni.
És mint írtam érteni is.
Tud nekem ebben segíteni vki vagy sem?Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=lucky07 Üzlet menete: http://logout.hu/bejegyzes/lucky07/ha_uzletelunk.html
-
sz.j
nagyúr
válasz lucky07 #35322 üzenetére
Ha giga lapod (P35...) lenne szívesen segítenék a tuningban, de sajna az Asus-hoz nem értek.
@Gery15
Áááá, semmi az egész, csak egy szösszenetnyi infó volt.
[ Szerkesztve ]
Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
lucky07
aktív tag
Köszönöm!
Majd csak találok vkit aki tud segíteni.
Lassan gondolokodom hogy áttérek Giga lapra.
De lehet inkább felváltok DDR3-ra.
Még nem tudom...[ Szerkesztve ]
Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=lucky07 Üzlet menete: http://logout.hu/bejegyzes/lucky07/ha_uzletelunk.html
-
sz.j
nagyúr
válasz FIFPRO_10 #35326 üzenetére
Ez itt off, kérdéseidet a lap topikjában tedd fel.
Természetesen a C0-ás procik is "szeretik" a tuningot, pl. a link első táblázatában C0-ás proci eredményei láthatok.
[ Szerkesztve ]
-
Jofi81
őstag
Azonos órajelen egy E8400 mennyivel gyorsabb, mint egy E4300?
-
Gery15
addikt
válasz Jofi81 #35329 üzenetére
Nah most lehet nagy hülyeséget írok... Se mennyivel.
Ahol számít az L2-es cache mérte ott nyilván gyorsabb az e8400-es, de ahol nem használj a megfelelő program az L2-es cache gyorsítót tárat akkor nem gyorsabb.Szerk: kíváncsi vagyok a többiek véleményetekre is.
[ Szerkesztve ]
HyperX
-
Gery15
addikt
válasz Jofi81 #35331 üzenetére
Hát szerintem akkor célszerűbb váltani, hogyha videót konvertálsz vagy hasonlóak.
Bár ahogy elnézem, hogy GTX460-as VGA-d van, akkor gondolom, az alá kell egy elég erős proci és hogyha állandóan játszol, akkor se biztos, hogy veszel észre különbséget a két processzor között bár neked a játékoknál most nem a vga a szűk keresztmetszet, hanem a proci. Ha meg a jövőbe tervezel, akkor meg már inkább 4 magos procit vegyél.HyperX
-
Jofi81
őstag
válasz Gery15 #35332 üzenetére
Igen, a proci a szűk keresztmetszet. Az E4300-at 3GHz-en használom most, az E8400 alapból annyi, valószínűleg menne 4GHz-en. Gondolkodom négymagoson is, de a teszteken az látszott, hogy csak az órajel volt hatással a játékok sebességére, a magok száma kevésbé. Ráadásul egy négymagost nem is biztos, hogy annyira lehet húzni, mint egy kétmagost. Szóval bizonytalan vagyok...
-
Gery15
addikt
válasz Jofi81 #35333 üzenetére
Hát akkor én azt mondom, hogy szerintem jól járnál egy jó e8400-essel, ezeknek a prociknak a 4GHz az szinte semmi. A 4 magosról meg hát annyit, hogy igen azokat nem lehet annyira húzni, de azért mennek azok is általában 3,6-4GHz között. (a jobbak)
[ Szerkesztve ]
HyperX
-
raus
aktív tag
Sajna sztorniroztak a rendelest mert nem szallithato a Maximus II Formula.
Visszakapom a vetelarat termeszetesen. Remelem hogy meg is erkezik a penz.
Ova intek mindenkit a Pixmania-tol!!!
A mai napig oda van irva laphoz hogy azonnal (3napon belül) szallithato. Nem tudom honnan szerzek meg ilyen jo deszkat.
Talan a P5Q Deluxe is jo lenne azt lehet kapni de az megsem ROG lap -
Doblós
aktív tag
sziasztok,E8200-at meddig lehet húzni?Érdemes?
Nincs ez elb@szva,csak másra lesz jó
-
sagvary
aktív tag
E8500-nek 51 fok tartósan még nem árt?
"Hadrianus falának felhúzásához 750 milliárd köbméter követ mozgattak meg."
-
sagvary
aktív tag
válasz B4l!nt #35344 üzenetére
Ez jól hangzik, úgyis 2 db 12 cm-es venti fújja át a házat keresztbe. A borda meg hőcsöves, 12x8 cm-es, de félek, hogyha nincs is tuning, akkor egy 100 %-os proci terhelést összehozó program mégis felforralja.
"Hadrianus falának felhúzásához 750 milliárd köbméter követ mozgattak meg."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Játék télapó sapkáért, csak PH! segítőknek. (2024) Ha nem vagy segítő, ne írj bele!
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen processzort vegyek?
- BestBuy topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- iPhone topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest