- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
Új hozzászólás Aktív témák
-
Galopp
tag
A "Milyen routert vegyek" topikban mintha azt említették volna, hogy az új Asus-ok tudnak dual WAN-t. Ilyenkor az egyik LAN port válik WAN-ná. Érdemes átkukkantani, hátha lesz egyszerűbb megoldás, mint a pingelgetés.
-
bugizozi
őstag
Létezik 40k alatt is
DrayTek Vigor 2912 Router
De ez már elég OFF itt.[ Szerkesztve ]
VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
osztraksajt
őstag
Asus RT-N18U már tudja ami kb 20k, a következő lépcső az RT-AC68U ami 40k-45K magassága (bár ez már egy tényleg komoly cucc sok tekintetben), ezek tudják a dupla WAN-t, pont most kellett a cégnél ilyen úgyhogy képben vagyok.
De a routerek közül nagyon sok tud már az USB portján 4g modemet kezelni mint másodlagos backup kapcsolat, az adott esetben szószerint csak párezer forintos beruházás főleg ha szolgáltatófüggő is megfelel, jóval olcsóbb lehet mintha elkezdesz a szerveren mókolni napokat hogy a megfelelő routolást összehozd és kitapasztald.
-
Pelican
őstag
Azért érdekes a kérdés, mert az okosotthon rendszeremben van egy riasztó rendszer is, aminél nem nagyon egészséges, ha nincs alatta internet és örülnék, ha lenne másodlagos net elérése is a szervernek.
Egy filléres gsm modullal (pl. SIM800L) gprs-en tudod küldeni a riasztási eseményt, vagy sms-t közvetlen a telefonodra.Vagy minek kell internet a riasztáskor?
http://pel.hu/eoscard http://pel.hu/bdedit
-
djgeg
őstag
Nálam egy pfsense van az egyik microserveren, 2 wan megy be neki a két modemből és egy 4 es LAN kártyán megy ki 2-2 aggregálva 2 switch-be.
Pfsense-el meg kb bármit ki tudsz vitelezni még egy értelmes VPN-t is megfelelő vasal. Csak sok vele a maszatolás ha még nem ismered.[ Szerkesztve ]
"640 kByte memória mindenre elegendő"
-
sparks
senior tag
Ide is leírom a történet végét (amire válaszok, abban voltak kérdéseim).
Vettem egy TP-LINK Archer MR200-at, beletettem a kártyát, bedugtam a szerverembe a második ethernet porton, találtam egy frankó bash scriptet, ami másodperceken belül átkapcsol a backup internetre, ha elmenne a UPC net és az okosotthon /riasztó kombóm nem maradhat net nélkül 1 percre sem.
Ez a script folyamatosan ellenőrzi nekem, hogy él-e a fő hálózat, ha nem, akkor átvált a backupra, ami a mobilnetem. Teszteltem ezerszer és tökéletesen működik, amint visszajön a UPC net, pár másodperc és már vissza is váltott rá, pont ilyet akartam. És nem kellett hozzá, csak az említett router.
Csináltam egy scriptet, ami 1 percenként ellenőrzi cronból, hogy fut-e a failover script, ha nem, akkor dob nekem egy emailt és újraindítja.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Angol nyelvű infók (BIOS, RAM lista, driverek, stb.)
- Komplett erőgép játékra, munkára, garanciákkal - I7 13700K, RTX-3080, 32 GB
- Raspberry Pi 4 Model B - 2GB RAM
- minigép/ i5 7500T (35W TDP)/ 16GB DDR4/ 256GB SSD/ wifi/ garancia/ ingyen foxpost
- Belépűszintű Gamer PC Eladó + Monitorral + Billentyűzettel és Egérrel
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest