- Pixelkeresés a hardverrengetegben
- Felmerült az Intel és az AMD egyesülése
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Projektor topic
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Mini PC
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Dell notebook topic
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
VESZEK rossz iAudio U3 és iAudio 7 MP3 lejátszót!
KIZÁRÓLAG ezek a típusok érdekelnek:
peregrinator@freemail.hu -
Ejj, de meghalt a topik
Az U3-am köszöni, jól van, bár mostanában nagyon ritkán veszem elő - inkább olvasni szoktam a buszon, itthon meg szól a laptopból a muzsika. De ennek a jövő héten véget vetek, leporolom, feltöltöm, felteszem rá az aktuális kedvenceket, aztán gyija
Még valami: mostanában többen is megkerestek, hogy megvennék az U3-am. Pedig nem eladó, csak elmélkedtem róla egyszer. Úgyhogy ne írjatok, nem eladó
-
jeffo
tag
Kb. 3-4 éve vettem iAudio 7-et, amikor még valaki itt hirdette a Prohardveren.
Mostanában gyakran csinálja, hogy számítógépen a hozzávaló usb-s kábellel töltve később elég hamar kijelzi, hogy az akku üres. Bekapcsolásnál teli van az akku jel, de 10-20 perc után egyből lemegy üresbe.
Ennek ellenére lehet vele lejátszani, akár 3-4 óráig is, ill. nem is kapcsolt ki akku lemerülés miatt soha. Ha újraindítom, akkor megint teljesnek jelzi az akkut.Ez eléggé fura, mert van hogy 5-10 órát vagy egy napig is rajta van a gépen, és a leválasztásnál jelzi is, hogy akku feltöltve.
Régebben volt, hogy nem töltöttem gyakran, csak mondjuk 10-20 óra játszás vagy ennél hosszabb idő után. Persze tudom, hogy talán jobb lett volna kis használat után rátenni.
Tapasztalt ilyet valaki, jöhet ez a hiba a hosszabb használat után?
Vagy szerintetek segítene, ha nem számítógéppel, hanem valami konnektoros usb töltővel tölteném?Találtam egy webshopban ilyet: [link]
[ Szerkesztve ]
-
SzGee
aktív tag
nekem is 7-esem van, 3 éves
én külső usb töltővel töltöm
hasonlókat tapasztalok, mint Te, de én már a kezdetektől, előfordul, hogy amikor kikapcsolom, még csak egy egység hiányzik a fullból, amikor bekapcsolom másnap vagy délután, akkor meg üresnek jelzi az akkut, de ki nem kapcsol
ha kikapcsolom meg vissza akkor az esetek 99%-ában újra 3 egység lesz rajtaszóval szerintem valami akkutöltöttség jelző hiba lehet
egyébként a külső töltőt csak javasolni tudom, sokkal hamarabb feltölti vele a kütyüt
If you leave me, can I come, too?
-
őstag
Sziasztok!
Mi ez a pangás. Pedig vannak újdonságok cowonéknál. C2 (a D2 utódja), D3 (ha telefonálni is lehetne vele, már a boltban lennék ). A J3 kicsit korábbi, de az is bejövős. Esetleg ezekről tudtok valamit hangminőségileg pl. vs U3 vagy D2."Csak a napórák fogaskerekei jártak rossz irányba"
-
őstag
Hát nem nagyon pörög a topik... Akkor mit vesztek, ha nem cowont?
"Csak a napórák fogaskerekei jártak rossz irányba"
-
detroitrw
addikt
Na megint bibis lett a Cowon D2 @+
jelenség hogy állandóan zárolva volt a készülék (LOCK), így nem lehetett csak bekapcsolni a készüléket s kész
a bekapcsoló gomb alá került piszok okozta (külföldi oldalakon is ez egy valós hibajelenség!)
izopropanol-al végigtörölgettem a szétszedett nyákon lévő bekapcsoló gombot (hozzáteszem nem láttam ott semmilyen piszkot), viszont a tisztítás után érezhetően határozottabb a gomb mozgásas tényleg ez a módszer megjavította a kütyüt
gondoltam leírom ha valakinek van hasonló problémája ...
-
Moleman
addikt
válasz Seraph 16 #2006 üzenetére
Sziasztok!
Ez tényleg jó kérdés, engem is érdekelne, hogy milyenek az új Cowon termékek a hangminőség tekintetében.
Én egy hibátlan 2004-es U2 boldog tulajdonosa vagyok, akkoriban 73.900 ft-ért vesztegették, a maiak már jóval olcsóbbak, ezért gyanús, hogy hol spóroltak. -
LáGyó
csendes tag
Üdv mindenkinek.
Már jó pár éve szereztem egy iAUDIO x5v típust. Sajnos az előző tulaj nem tartotta sokra, így elég ütött-kopott, de működik. Ami a NAGY gondom : nem céljának megfelelően használta, hanem adat tárolásra, és ehhez FORMATÁLTA!! Nekem most a Rockbox 3.10 fut rajta... Szeretném vissza állítani eredeti állapotára. tud ebben segíteni valaki, hogyan kivitelezhető ez?
-
senior tag
Sziasztok!
Villámkérdés: egy véletlenül tönkrevágott i7 helyébe mit ajánlanátok, 40k alatt? (mondjuk legyen 8 GB a belső memória.) Fontos lenne:
-Hangminőség --> ZENÉRE kell
-Akku
-Zseben keresztüli vezérlés* (elég annyira, mint amennyire az i7-et lehet)
-esetleg SD-bővíthetőségAmi NEM fontos: csillivilli kijelző, multimédia: van androidos telefonom
*ebből engedek, ha nagyon nincs semmi. Nézegettem pl. az i10-et... hát, fene se tudja.
Bármilyen ötletet szívesen fogadok!Előre is köszönöm:
BenJoe╮(╯ل͜╰)╭ Now we're the ones who help to set the sun... ( ͡ _ ͡°)ノ ♫
-
senior tag
3 versenyzőt találtam: i9 < i10; C2
Ez a C2 nem is tűnik rossznak... a microSD-s bővíthetőség miatt pedig pl. egy 4GB-os modellbe ebayről 5 ezerért szerezve egy 32-es kártyát már 36 GB tárhely van, ami bőven elég. Vélemények?
Üdv.:
BenJoe╮(╯ل͜╰)╭ Now we're the ones who help to set the sun... ( ͡ _ ͡°)ノ ♫
-
Pá
addikt
Kicsit kontaktos lett az U3-am csatlakozója.
Ha bedugom a jack dugót alapból csak az egyik fülemből szól a nóta, kb egy fél milivel kell egyik irányba elmozdítsam, hogy stereoban hallhassam a muszikát.
Igazából nem nagy dolog, csak annyiban kényelmetlen, hogy így zenehallgatás közben végig a kezemben kell legyen a lejátszó.Kérdés: ezt lehet valahogy orvosolni? Pl ha vennék egy kontaktsprayt az segíthetne rajta? Esetleg egyéb tippeket várok olyanoktól, akiknek van hasonló tapasztalata.
[ Szerkesztve ]
''Annyira vagyunk egészségesek, amennyire a gondolataink humánusak.''
-
-
-
Pá
addikt
igen, ez 100%
igazából én sokmindent nem tudok vele kezdeni, az lenne a kérdés, hogy hova tudom elvinni, ahol értelmes áron megjavítják. egyáltalán mennyire javítható az ilyesmi? szerintem csak a csatlakozót kéne cserélni, de nem tudom, hogy azt mekkora meló kiszerelni.
''Annyira vagyunk egészségesek, amennyire a gondolataink humánusak.''
-
Infopatikán kívül nem nagyon tudok más helyet... Még esetleg itt érdemes próbálkozni, egyszer még régebben egy Samsung mp3 lejátszómat javította meg Guszi bácsi, korrekt áron, jó minőségben dolgozott, őt tudom még javasolni.
-
őstag
Na most valami történt az u3-mammal. Valahogy sikerült a mappákat, és a ID3 infókat is jobbra zárni. Ezt hogy csináltam
"Csak a napórák fogaskerekei jártak rossz irányba"
-
Barcelona95
tag
Sziasztok!
Egy iAudio 9 vásárlásán gondolkodok, mivel a G3 1 GB memóriája kezd kevés lenni.
Valakinek van vele tapasztala, érdemes ilyet vásárolni?
A G3 hangminőségétől negatív vagy pozitív irányban tér el, ha eltér akkor mennyivel?
Ha tudtok jobb alternatívát is max 40 ezer forintig, akkor bármilyen ötlet jöhet, csak legyen jó a hangminősége és ne legyen túl nagy, mivel nem kép- és videónézegetésre használnám, csak zenehallgatásra.Szeretek élni - és ez sok időt elvesz.
-
zex
aktív tag
Sziasztok!
Ha valaki tudna nekem segíteni egy iAudio U3 felélesztésén, azt nagyon megköszönném!!! Szerdán (2013.01.30) nagy szükségem lenne rá, és most beadta a kulcsot. Kb fél méter magasból leejtettem és most életjelet sem ad magáról, az USB-re kötve pedig nem ismeri fel semmi! :S Ráadásul a kütyü nem is a enyém! :S
-
ponti_ak
addikt
Szia!
Ennyitől szvsz nem kellene meghalnia, de lehet hogy csak szerencsétlenül esett.Kijelző nem repedt/törött?
Akksija fel volt feltöltve amikor leesett? (..hátha csak lemerült? )
Töltést felveszi (fali töltőről, ha van... pl. Motorola töltő is jó hozzá)?
Másik gépen próbáltad?Egyébként: Infopatika szeviz
Kb. 1-2 hét, mire megjavítják (általában), szóval nincs sok esélye hogy szerdáig kész lesz, de ők a hivatalos forgalmazó, értenek hozzá és ha javítható, akkor nekik van/lehet alkatrészük hozzá...
Sok sikert!
üdv: pontiui: ha cserekészülék kell, talán tudnak adni azt is, de ezt is tőlük kellene megkérdezni..
[ Szerkesztve ]
-
zex
aktív tag
válasz ponti_ak #2025 üzenetére
Helló!
Nagyon köszönöm a gyors választ! Hát az a helyzet, hogy tényleg nem az eséstől lett baja. Ugyan is az történt, hogy előtte egy firmware frissítést indítottam el, ami megszakadt. De ez után még működött a készülék, csak valszeg amikor elhalt, én pont akkor ejtettem le, és azt gondoltam hogy ez a baja. De aztán elkezdtem kutakodni ezen az úton és egy életmentő megoldást találtam:
http://www.iaudiophile.net/forums/showthread.php?t=21078
Innen le lehet tölteni egy firmware helyreállító (restore) tool-t. Végigmentem a lépéseken, és SIKERÜLT teljesen megcsinálnom az U3-ast. Pedig semmi életjelet nem adott korábban.
Remélem, hogy ezzel a bejegyzéssel tudok valamikor valakinek segíteni!
-
jeffo
tag
Több mint 5 éve, 2008 júniusában rendeltem az iAudio7 4GB-os lejátszót, és még mindig működik.
Azonban valószínűleg az akkuja időközben legyengült, mert mostanában azt a fura jelenséget produkálja, hogy hosszabb használat után eléggé nehezen lehet bekapcsolni, hiába húzgálom felül a bekapcsológombot, csak sokszori próbálkozás után éled fel, de utána megy rendesen. Ugyanez igaz a számítógépre való usb csatlakoztatás esetén is, amikor rádugom az usb kábelt, nem jön be semmi rajta, csak a kijelző halványan világít, de nem kezdi el a rendszer indítását, nem jön semmi felirat. Ez utóbbi esetben próbálkozom többször a bekapcsolóval, mire végül bejön, úgy rányomom újra az usb kábelt.
Megfigyeltem, hogy több óra töltés után nincs ez a jelenség, így inkább gyakran igyekszem tölteni, egy-két fél órás-egy órás használat után is rádugom a gépre.Először azt hittem, hogy a bekapcsológomb kontaktos, de gondolom ezek alapján mégsem.
Anno terveztem, hogy külön usb töltővel töltöm, ami ilyen telefon töltő féle, ám amit rendeltem, annak eltört hamar az aljzata, azóta pedig nem rendeltem másikat. De talán jó számítógépre rádugva is a töltés.
Egyelőre használom amíg bírja, de szerintem még jó lesz sokáig az iAudio7. Talán ha lesz valamikor több pénzem, akkor rendelek valami újabb modellt, de mostanában inkább a számítógép fejlesztésére költöttem. Mondjuk okostelefonról is lehetne zenét hallgatni, de egyelőre azt sem tervezek venni.
[ Szerkesztve ]
-
jeffo
tag
Ma reggel nem indult el az iAudio7, akárhogy húzogattam a bekapcsológombot. Rá volt téve egész vasárnap éjjel a számítógépre, és még hétfőre is nehezen kapcsolódott be. Hétfőn pedig csak fél órát használtam. Ennyire gyenge lenne az akkuja?
Most rendeltem egy ilyen univerzális usb hálózati töltőt, amiben védelem is van, épp volt ennél a shopnál más rendelés is átvételre várva, így majd elhozza az ismerősöm ezzel együtt. Erre rá merem majd tenni, megpróbálom hátha jobban feltölti.
http://www.hardverker.hu/catalog.php?product_id=404261Azon gondolkoztam, hogy mennyire fogyasztáscentriukus világban élünk, nem biztosítanak lehetőséget akku cserére, ha legyengül pár év után, vegyél új mp3 lejátszót. ...habár lehet, hogy a hazai importőr Infopatika cég ki tudja cserélni, meg lehetne kérdezni őket. Bár most 20-30e-em nem lenne új mp3 lejátszóra, esetleg vennék egy Sansa Clip+-ot, arról olvastam, hogy aránylag egész jó, ill. jól is szól.. Azért remélem megjavul majd.az i7-esem.
-
Sh@dowMAN007
tag
Sziasztok!
Vettem egy "MYAUDIO MA C182 2GB 1,8"LCD mp3/mp4 lejátszó"-t
Érdeklődnék, hogy van-e frissebb frimware mint az 1.0-s?
Ha igen honnan tudnám letölteni?
A gyári honlapról nem megy.
Köszönöm előre is.üdv: Sh@dowMAN007
-
jeffo
tag
Elképzelhető, hogy a kezelő felület bootolása nélkül is tölti az iAudio7 lejátszómat az augusztus végén vásárolt univerzális usb hálózati töltő.
Ma jöttem rá ugyanis, hogy mivel már több mint 5 éves a kütyü, az akkuja nagyon gyenge lehet, és talán jobb lenne, ha nem játszanék rajta ezentúl FLAC formátumot, hanem átkonvertálnám MP3-ra. Ugyanis ma sehogy sem bírtam bekapcsolni, és eddig azt hittem, hogy csak úgy lehet tölteni, ha bekapcsolódik, ugye alapból be is bootol és kiírja, hogy "usb connected", amikor rákötöm számítógépre vagy a hálózati töltőre, én meg rákerestem neten, és külföldi fórumokból azt vettem ki, hogy a FLAC lejátszás jobban fogyasztja az akkut, és 30-60 perc FLAC zene lejátszás után úgy tűnik legközelebb nem lehet bekapcsolni. Volt olyan is, hogy reggel a buszon sehogy sem akart bekapcsolni, de hazafele elsőre beindult. Ma ahogy rajta volt vagy 2 óra hosszát a hálózati töltön bebootolás nélkül, utána ahogy levettem és benyomtam, indult is első próbálkozásra, de azért így bebootolt állapotban visszaraktam a töltőre. Eszerint töltötte, és ha sötétebb van a szobában, látni lehet, hogy világít szürkén a kijelző, mert ha lehúzom, akkor tök fekete lesz.
Már kezdtem elkeseredni délután, hogy megdöglött a lejátszó, és azon tűnődtem, vissza kell térnem a mobilról való zenehallgatásra, de az kissé problémás lett volna, mert a Sony Ericsson headsetes jack adapter eltűnt, sehol sem találtam, és így csak a telcsi gyári fülhallgatójával lehetett volna, aminek pont olyan a csatlakozó vége, az meg nem épp a legjobb, a kábele is meg van törve pár helyen. De így még van remény az iAudio-ra. Tehát majd próbálkozom a töltéssel akkor is, ha nem jön be semmi rajta, valamint rádugom minden este tölteni, ha volt használva korábban.
Tesztelem, hogy egyedül mp3 lejátszással előjön-e a probléma, és ha még előfordul, akkor szerintem évvége fele veszek egy Sansa Clip+-t, de ha esetleg változik az anyagi helyzet, akkor valami jobbat. Épp azon gondolkoztam, hogy praktikusabb lenne, ha az akkut is lehetne cserélni, a gyártótól, illetve magyar viszonteladótól/importőrtől lehetne rendelni akkut, úgy ahogy egy mobiltelefonhoz is. Az iAudio-ban valószínűleg csak a szakszervíz tudna cserélni akkut, külföldi fórumban valamilyet ajánlottak, a rajta lévő paraméterek alapján valami hasonlót lehet rendelni hozzá, de talán nem lehet csak úgy házilag kicserélni, vagy legalábbis nem könnyen. Szóval az igazán jó zenelejátszó szerintem olyan lenne, amelyben az akkut és a flash memóriát is lehetne cserélni, valamint van benne sd kártya olvasó is. Dehát az olcsóbb készülékek gondolom nem ilyenek, mert fogyasztáscentrikus világunkban sokan inkább vesznek egy új kütyüt 1-2 év után, ha egy olcsó darab megadja magát. Remélhetőleg ez a közeljövőben fog változni.
[ Szerkesztve ]
-
katalin888
aktív tag
Az infopatika.hu nem elerheto.
Gondolom megszunt a ceg.Van egyaltalan hivatalos Cowon kepviselet Magyarorszagon?
-
Milán
csendes tag
Sziasztok!
Bár a topik elég halottnak tűnik, azért fel teszem a kérdésem. Nem tud valaki olyan oldalt (lehet külföldi vagy hazai) vagy boltot (ez inkább csak hazai) ahol iAudio7hez kijelzőt lehet venni?
Korábban az infopatika adott el kijelzőt, de most már a honlap sem él (plusz amikor utoljára hívtam őket közölték, hogy alkatrészt már nem adnak el vigyem be a szervizbe az eszközt). Tehát egy másik megoldásra lenne szükségem.
A választ előre is köszönöm!
Üdv,
Milán -
hemo
tag
nincs valakinek egy aladó iaudio x5?
Az sem lenne baj ha hibás, vagy esetleg alkatrésze bele?
Szervizt sem találok sehol.. -
default.
őstag
válasz Batmause #2035 üzenetére
Sziasztok.
Remélem még olvassa valaki, és nem azért, hogy segítséget kapjak, hanem, hogy ne haljon ki az mp3 lejátszók egyik legjobb esélyű fóruma!Szóval, iAudio/Cowon U5 szerkezethez keresek akkut. LiPo 3,7 V
Esetleg van valami bevált oldal/üzlet, ami árulhat ilyet?
Köszönöm szépen. (Ha sikerül találnom, leírom, hátha később még hasznos info lesz.)Üdv!
-
default.
őstag
válasz default. #2036 üzenetére
Nos, kis keresgélés után megtudtam pár infót.
Tehát Cowon / iAUDIO U5 készülékben lévő gyári akku adatai:3,7 V Lithium-Polymer
40 x 35 x 5 mm
Az akkumulátorral egybe van ágyazva egy töltésszabályzó NYÁK, a méretei ezzel együtt értendőek.
Ez egy szabvány akksinak tűnik, és mindenhol a NYÁK-kal egybeépítve adják.
Egyelőre Ebay-en találtam 2000 Ft körül.Simán le kell forrasztani a kábelt a gép alaplapjáról, majd a polaritást figyelembe véve. (Érdemes előtte lefényképezni, melyik érintkezőn van a piros, melyiken a fekete kábel.)
Remélem, segítettem
ÜDv!
[ Szerkesztve ]
-
tomixpe
újonc
iAudio4 512 MB
Kezelési leírást keresek hozzá.
Lehetőleg magyart
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB Független
- Hibátlan - GIGABYTE Aorus GeForce GTX 1080 Ti Waterforce Xtreme Edition 11GB GDDR5X 352bit VGA
- Goldshell Mini DOGE pro bányagép 205MH/s 220W Dogecoin LTC (LTC Doge Bells termelésre is jó) miner
- Hibátlan - BITFENIX Formula BF750G 750W 80 Plus GOLD ATX tápegység
- Bontatlan Lenovo ideapad 3 "Kis Gamer" Laptop -25% 15,6" RYZEN 7 5700U 16/512GB FHD Radeon 2GB!!!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest