Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • sifarr

    senior tag

    válasz 66zio #28347 üzenetére

    Akinek főszámlának kell, annak jó lehet.
    Fokozhatod is: fő- és egyedüli számlának. Valóban az ügyfelek 80-90 %-ának nincs több számlája, igénye se rá. Csak nagyon speciális esetben lehet többre valós szükség. Persze vannak, akik "sportból" (tapasztalatszerzés, akciós jóváírás, stb.) tartanak többet. Én is ilyen vagyok, most gondolozom a leépítésén. :)
    A bankok is "egyedüli" számlának szánják az akciós csomagokat is. A három BM-es csomag pedig nem ugyanazt az ügyféltípust célozza meg. Ezért jó, hogy az Erste-s csomagot behoztad a képbe.
    - A BM-es Uni. Jó a nagyon kis jövedelműeknek (nyugdíjasoknak), vagy akik a jövedelmük egy részét zsebbe kapják. A valóban minimálbéreseknek is ezt érdemes nyitni. Ideális egyetemistáknak is diákszámlaként. A 75-t a szülői apanázs és/vagy diákmunka könnyen teljesíti. Bár diákoknak a jelenlegi feltételek mellett a Wise az ideális.
    - A BM-es CIB. Nem a minimálbéreseknek való, hiszen egy egy hónapnál hosszabb betegállomány már problémás. (A munkanélküliség nem jó ellenérv. Az elvileg minden számlánál igaz, ha az embernek nincs minimum 6 havi tartaléka. Egyébként is inkább munkaerőhiány van.) A nettó 200e körülieknek/felettieknek jó.
    - BM-es Erste. A legalább nettó 300 ezret kereső alkalmazottaknak jó csomag (600 ezerig). Ráadásul az akció valójában nem 3 évre szól. Akik 2023. 05. 15-e után szerződnek, azok 2027. 03. 01-ig megkapják a díjmentességet. Ez jelenleg 46 hó (bár havonta csökken). Ráadásul utána 2030. 03. 01-ig csak az utalásokra teszik rá a tr. illetéket (0,3 %), a többi marad díjmentes. Szóval a kényelmeseknek - akik nem szeretnek ugrálni bankról bankra - ez egy kiszámítható és elfogadható költségű számla marad.

    Szerintem beleférne ez a csomag is az összefoglalóba is. Át is kellene azt írni más megközelítésből.
    Mivel a bankok is ügyféltípusra alakítják ki a számlacsomagokat, ezért az összefoglalóban is ezt a logikát kellene követni.Így elkerülhető lehetne a gyakori eset: valaki számlajavaslatot kér 1 mondatban, és vissza kell(ene) kérdezni, hogy kinek (jövedelem, forgalmi igények, szokások, stb.)?
    Ügyféltípus leírással és a típusnak ajánlott csomagok. Egy ilyenbe az Erste csonmagja is beleférne.

Új hozzászólás Aktív témák