Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • vicze

    félisten

    válasz vicze #104211 üzenetére

    Sikerült eljutni a szétszedésig + RAM bővítés.
    Az egyetlen egy fizikai különbség, hogy a lassabb Sunon ventit kapott a gyorsabb Deltát(ezzel együtt lehet a hőcső is más).
    Minden benchet 10-15x vagy többször futtattam legalább és elcsesztem 3órát az egészre. :((( A SSD benchekben olyan 1-5% különbség van elég konzisztensen a gyorsabbank. (két SSD statjai is szinte teljesen azonosak.)
    CPU-ban 1-5% különbség van elég változó sokszor azonos.
    Memóriában szintén 1-5% különbség.

    Órajelek átlag hőfokok, minden azonos. Ez egyetlen különbség amit észrevettem, hogy a lassabbnak magasabbra ment 2mp-re a max. hőfok és ennyi, ezt kivéve ebben is 1-2°C-n belül vannak ide vagy oda, mikor hogy.

    Az SSD tűnik a fő faktornak és a minimális CPU különbség rájön. Lehet hogy a hűtő a különbség, nem látszik egyértelműen és ezen a pontosn

    Minden céges szart(BitLocker) rápakolva már kevesebbé érződik a különbség, szinte azonos. :P
    ---------------------------------------------------

    T490 összeszerelés:
    Mind a két gépben volt legalább 1 vagy 2 vezeték, amit rosszul volt gyárilag vezetve és ki kellett javítsam, mellesleg az egyiknél emiatt nem lehetett visszarakni a hátlapot.
    Amúgy ezt kivéve továbbra is ez a legszörnyűbben leszedhető hátlap, amivel Thinkpadnél találkoztam, a leszedésnél már csak a visszarakás nagyobb kínszenvedés.

Új hozzászólás Aktív témák