- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen monitort vegyek?
- Csernobilba kalauzol az új GeForce driver
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Összefog az x86-ért az AMD és az Intel
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- AMD FX
Aktív témák
-
Athanáz9
aktív tag
Látom, USA-notebookhoz vezet a link. Tuc arról, h. febr 1-től új, állítóalg nagy bemutatótermük nyílik a mostani, kisebb közelében? Talán kivárni...
Kérdezek mindig, mindenáron! A magyar kormánynak mindig mindent elhiszek. (Jaj.) - Rómáról (Italia) sokfajta felvilágosítással szolgálhatok, dokféle tárgykörben.
-
marsu
veterán
válasz Athanáz9 #3802 üzenetére
Nekem annyira nem sűrgős a vásárlás ... Láttam a veboldalukon, hogy új bemutatótermük nyílik majd ... Azt biztosan megvárom.
Persze ha máshol olcsóbban meg lehet venni ugyanezt, akkor az is érdekel, vagy ugyanez a konfig 120GB-os HDD-vel is érdekel ...
Press any key to continue ...
-
Royking007
csendes tag
Sziasztok!
Ma a Hp500-asom eldobta a másodlagos partíciót. Lehet, hogy én voltam a béna, de ext. DOS volt, és már a partition magic 8.0 se látta még új korában sem, így élt kb 1 hónapot, semmi fontos nem volt rajta.
DE!
Futtattam egy GetDataBack For FAT-et (nekem a windows a primary, 5 GB-s partíción ült) és érdekes FAT32 partíciót talált: egy fullra telepített windozt tele HP tesztprogikkal (gondolom ez a quality contol része).
Szvsz alapban rakják rá az xp-t, azzal letesztelik és utána legyalulják freedos-ra.
Az egészből csak azt akartam kihozni, hogy freedos-osok hajrá, lehet találni azon a vincsin érdekes dolgokat!
Üdv,
Royking
ps: a gép él és virul, szuperül megy eddig!Az élet egy olyan kizárólag nemi úton terjedő betegség, melynek halálozása 100%.
-
BluEyes
őstag
Nx6310-hez új BIOS (F.0B) a HP oldalán!
Illetve nekem új, mert eddig a B-t nyolcasnak néztem amúgy már egy hónapos. Azt írják, Vista támogatás az újdonság. Monnyuk csak ez miatt akkor nekem nem sürge felrakni.Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.
-
BluEyes
őstag
Mégegy okosság: Core Soloval bővíthető a gma940, és úgy tűnik, a chipset tudja az fsb667MHz-et (Everest szerint is). Itt a jó példa: [link]
Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.
-
BluEyes
őstag
válasz woodpaul #3809 üzenetére
Igen, megnéztem, mit jelent a ''nebo''. Sajna nem azt, amit szerettem volna
Akkor vissza az egész.
Mondjuk mekkora luxus már egy féle procihoz csippszetet csinálni. Szerintem a CelM 4xx meg a Core Solo egy kutya kölke, tehát akár mehetne is a 940-ben mindkettő. Folytatom a nyomozást.Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.
-
BluEyes
őstag
válasz woodpaul #3811 üzenetére
A cseh szöveg azt mondja, hogy lehet a gépben 945 vagy 940 csippszet, de arra nem utal, hogy utóbbi kizárná a Core Solo alkalmazását, sőt.
Igazából én 99%-ig biztos vagyok benne, hogy a CS használható, kétségeim inkább a 667Mhz körül vannak.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.
-
woodpaul
őstag
válasz BluEyes #3812 üzenetére
Oroszul jól beszélek, de hiába szláv nyelv az is, azon ''ébolt''-ot jelent...
Remélem, igazad van! Aki kompetens, elkezdhetne utánanézni, honnan szerezhetők be olcsón ezek a processzorok. Jó üzletet csinálhat...
Szerk:
Dettó, nekem is a 667MHz támogatása vitatott. Azonban nem lenne fair, hogy a szerencsén múlna, hogy a CS proci tervezett órajelén vagy csak 533MHz-en fut-e!
[Szerkesztve]Androidő
-
BluEyes
őstag
válasz woodpaul #3816 üzenetére
Az Intel mondjuk hajlamos néha elhallgatni ezt-azt a dolgaival kapcsolatban. Remélem, most is ez történt. Amúgy 533 fsb-s Core Solo csak egy van - illetve egyet találtam - a T1350, de az 1,8x GHz-es. A linken 1,66-os szerepel, 945 vagy 940 csippszettel. Namost valaki nem mond igazat, vagy rosszul értelmezek valamit. Végülis nem izibe akarok bővíteni, úgy hogy ez a dolog ráér kiderülni akár egy év múlva is, de azért érdekelnek a lehetőségek.
Kedves Dr. Woodpaul-Watson, nyomozok tovább, ha megtudok valamit, értesítem.
Üdv: SherlockAzért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.
-
Carline
őstag
válasz woodpaul #3811 üzenetére
Már régebben is akartam említeni, hogy nem C2D proci volt az alanyom, hanem Core Duo T2050-es. Már én is bánom, hogy nem volt még 5-10 perc, hogy beindítsam az NHC-t és megnézzem, hogy a feszültséget valamint az órajelet vissza lehet-e venni.
A Core Duo-t a BIOS-ban visszavéve egymagosnak, Core Solo-ként detektálta és ment is vele.˙ɐʌloɹoslǝɟ ʞɐuuɐʌ ʞouoɟǝlǝʇ ɐ ɹɐɯ ɐɯ 'ʞɐʇloʌ ᴉɐʇɐpɐ ƆԀ sǝ doʇdɐl ɐ uǝƃǝɹ ʇʇI
-
woodpaul
őstag
válasz BluEyes #3818 üzenetére
Igaza van, Dr. Holmes, itt valaki szánt szándékkal - vagy csupán hozzá nem értésből kifolyólag - próbálja megtéveszteni a mitsem sejtő lakosságot! Ugye, ez nem hagyhatjuk, igaz, kedves Sherlock? Kiderítjük, mi bűzlik e sátáni masina körül!
Nekem is ráér a bővítés kb. ősszel. Csak tisztában szeretnék lenni a pontos alternatívákkal. Letöltöttem a friss BIOS-t, de nem találtam semmi infót, ez miben tud többet, mint az előző. Határtalan kíváncsiságom valószínűleg feltelepítteti majd velem...Androidő
-
woodpaul
őstag
-
Wisky
tag
Az új BIOS felrakása után (nx6310) megjelent az opciók között a virtualization technology enable/disable. Ami furcsa ha jól emlékszem a C2D T5500-ös proci (meehogy ezvan benne) az nem támogatja ezt a .....nemtom mit. Mi is ez pontosan? Méé jó ez most nekem?
A processzorok füstel működnek, ha kijön belőlük elromlanak!!!
-
5/8
csendes tag
Szasztok!
Egy nx7400 -ra szeretnék telepíteni linuxot. Mivel Core 2 Duo procim van (T5500) kerestem egy 64 bites distribet. Volt aki emlegette a fórumon, így az Ubuntut választottam.
Nem egy linux distribet telepítettem már (viszont még 64 bites rendszerre egyet sem), de azért szertném megkérdezni, hogy van-e valakinek tapasztalata vele és milyen?
Gondolok itt a terméktámogatásra, a speckó multimédiás gombokra, wlan/bluetooth kezelésre és a videovezérlésre (950-es integrált max 224MB).
Illetve alpba tudja-e az Ubuntu kezelni a sata vinyót stb...
Esetleg van-e valakinek más x64-es disztribúcióval pozitív tapasztalata nx7400-ason?
Köszi!Az ellenállás hasztalan!
-
Nand_i
tag
Hali!
Core2 már támogatja, a sima Core nem támogatja a virtualizációt. Ennek akkor fogod hasznát venni, ha használsz Vmware-t, vagy MS VirtualPC-t (nálam pl kb 5 másodperc alatt lép ki a win2k-s virtuális gép c2d t7200 segítségével , szoval van haszna) Aki nem találkozott volna még vele, tömören arra jó ez az egész, hogy több op rendszert tudsz futtatni egy vason egyszerre.
Üdv, Nandi
[Szerkesztve] -
csendes tag
Sziasztok!
Elsősorban Nx7400-es tulajokhoz lenne egy kérdésem.
Van-e a kijelzőtök jobb-bal alsó sarkában, apró sötét folt? Bármekkora.
Nekem sajnos van, és számomra elég zavaró. Amit gépeket megnéztem azokon is láttam, de csak egészen kicsi foltot. A szervíz szerint ez ''normális'', mert azon a két ponton ül fel a kijelző.
Szóval mi a tapasztalatotok? -
Wisky
tag
Szia!
Nekem van egy egész pici. Kb úgy tudom elmagyarázni, hogy winfos tálcáján lévő órának a legalsó jobb oldali pixelje és a kijelző sarka között félúton van vége a ''sötétebb'' résznek. Alíg észrevehető nálam, csak nagyon kicsit sötétebb mint a többi. Ja, és nem 7400-am van hanem 6310.A processzorok füstel működnek, ha kijön belőlük elromlanak!!!
-
_Petya_
őstag
Üdv!
Celeron-os nx7400-am van, és Kubuntu, de ez a lényegen nem változtat.
szerk: ja és nem 64-es, de szeirintem jobban jársz te is 32-essel.
A multimédiás gombok mennek nálam, KDE alatt kmilo-val, biztosan gnome alatt is megy. Ha nem, akkor xmodmappal meg lehet csinálni, az xev látja a gombokat (mute, vol+, vol-). A mute gomb hardveresen némít, na ez baromi lassú, kb 10-15 másodperc alatt némít le, érdekes módon visszafelé azonnal működik. A wlan (bcm4311 nálam ndiswrapper-rel megy, a bcm43xx-et nem sikerült beizzítani). A wlan gomb is jó, de csak akkor aktiválódik, ha előtte nyomsz egy wlan scanning-et. Fura. Sata gond nélkül megy, DVD írás szintúgy, A modemet nem próbáltam, PCMCIA-t sem. Természetesen az audio vezérlő is tökéletesen megy nálam, nagyon szép hangja van. Van egy úgynevzett ''bad state problem'', ez azt jelenti, hogy ha leállításkor be van töltve a psmouse kernelmodul, akkor baromi lassan indul újra, és fals sensor értékeket ad vissza. Workaround: shutdown-startup scriptben leállás előtt rmmod psmouse, és akkor nincs gond. Ha más sikerült bad state-ba tenni a gépet, akkor táp kihúz, akksi levesz, utána megjavul.
Ha még van kérdés, nyugodtan kérdezz!
Petya
[Szerkesztve]Fontos feladatot soha ne bízz olyan gépre, amit egyedül is fel tudsz emelni!
-
szimcsi
senior tag
a T5500 és T5600-as processzorok között van jelentős különbség?
XP
-
vottokar
senior tag
Tegnap megjött a matricám, fel is ragasztottam. Jól néz ki, nem hivalkodó, de legalább egy picit egyedivé teszi a notit. Meg mivel elég vastag, talán valamit véd is.
Erről jutott eszembe, hogy megkérdezzetek benneteket, hogy ti miben hurcolásszátok a gépeteket. Néztem alu koffert, ez jól véd, de úgy néz ki, mintha apeh ellenőr lennék.
Az egyszerű kis tokok szerintem meg nem sokat érnek, maximum arra jók, ha berakom egy másik táskába, a karcoktól védenek. A hordozható hátizsákos megoldásokhoz (hepi színekkel) meg őreg vagyok. Nem hurcolászom folyamatosan, max heti néhány alkalommal.
Tudom, hogy van notitáskás téma itt a fórumon, végig is néztem, de nekem célirányosan a kis 7400-asra kellene egy ajánlat. Jártam úgy, hogy egy bőrőndbe fél cm miatt nem fért be a gép, a masikban meg lötyögött. És, hogy a kriminálisságomat tovább fokozzam, lehetőleg nem aranyárban legyen. Szeretném úgy 15K alatt megúszni a dolgot."Hát te meg ki a tö*öm vagy, hogy bundában szeded itt a málnát?"
-
törölt tag
Hali! Segitség kellene! Lenne egy eladó ACER 5610 ASPIRE 15,4''-os laptop: Core Duo 1,66 (667mhz), 80gb sata vinyó, 512 mb ddr2, 128 mb videokari. Ennyit tudok róla. Teljesen uj, bontatlan dobozban-ajándék lett volna! Mennyit érne?? Nem találtam neten árat! Mennyiért mennek boltba?
-
Sárpac
nagyúr
válasz vottokar #3835 üzenetére
Szia!
Nekem egy Samsonite Paragon II-es tatyóm van elég elegáns vállra is akasztható.
Én Nx7400at hurcibálok benne majdnem minden nap, szépen elfér oldalról és felülről is pántokkal lefogatható.Mellette pont elfér a töltő + 1kisegér kábel papírok meg a felső zsebbe!
9K körül van az ára!Alapfesz alatt a maximumon túl!
-
vottokar
senior tag
válasz _Petya_ #3836 üzenetére
Kösz a tippet jól néz ki, és hasznosnak tünik a hátizsák szerű kialakítás is a több zsebbel. Bár én azt hiszem ezeket már nem igen használom ki, sajnos igen rendesen kinőttem az iskolás korból. . Tényleg, lehet ezt két pánttal rendesen hátra is venni, mint a hátizsákot, vagy egy vállra lehet akasztani. Azt nem gondolom, hogy ''csak'' kézben lehet hurcolászni.
Bocs, hogy ennyit kérdezek, de a samsonite oldalán nem jön le nekem olyan kép, ahonnan ez egyértelműen kiderülne. És azt kérdezném még tőled, hogy hol és mennyiért tudtad megvenni, mert ár az van a honlapon, de nem tudom mennyire reális. (Sárpac fórumtárs által megadott tatyó ára is eléggé különbözik az oldalon találhatótól.)"Hát te meg ki a tö*öm vagy, hogy bundában szeded itt a málnát?"
-
vottokar
senior tag
Köszönöm neked is a gyors reagálást. Szinte mindent leírtál a táskáról, és erről a modellről már találtam több képet is. Tényleg ez is igen jól néz ki. Gondolom bevált. Tőled még annyit kérdeznék, hogy elfér-e benne a tőltőn és az egéren kívül egy 2,5-es mobilrack, egy méretben az előbbinél kicsit nagyobb illesztő áramkör, néhány adatkábel és a szinte szokásosak: füzetek, egypár CD és íróeszközök. Valamint, hogy szerinted hol tudnák egy ilyet (vagy akár egy másik nekem tetsző fajtát) beszerezni. (Vidéki lét hátrányai )
"Hát te meg ki a tö*öm vagy, hogy bundában szeded itt a málnát?"
-
koppany7
csendes tag
Sziasztok! Hp nx 7400
Hol lehet VGA RAM méretét állítani. A Bios-ban nem találtam, a Biostools programot meg nem tudom elindítani.
[Szerkesztve] -
kgbrg
tag
A 6310-ben pcmcia vagy express card slot van?
-
Wisky
tag
Mi a különbség az express meg a picimaci között?
A processzorok füstel működnek, ha kijön belőlük elromlanak!!!
-
_Petya_
őstag
válasz vottokar #3839 üzenetére
Üdv!
Természetesen, rendes hátizsák, széles párnázott, légáteresztő pántokkal, és a hátadhoz érő része is ilyen párnás légáteresztő anyag, nem izzadsz bele nyáron sem. A notinak egy külön. párnázott zseb van a nagy rekeszből leválasztva, a hátizsák elülső rekeszében pedig sok zseb a cuccoknak. A nagy rekeszben a notizseb mellett A/4-es lapok, mappák stb is elférnek. Szerintem baromi kényelmes, háton, de akár kézben hordozva is.
Én 12k körül vettem a szegedi NoteookStore-ban.
PetyaFontos feladatot soha ne bízz olyan gépre, amit egyedül is fel tudsz emelni!
-
vottokar
senior tag
válasz _Petya_ #3847 üzenetére
A tegnapi délutánomat a téma ismételt körüljárásának szántam. Először is el kellene döntenem magamban, hogy milyen típusút is szeretnék.
A hátiszákos forma mellett szól az, hogy lehet háton, vagy kézben is vinni, és sokmindent lehet bele még pakolni, biztos nem fogy el a hely épeszű határokon belül. (talán még az angol cuccaim is is beleférnek ) Valamint nem látni, hogy mi van benne. Bár itt vidéken ez még nem nagyon számít. A hátránya az, hogy általában csak fiatalos színekben van, ami ugye így lassan 40 felé néha hülyén nézne ki. Talán csak vagy 3 fajtát találtam ebből a tieddel együtt, ami van számomra elfogadható színben, és árban.
Sárpac kolléga által ajánlott Paragon2-es tatyó is szimpi nekem, de az egy más ''életérzés''. Azt is tudom vinni kézben vinni, meg vállon is, és amennyire én látom ez elég is lenne szállításra nekem. Nézegettem is, de abba meg gyakorlatilag a notin és alaptartozékain kívül mást nem lehet rakni. Biztos a harmadik alkalommal pont nem férne bele valami, amit még cuccolni szeretnék. Láttam, van belőle belső tárolórekeszes változat is, de akkor az ára meg kétszeresére emelkedik.
Tudom, hogy nagyon kriminális vagyok, de szeretem átrágni magam a dolgokon akár többször is, minthogy hülyeséget csináljak, vagy valami olyat vegyek, amit később megbánok. Azt hiszem, ezt is átrágom még egypárszor, aztán megveszem azt amire akkori lelkiállapotom szerint szükségem van. Bár sokat már nem tökölhetek, jövő hónapban RAM-ot akarok venni a HP-ba."Hát te meg ki a tö*öm vagy, hogy bundában szeded itt a málnát?"
-
xcbiker
addikt
válasz vottokar #3848 üzenetére
Nekem ilyenem van:
Sportos, de nem annyira hivalkodó (baromis sokminden fér el benne): Samsonite Rafter: [link]
[link]
Másik tatyóm a komolyabb kézi és vállon hordhatók közül való, minőségi anyagokból: Samsonite PRO-DLX M [link]
Az L-es: [link]
Képen valahogy annyia nem adja vissza, mennyire jó.
Nekem képekről az L-es tettszett, de az már baromi nagy.
Ennek is van súlya még üresen is.Notebook javítás, BGA chip csere. Adatmentés Sérült Adathordozókról.
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen routert?
- LEGO klub
- XPEnology
- Ukrajnai háború
- alza vélemények - tapasztalatok
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen monitort vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS Touch, I5-8350U, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, SZÁMLA, GARANCIA
- Lenovo Thinkpad T450, 14" HD+ IPS, I5-5300U CPU, 8GB DDR3, 250GB SSD, Dupla akku, WIN 10, Számla, Ga
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Lenovo Thinkpad L15 (i5 10gen, 8GB,500GB SSD. 15,6 ips fhd)
- Asus Chromebook Flip C302 laptop - ingyenes szállítás
- Lenovo gamer laptop /i5-8300H 4mag-8szál, 8GB DDR4, GTX 1050 2GB, 128GB SSD, 1TB HDD, 15.6" FHD/
- Macbook Air 2015 13.3!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs