- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Steam Deck
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
Új hozzászólás Aktív témák
-
gipsztigris
addikt
válasz kisspista #9748 üzenetére
Nem szeretek kiabálni...
SZERINTED HONNAN VESZI EGY PNA, A PLUSZ GPS ADATOKAT-POZÍCIÓKAT?
MELYIK PNA LEÍRÁSÁBAN OLVASTAD TE NAGYOKOS, HOGY A HELYES MŰKÖDÉSHEZ SZÜKSÉG VAN A NETRŐL VAGY BÁRHONNAN ADATOK LETÖLTÉSÉRE?"Mindig kész vagyok tanulni, de azt nem szeretem, ha kioktatnak" -S.W. Churchill-
-
snowdog
veterán
válasz kisspista #9748 üzenetére
Közelednek az álláspontok, úgy látom távolodsz ettől a kinyilatkozásodtól: "Ne vitatkozz velem tudatlanul: MINDEN PDA ÉS PNA A-GPS-EL VAN FELSZERELVE!"
Ugyanis ez a mondatod már közelít a valósághoz: "A-GPS van ma már minden GPS-modullal rendelkező okostelefonban". De csak két szó miatt: "ma már"
Arról próbáltunk meggyőzni, hogy kétféle GPS chipset létezik:
1. a hagyományos (nagyobb áramfelvétellel), ezek vannak a régebbi PDA-kban, a PNA-kban és a cél GPS (Garmin) készülékekben.
2. és az A-GPS (kisebb áramfelvétellel), ezek vannak az okostelefonokban.Arról próbáltunk meggyőzni, hogy az A-GPS-t pontosan a teljesítmény felvétel csökkentése érdekében fejlesztették ki, de a hátránya hogy a gyors fix kiszámításához külső segítségre van szüksége (adatállomány, és most mindegy hogy jut hozzá).
Ha ezt sem érted, akkor én is feladom, mert attól kezdve valóban reménytelen az ügy.
[ Szerkesztve ]
-
snowdog
veterán
válasz kisspista #9755 üzenetére
Ne ragaszkodj már ennyire ehhez a butasághoz!
Egy A-GPS-el felszerelt készüléknek egy hidegindítás után adatállomány nélkül több 10 percre van ahhoz szüksége, hogy meglegyen a 3D fix. Adatállomány kezelésével ez 1-2 percen belül megtörténik.
Nekem egy CNS Globe HD PNA-m van, és ez a gép (akárcsak a többi PNA) nincs arra felkészítve, hogy a netről, vagy mobil hálózatról adatot töltsön le. Ennek ellenére egy hidegindítás után is pár percen belül megvan a 3D fix.
-
-
kisspista
senior tag
Nincs PNA-m, így nem tudom!
Viszont, arról meggyőzlek - példákkal is -, amit gipsztigris itt írt az baromság!(#9759) snowdog: és PDA-kban. Így már teljes!
[ Szerkesztve ]
-
snowdog
veterán
válasz kisspista #9758 üzenetére
Talán ez majd meggyőz arról, amit nekünk nem hiszel el [link]
"GPS receivers have been around a lot longer than AGPS and standalone GPS navigation devices are being used in planes, boats, and most recently in cars. AGPS are common on mobile phones where the data link is already in place. The information from the assistance server can allow the device to provide the correct location where a standalone GPS receiver would otherwise no work. AGPS is also able to arrive to a fix much faster compared to GPS, especially the first time the device is booted. These desirable features make AGPS somewhat superior to GPS in terms of performance."
A lényege, hogy normál GPS vevőt repülőkön, hajókon és gépkocsikban használnak, míg AGPS vevőt mobil telefonokban. És hogy miért, azt meg már sokszor leírtuk. Az áramfelvétel miatt.
[ Szerkesztve ]
-
DM43
Topikgazda
válasz kisspista #9758 üzenetére
Szóval akkor nyugodj bele, hogy PNA-ban nincs A-GPS vevő.
Lehet, hogy elfogult vagyok, de miután Gipsztigrist néhány éve személyesen is ismerem, ezért én navigációs témákban vakon hiszek neki (akár tetszik neked, akár nem).
Ugyan én a P350-t nem ismerem, de hirtelen rákeresve a neten, a műszaki leírásában én nem látok olyan eszközt, ami képes lenne adatokat továbbítani az esetlegesen benne levő A-GPS-hez. Ugyanis a SiRFStarIII egy "sima" GPS vevő, és ennek bizony semmi köze a vita tárgyát képező dologhoz.
Ezért én úgy gondolom, hogy Tigrisnek mégiscsak igaza van. -
kisspista
senior tag
válasz gipsztigris #9760 üzenetére
Inkább olvasnád el mekkora baromságot írtál a Mio készülékről! PDA-kban otthon vagyok, PNA-kat csak érintőlegesen ismerem! És a vitát TE robbantottad ki [hozzászólásoddal].
(#9761) DM43: hát én nem hinném. Mint említettem már, nekem Mio A501-esem volt, aminek a GPS modulja megegyezett a P350-esével. Íme az A501 specifikációja: [link]
Ebben a készülékben A-GPS van és a specifikációban nincs feltüntetve. QuickGPS szoftver megtalálható mind2 készülékben azért, mert mindegyikben A-GPS modul van. Ezt tapasztalattal állítom!!! Szóval gipsz erről nagyon is téved!
-
DM43
Topikgazda
válasz kisspista #9762 üzenetére
Még egyet, aztán én tényleg abbahagyom, mert semmi értelme.
Olvastad, amit Snowdog írt az előbb?
A lényege, hogy normál GPS vevőt repülőkön, hajókon és gépkocsikban használnak, míg AGPS vevőt mobil telefonokban. És hogy miért, azt meg már sokszor leírtuk. Az áramfelvétel miatt.
Az 501-ben van GSM modul, tehát lehetőség van az A-GPS-re. A 350-ben semmi ilyen nincs. Hogy akkor miért van benne a szoftver? Van olyan lehetőség, hogy a műholdak helyzetét kb 1 hétre előre le lehet tölteni a netről. Gondolom, hogy ha ezt az adatot odaadod a jelzett szoftvernek, akkor az fel tudja dolgozni és az eredményt odaadva az igazi GPS vevőnek kvázi leszimulálja az A-GPS gyorsítási funkcióját - de semmi többet.
[ Szerkesztve ]
-
kisspista
senior tag
Olvastam!
A QuickGPS ActiveSync-el is működik, ami ugye minden navigációs készülékkel kompatibilis, nem kell GSM modul hozzá. Mivel P350-ben és A501-ben is jelen van az említett szoftver, ezért nagy valószínűséggel mindegyik azonos GPS paraméterekkel rendelkezik, ahogy azt a specifikációjuk is mutatja. Tehát kizárásos alapon mindegyik A-GPS!Lehet PNA-t rosszul tudtam, mert csak érintőlegesen foglalkoztam vele, de a PDA-kban biztosan tusom, hogy az van!
-
Cool Face
aktív tag
Sziasztok!
Segítségre szorulnék, remélem tudtok segíteni A lényeg hogy van egy CNS Globe PRO navigációm IGO primo 1.2 vel és a helyzet az hogy torzít a hang. A Sys.txt be próbáltam állítani de túl zöldfülű vagyok ezen a téren így hát nem sikerül. Esetleg valaki járt már így? A másik gond pedig az hogy sokat járok Ausztriába és az osztrák utca neveket magyarosan mondja azzal lehet valamit csinálni? esetleg a config/rules2.txt-be lehet módosítani vagy van valami jó megoldás?
Én ezzel próbálkozok több kevesebb sikerrel.
http://www.primosite.azok.org/index.php/primo-faq/32-tts-hang-hibajavitasa?catid=28%3Aprimo-faq
a legnagyobb gond hogy nem tudom letesztelni hogy mit is csinálok kocsikázni meg nem akarok minden egyes beállításnál.
Létezik ezekre valamiféle megoldás? -
snowdog
veterán
válasz kisspista #9764 üzenetére
Lehet PNA-t rosszul tudtam, mert csak érintőlegesen foglalkoztam vele, de a PDA-kban biztosan tusom, hogy az van!
Akkor azt is tudod, hogy vannak olyan PDA-k, amikben SiRFstar II chip van, ugye? Szerinted a SiRFstar II chip A-GPS kompatibilis? Mert szerintem meg nem az. Ha jól emlékszem a Mio 168-ban SiRFstar II volt. Már nagyon régen eladtam, de azért halványan még emlékszem rá. Szóval ne hajtogasd már folyton, hogy minden PDA-ban A-GPS vevő van.
-
snowdog
veterán
válasz Cool Face #9765 üzenetére
Nem tudom neked mennyire torz a hang, de a CNS gépek hangjára már többen panaszkodtak.
Ha jól emlékszem a CNS Globe HD topikban írtak róla ("A hang pobléma nálam is megvan sajnos. Eszméletlenül szar és torz a hagszórója.") [link]. Szóval nem egy hifi.
Ha lehalkítod, akkor is torzít?
[ Szerkesztve ]
-
snowdog
veterán
válasz Cool Face #9769 üzenetére
Ha a magyaros kiejtésre gondolsz, akkor azt nagyon egyszerű korrigálni. Egy magyar TTS természetesen magyarul beszél, magyar kiejtéssel. Gondolom Eszter TTS-t használod.
Tehát ha angolos, vagy németes kiejtést szeretnél, akkor használj angol, vagy német TTS-t.
Teszteléshez meg használd a bejárás módot (más a neve, de most nem ugrik be, a menüpontok között megtalálod), akkor is bemondja az utcákat. A berepülésnél nincs hang, mert az a gyors lejátszás.
[ Szerkesztve ]
-
snowdog
veterán
válasz Cool Face #9771 üzenetére
Azt még nem találták ki, hogy egy TTS minden nyelvet tudjon. A TTS egy szövegfelolvasó modul. A magyar szöveget mindegyik magyarul, a német szöveget meg németül próbálja meg felolvasni, csak más-más kiejtéssel.
A szöveget meg a térképállományból veszi, tehát a magyar térképben magyar szöveg van, az osztrák meg német térképben meg német szöveg van.
-
mz68
csendes tag
Sziasztok! A nagy vtában elfelejtettetek tanácsot adni: "A sebességfüggő hangerővel küzdök még mindig. Teherautóval járok egész nap, úgy kéne beállítanom, hogy 30-80km-es sebességig folyamatosan hangosodjon a sebesség függvényében. Leírhatnátok mit kell beírni a sys.txt-be és a system.ini-be, hogy működjön.
A hangbeállításokban a két felső csúszkának hol kell állnia? (fő és a navigácio)" -
Cool Face
aktív tag
válasz snowdog #9772 üzenetére
értem, köszi. Most ezt kezdtem el hátha jutok valamire
http://primosite.azok.org/index.php/component/content/article/112-tts-pro-hibajavitasaTökéletesen ment... mindaddig még egy olyan részhez nem érek amikor így írja az utca nevet: "Eisengasse". Ezt ugyan úgy rosszul olvassa de ha már így lenne: "Eisen gassse" akkor már viszont jól olvassa az általam kijavított gasse "gassze" szót. Van valami ötleted hogy lehetne beállítani vagy milyen parancsa kell hozzá hogy az összetett szavakat is jól olvassa?
-
vavakika
csendes tag
Cool Face privát üzenet ment
[ Szerkesztve ]
-
PJ
csendes tag
Sziasztok!
Mióta a ZoZo_v1.2.9-es skint tetem fel, azóta a tervezés térképen nem működik. Ezzel nem kritizálni akarom Szanyo74 remek munkáját, csak az általam észrevett problémát írom le. Amikor megnyomom, hogy tervezés térképen, akkor egy pillanatra (1mp) megjelenik a térkép felül nézetbe, majd visszavált a jelenlegi pozíciómba 3D-be. Lehet, hogy nincs köze a skinhez, de azóta vettem észre mióta az v1.2.9-es van fenn.
Van valami megoldás a hibára?
Üdv -
kisspista
senior tag
A skin tökéletesen működik nálam, szerintem a hiba nálad lesz.
Először minden törölj a SAVE mappából (user.upoi és system.ini kivételével), majd indítsd el a szoftvert. Ha most sem jó, akkor menj a Beállítások\Kijelző menüpontba és a nappali és éjszakai színeknek állítsd be az alapbeállítást és újra állítsd be Zozo 1.2.9 skinjét, majd indítsd újra a szoftvert! Menni-e kell ezután! -
<Adamsky>
nagyúr
Sziasztok!
Kinn (asszem így hívják) az "extra settings"-ben bekapcsoltam a "Skip Navigation Menu"-t, és azóta indítást követően a térkép nézetre vált. Hogy, és mit kellene átírjak, hogy visszaálljon az eredeti állapot?
-
-
<Adamsky>
nagyúr
Kössz a válaszokat!
... kicsit "szőke" voltam, de most már minden a helyén.
-
kissdani
senior tag
Sziasztok nekem igo primom van és az volna a kérdésem, leszedtem egy térkép pakkot és hogy mit hova kell másolni? Értem én hogy Map=topmap , map_nt=navteq , map_ta=teleatlas.Poinál ugyan igy, de itt minden könyvtárba 3 könytár van és nemértem hogy miként kell?
Másoljam ba a map könyvtárba az egész topmapnak a tartalmát könyvtárastul mert abba van poi rész is azt hogy? Leirná valaki pontosan részletesen mit hova? Köszönöm85XH9096B_UE75MU7000_Optoma HD33_Galaxy S10+_AGM A8_MSI GE73 7RD Reader_PS5_Denon AVR-X2500H_JBL ES 5.2_Dune HD Base 3D_Asus AX88U-N18U_Logitech Harmony Ultimate One_Samsung HW-K550_Synology DS918+_
-
mz68
csendes tag
válasz kissdani #9793 üzenetére
Nem tudom milyen könyvtárak vannak a letöltésben.
Kamionos információk (FTR)
Figyelmeztető jelzések (FDA)
Pontszerű címek (FPA)
Előfeldolgozott úthálózat (HNR)
Fonémák (PH)
Intelligens útvonaladatok (HSP)Másold a Primo/content/map mappába a .fbl, .fda, .fpa, .ftr és .hnr fájlokat.
A Primo/content mappába pedig a Phoneme mappába a .ph és Histspeed mappába a .hsp fájlokat.A poikat a Primo/content/poi mappába.
[ Szerkesztve ]
-
Lomas
tag
válasz tamas19686AF #9654 üzenetére
Hát, ha pályán mész, még IGO sem kell hozzá.... Ha kicsit keveregsz, vagy esetleg BH-n keresztül mész, akkor ajánlom a TM térképeket - nekem bevált. Én sajna holnap utazom de már visszafelé
-
snowdog
veterán
Én csak két két múlva utazom, majd kipróbálom. Ha kint vagy, akkor kapcsold be a TMC vevőt, és meglátod melyik frekvenciákon talál megfelelő adatot. Azért azt tudni kell, hogy a magas hegyek miatt az URH rádióadók hatótávolsága nem túl nagy, ezért arra tippelek menet közben gyakran fog adót váltani.
-
addikt
a multkori skin-dolog után megint egy aprósággal fordulnék a tisztelt szakértő urakhoz: hol találom meg az 1.2 Primo-ban a bootscreen képét? több helyen is lehet? hogyan tudom visszaállítani a gyárit?
“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
addikt
közben a google a segítségemre volt
http://primosite.azok.org/index.php/component/content/article/113-loading-exiting-kepek-kicserelese-12-alatt
mostmár csak az a kérdés, hogy honnan szerzem be a gyárit? 480x272 felontásom van[ Szerkesztve ]
“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Tilos a warez és az ezzel kapcsolatos segítségnyújtás!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest