- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- NVIDIA® driverek topikja
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Apple notebookok
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD FX
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Pendrive irás-olvasás sebesség
Aktív témák
-
_Gyula_
csendes tag
-
_Gyula_
csendes tag
A SATA drivert mindenképpen fel kell tenni? Mivel nekem nem hiányzik... És nem akarom esetleg tönkretenni a felépített gépet. Tulképpen miért kellene használni, ha most is működik rendben? Nagyobb lesz a winyo sebessége?
b -
5/8
csendes tag
Szasztok! Core 2Duo procim van 64 bites (1660).
Kérdésem normális az, ha az XP Pro szerint (szimpla sp2-es 32 bites) a procim 980Mhz-en csoszog. Úgy értem valószínüleg csak az egyik magot használja, (főleg mivel még nem is számoltatam vele semmit) de akkor is.Az ellenállás hasztalan!
-
Xenon01
csendes tag
Szisztok!
Lenne egy kérdésem. A prohardver.hu-n látok 2 Hp NX6310-es gépet kb 20e Ft difivel.
Én annyi különbséget látok,hogy az egyiknél az intel 950-es akár 128 a másiknál max 224MB is lehet.
Tényleg vannak különböző felépítésű intel 950-es integrált vga-k, mert én ezt nem tudtam eddig, vagy a prohardveren csak elírás volt?
:F
:F -
tuzpenge
őstag
Kérdésemre senki nem tudja a választ?
Amúgy mennyi az ideális hőmérséklet a procinál, illetve a vinyonál, és mik a szélsőséges értékek, lefelé ill. felfelé?ˣ
-
pomix
tag
Sziasztok!
Nekem is megérkezett a hp nx 7400 core 2 duoval, 512 mb rammal, freedossal. Jól néz ki, masszívnak néz ki. Kicsit illúzióromboló, hogy nincs hozzá driver cd, de össze lehet szedni őket a hp oldaláról. Először win xp sp2 hu-t raktam rá ami simán felment(native sata disabled). A driverek is hiba nélkül feltelepültek, de ugye minden sz@rt felraktam így kissé lassúnak érzetem a rendszert majd nlite-al csináltam egy xp prof sp2 eng cd-t amibe beleintegráltam a sata vezérlőt, így simán feltudtam telepíteni úgy hogy a native sata enableden van. Elkezdtem a drivereket felrakni és amikor a hanghoz érkeztem érdekes meglepés ért. Valami olyasmit írt ki a soundmax telepítője, hogy hda bus driver not found pedig a microsoft uaa driverét előtte felraktam. Próbáltam más uaa driverrel, de úgy sem működött, majd jött a gugli hátha találok valami okosságot, majd meglett a megoldás(ha valakinek ilyen baja van akkor írjon nyugodtan és mondom a megoldást) és végül minden működik faszán! Vagyis majdnem! A bluetootht hogy lehet bekapcsolni vagy használni?
A drivereket én a köv sorrendben raktam fel:
1, intel chipset(az intel oldaláról szedtem le a legfrissebbet:[link])
2, Videókártya(szintén intelről a legfrissebb: [link])
3,broadcom hálókártya: [link]
4, Broadcom wireless: [link]
5, modem: [link]
6, Touchpad: [link]
7, Hp quick launch buttons: [link]
8, Microsoft UAA: [link]
9, Adi soundmax: [link]
Kb ennyi, meg még a hp wireless assistant-t raktam fel( [link]).
Ha valakinek nem működni a hangkari és azt a hibaüzenet adja mit nekem is adott akkor leírom, hogy mit kell csinálni!
Remélem tudtam segíteni!
Egy kis negatívum a géppel kapcsolatban: Tsst optikai meghajtó, de szerencsére eddig még nincs vele gondom. Eddig minden lemezt beolvasott(amikor megláttam, hogy tsst akkor előszedtem pár pár éves princo dvd-t, hogy olvassa-e, simán beolvasta őket pedig volt pár meghajtó ami nem olvasta be), de viszont szerintem rohadt hangos, ez másnál is így van? Azt hogy tudom kideríteni, hogy lightscribeos vagy nem? Még nem írtam vele lemezt így erről nem tudom mit mondani.
Teszt eredmények:
hp nx 7400, intel core 2 duo T5500 1,66 GHz, 512 ddr2 667 MHz, intel gma 950 grafikus vezérlő, 80 GB-os fuji SATA vinyó(native sata enabled), Win xp sp2 eng
3dmark2001se: 5596
Pcmark 2002:
cpu: 6536
memory score: 12968
hdd: 885 -
Alvin_ti4200
félisten
Milyen progival lehet Windowsból állítani a Celeron M-ek feszültségét és FSB-jét? NHC nem nagyon jött be, CrystalCPUID sem.
-
woodpaul
őstag
-
guest666
aktív tag
válasz Alvin_ti4200 #3262 üzenetére
Szia, mennyi ideig képes üzemelni akkuról ez a Celeronos HP500 egy feltöltéssel ?
-
Magnat
veterán
Sziasztok,
egy ismerősöm nx6110-esébe kellene ramot kerítenem. Meg tudnátok mondani, milyen fajtát érdemes bele keresgélni, és hol van jó áron? Tudom, h ildomos össze is próbálni a meglévővel, de nincs nálam a gép és addig is tájékozódnék árfekvésileg.̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
Yushchenko
őstag
Sziasztok. Vettem ma sulinetbe egy ilyet: [link]
Véleményt mondanátok róla, tom hogy hülyén jön ki ez így utólag de érdekelne És ha esetleg van valami amivel szívhatok vele, azt se tartsátok magatokba. thx -
kapasz
tag
Valahol azt olvastam, hogy az nx6310-be (Cel.1.73) gyorsabb az 533-as RAM mint az 667-es, mivel más az időzítés, jobb az azonos FSB.
Valaki meg tudja ezt erősíteni? -
beko
csendes tag
Sziasztok.
Adott egy nx7400-as, 256 rammal, gyari. proci Celerom M 1,4Ghz
Az evereszt (meg mas) szerint is 667MHz-n megy, de SPD szerint csak 533-as.
Most akkor mi?
Beletettem egy 512Mbyte/553Mhz DDR2 Samsung modult, es lass csodat, igy is 667MHz-n megy mind2. Ami meg furcsabb, hogy DUAL modban.
Pedig ugyen nem is azonos méretű modul.
Na, akkor most a programok hülyék? Vagy én maradtam le valamiről?
Nemsokára csinálok memória tesztet, azt meglátjuk. -
pomix
tag
Most így hírtelen annyit csináltam, hogy egy dvd-rw-t letöröltem. Ezt szépen megcsinálta. Nem tettem fel külön drivert az íróhoz.
Birkuci:
Szóval akkor elvileg neked is azt írja ki, hogy hda audio bus driver not found vagy valami ilyesmit. Kell hozzá microsoft uaa driver meg a soundmaxos cucc. Gyanítom, hogy már egyszer felraktad a microsoftos uaa-t és ezután is ezt a hibaüzenetet kapod. Teendő: Az eszközkezelőben asszem a system device-nél(rendszereszközök?magyar winben) között kell hogy legyen egy ami előtt felkiáltójel vagy valami olyasmi van(asszem valami hda a neve) ezt eltávolítod, majd restart, újraindításnál felismeri ismét a hda bus drivert és lehet telepíteni a soundmax drivert. Ennyi! Remélem így sikerül. -
woodpaul
őstag
válasz guest666 #3274 üzenetére
Faxom! Sajnálom, h elkapkodtam a laptop-vásárlást! Biztos, hogy ezt a típust (vagy nx7400-at) vettem volna amúgy is, de ezt most SOKKAL jobb feltételekkel tehetném meg... Azt hittem, h emelni fogják az árakat, ami sok árucikknél be is következett, és emlékeim szerint régebben a hardver is ez a kategória volt.
Max.annyi előnyét látom, h hamarabb megbonthatom a gépet és szórhatom el a 256mb-os moduljaimat... Hurrá!Androidő
-
Yushchenko
őstag
Sziasztok!
Vettem tegnap egy HP 500-at,most gyári windows xp home van rajta, de egyszerűen nemtom bekapcslni a wireless-t. Van itthon wifis router, de nemtom hol keressek rá. A HP wireless asistant-re hiába kattintok nem történik semmi Az a wireless gomb meg nemtom mér van ott, mert nem csinál semmit, aszem annak kellene kéken világítani, hogyha van kapcsolat. Na mind1 szal kéne kis help. thx -
Yushchenko
őstag
válasz Yushchenko #3277 üzenetére
mondjátok meg hogy kell bekapcsolni a wifit, mert mindjárt kibaxom az ablakon ezt a xart
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz Yushchenko #3278 üzenetére
PowerON gomb mellett balra próbáltad már? Látom próbáltad, igen, annak kéken kellene világítania ha be van kapcsolva. Driver fent van a WiFi-hez?
[Szerkesztve] -
Yushchenko
őstag
válasz Alvin_ti4200 #3279 üzenetére
ez a wireless asistant van fent de semmit nem csinál ha rámek
-
woodpaul
őstag
válasz Yushchenko #3280 üzenetére
Az assistant édeskevés, az csak egy segédprogram, nem driver.
HP support oldalon keress olyasmit, hogy ''Wireless LAN Driver'' (azt hiszem, Broadcom ).Androidő
-
Rixman
tag
Sziasztok! Mától én is (remélhetőleg boldog) tulajdonosa vagyok egy nx7400-nak!
A női mell a bizonyíték arra, hogy a férfiak igenis tudnak egyszerre két dologra koncentrálni.
-
Sárpac
nagyúr
válasz Yushchenko #3282 üzenetére
de broadcom van benne ez nem jó hozzá ehhez keress: Wi-Fi (802.11b/g) !
[link]
talán jó lesz hozzá elvileg hp500-hoz is ez kell!
[Szerkesztve]Alapfesz alatt a maximumon túl!
-
_Petya_
őstag
Üdv!
Kapható az nx7400-hoz a CD drive helyére rakható második akkumulátor?
PetyaFontos feladatot soha ne bízz olyan gépre, amit egyedül is fel tudsz emelni!
-
aspe
csendes tag
válasz Yushchenko #3282 üzenetére
Az eszközkezelőben van még sárga kérdőjel? Ezt telepítsd fel! [link]restart és utána nézz proba, ha esetleg mégsem menne akkor jobb klikk ''elérhető vezeték nélküli hálózatok'' Hálózat frissétés. Nekem is ugy van, hogy gomb megnyom és ha nem kezd kéken világítani akkor frissít . Na akkor szokott bekapcsolni. LAN ven bedugva. Mert ha igen akkor húzd ki. Mert alapból nem megy a kettő együtt. Azt pedig a biosban kell állítani.
-
aspe
csendes tag
válasz Yushchenko #3288 üzenetére
LAN be van dugva? Mert akkor lehet nem megy! BIOS?
(#3231 nézd meg)
[Szerkesztve] -
aspe
csendes tag
A BIOsba van egy beállítás valami switsing talán (most nem a gépem) és ha az enable vagy disable (nem tudom melyik a jó de majd megnézem a gépen) akkor LAN mellett nem lehet bekapcsolni a WIFIt. Probáld ki! Én majdnem szétvertem baltával
De rájöttem, nem volt egyszerű.
Mingyá nézem és irom
[Szerkesztve] -
aspe
csendes tag
BIOS
System Config....
Built-In Device Otions
Embedded WLAN.... Enable
LAN/WLAN..... Disable
Wake on LAN.... Enable
Az utolsót nem is tudom micsoda!? Bár érdekelne!! Ha tudod akkor ne tartsd magadban!
Nekem így van! És megy! A második amit ha át állítasz nem mennek egyszerre! -
aspe
csendes tag
válasz Yushchenko #3295 üzenetére
Ezt láttad? [link]
Bocs egyébként én valamiért azt hittem, hogy 6310 ed van! lehet mellé kattintottam! -
Angyal07
tag
válasz Yushchenko #3295 üzenetére
vezérlőpult -> hálózati kapcsolatok -> vezeték nélküli hálózati kapcsolat -> ezen jobb egér gomb -> az elérhető vezeték nélküli hálózati kapcsolatok megjelenítése -> majd jobb felső sarokban a hálózatlista frissítés gombot nyomd meg
Valahogy így életre kéne tudni kelteni. Esetleg még közben megnyomhatod a wireless gombot még egyszer, ha nem történik semmi. El kéne kezdenie világítani kéken ha aktív.
Aktív témák
Hirdetés
- Politika
- NVIDIA® driverek topikja
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- iPhone topik
- ASUS RT-N66U és RT-AC66U
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Apple notebookok
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS Touch, I5-8350U, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, SZÁMLA, GARANCIA
- Lenovo Thinkpad T450, 14" HD+ IPS, I5-5300U CPU, 8GB DDR3, 250GB SSD, Dupla akku, WIN 10, Számla, Ga
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G7 I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T580 - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I W11 I Cam I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs