- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- OLED TV topic
- Milyen egeret válasszak?
- Amazon Fire TV stick/box
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Apple asztali gépek
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- SSD kibeszélő
- Milyen monitort vegyek?
-
PROHARDVER!
A Topik fő témája a hazai bankok (kivéve az OTP):
Új hozzászólás Aktív témák
-
Noxy
veterán
válasz fatal` #25302 üzenetére
Végignéztem 3 fintech bank alkalmazását (Curve, Revolut, Wise) sehol nem szerepel PIN a beállításokban. Helyette ott jelszó módosítása, vagy Passcode. Egy helyen van PIN. A b.kártyáknál.
See card PIN.''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is'' Privát üzenetre nem válaszolok. (Kivétel a HardverApró)
-
Noxy
veterán
A pénzügyi tudatosság meg az lenne a bank részéről, hogy egy azonnali kártyatiltást, befagyasztást elérhetővé tesz az app-ba.
Talán majd a köv.. generációnál.''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is'' Privát üzenetre nem válaszolok. (Kivétel a HardverApró)
-
axioma
veterán
Nem csak a 20 eveseke a vilag... angolul nem beszelo, papagajmodra fogalmakat 'felszedo' emberek siman osszezavarodnak ha nem azonos ertelemben hasznaljak.
Igen, ezen nem az az egy bank/app tud segiteni, de ha van alternativa, mar csak az ugyfelelegedettseg novelese erdekeben is megle'phetnek hogy azt hasznaljak.
SZVSZ -
merqree
őstag
A “méltán” sokat szidott Raiffeisen (nincs push, limit állítás fizetős, SMS havidíj) applikációból tiltható a bankkártya.
-
fatal`
titán
Akkor most olvasd el mégegyszer mit írtam. Egyik sem authentikál pin kóddal, jelszóval vagy ujjlenyomattal authentikálnak. A CIB app pl. pin kóddal (vagy ujjlenyomattal) authentikál. A PIN kód csak egy számsorozatot jelent, semmi mást.
És a magyar társadalomban még a bankkártyánál is jóval előbb asszociál az átlagember a SIM kártya pin kódjára, mégsem látom a nyavalygást, hogy a bankkártyáét máshogy kéne hívni.
Abban egyetértek, hogy kéne legyen kártyaletiltás egy banki appban. Valószínűleg azért nincs, mert a sok tudatos user össze-vissza nyomkodva az appot letiltogatná véletlen a kártyáját aztán meg nyivákolna. Tiltás helyett a legtöbb appban gondolom le lehet venni nullára vagy 1 forintra a limiteket.
#25305: Még az 57 éves anyukám, aki egy hangot nem tud angolul is tudja, hogy a CIB app pin kódjának semmi köze nincs a bankkártya pin kódhoz és nem is volt ez kérdés nála sosem.
[ Szerkesztve ]
-
hargitomi
tag
Sziasztok!
Mivel átmentem én is az UC-hez, így a BM-es CIB ECO számlámat a mai nappal bezártam.
Még bőven a kedvezményes időszakban voltam, szerintem semmilyen díjat nem kellett volna levonniuk, de...Kértek ~760 forintot 2 állandó megbízás törlésére. A gond csak ott van, hogy mindkét állandó megbízásnak volt határidő beállítva és azok már rég lejártak, így szerintem teljesen jogtalanul kérték el tőlem az összeget. Nem is értem mit lehet törölni olyan állandó megbízáson, aminek az utolsó utalása már hónapokkal ezelőtt megtörtént, és már rég nem aktív.
Mit gondoltok erről, kinek van igaza, a banknak vagy nekem?
Köszi szépen!Xiaomi Redmi Note 5 - Whyred 4/64
-
axioma
veterán
válasz fatal` #25307 üzenetére
Tanulhato de nemtrivi, szerintem. En anyudhoz kozelebb allok korban, kepzeld az en anyukamat... a sim kartya - telefonkeszulek - elofizetes - hivoszam osszefuggest se latja at, a keszulek/sim pin-koddal erosen kuzdunk [csak ha nullara merul akkor veszik el benne de full kikapcsolni se merem].
[ Szerkesztve ]
-
hargitomi
tag
válasz dptrsk #25309 üzenetére
1.
Mivel mint írtam már UC van, így ha nem teljesül a havi jóváírás feltétel, akkor többe kerül, mint ez a díj, a panasz kivizsgálás meg 60 nap. Nem ez a lényeg.2.
Kondíciós listában van állandó megbízás törlésére díj, viszont a kérdés itt arra vonatkozik, hogy mégis mit kell törölni egy olyan megbízáson ami már nem létezik, mivel hónapokkal ezelőtt lejárt --> részemről ezért jogtalan. Akik meglépték a CIB -> UC váltást és volt állandó megbízásuk ők átmentek ezen, így leginkább az ő tapasztalataikra lennék kiváncsi.Köszi!
[ Szerkesztve ]
Xiaomi Redmi Note 5 - Whyred 4/64
-
SzGee
aktív tag
válasz hargitomi #25311 üzenetére
A panaszok kivizsgálására és a válaszadásra vonatkozó határidő a panasz témájától függ. Általánosságban elmondható, hogy pénzforgalmi szolgáltatással kapcsolatos panasz esetén 15 munkanap, egyéb esetben 30 naptári nap a kivizsgálási idő. Ez azt jelenti, hogy a Banknak ennyi ideje van arra, hogy a panaszt kivizsgálja és a választ postára adja/megküldje az Ön részére. A jogszabályi határidő betartása tekintetében a postára adás/elektronikus levél elküldés dátuma az irányadó és nem a kézhezvétel dátuma
nem 60 nap hanem 21
[ Szerkesztve ]
If you leave me, can I come, too?
-
sifarr
senior tag
válasz merqree #25306 üzenetére
A “méltán” sokat szidott Raiffeisen (nincs push, limit állítás fizetős, SMS havidíj) applikációból tiltható a bankkártya.
Sőt! A tiltás mellett van lehetőség a bankkártya felfüggesztésére (zárolás) és a felfüggesztés feloldására is. Tetszőleges számban.
Emlékeim szerint ilyen van a Gránitnál is. -
nagyúr
Kedves Ügyfelünk!Szeretnénk felhívni figyelmét, hogy a bank informatikai rendszereinek fejlesztése miatt az alábbi időpontokban várhatók kiesések 2022. október hónapban. Ezek során a felsorolt szolgáltatásaink nem, vagy csak korlátozottan lesznek elérhetőek.
2022. 10. 04. 01:00 - 2022. 10. 04. 05:00 és 2022.10.25. 01:00 – 2022.10.25. 05:00 közötti időszakokban:
o
Teljes szolgáltatás-kiesés várható a CIB kártyákkal végzett bármilyen (ATM, POS, online/internetes) tranzakció esetén és a CIB ATM-eken és CIB POS terminálokon végzett tranzakciók esetén.
2022. 10. 04. 22:00 - 2022. 10. 05. 02:00 és 2022.10.11. 22:00 – 2022.10.12. 02:00 közötti időszakokban:
o
Fennakadás várható a CIB Bank által kibocsátott kártyáknál a kártyaaktiválás és limit módosítás műveletekben.
2022.10.06. 22:00 – 2022.10.07. 03:00
2022.10.08. 20:00 – 2022.10.09. 08:00
2022.10.13. 22:00 – 2022.10.14. 01:00
2022.10.15. 20:00 – 2022.10.16. 08:00
2022.10.20. 22:00 – 2022.10.21. 03:00
2022.10.22. 20:00 – 2022.10.23. 08:00 közötti időszakokban:
o
A CIB Internet Bank, a CIB Bank Online, a CIB Bank Mobilalkalmazás, az eBroker, a Business Terminal és a CIB Business Online nem lesz elérhető. Ebből kifolyólag az online bankkártyás vásárlások jóváhagyása a CIB Bank Mobilalkalmazáson keresztül sem lesz elérhető.
o
A CIB24 telefonos ügyfélszolgálat korlátozott funkcionalitással lesz elérhető. A bankkártyaletiltás lehetősége ebben az időszakban is biztosított lesz.
2022.10.07. 21:00 – 2022.10.08. 02:30 közötti időszakban:
o
A CIB Bank Mobilalkalmazás, a CIB Bank Online, a CIB Internet Bank befektetési szolgáltatások és lízing adatok, valamint emellett az eBroker, a Business Terminal és a CIB Business Online befektetési szolgáltatások nem lesznek elérhetőek.
o
A CIB24 telefonos ügyfélszolgálat korlátozott funkcionalitással lesz elérhető. A bankkártyaletiltás lehetősége ebben az időszakban is biztosított lesz.
Az okozott kellemetlenségért elnézést kérünk, és köszönjük türelmét, megértését.Üdvözlettel,
CIB Bank"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
Archttila
veterán
UniCredit Partner Aktív Zéró -val kapcsolatban irnatok par negativ eszrevetelt? Teszem azt gyakran elerhetetlen az internet bank, nem fogadja el a PayPal, vagy barmi ehhez hasonlo negativ kritika ami eszetekbe jut.
Masodlagos beveteli forrashoz szeretnem ezt a szamlat, viszont nincs vele semmifele tapasztalat (még a rokonsagon belul sem)Elore is koszi!
[ Szerkesztve ]
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
Archttila
veterán
válasz dredjudge84 #25319 üzenetére
Koszi!
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
KillerATi
tag
válasz Archttila #25316 üzenetére
OTP után szinte semmi negatívumot nem tudok mondani, olyasmit ami “zavar”, talán kettőt:
1. A kártyás tranzakciókról a push értesítés nem mindig azonnal jön meg a telefonra(iPhone), hanem néha 1-2 perccel később, de utóbbi időben mintha ez javult volna.
2.Az appban ha nézem néha egész sokáig szürkével ír akár + akár - irányú pénz mozgást, nekem ez kicsit fura, miért maradnak ennyi ideig “függőben” státuszban, pl ebben a pillanatban is van 11.-ei tranzakció, ami még függőben van.
Ez a használatot nem befolyásolja, ha teszek be/utalnak át pénzt azonnal ott van, ha költök, utalok azonnal el is tűnik, csak az összesítésben van így.
De, én kifejezetten elégedett vagyok, ráadásul ugye ingyen is van, az OTP után megváltás tényleg. -
dewil666
őstag
Sziasztok!
Erste Privilégium 2.0 számlacsomagom van.
3M ft-ot kellene le vennem a számlámról de nem találom hogy milyen díja van.
Illetve a bankba be menve jobb ki venni vagy automatából, hogyan olcsóbb?Köszönöm a választ!
KLÍMA és villanyszerelés, telepítés, karbantartás! dewil666 felhasználónak 270, 940 (régi) pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! Motoros üdvözlettel ! ! ! Ne vezess olyan gyorsan hogy az őrangyalod lemaradjon!
-
TrollBalint
addikt
válasz Archttila #25326 üzenetére
Ezt a push értesítést én is meg tudom erősíteni, nekem annyiból "fáj", hogy én szeretem írni (egy másik app-ba) a kiadásaim, és ilyenkor nem látom a push-ból az értéket, hanem tényleg meg kell nyítni. Tényleg nem nagy probléma, együtt lehet vele élni, meg abból a szemszögből is nézhetem, hogy ha éppen más nézi a telefonom, mikor jön az értesítés, akkor nem látja, hogy mennyit kaptam, de jobban örülnék, ha konfigurálható lenne.
Az már picit nagyobb gond, hogy költéskor sem írja, hogy mennyit és mire költöttél, így kvázi véletlenül tűnt fel, hogy lenyúlták a bankártya adataim. Fizettem vele díjneten keresztül egymás után vagy 3-4 számlát és jöttek sorban ezek a push üzenetek, de szerencsére feltűnt, hogy mintha több jött volna a kelletténél...https://www.pathofexile.com/account/view-profile/Haarkon/characters
-
Archttila
veterán
válasz TrollBalint #25328 üzenetére
Momdjuk ez csak tipp, de gondolom azert ilyen, hogy allandoan hasznald az appot.
-
pictigjis
senior tag
válasz Archttila #25329 üzenetére
szerintem ez elég rossz tipp. miért akarná a bank, hogy állandóan használd az appját? miért akarnám én userként állandóan nézegetni a banki appo(ka)t? minden belépés erőforrásigénnyel jár, a rendszereket terheli, szóval biztosan nem ez a gondolkodás iránya
[ Szerkesztve ]
-
Archttila
veterán
válasz pictigjis #25330 üzenetére
Nem tudom. Az Emag féle rendelj appon keresztul ingyenes szallitassal stb es hasonloak vegett jott a gondolat, de veloszinuleg igazad van, teves logika...
-
dewil666
őstag
Köszönöm szépen!
Illetve olyan kérdésem van hogy milyen vállalkozói számlát érdemes nyitni kezdő vállalkozónak? Várható éves bevétel 15M ft alatt van.
KLÍMA és villanyszerelés, telepítés, karbantartás! dewil666 felhasználónak 270, 940 (régi) pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! Motoros üdvözlettel ! ! ! Ne vezess olyan gyorsan hogy az őrangyalod lemaradjon!
-
s7evcsenko
addikt
Üdv.
Az összefoglalóban az "UniCredit Partner Aktív Zéró Csomag" leírásánál nem látom a kézpénzfelvétel ingyenességét.
Ha viszont rányomok a linkre és ott lenyitom a "kártyahasználat éves díja" részt, akkor ott az áll, hogy saját és idegen ATM-ből is ingyenes a felvétel.
Ez csak kimaradt innen és valóban ingyenes összeghatártól függetlenül,
vagy ez csak a törvényileg meghatározott 150ezerre vonatkozik esetleg?"Az őszinteség a bátrak erénye, és mint ilyen, kevesek kiváltsága."
-
dptrsk
addikt
válasz s7evcsenko #25337 üzenetére
Készpénzfelvétel (saját ATM):0,735%, de min. 272 Ft
Készpénzfelvétel (idegen ATM):615 Ft + 1,222%A 0 ft a jogszabályira vonatkozik.
-
-
Noxy
veterán
válasz s7evcsenko #25339 üzenetére
Az utalás is ingyenes, ha az UC app-ból indítod a telefonodról.
''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is'' Privát üzenetre nem válaszolok. (Kivétel a HardverApró)
-
RR-13
őstag
válasz s7evcsenko #25337 üzenetére
Az összefoglalóban az a link tájékoztató jellegű csak.
Alatta ott van:
"A jelentkezést a Bankmonitor Kalkulációs oldal megnyitásával kell kezdeni, és minden, az egyedi igénynek megfelelő adatot kitölteni, majd ezt követően kerültök a fenti linkelt, UniCredit Partner Aktív Zéró csomag oldalra, már a saját szokásaitoknak megfelelő adatok megjelenésével, ahol a zöld keretes mezőben az adataitokat megadva lehet "jelentkezni" a számlacsomagra!"
"minden, az egyedi igénynek megfelelő adatot kitölteni" azt jelenti, hogy amit jelölsz, hogy használni fogsz, csak arra írja, hogy mennyi díja lesz, a többinél marad a 0 Ft.
Vagyis az a link, amit megnyitottál csak azokra vonatkozik, akik a kalkuláció alatt nem állítottak be ATM kp. felvételi igényt, így a végeredményeknél mindenhol 0 Ft van, mint költség, mert, amit nem használunk majd annak nem is lesz költsége.
Tehát az UniCredit ATM kp. kivétel díjköteles, és csak a 150 ezres törvényi díjmentes bármely ATM-ből.
-
RR-13
őstag
Egészen pontosan az alkalmazásból (mBanking) minden típusú utalás díjmentes, de a netbankból (eBanking) csak az állandó utalások, csop. beszedések, állandó átvezetések díjmentesek, így az azonnali, és eseti utalás nem díjmentes az eBankingból.
(ezt most nem csak neked, hanem általános tájékoztatásként is leírtam)[ Szerkesztve ]
-
RR-13
őstag
válasz dredjudge84 #25345 üzenetére
Nem igazán.
Külön kiemelve minden UniCredit Bank számlára egyébként díjmentes az eseti utalás (mobilappból), legyen az külföldi számla is.
De egyébként a bankon kívüli összes normál eseti utalás (mobilappból) díjmentes, banktól függetlenül is.Forint átutalásokról beszélünk egyébként, mert a Partner Aktív Zéró az forint számla, és a leírásban nem az van írva, hogy belföldi utalásokra vonatkozik a díjmentesség, hanem a következő:
Bankon belüli eseti átutalás, és bankon kívüli eseti átutalás.
Vagyis ezt a kifejezést használják csak, és a leírásokban nem volt belföldi vagy külföldi utalás külön szedve.
Persze a Sepa átutalás más tészta.
[ Szerkesztve ]
-
TrollBalint
addikt
válasz s7evcsenko #25339 üzenetére
Unicreditnél választhatsz (meg talán más banknál is), hogy melyik kondíciót választod, a bankét, vagy a törvényileg előírt 150.000 Ft-ost. Az Unicredites azt tudja, hogy havonta 2x vehetsz fel (egyszer saját, egyszer meg idegen) ATM-ből pénzt. Talán 500.000 az értékhatára.
https://www.pathofexile.com/account/view-profile/Haarkon/characters
-
s7evcsenko
addikt
válasz TrollBalint #25348 üzenetére
Ez nagyon jól hangzik... de így van aki a törvényit választja?
"Az őszinteség a bátrak erénye, és mint ilyen, kevesek kiváltsága."
-
TrollBalint
addikt
válasz s7evcsenko #25349 üzenetére
nem valószínű (azt viszont nem tudom, hogy ez minden számlacsomagra vonatkozik-e, de úgy rémlik, hogy igen)
https://www.pathofexile.com/account/view-profile/Haarkon/characters
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Először olvasd el az összefoglalót, ha 0 Ft -os, vagy kedvezményes díjú bankszámlát keresel!
A Topikban a Revolut, (Transfer)Wise, a Megtakarításokkal, és az OTP Bankkal kapcsolatos témákat ne beszéljük meg, mert ezeknek van külön Topikja!
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- OLED TV topic
- Öregszem
- Milyen egeret válasszak?
- PlayStation 5
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Amazon Fire TV stick/box
- Autós topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Sigma 150-600mm Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- Samsung Galaxy Buds 2 Pro, vadonatúj, bontatlan, 2026.03.07.-ig garis
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest